Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-06-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εβδομάδα οριστικών αποφάσεων
  • [02] Πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ
  • [03] Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
  • [04] Κάλπες στη σκιά του μνημονίου
  • [05] Έναρξη των Special Olympics
  • [06] Θεραπευτική Ιππασία
  • [07] Στη "μάχη" για την κορυφή

  • [01] Εβδομάδα οριστικών αποφάσεων

    Στην άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου που προγραμματίζεται για αύριο, Δευτέρα, αναμένεται να τεθούν επί τάπητος οι προτάσεις του οικονομικού επιτελείου για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2012-2015, καθώς και τα μέτρα που συμφωνήθηκε με τους εκπροσώπους της τρόικας να ληφθούν για τον περιορισμό του ελλείμματος του 2011.

    Οι προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου, όπως και τα έκτακτα μέτρα, θα οριστικοποιούν σε τακτική συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου περί τα μέσα της εβδομάδας και αφού νωρίτερα συνεδριάσουν και τα κοινοβουλευτικά όργανα του κυβερνώντος κόμματος για να συζητηθούν στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, θα κατατεθούν στη Βουλή προς το τέλος της εβδομάδας.

    Πρόθεση της κυβέρνησης είναι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το οποίο θα έχει τη μορφή τριετούς προϋπολογισμού και, ως εκ τούτου, θα είναι σε ένα και μόνο άρθρο, να έχει εγκριθεί από το Κοινοβούλιο πριν από το τέλος του μήνα και τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 24 και 25 Ιουνίου.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ

    Άνοιξαν στις 7:00 τοπική ώρα ( 8:00 ώρα Ελλάδας) οι κάλπες που στήθηκαν για τις σημερινές πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ.

    Οι εκλογές πραγματοποιούνται για την ανάδειξη νέας Βουλής, η οποία θα αριθμεί 123 βουλευτές, από 120 που έχει σήμερα.

    Τα 120 μέλη της Βουλής θα εκλεγούν στην ΠΓΔΜ, ενώ τρεις βουλευτές θα εκλέξει η ομογένεια της ΠΓΔΜ (από έναν βουλευτή σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία), που για πρώτη φορά θα ψηφίσει σε εκλογές.

    Στις σημερινές εκλογές συμμετέχουν συνολικά 18 κόμματα και συνασπισμοί.

    Το εκλογικό σώμα στην ΠΓΔΜ ανέρχεται περίπου σε 1.820.000 ψηφοφόρους. Σε αυτούς προστίθενται άλλοι 7.200 ομογενείς, οι οποίοι δηλώθηκαν και θα ψηφίσουν στις διπλωματικές αρχές της χώρας στο εξωτερικό.

    Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις των προηγούμενων ημερών, στις σημερινές εκλογές αναμένεται να επικρατήσει ο δεξιός κυβερνητικός συνασπισμός υπό το VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, ωστόσο φαίνεται ότι θα έχει σημαντικές απώλειες.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο συνασπισμός του κ. Γκρούεφσκι αναμένεται να εκλέξει από 47 έως 50 έδρες (από 63 βουλευτές που είχε εκλέξει στις προηγούμενες εκλογές που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του 2008).

    Μείωση των ποσοστών του αναμένεται ότι θα έχει και το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι, το οποίο εκτιμάται ότι θα εκλέξει περίπου 15 βουλευτές (από 18 στις προηγούμενες εκλογές).

    Εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις αυτές, τότε το μετεκλογικό σκηνικό στη χώρα προδιαγράφεται "θολό", καθώς τα δύο κόμματα που απαρτίζουν σήμερα τον κυβερνητικό συνασπισμό (το VMRO-DPMNE και το DUI) θα έχουν οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ίσως χρειαστούν χρονοβόρες διαβουλεύσεις για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης, με πιθανότητα συμμετοχής σε αυτήν ακόμη και μικρότερων κομμάτων.

    Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης υπό τη "Σοσιαλδημοκρατική Ένωση" (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και της Ράντμιλα Σεκερίνσκα αναμένεται να εκλέξει από 35 έως 38 βουλευτές (από 27 που είχε εκλέξει στις προηγούμενες εκλογές). Οι σοσιαλδημοκράτες παρουσιάζουν μεν αύξηση του ποσοστού τους στις δημοσκοπήσεις, όμως δεν φαίνονται ικανοί να απειλήσουν την "πρωτιά" του κόμματος του κ. Γκρούεφσκι.

    Τις σημερινές εκλογές επιτηρούν 480 ξένοι παρατηρητές (οι περισσότεροι από τον ΟΑΣΕ).

    Οι κάλπες θα κλείσουν στις 19:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας) και τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν από την κρατική εφορευτική επιτροπή, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

    Ζούμε, αναπνέουμε, τρεφόμαστε σ΄ ένα περιβάλλον που φτιάχτηκε για μας, αλλά δεν το φροντίζουμε. Τι κι αν γιορτάζουμε την παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος, τι κι αν δηλώνουμε ότι συμμετέχουμε στην ώρα ή τη μέρα της γης.

    Το περιβάλλον αργοπεθαίνει, με την κλιματική αλλαγή να αποτελεί τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική οικονομική και κοινωνική κρίση στην ιστορία της ανθρωπότητας.

    Επιστήμονες και κυβερνήσεις παγκοσμίως συμφωνούν: οι κλιματικές αλλαγές έχουν προκληθεί από ανθρώπινες δραστηριότητες και οι επιπτώσεις τους θα είναι καταστροφικές. Χωρίς δραστικές μειώσεις των εκπομπών, επιβλαβών αερίων η μέση πλανητική θερμοκρασία θα αυξηθεί ως το τέλος του αιώνα μέχρι 7Β°C, σε σύγκριση με τα προβιομηχανικά επίπεδα.

    Για να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που παράγουμε, καταναλώνουμε και αντιλαμβανόμαστε την ενέργεια. Πρέπει να πετύχουμε μία πραγματική Ενεργειακή Επανάσταση.

    Tη στιγμή που πολλές κυβερνήσεις σκέφτονται να εγκαταλείψουν την ενέργεια λόγω του πυρηνικού συναγερμού που σήμανε στην Ιαπωνία, 25 χρόνια μετά την τραγωδία στο Τσέρνομπιλ, οι πλούσιες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες του Κόλπου συνεχίζουν να σχεδιάζουν μεγάλες επενδύσεις για να κατασκευάσουν πυρηνικά. Την ώρα που η Γερμανία αποφάσισε να εγκαταλείψει οριστικά την πυρηνική ενέργεια έως το 2022, η Ελβετία ανέστειλε τα σχέδιά της για τρεις νέους πυρηνικούς σταθμούς και η Ιταλία αποφάσισε οριστική αναστολή του προγράμματος για κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων, η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να κατασκευάσει 16 πυρηνικούς αντιδραστήρες έως το 2030.

    Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί το κύριο όχημα του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα περιβαλλοντικά προβλήματα. Φετινό σύνθημα είναι το «Δάση: Η Φύση στην Υπηρεσία μας».

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στο μήνυμα του για το περιβάλλον αναφέρεται στην περιβαλλοντική εκπαίδευση που θα ξεκινάει από τα πρώτα σχολικά χρόνια, και κάνει ιδιαίτερη μνεία στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας και την προστασία της βιοποικιλότητας.

    Στη χώρα μας έχουν προγραμματιστεί δράσεις στις 13 περιφέρειες υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας και με την υποστήριξη των υπουργείων Περιβάλλοντος και Τουρισμού. Δράσεις για τον καθαρισμό παραλιών, δασών, πάρκων και γειτονιών Δράσεις που ενισχύουν την περιβαλλοντική συνείδηση και δίνουν συμβολικά το μήνυμα για ένα καλύτερο περιβάλλον στο οποίο θέλουμε να ζούμε. Δράσεις όμως μόνο για σήμερα; Μόνο εδώ; Kαι αύριο;

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [04] Κάλπες στη σκιά του μνημονίου

    Οι Πορτογάλοι καλούνται σήμερα να εκλέξουν στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές τους βουλευτές και τον αρχηγό της κυβέρνησης που θα αναλάβει το δύσκολο έργο της εφαρμογής του σχεδίου διάσωσης της χώρας, που συμφωνήθηκε με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    Περίπου 9,6 εκατομμύρια ψηφοφόροι θα εκλέξουν του 230 βουλευτές του κοινοβουλίου, το οποίο διαλύθηκε στα τέλη Μαρτίου μετά την παραίτηση του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες, στην εξουσία από το 2005.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα θα είναι ο νικητής των εκλογών και ο πρόεδρός του Πέδρο Πάσος Κοέλιο, φιλελεύθερος κεντρώος θα αναλάβει επικεφαλής της κυβέρνησης.

    Σε περίπτωση που δεν πετύχει απόλυτη πλειοψηφία, το κόμμα του Κοέλιο αναμένεται να σχηματίσει κυβέρνηση με την τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας, το δεξιό Δημοκρατικό και Κοινωνικό Κέντρο.

    Ο νικητής των εκλογών θα πρέπει να αναλάβει την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας και μεταρρυθμίσεων που απαιτούν ΕΕ και ΔΝΤ με αντάλλαγμα ένα δάνειο ύψους 78 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Τα τρία μεγαλύτερα κόμματα έχουν δεσμευτεί ότι θα σεβαστούν τους όρους και τα μέτρα του προγράμματος αυτού.

    Ο ίδιος ο Κοέλιο τόνισε πως αν κερδίσει τις εκλογές θα προχωρήσει πέρα από το πρόγραμμα αυτό, ειδικά στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων, θα επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, αλλά και στις δημόσιες υπηρεσίες.

    "Με δεδομένη την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, οι εκλογές αυτές είναι αποφασιστικής σημασίας", τόνισε χθες ο πρόεδρος της χώρας Ανιμπάλ Καβάκο Σίλβα.

    Οι κάλπες θα ανοίξουν τις 08:00 (10:00 ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 19:00 στην Πορτογαλία και την Μαδέρα, αλλά μία ώρα αργότερα στις Αζόρες.

    Οι πρώτες εκτιμήσεις αναμένονται στις 20:00 ώρα Πορτογαλίας.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [05] Έναρξη των Special Olympics

    Όταν τα παιδιά ενός κατώτερου θεού ξεπερνούν τα εμπόδια, όταν το ταξίδι του Οδυσσέα ξεκινάει με το ένα κατάρτι τσακισμένο από τον άνεμο και όταν «το όχημα» για το ταξίδι είναι η θέληση και η δύναμη της ανθρώπινης ψυχής, τότε έχουμε Σπέσιαλ Ολύμπικς (Special Olympics). Διοργάνωση καλοκαίρι του 2011 με αφετηρία της γιορτής την 25η Ιουνίου στο Καλλιμάρμαρο και με την «καλλιτεχνική υπογραφή» του Φωκά Ευαγγελινού.

    Με τη βοήθεια οπτικών μέσων, ειδικών εφέ και βίντεο, το καράβι του Οδυσσέα με το επταμελές πλήρωμά του διασχίζει μία «άγρια» θάλασσα.

    Η γιορτή ξεκινά με την παρέλαση των αθλητών. Ο πιο διάσημος τυφλός στον κόσμο, ο Στίβι Γουόντερ, έρχεται στην Αθήνα, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Επιτροπής, για να τραγουδήσει γνωστές του επιτυχίες. Αμέσως μετά, στη σκηνή θ΄ανέβει η Άλκηστη Πρωτοψάλτη, που με την βοήθεια του τενόρου Βιτόριο Γκριγκόλο θα τραγουδήσουν τον ύμνο των Σπέσιαλ Ολύμπικς, που έχει γράψει ο Στέφανος Κορκολής.

    Η τελετή έναρξης έχει διάρκεια 3 ώρες και η τελετή λήξης δυόμιση.

    «Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνω ένα παγκόσμιο γεγονός. Αυτό που με ενδιαφέρει, είναι οι θεατές να φύγουν και από τις δύο τελετές χαρούμενοι και να καταλάβουν πως τα παιδιά - αθλητές, που συμμετέχουν στις γιορτές είναι ένα σημαντικό και δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας», λέει ο κ. Ευαγγελινός.

    Αλλά και η συμμετοχή των εθελοντών έχει εντυπωσιάσει τον καλλιτεχνικό σκηνοθέτη των Αγώνων. Έως σήμερα, έχουν δηλωθεί 2.000 εθελοντές για τις τελετές και 20.000-25.000 για τα αγωνίσματα.

    Μεταξύ των συμμετεχόντων καλλιτεχνών είναι οι Δημήτρης Λιγνάδης, Μαρία Ναυπλιώτου, Στεφανία Γουλιώτη, Σταμάτης Κραουνάκης, Ονιράμα, η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου και Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

    Τα φώτα της γιορτής θα σβήσουν στις 4 Ιουλίου. Κεντρικό θέμα των εκδηλώσεων θα είναι «η Ιστορία του παιδιού από την αρχαιότητα έως σήμερα», που θα γίνει με τη βοήθεια των παραστατικών Τεχνών (κινηματογράφος, ζωγραφική, φωτογραφία).

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [06] Θεραπευτική Ιππασία

    Στην καθημερινή τους ζωή ανεβαίνουν τον προσωπικό τους "Γολγοθά", αφού διάφορα κινητικά, νοητικά, συναισθηματικά ή άλλα προβλήματα τούς στερούν μικρές στιγμές χαράς, από αυτές που για όλους τους υπόλοιπους θεωρούνται αυτονόητες.

    Ωστόσο, άτομα με εγκεφαλική παράλυση, ημιπληγίες, αυτισμό, ψυχολογικά και ψυχιατρικά νοσήματα, σύνδρομο Down, δυσλεξία και άλλες τόσες παθήσεις έχουν πλέον βρει έναν σημαντικό σύμμαχο και φίλο στα προβλήματά τους, το άλογο.

    Η θεραπευτική ιππασία- περί ης ο λόγος- είναι μια εναλλακτική μορφή αποκατάστασης, που χρησιμοποιώντας το άλογο ως μέσο θεραπείας δημιουργεί μοναδικά οφέλη στα άτομα με αναπηρία. Ένα τέτοιο Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας, το δεύτερο στην Ελλάδα, λειτουργεί εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια στο Σκοπό του δήμου Εμμανουήλ Παπά, στις Σέρρες.

    Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ειδικευμένη στην ιπποθεραπεία φυσιοθεραπεύτρια και προπονήτρια στο Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών (ΚΕΘΙΣ), Μαρία Λίγγα, "πρωταγωνιστής" στην όλη προσπάθεια είναι το άλογο.

    "Μέσω της κίνησής του, μεταφέρει, νευρομυικά, στον αναβάτη με αναπηρία, φυσιολογικά πρότυπα βάδισης. Βελτιώνεται ο συντονισμός των κινήσεων, η ισορροπία, ο μυικός τόνος και η ψυχολογία του αναβάτη. Εμείς, στο Κέντρο μας, πλησιάσαμε τη φύση και το άλογο, γιατί με την ιππασία εναρμονίζονται σώμα, ψυχή και μυαλό", τονίζει η κ. Λίγγα, η οποία έχει ειδικευτεί επίσης στη νευροεξελεγκτική αγωγή και τον αυτισμό στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

    Το σωματείο του ΚΕΘΙΣ ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2005, ενώ έλαβε "σάρκα και οστά" το Σεπτέμβριο του 2007. Στόχος του ήταν και παραμένει η βελτίωση της υγείας των ατόμων με φυσική, συναισθηματική ή νοητική διαταραχή.

    Η θεραπευτική ιππασία ή ιπποθεραπεία, είναι η πρώτη μορφή θεραπείας με ζώα, που άρχισε να εφαρμόζεται άτυπα στην Ελλάδα από το 1983, όταν ξεκίνησε η λειτουργία του Συνδέσμου Θεραπευτικής Ιππασίας, που το 2004 ανέπτυξε το πρώτο Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας στο Γουδί.

    Ο πρωταρχικός σκοπός της θεραπευτικής ιππασίας είναι να δοθεί η ευκαιρία για ιππασία σε ανάπηρα άτομα, που θα μπορούσαν να ωφεληθούν γενικά από αυτήν. Ενδείκνυται για κάθε ηλικίας άτομα με κινητικά νοητικά και συναισθηματικά προβλήματα, με εγκεφαλικά, ημιπληγίες, εγκεφαλική παράλυση, αυτισμό, ψυχολογικά και ψυχιατρικά νοσήματα, σύνδρομο Down, δυσλεξία κ.ά. Συμβάλλει στην πρόοδο, την αποκατάσταση και την κοινωνικοποίηση του ασθενούς.

    Το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών, όταν πρωτοξεκίνησε εξυπηρετούσε μόνο τέσσερα άτομα με κινητικά και νοητικά προβλήματα. Σήμερα, εξυπηρετεί 40 άτομα εβδομαδιαίως από όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Έχει στο δυναμικό του οχτώ υπέροχα, όπως λένε οι εκπαιδευτές, άλογα, ενώ αριθμεί περισσότερα από 150 μέλη-εθελοντές, που στηρίζουν την όλη προσπάθεια.

    Το ΚΕΘΙΣ συμμετείχε το 2007 στους Αγώνες Special Olympics της Κίνας, κατακτώντας τέσσερα χάλκινα μετάλλια, ενώ θα συμμετάσχει ενεργά και στους φετινούς Αγώνες Special Olympics της Αθήνας.

    "Έχει στόχο (το Κέντρο) τη μη κερδοσκοπική, φιλανθρωπική και εθελοντική προσφορά κάθε δυνατής βοήθειας, δυνατοτήτων, ευκαιριών και μέσων για ιππασία σε άτομα με ειδικές ανάγκες στην Ελλάδα και το Εξωτερικό", τονίζει η κ. Λίγγα.

    Το ιδιαίτερο στο ΚΕΘΙΣ είναι ότι διαθέτει ένα υπερσύγχρονο κτίριο κλειστού στίβου, στο οποίο οι θεραπείες γίνονται, ακόμη και όταν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές. Παράλληλα, διαθέτει μια αποθήκη εξοπλισμού και ζωοτροφών, έναν χώρο αναμονής φίλων και συνοδών, στίβο προδιαγραφών, περίφραξη κι ένα μίνι ζωολογικό καταυλισμό κατοικίδιων.

    "Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας μας, νιώθουμε αρκετά περήφανοι για τα αποτελέσματα της θεραπευτικής ιππασίας που παρέχουμε. Άτομα με κινητικά προβλήματα (εγκεφαλική παράλυση, σκλήρυνση κατά πλάκας, παθήσεις κεντρικού νευρικού συστήματος), άτομα με νοητική υστέρηση και αυτισμό έχουν δει ευεργετικά αποτελέσματα στην καλυτέρευση της υγείας τους", αναφέρει η κ. Λίγγα, η οποία συγκινείται, όταν θυμάται την περίπτωση 12χρονης, η οποία υπέστη δύο εγκεφαλικά και με τη βοήθεια των γιατρών της, εντατική θεραπεία, αλλά και "σύμμαχο" στην όλη προσπάθεια τη θεραπευτική ιππασία, κατάφερε να πετάξει το αναπηρικό καροτσάκι και να περπατήσει.

    Η θεραπευτική ιππασία περικλείει διαφορετικές δραστηριότητες. Την ιπποθεραπεία, την ιππασία σαν σπορ, τη θεραπευτική εκπαιδευτική ιππασία, την ιππική δεξιοτεχνία, το άλμα και την οδήγηση. Αυτές οι δραστηριότητες δίνουν καθορισμένα κοινά οφέλη, ενώ η κάθε μια έχει μοναδικά πλεονεκτήματα ως συγκεκριμένη δραστηριότητα. Οι συντελεστές της θεραπευτικής ιππασίας είναι ο εκπαιδευτής, ο θεραπευτής, ο οδηγός και οι πλαϊνοί βοηθοί, ενώ η κάθε θεραπεία έχει διάρκεια μισής ώρας.

    Από χθες έως και την Κυριακή, στο ΚΕΘΙΣ πραγματοποιείται σεμινάριο θεραπευτικής ιππασίας, μέθοδος εκπαίδευσης και θεραπείας ατόμων με αυτισμό, νοητική υστέρηση, ψυχικά νοσήματα και άλλες διαταραχές.

    Απευθύνεται σε φύσιο/έργο/λογοθεραπευτές, καθηγητές φυσικής αγωγής, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, ειδικούς παιδαγωγούς, που είναι κάτοχοι αναγνωρισμένων αντίστοιχων πτυχίων.

    Επιστημονικά υπεύθυνη του σεμιναρίου είναι η Γκουντούλα Χάουζερ (Gundula Hauser), πρώην πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Θεραπευτικής Ιππασίας (FRDI).

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [07] Στη "μάχη" για την κορυφή

    Με τον Παναθηναϊκό και τον Άρη να βρίσκονται μία νίκη από την επίτευξη του στόχου τους, η σειρά των τελικών και των «μικρών» τελικών μεταφέρεται σήμερα σε ΟΑΚΑ και Αλεξάνδρειο αντίστοιχα, στο πλαίσιο των τέταρτων αγώνων της τελικής φάσης των αγώνων κατάταξης (πλέι οφ), στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ.

    Στη «μάχη» του τίτλου, ο Παναθηναϊκός ευελπιστεί να πετύχει σήμερα στην έδρα του, ό,τι δεν κατάφερε στον τρίτο τελικό στο ΣΕΦ, δηλαδή την τρίτη νίκη στη σειρά, η οποία θα τον «στέψει» πρωταθλητή Ελλάδας για 32η φορά στην ιστορία του. Οι «πράσινοι» θα προσπαθήσουν στο ΟΑΚΑ να... αποτινάξουν το άγχος που δημιουργήθηκε από τη μείωση της σειράς σε 2-1 από τον Ολυμπιακό και να πανηγυρίσουν στην έδρα τους τον 9ο διαδοχικό τίτλο.

    Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός, με ανεβασμένη την ψυχολογία, θα προσπαθήσει να επαναλάβει τον «άθλο» της 12ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου, όταν πέρασε νικηφόρα από το ΟΑΚΑ με 65-61 και «έσπασε» μία αρνητική παράδοση τεσσάρων χρόνων. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν τη νίκη πάση θυσία, προκειμένου να στείλουν τη σειρά σε πέμπτο και τελευταίο αγώνα και να διεκδικήσουν στην έδρα τους την απόλυτη υπέρβαση.

    Το πρόγραμμα των τέταρτων αγώνων της σειράς των τελικών και των «μικρών τελικών» έχει ως εξής:

    Κυριακή 5/6/2011

    Αλεξάνδρειο 19:00 Άρης-ΠΑΟΚ NOVASPORTS

    ΟΑΚΑ 22:00 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ΝΕΤ

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 5 June 2011 - 10:30:25 UTC