Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-06-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόσκληση για εθνική συναίνεση
  • [02] Θετικές σε επαναγορά ελληνικών ομολόγων
  • [03] Διακοπές... με εργασία
  • [04] Τα νέα μέτρα του μεσοπρόθεσμου

  • [01] Πρόσκληση για εθνική συναίνεση

    Την υπέρβαση των κομματικών τειχών, ζήτησε ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του από το Μέγαρο Μαξίμου για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015.

    Η θέση μας θα είναι ισχυρότερη αν πάμε στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 23 και 24 Ιουνίου με κοινές θέσεις, τόνισε ο κ. Παπανδρέου που ζήτησε από όλους προτάσεις για να γίνουν δικαιότερα και αποτελεσματικότερα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

    Δήλωσε, εξάλλου, διατεθειμένος να τοποθετήσει σε καίριους τομείς πρόσωπα κοινής αποδοχής, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την ύφεση, σημειώνοντας με έμφαση ότι η κοινή στάση του πολιτικού κόσμου θα κάνει ακόμη πιο αποτελεσματική την προσπάθεια.

    Απορρίπτει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα της κυβέρνησης ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και δηλώνει απερίφραστα ότι "η μόνη συστράτευση που έχει νόημα, είναι για τη διόρθωση του λάθους και την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου".

    Κατηγορεί τον κ. Παπανδρέου ότι "δεν κατανόησε τη λογική και τα μέτρα που προτείναμε για την επανεκκίνηση της οικονομίας και βάζει νέους φόρους πάνω στους ήδη μεγάλους φόρους, τους φορτώνει στους ίδιους ώμους και νομίζει ότι έτσι κάνει τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα" και κλείνει την συζήτηση περί συναίνεσης πριν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου λέγοντας ότι "τέτοια πολιτική, που βαθαίνει την κρίση, η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να προσυπογράψει".

    Κυβέρνηση και τρόικα ρίχνουν τον λαό ακόμα πιο βαθιά στην άβυσσο της πτώχευσης, σχολιάζει το ΚΚΕ.

    Ο Γ. Καρατζαφέρης εκτίμησε ότι το Μεσοπρόθεσμο θα περάσει, ωστόσο υπογράμμισε ότι η ψήφος των βουλευτών είναι «προϊόν φόβου».

    Για ξεκάθαρη ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης κάνει λόγο ο ΣΥΝ, λέγοντας ότι το μεσοπρόθεσμο οδηγεί μαθηματικά στην τυπική οικονομική χρεοκοπία.

    Εκλογές ζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη, προκειμένου να ανατραπεί «το αδιέξοδο πολιτικό σκηνικό και να επιβληθούν οι απαραίτητες συνεργασίες», ενώ ο Φώτης Κουβέλης, τόνισε ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα σφραγίζει το αδιέξοδο της κυβερνητικής πολιτικής.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Θετικές σε επαναγορά ελληνικών ομολόγων

    Γαλλικές τράπεζες αποδέχονται επί της αρχής μια ενδεχόμενη συμφωνία για την επαναγορά των ομολόγων της Ελλάδας στη λήξη τους (rollover), υπό τον όρο ότι όλοι οι πιστωτές θα κάνουν το ίδιο, αναφέρεται σε δημοσίευμα στον ιστότοπο της βρετανικής εφημερίδας Financial Times.

    Η εφημερίδα, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές που γνωρίζουν τι διαμείφθηκε στις διαπραγματεύσεις για το θέμα, ανέφερε πως οι τράπεζες συμφώνησαν να προβούν στην επαναγορά των ελληνικών ομολόγων.

    Σύμφωνα με τους FT η εξέλιξη αυτή ενδέχεται να αποτελέσει έναν τρόπο να συμμετάσχουν επενδυτές από τον ιδιωτικό τομέα στο νέο δανεισμό της Ελλάδας, αν και δεν ικανοποιεί πλήρως τις απαιτήσεις της Γερμανίας, η οποία ήθελε να συμφωνήσουν εθελοντικά στην ανταλλαγή όλων των ομολόγων και όχι μόνο όσων λήγουν.

    Στο μεταξύ, η γερμανική Βουλή ενέκρινε το ψήφισμα για το δεύτερο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα, που είχαν καταθέσει οι κοινοβουλευτικές ομάδες των τριών κυβερνητικών κομμάτων CDU, CSU FDP.

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάλεσε τη βουλή της χώρας του να ταχθεί υπέρ του νέου δανεισμού της Ελλάδας, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών σε αυτόν είναι «αναπόφευκτη» και προτείνοντας την ανταλλαγή των ομολόγων με νέα επταετούς διάρκειας.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Διακοπές... με εργασία

    Στην Κρήτη, στη Ζάκυνθο, στην Κερκίνη και στο Ζαγόρι, τέσσερα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας, καλεί η Μη Κυβερνητική Οργάνωση WWF Ελλάς όσους ενδιαφέρονται να συνδυάσουν, το φετινό καλοκαίρι, φθηνές θερινές διακοπές με εργασία για την προστασία των βιότοπων, στο πλαίσιο των θερινών εθελοντικών της προγραμμάτων για το 2011.

    Η ημέρα ξεκινάει με πρωινή εργασία 3-4 ωρών, τα απογεύματα θα πραγματοποιούνται συζητήσεις, εκδρομές και περιηγήσεις ενώ προβλέπεται και συμμετοχή στα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα.

    Η συντονίστρια Συλλογικών Δράσεων και Εθελοντών WWF, Τζένη Λαζάρου, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «τα θερινά εθελοντικά προγράμματα ξεκίνησαν το 1995. Έχουμε βρεθεί σε πάνω από 30 περιοχές και έχουν συμμετάσχει εκατοντάδες άνθρωποι. Τα τελευταία χρόνια έχουμε όλο και περισσότερες συμμετοχές, και από μεγαλύτερες ηλικίες, όπως 55 χρόνων και πάνω».

    Προσθέτει ακόμη ότι «το πρόγραμμα προσφέρει έναν εναλλακτικό τρόπο τουρισμού. Οι εθελοντές δεν είναι ο κλασσικός τουρίστας, αλλά ζυμώνονται με την τοπική κοινωνία, γνωρίζουν τον τρόπο ζωής των ανθρώπων εκεί, έρχονται σε επαφή με τη φύση και σημαντικές οικολογικές περιοχές. Επίσης μαθαίνουν να ζουν με λίγα πράγματα, απλά και λιτά, αναπτύσσουν γνωριμίες και φιλίες. Για τους ανθρώπους των αστικών κέντρων είναι μία ευκαιρία να "αδειάσει το μυαλό τους". Παράλληλα, ενισχύεται η βιώσιμη ανάπτυξη για την τοπική κοινωνία. Πολύ σημαντικό για εμάς είναι ότι οι εθελοντές βλέπουν από κοντά το έργο του WWF, τις δράσεις μας και πώς διαχειριζόμαστε τα χρήματά μας και έτσι γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές μας».

    Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 105 ευρώ (80 ευρώ για τους υποστηρικτές της WWF) και καλύπτει διαμονή, διατροφή, ιδιωτική ασφάλιση, καθώς και ξεναγήσεις. Το πρόγραμμα στη Βωβούσα θα είναι μικρότερης διάρκειας, μία εβδομάδα, και το κόστος θα είναι 50 ευρώ. Κάθε ομάδα θα αντικαθίσταται ανά εβδομάδα, οπότε θα συγκροτηθούν τέσσερις ομάδες.

    Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να δηλώνουν οι ενδιαφερόμενοι έως την Κυριακή, 26 Ιουνίου στη WWF Ελλάς, στο τηλέφωνο 210-3314893.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [04] Τα νέα μέτρα του μεσοπρόθεσμου

    Νέο πακέτο μέτρων τα οποία θα εφαρμοστούν στο τρέχον έτος περιλαμβάνει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το οποίο στην ουσία αποτελεί έναν κρατικό προϋπολογισμό για την επόμενη τετραετία. Τα μέτρα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν:

    -έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα από 1% έως 3% για την επόμενη τετραετία.

    - Καθιερώνονται νεα τεκμήρια διαβίωσης για τους επιτηδευματίες.

    - Επιβάλλεται ειδικό τέλος στα ακίνητα, που θα πληρώνεται μέσω της ΔΕΗ.

    - Αυξάνεται από 13% σε 23% από το Σεπτέμβιο ο ΦΠΑ, στο χώρο της εστίασης, ενώ από τότε θα επιβληθεί και ειδικός φόρος στα αναψυκτικά.

    - Αυξάνονται τα τέλη κυκλοφορίας και οι τιμές στα τσιγάρα.

    - Επιβάλλεται εισφορά 3% υπέρ ανεργίας στους δημοσίους υπαλλήλους.

    - Για την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, ο υπουργός οικονομιικών είπε ότι εξετάζονται εναλλακτικοί τρόποι ή και η αναστολή του μέτρου.

    - Επιβάλλεται έκτακτη εισφορά στις πισίνες, στα μεγάλα σκάφη αναψυχής και στα μεγάλα ακίνητα.

    - Θα υπάρξει φορολογικός έλεγχος για τα κεφάλαια που έχουν φύγει στο εξωτερικό.

    - Αίρεται το τραπεζικό απόρρητο για όλα τα δημόσια πρόσωπα που έχουν ασκήσει εξουσία.

    Παρουσιάζοντας τα μέτρα ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα. Πρόσθεσε επίσης ότι σύντομα θα υπάρξει ένα σχέδιο νόμου για συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων του Δημοσίου. Μέσα στο καλοκαίρι, θα υπάρξει και το νέο μισθολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους, θεσπίζεται η εργασιακή εφεδρεία και ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από το ΑΣΕΠ και απομάκρυνση όσων δεν χρειάζονται.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 June 2011 - 8:30:20 UTC