Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιχορηγήσεις για ανέργους Video
  • [02] "Έμφαση στη ναυτιλία"
  • [03] "Φώναζε, τι να έκανα;" ο»Ώ

  • [01] Επιχορηγήσεις για ανέργους Video

    Μέσα στο 2011 θα ξεκινήσει η υλοποίηση, από τον ΟΑΕΔ, προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων του πρώτου και δεύτερου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης (Δήμων και Περιφερειών), για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 55-64 ετών.

    Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη, με αφορμή ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Ελένης Τσιαούση, για τα προγράμματα απασχόλησης. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει να δοθούν κίνητρα στις επιχειρήσεις για την απορρόφηση ανθρώπινου δυναμικού και την μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας ενημερώνει τη βουλευτή ότι άμεσα πρόκειται να προκηρυχθεί η υλοποίηση του προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών, για την απασχόληση και κατάρτιση των δικαιούχων "επιταγής επανένταξης" στην αγορά εργασίας.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] "Έμφαση στη ναυτιλία"

    Τη δέσμευση ότι θα αναβαθμίσει τη ναυτιλία όταν κερδίσει τις εκλογές ανέλαβε ενώπιον των Ελλήνων εφοπλιστών ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς.

    Απευθύνοντας χαιρετισμό σε εκδήλωση του Ναυτικού Επιμελητηρίου και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ανέφερε ότι: «στην κυβέρνηση που θα συγκροτήσουμε, η ναυτιλία θα αναβαθμιστεί, το υπουργείο της θα εξοπλιστεί με αρμοδιότητες και θα βρίσκεται υπό την άμεση εποπτεία του πρωθυπουργού».

    Απευθυνόμενος στον εφοπλιστικό κόσμο τόνισε ότι «μέσα στο σχέδιό μας για την επανεκκίνηση της οικονομίας μας και την ανόρθωση της χώρας, η ναυτιλία θα έχει θέση πρωταγωνιστή».

    Ο κ. Σαμαράς μίλησε για την προσφορά του εφοπλιστικού κόσμου λέγοντας ότι «η χώρα και ο λαός της σας ευγνωμονούν. Να σας συγχαρώ, ακόμα, γιατί μας κάνετε όλους υπερήφανους. Είστε το κομμάτι εκείνο του Ελληνισμού που έχει επιτύχει παγκόσμια πρωτιά: Οι πρωταθλητές των διεθνών θαλάσσιων μεταφορών».

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] "Φώναζε, τι να έκανα;"

    «Φώναζε "κλέφτης κλέφτης", τι να έκανα;».

    Αυτή την εξήγηση για τη στυγερή δολοφονία του 44χρονου οικογενειάρχη, Μανώλη Καντάρη, έδωσε σε αλλοδαπό καταστηματάρχη ο ένας εκ των δύο Αφγανών κατηγορουμένων για την υπόθεση, όταν εκείνος τον επέκρινε ότι σκότωσαν έναν άνθρωπο για μία βιντεοκάμερα.

    Το στοιχείο αυτό, όπως και άλλα που δεν είχαν γίνει γνωστά, περιέχεται στη δικογραφία για το φονικό στο κέντρο της Αθήνας, φονικό για το οποίο οι δύο κατηγορούμενοι έλαβαν σήμερα προθεσμία από τον ανακριτή για να απολογηθούν την Τετάρτη το πρωί.

    Σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης, προκύπτει πως οι τρεις δράστες -εκ των οποίων ο ένας καταζητείται- παρακολούθησαν τον άτυχο 44χρονο αμέσως μόλις κατέβηκε από το σπίτι του και ότι επίσης εκτός από την κάμερα τού πήραν και χρήματα από το πορτοφόλι, το οποίο έψαξαν όταν το θύμα ήταν ήδη αιμόφυρτο στο έδαφος.

    Στα στοιχεία, που έχουν συγκεντρωθεί, περιλαμβάνεται υλικό από κάμερες ασφαλείας, που βρίσκονται σε επτά διαφορετικά σημεία στην περιοχή.

    Τέσσερις μέρες μετά τη δολοφονία, στις 14 Μαϊου, λαμβάνοντας καταθέσεις από κατοίκους, οι αστυνομικοί εξέτασαν και έναν αλλοδαπό καταστηματάρχη, ο οποίος τους είπε πως μετά το τραγικό γεγονός ο ένας εκ των δραστών πήγε στο μαγαζί του την κάμερα του Καντάρη λέγοντάς του πως θα περνούσε κάποιος να την πάρει. Όταν ο καταστηματάρχης τον επέκρινε πως αφαίρεσαν μία ζωή για την κάμερα, ο Αφγανός του είπε πως μαχαίρωσαν τον 44χρονο επειδή φώναζε «κλέφτης κλέφτης», προσθέτοντας: «Τι να έκανα;».

    Στις 16 Μαϊου η Ασφάλεια δέχθηκε τηλεφώνημα αγνώστου, ο οποίος τους έδωσε τον αριθμό του κινητού ενός εκ των δραστών.

    Για τη στυγερή δολοφονία του 44χρονου, ο Εισαγγελέας έχει απαγγείλει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απλή συνέργεια σε αθρωποκτονία και ληστεία από την οποία προήλθε θάνατος, κατά συναυτουργία, καθώς και για παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 21 May 2011 - 12:30:17 UTC