Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-06-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Θα προχωρήσουμε με μεγαλύτερη τόλμη"
  • [02] Υπέρ δεύτερης θητείας Μπαν Γκι-μουν ο Γ. Παπανδρέου

  • [01] "Θα προχωρήσουμε με μεγαλύτερη τόλμη"

    Το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα βρίσκεται στο επίκεντρο του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, που συνεδριάζει αυτή την ώρα, ενώ η έγκρισή του αναμένεται στην αυριανή συνεδρίαση του Yπουργικού Συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό.

    Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε με μεγαλύτερη τόλμη, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο, χαρακτηρίζοντας ιστορικές τις στιγμές που περνάει η χώρα.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε την ανάγκη να γίνουν οι μεγάλες αλλαγές στη χώρα, τις οποίες, όπως τόνισε «δεν θα τις φέρει κανένας σωτήρας, δεν θα τις φέρει καμία μαγική συνταγή, δεν θα τις φέρει η κατάργηση της Βουλής των Ελλήνων, δηλαδή η κατάλυση της δημοκρατίας». Και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ο καταλύτης αυτών των αλλαγών, ενώ υπεραμύνθηκε και των πολιτικών κομμάτων που δέχονται επιθέσεις, τονίζοντας ότι «τα κόμματα είναι αναπόσπαστο τμήμα της δημοκρατίας».

    Η ανάγκη πολιτικής συναίνεσης στην Ελλάδα ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, με αντικείμενο την τέταρτη αξιολόγηση της τρόικας σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.

    Όπως ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος του Εurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης υπογράμμισαν τη σημασία της διακομματικής στήριξης του προγράμματος στην Ελλάδα και τόνισαν ότι η προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας μπορεί να πετύχει μόνο εφόσον όλα τα πολιτικά κόμματα συνυπογράψουν τους στόχους και τις βασικές παραμέτρους του προγράμματος.

    Ο πρόεδρος τoυ Εurogroup σημείωσε ακόμη ότι η ευρωζώνη εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συμφωνία που επετεύχθη σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων με τις ελληνικές αρχές για τη δέσμη οικονομικών πολιτικών που απαιτούνται για την εκπλήρωση των στόχων του προγράμματος. Ο κ. Γιούνκερ ανέφερε ότι το Εurogroup συμμερίζεται την άποψη της τρόικας για την ανάγκη αυστηρής εφαρμογής του προγράμματος που θα συμβάλει στην αποκατάσταση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας, τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

    Σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ, το Eurogroup σημείωσε τη σημαντική πρόοδο που πέτυχαν οι ελληνικές αρχές, κυρίως σε ότι αφορά τη δημοσιονομική σταθεροποίηση, αν και, όπως επισημαίνει, η ενίσχυση των δημοσιονομικών και των ευρύτερων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων παραμένει αναγκαία.

    Στο μεταξύ, ο Επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ Όλι Ρεν δήλωσε απόψε ότι η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα σε ένα νέο σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα συζητείται.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Υπέρ δεύτερης θητείας Μπαν Γκι-μουν ο Γ. Παπανδρέου

    Την υποστήριξη της Ελλάδας σε μια δεύτερη θητεία του Μπαν Γκι-μουν στο αξίωμα του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ εξέφρασε, με σχετική επιστολή του, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

    Όπως σημείωσε ο κ. Παπανδρέου ο κ. Μπαν έχει καταφέρει «την προβολή του ρόλου των Ηνωμένων Εθνών, ιδίως βοηθώντας τους πιο ευάλωτους, καθώς και εμπλουτίζοντας τη διεθνή ατζέντα του Οργανισμού με νέους φιλόδοξους στόχους».

    «Έχετε την ολόψυχη υποστήριξη της χώρας μου για μία δεύτερη θητεία» πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, ευχόμενος κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο του Κορεάτη γενικού γραμματέα του ΟΗΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 June 2011 - 20:30:18 UTC