Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών
  • [02] Άρχισαν οι επαφές για τις αποκρατικοποιήσεις
  • [03] Συνελήφθη ο Μλάντιτς

  • [01] Έκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

    Την Παρασκευή, στις 12.30, συγκαλείται το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

    Η πρωτοβουλία του κ. Παπούλια ανελήφθη σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και ακολούθησε επικοινωνία με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδέχθηκαν στο σύνολό τους την πρόσκληση.

    "Είναι ευθύνη της Ελλάδας να βγάλει την οικονομία της από την κρίση", τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στον ΟΑΣΑ, ενώ στέλνοντας ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες υπογράμμισε: "αφήστε μας ήσυχους να δουλέψουμε". Ο Γ. Παπανδρέου επισήμανε ότι, παρά τα δημοσιεύματα στον Τύπο, η Ελλάδα είχε "εντυπωσιακά αποτελέσματα μέσα σε ένα χρόνο".

    Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2011 οι ρυθμοί ανάπτυξης απέκτησαν θετικό πρόσημο, ενώ στους τελευταίους 5-6 μήνες οι εξαγωγές αυξήθηκαν μηνιαίως και κατά μέσον όρο κατά 35%.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Άρχισαν οι επαφές για τις αποκρατικοποιήσεις

    Επιταχύνονται οι κινήσεις της κυβέρνησης για τις αποκρατικοποιήσεις, καθώς ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απέστειλε επιστολή στη διοίκηση της Deutsche Telekom, για την εκκίνηση της διαδικασίας σχετικά με την περαιτέρω αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ.

    Σημειώνεται ότι, βάσει της υφιστάμενης συμφωνίας, η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τη γερμανική εταιρία να προχωρήσει στην απόκτηση ενός επιπλέον ποσοστού 10% στον ΟΤΕ. Ενώ, είναι δεδομένη η κυβερνητική πρόθεση να αποκρατικοποιηθεί πλήρως ο Οργανισμός.

    Πληροφορίες αναφέρουν, παράλληλα, ότι μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για τις άλλες επιχειρήσεις, τι οποίες επιθυμεί να αποκρατικοποιήσει η κυβέρνηση έως το τέλος του έτους (ΤΤ, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΛΑΡΚΟ, ΟΔΙΕ κ.λπ.).

    Πολιτική κάλυψη προσέφερε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Επίτροπο Μαρία Δαμανάκη, με αφορμή τις χθεσινές της δηλώσεις περί των σεναρίων αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, η εκπρόσωπος της Επιτροπής Αμέλια Τόρες δήλωσε ότι πρόθεση και στόχος της κας Δαμανάκη ήταν να στείλει ένα μήνυμα στο εσωτερικό της χώρας και να πείσει τους έλληνες και τις ελληνίδες για την ανάγκη επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων, αύξησης της ανταγωνιστικότητας και ενίσχυσης της δημοσιονομικής σταθεροποίησης, ώστε τα δημόσια οικονομικά να επανέλθουν σε υγιή βάση.

    Η ίεκπρόσωπος χαρακτήρισε «σχήμα λόγου» τις αναφορές της κ. Δαμανάκη για τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Συνελήφθη ο Μλάντιτς

    Ο πρώην επικεφαλής των δυνάμεων των Σέρβων της Βοσνίας, Ράτκο Μλάντιτς, που κατεζητείτο από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία, συνελήφθη στο χωριό Λαζάρεβο, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Ζρένιανιν, η οποία απέχει περίπου 120 χλμ. από το Βελιγράδι. Ο Μλάντιτς κρυβόταν εκεί με την ονομασία Μίλοραντ Κόμαντιτς.

    Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στο χωριό αυτό ο Μλάντιτς έχει συγγενείς, τους οποίους και επισκεπτόταν συχνά τη δεκαετία του 1990.

    Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία εντόπισε τον Μλάντιτς ύστερα από πληροφορία που έλαβε, ότι κάποιο άτομο με τα δικά του χαρακτηριστικά είχε κάνει την εμφάνισή του στην περιοχή.

    Η διεθνής κοινότητα είχε διαμηνύσει στη Σερβία πως θα πρέπει να συλλάβει τους εναπομείναντες καταζητούμενους για εγκλήματα πολέμου, δηλαδή τον Ράτκο Μλάντιτς και τον Γκόραν Χάτζιτς, προκειμένου να έχει επιτυχή κατάληξη η ευρωπαϊκή της πορεία.

    Ο Μλάντιτς διέφευγε τη σύλληψη από το 1995, όταν και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τα γεγονότα της σφαγής της Σρεμπρένιτσα.

    Ο Λευκός Οίκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σύλληψη του Μλάντιτς, ενώ ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν δήλωσε ότι σήμερα είναι "μια ιστορική ημέρα για τη διεθνή δικαιοσύνη".

    Για σημαντικό βήμα για τη Σερβία και την Ευρώπη έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Η Σερβία έκανε ένα ακόμη βήμα προς την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Ν. Σαρκοζί.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 May 2011 - 14:30:18 UTC