Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η μάχη για τη σωτηρία της χώρας συνεχίζεται"
  • [02] Μεγάλη ήττα των Σοσιαλιστών στην Ισπανία
  • [03] ΗΠΑ: Στους 89 οι νεκροί από το φονικό ανεμοστρόβιλο
  • [04] Υπέρ της αναδιάρθρωσης με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής ο Φ. Κουβέλης
  • [05] Στον εισαγγελέα το ηλεκτρονικό "σκονάκι" Video
  • [06] "Αμεσα οι αποκρατικοποιήσεις"
  • [07] "Η δική μας κόκκινη γραμμή" ο»Ώ

  • [01] "Η μάχη για τη σωτηρία της χώρας συνεχίζεται"

    Η μάχη για τη σωτηρία της χώρας συνεχίζεται και στην υπηρέτηση αυτού του πατριωτικού καθήκοντος δεν συγχωρείται λιγοψυχία, τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο.

    Πέρυσι, τόνισε ο πρωθυπουργός, με τις αποφάσεις μας και τις θυσίες του ελληνικού λαού αποφύγαμε τη χρεοκοπία. Και πρόσθεσε ότι όπως πριν από ένα χρόνο, έτσι και τώρα παίρνουμε τις αποφάσεις που χρειάζονται για να αποφύγουμε οριστικά τον κίνδυνο και να αλλάξουμε οριστικά τη χώρα.

    "Αποτρέψαμε τον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας", υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι βάλαμε τη χώρα σε τροχιά νοικοκυρέματος και ανάπτυξης και δεν μας επιτρέπεται κανένα πισωγύρισμα.

    "Έχουμε χρέος", τόνισε, "απέναντι στη χώρα και στον ελληνικό λαό, να διασφαλίσουμε τη μελλοντική μας πορεία".

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου διεξάγεται στη Βουλή η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Στη σημερινή συνεδρίαση, θα συζητηθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης και ειδικότερα θα παρουσιαστεί από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς το γενικό πλαίσιο του προγράμματος.

    Το σύνολο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, σύμφωνα με τα λεχθέντα κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους, θα παρουσιαστεί μετά τις διαπραγματεύσεις με την "τρόικα" και τις συναντήσεις του κ. Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίοι έχουν αποδεχθεί την πρόσκλησή του, ενώ για μια σειρά ζητημάτων του προγράμματος απαιτείται σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων.

    Αύριο, ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, εκτός από την Αλέκα Παπαρήγα, η οποία δεν αποδέχθηκε την πρόσκληση.

    Από την Τετάρτη, αρχίζουν νέες διαβουλεύσεις με τους επικεφαλής της "τρόικας".

    Στο οικονομικό επιτελείο εξετάζουν ήδη τα σενάρια των νέων μέτρων, κάποια από τα οποία θα εφαρμοσθούν άμεσα προκειμένου να καλυφθεί η φετινή υστέρηση των εσόδων του προϋπολογισμού.

    Τα μέτρα αυτά θα ανέρχονται σε 6 δισ. ευρώ.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Μεγάλη ήττα των Σοσιαλιστών στην Ισπανία

    Το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας υπέστη μεγάλη ήττα στις περιφερειακές εκλογές κερδίζοντας το 27,98% των ψήφων, έναντι του 36,25% που κέρδισε το Λαϊκό Κόμμα (PP), με καταμετρημένο το 53,09% των ψήφων.

    Στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές του 2007, το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) είχε και πάλι χάσει από το PP με μικρή όμως διαφορά, 34,9% έναντι 35,6%.

    Η διαφορά των περισσότερων από οκτώ μονάδων που παρατηρείται μοιάζει με τιμωρία των Σοσιαλιστών, που βρίσκονται στην εξουσία από το 2004, λιγότερο από ένα χρόνο πριν τις βουλευτικές εκλογές και την ώρα που η χώρα έχει βυθιστεί στην οικονομική κρίση.

    Επιπλέον εδώ και μερικές ημέρες έχει ξεσπάσει και ένα πρωτοφανές για τα ισπανικά δεδομένα κίνημα διαμαρτυρίας στο οποίο συμμετέχουν χιλιάδες νέοι και κινήματα της νεολαίας που διαμαρτύρονται για την οικονομική και κοινωνική κατάπτωση και δηλώνουν ότι έχουν κουραστεί από την ανεργία, «την διαφθορά των πολιτικών», «την κρίση».

    Περίπου 30.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν και πάλι στην Πουέρτα δελ Σολ της Μαδρίτης το βράδυ του Σαββάτου επικρίνοντας έντονα τους χειρισμούς της κυβέρνησης, όπου ο καταυλισμός από λινάτσες και τέντες των "αγανακτισμένων" νέων έχει γίνει η καρδιά της αμφισβήτησης.

    Εν μέσω της οικονομικής κρίσης η οποία ξέσπασε το 2008, η ανεργία βρίσκεται στο 21,3% και μεταξύ των νέων μεταξύ 18 και 25 ετών εκτιμάται πως ξεπερνά το 40%.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] ΗΠΑ: Στους 89 οι νεκροί από το φονικό ανεμοστρόβιλο

    Στους 89 αυξήθηκαν οι νεκροί από το φονικό ανεμοστρόβιλο που έπληξε την Κυριακή την πόλη Τζόπλιν στην πολιτεία Μισούρι.

    Σχεδόν 50 ανεμοστρόβιλοι έπληξαν, μόνο το Σαββατοκύριακο, τις κεντρικές και τις βόρειες περιοχές των ΗΠΑ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Υπέρ της αναδιάρθρωσης με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής ο Φ. Κουβέλης

    Υπέρ της αναδιάρθρωσης με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους και μείωση επιτοκίων, τάχθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

    Όπως ανέφερε, με τα σημερινά δεδομένα το κόμμα του θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Ωστόσο, δήλωσε ότι θα συμμετάσχει στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, καταθέτοντας τις απόψεις του κόμματος του, οι οποίες, όπως είπε, είναι ρεαλιστικές και ελπίζει να ληφθούν υπόψη από τον πρωθυπουργό.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Στον εισαγγελέα το ηλεκτρονικό "σκονάκι" Video

    Στην προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών, Ελένη Ράϊκου, αποστέλλεται σήμερα η δικογραφία, που συνέταξε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ηλεκτρονική αντιγραφή, μέσω SMS, που αποκαλύφθηκε στις 18 Μαΐου σε σχολείο του Γαλατσίου, σε βάρος μαθητή, ο οποίος έλαβε μήνυμα από φροντιστήριο με απαντήσεις σε θέμα του μαθήματος Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, στο οποίο διαγωνιζόταν στο πλαίσιο των πανελλαδικών εξετάσεων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξέτασαν και τους 13 καθηγητές του φροντιστηρίου και βρήκαν ότι από τα κινητά τηλέφωνα τριών εξ αυτών έχουν σταλεί απαντήσεις θεμάτων, τόσο για το παραπάνω μάθημα, όσο και για τα Μαθηματικά, σε 18 συνολικά κινητά μαθητών του φροντιστηρίου. Οι καθηγητές υποστηρίζουν ότι έστειλαν τα μηνύματα με τις απαντήσεις θεμάτων στους μαθητές τους, όπως κάνουν κάθε φορά, χωρίς να γνωρίζουν αν αυτοί ήταν μέσα στις αίθουσες, ή είχαν βγει έξω.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι αρμόδιοι αξιωματικοί θα ζητήσουν από τον εισαγγελέα να δοθεί έγκριση για άρση απορρήτου στα κινητά όλων των μαθητών, που πήγαιναν στο συγκεκριμένο φροντιστήριο, το οποίο διατηρεί τρία παραρτήματα στην Αθήνα. Πάντως, οι μαθητές της Γ' Λυκείου, που πήγαιναν στο συγκεκριμένο φροντιστήριο, είναι περίπου 100 άτομα.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] "Αμεσα οι αποκρατικοποιήσεις"

    Η Ελλάδα πρέπει να ενισχύσει σημαντικά τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και να επιδιώξει γρήγορα τις αποκρατικοποιήσεις, δήλωσε ο επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων της ΕΕ, Όλι Ρεν.

    "Αυτά επείγουν", είπε ο κ. Ρεν, μιλώντας σε συνέδριο για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση που έγινε στη Βιέννη, όπως μεταδίδει το Ρόιτερ.

    Αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Ρεν δήλωσε: "Εκτιμούμε εύλογα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει έσοδα 50 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 20% του ΑΕΠ της, από την πώληση της περιουσίας της στα επόμενα χρόνια".

    Ο κοινοτικός επίτροπος δήλωσε, επίσης, ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί περιόρισαν τον κίνδυνο χρηματοπιστωτικής κατάρρευσης, αλλά αυτός δεν έχει εξαλειφθεί ακόμη.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] "Η δική μας κόκκινη γραμμή"

    Η δική μας "κόκκινη γραμμή" είναι η σωτηρία της Ελλάδας των εργαζομένων, δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε συνέντευξη Τύπου αντιπαραθέτοντας τη θέση του κόμματός της με την "κόκκινη γραμμή" που έχει χαράξει ο πρωθυπουργός με την οποία "μας χωρίζει χάος", όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Η κ. Παπαρήγα είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πολιτική και ιδεολογική τρομοκρατία κατά του λαού, στον οποίο τίθεται το δίλημμα "ή θα τα δώσετε όλα ή θα γίνει στάση πληρωμών" και πρόσθεσε ότι αυτό είναι ψεύδος γιατί τα χρήματα των εργαζομένων διατίθενται για την εξασφάλιση των πιστωτών και όχι για τους εργαζόμενους.

    Τώρα πρέπει το εργατικό κίνημα να χαράξει κόκκινη γραμμή, είπε η κ. Παπαρήγα, γιατί αν οι εργαζόμενοι δεν τους σταματήσουν τώρα θα έρθουν και άλλες επιθέσεις και άλλα Μνημόνια, εκτιμώντας ότι ήδη το Μνημόνιο πέτυχε αφού στόχος ήταν η αφαίρεση κατακτήσεων των εργαζομένων.

    Στην ερώτηση σχετικά με την άρνησή της να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για συνάντηση αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου, η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ δεν έχει κανένα φόβο μήπως του πουν ότι συναινεί, και πρόσθεσε ότι η απόφαση δεν έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα. Αντίθετα, είπε, το ΚΚΕ δεν δέχεται το τρομοκρατικό δίλημμα προς τους εργαζόμενους "ή θα σωθεί η Ελλάδα ή θα τα χάσετε όλα" και συμβάλει στο να σπάσει αυτό το τρομοκρατικό δίλημμα.

    Για την κυβέρνηση και τη ΝΔ η κ. Παπαρήγα επανέλαβε ότι ουσιαστικά συναινούν αφού έχουν την ίδια πολιτική, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 May 2011 - 12:30:24 UTC