Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-06-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πολιτική δίωξη"
  • [02] Στα τεκμήρια οι ημιυπαίθριοι

  • [01] "Πολιτική δίωξη"

    Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων, καθώς μετά την μαραθώνια κατάθεση, του πρώην υπουργού Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου, ολοκλήρωσε το ανακριτικό της έργο και θα συνεδριάσει την Παρασκευή και την Δευτέρα για την σύνταξη του πορίσματός της.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ο κ. Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι «δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο, καμία απόδειξη, καμία ένδειξη ή οτιδήποτε άλλο που να με συνδέουν με έκνομες συμπεριφορές, με μίζες και φαινόμενα διαφθοράς, όχι μόνο τώρα αλλά για όλα τα σαράντα χρόνια της θητείας μου στην πολιτική ζωή του τόπου».

    «Σε ένα θέατρο σκιών που ονειρεύονται κάποιοι, στο όνομα της κάθαρσης, να στήσουν, δεν θα παίξω. Βρίσκομαι εδώ σήμερα γιατί με ενδιαφέρει να αναδειχθεί η αλήθεια με αληθινά στοιχεία για τα υποβρύχια», τόνισε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Τσοχατζόπουλος και έκανε λόγο για «επιχείρηση παραπλάνησης της ελληνικής δικαιοσύνης, της Βουλής και του λαού σχετικά με την αλήθεια ώστε να συσκοτιστούν οι ευθύνες».

    Ακόμα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός Άμυνας μίλησε για σκευωρία σε βάρος του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η μη πρόσκληση ουσιωδών μαρτύρων αποκαλύπτει τη σκοπιμότητα. Γι αυτό δεν εκλήθησαν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ καθώς και άλλα πρόσωπα που γνώριζαν τις διαδικασίες. Έτσι ώστε αντί της αλήθειας να υπάρξει συγκάλυψη και να μπορέσει να κρυφτεί η πολιτική μου δίωξη με νομικό μανδύα. Με μεθοδευμένες διαδικασίες, με προειλημμένες αποφάσεις και προκατασκευασμένο πόρισμα».

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Στα τεκμήρια οι ημιυπαίθριοι

    Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι που προχώρησαν στην τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων της κατοικίας τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με την εφορία. Τα επιπλέον τετραγωνικά των ημιυπαίθριων χώρων που τακτοποιήθηκαν καθώς και αυτών που αφορούν σε κλειστά γκαράζ, πιλοτές και αποθήκες που υπήχθησαν στη ρύθμιση, θα λαμβάνονται υπόψη από την εφορία για τον υπολογισμό των τεκμηρίων διαβίωσης, για τον προσδιορισμό του ακαθάριστου εισοδήματος από ιδιοκατοίκηση, καθώς και για την φοροαπαλλαγή που αφορά την έκπτωση των τόκων των στεγαστικών δανείων όπως και για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

    Οι φορολογούμενοι αυτοί που υπήχθησαν στη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους θα πρέπει να τους δηλώσουν στη φορολογική δήλωση που θα υποβάλουν στην εφορία το 2012. Διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα περιλαμβάνονται εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών κ, Δημήτρη Κουσελά. Στην εγκύκλιο παρέχονται οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να δηλωθούν οι ημιυπαίθριοι στη φορολογική δήλωση καθώς και για το πώς θα φορολογούνται αν πρόκειται στο μέλλον να μεταβιβαστούν ( με αγοραπωλησία, γονική παροχή κ.α.).

    Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι οι τακτοποιούμενοι ημιυπαίθριοι χώροι, αν δεν έχει γίνει κάποια αγοραπωλησία ή μεταβίβαση (γονική παροχή, δωρεά, κλπ), τότε δεν απαιτείται να αναγραφούν στο έντυπο Ε9. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να αναγραφούν στο έντυπο. Στην περίπτωση αυτή (της αναγραφής τους στο έντυπο Ε9) θα πρέπει να συμπεριληφθούν στους κύριους χώρους του ακινήτου.

    Σε μεταβιβάσεις ακινήτων με τακτοποιούμενο ημιυπαίθριο, τα τετραγωνικά του θα τα συμπεριλάβουν στη δήλωσή τους οι νέοι ιδιοκτήτες, ενώ σε περίπτωση επικαρπίας- ψιλής κυριότητας, θα συμπεριληφθούν στη δήλωση τόσο των επικαρπωτών όσο και των ψιλών κύριων.

    Αν κατά την αγορά τους οι ημιυπαίθριοι είχαν μετατραπεί σε χώρο κύριας χρήσης, υπάγονται σε φόρο μεταβίβασης. Οι χώροι αυτοί όταν μεταβιβάζονται, συνοδεύονται από πιστοποιητικό βεβαίωσης χώρου κύριας χρήσης που εκδίδει το ΥΠΕΚΑ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 June 2011 - 18:30:17 UTC