Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-06-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κινητοποιήσεις κατά των αποκρατικοποιήσεων
  • [02] Υποβάθμιση από Moody's

  • [01] Κινητοποιήσεις κατά των αποκρατικοποιήσεων

    Η κήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλες τις ΔΕΚΟ την ερχόμενη Πέμπτη, 9 του μήνα και γενικής απεργίας στις 15 Ιουνίου αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης της ΓΣΕΕ, των Ομοσπονδιών των ΔΕΚΟ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ), που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), με θέμα τον συντονισμό της δράσης των Ομοσπονδιών για την από κοινού αντιμετώπιση των ιδιωτικοποιήσεων των ΔΕΚΟ.

    Εξάλλου, στις 11 το πρωί του Σαββάτου έχει προγραμματιστεί κοινό συλλαλητήριο στην Ομόνοια από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, ενώ κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και για την Τρίτη 21 Ιουνίου, με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης των Συνδικάτων.

    Αύριο, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο έχει προγραμματίσει συλλαλητήρια στην Αθήνα, στις 7 το απόγευμα, στην Ομόνοια και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Υποβάθμιση από Moody's

    Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, στην κατηγορία Caa1 από B1, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody΄s.

    Η απόφαση αυτή, προσθέτει ο Moody'ς, αντικατοπτρίζει "έναν αυξημένο κίνδυνο να μην μπορέσει η Ελλάδα να σταθεροποιήσει το χρέος της, χωρίς την αναδιάρθρωσή του".

    Η αξιολόγηση αυτή είχε επίσης ως κίνητρο "την αυξημένη πιθανότητα η οικονομική υποστήριξη προς στην Ελλάδα (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Ευρωπαϊκή Επιτροπή) να θέσουν σε κάποια στιγμή, ως προϋπόθεση (για την αποδέσμευση της βοήθειας τους) τη συμμετοχή ιδιωτών σε ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους".

    Επηρεασμένη «από την έντονη φημολογία στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο» χαρακτηρίζει το υπουργείο Οικονομικών την απόφαση του οίκου Moodyβs να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας και απαντά ότι αυτή «παραβλέπει τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, να επιτύχει τον δημοσιονομικό στόχο για το 2011, αλλά και να επιταχύνει το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων».

    Σύμφωνα δε με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, «είναι αξιοσημείωτο ότι ο οίκος αναγνωρίζει τις προσπάθειες της χώρας, αλλά την ίδια στιγμή προχωρά σε υποβάθμιση, αναμένοντας την υλοποίηση των δεσμεύσεων αυτών, προκειμένου να προχωρήσει σε αναβάθμιση».

    Ειδικά για την «την πολιτική κόπωση», που επικαλείται η ανακοίνωση του οίκου, στην απάντηση του υπουργείου επισημαίνεται ότι «η κυβέρνηση έχει κάνει απολύτως ξεκάθαρο ότι επιδιώκει την ευρύτερη δυνατή συνεννόηση γύρω από τις μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γίνουν, αλλά θα προχωρήσει σε κάθε περίπτωση αταλάντευτη στο δρόμο που έχει χαράξει για τη σωτηρία της χώρας».

    Το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει, επίσης, ότι «η κυβέρνηση έχει ήδη επιτύχει σημαντικούς δημοσιονομικούς στόχους και τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής, με το οποίο αναλαμβάνει ακόμα πιο συγκεκριμένες δεσμεύσεις με στόχο τη συνέχιση της δημοσιονομικής προσπάθειας, αλλά και την απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων στην κοινωνία. Στόχος, επισημαίνεται από το υπουργείο, είναι να απελευθερωθούν οι δυνάμεις της αγοράς, που θα επιτευχθεί και με την έξοδο του Δημοσίου από την επιχειρηματική αρένα, δίνοντας αναπτυξιακή προοπτική στην οικονομία».

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 1 June 2011 - 20:30:15 UTC