Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα 6 δισ. ευρώ το 2011
  • [02] Καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ
  • [03] Μαθήματα κατανόησης της διαφορετικότητας
  • [04] Κέντρα μεταναστών ο»Ώ

  • [01] Μέτρα 6 δισ. ευρώ το 2011

    Την βεβαιότητά του, ότι η χώρα θα συνεχίσει να πορεύεται ορθά, κάνοντας σωστές επιλογές ακόμα και αν ο δρόμος είναι δύσκολος, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στο συνέδριο του "Εκόνομιστ".

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι η προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι σήμερα έχει δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής και δεν πρόκειται να εγκαταληφθεί.

    Ο υπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι όταν κλείνει ή συγχωνεύεται ένας δημόσιος οργανισμός μπορεί να υπάρξουν και απολύσεις. Δεν είναι ο στόχος μας αυτός, σημείωσε, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει μια προσπάθεια απορρόφησης του προσωπικού οργανισμών που κλείνουν ή συγχωνεύονται, μόνο όμως του προσωπικού που χρειάζεται.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε ότι θα γίνει αξιολόγηση των οργανισμών του δημόσιου τομέα και θα κρατηθούν αυτοί που είναι χρήσιμοι για τους Έλληνες πολίτες.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι το 2011 δεν μπορεί να υπάρξει χαλάρωση δημοσιονομικής προσπάθειας. Είναι απαραίτητο, είπε, να γίνουν όλες οι παρεμβάσεις που απαιτούνται, ώστε να μειωθεί το έλλειμμα με βάση τον στόχο που προβλέπουμε.

    Οι παρεμβάσεις αυτές για το 2011 θα είναι ύψους 6 δισ. ευρώ και θα αφορούν τόσο τη μείωση των δαπανών όσο και την αύξηση εσόδων.

    Επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει μείωση των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα κατά 150.000 άτομα και αυτό θα γίνει με την πραγματοποίηση ελάχιστων προσλήψεων, μείωση του αριθμού των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και προσπάθειας εθελούσιας εξόδου εργαζομένων.

    "Δεν κατανοώ όσους διαβλέπουν δήθεν μεταρρυθμιστική κόπωση στην κυβέρνηση", τόνισε η υπουργός Εργασίας Λ. Κατσέλη, στην παρέμβασή της στο συνέδριο, και πρόσθεσε ότι, "ποτέ άλλοτε μια κυβέρνηση δεν έδειξε τέτοια αποφασιστικότητα και τόσο ισχυρή πολιτική βούληση για να προωθηθούν αλλαγές που εδώ και δεκαετίες θα έπρεπε να είχαν γίνει.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ

    Μέχρι την Παρασκευή θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των εργαζόμενων του ΕΚΑΒ, οι οφειλόμενες αμοιβές, δήλωσε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, μετά από συνάντηση που είχε στη Θεσσαλονίκη με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ, Ιερόθεο Γιαμουρίδη.

    «Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ έχουν δίκιο και το δίκιο τους θα το βρούνε. Η γραφειοκρατία μας εμπόδισε να είμαστε όπως θα έπρεπε. Μέχρι την Παρασκευή το θέμα αυτό θα έχει τελειώσει», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης, το θέμα της ένταξης των εργαζομένων του ΕΚΑΒ στη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, ζήτημα για το οποίο ορίστηκε για την Πέμπτη συνάντηση των εκπροσώπων του ΕΚΑΒ με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη.

    Προηγουμένως ο κ Λοβέρδος είχε σύσκεψη με τους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ Χρήστο Ζηλίδη και Αρη Μπουσουλέγκα και με τους διοικητές των μεγάλων νοσοκομείων της περιοχής με αντικείμενο την αναδιάταξη των δυνάμεων του ΕΣΥ. Ο κ Λοβέρδος ζήτησε από τους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ να καταθέσουν τις σχετικές με το θέμα προτάσεις τους μέχρι τις 5 Ιουνίου.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Μαθήματα κατανόησης της διαφορετικότητας

    Με 40 εκπαιδευτικά σεμινάρια, 80 ωρών, στα σωφρονιστικά ιδρύματα σε 18 περιοχές σε όλη την Ελλάδα, το προσωπικό των φυλακών θα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει τα κατάλληλα γνωστικά εργαλεία για τη διαχείριση όλων των προβλημάτων που σχετίζονται με τους αλλοδαπούς κρατούμενους.

    Η πρωτοβουλία ανήκει στο υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη εκπρόσωπος του ΥΠΕΣ κ. Ιωάννου, ενσωμάτωσε στο ετήσιο πρόγραμμα 2009 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών, με εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, τη δράση αυτή ύστερα από σχετικό αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

    Το σχεδιασμό και την υλοποίηση των προγραμμάτων έχουν αναλάβει τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης ΕΡΓΟΝ και INTEGRATION και η Εταιρεία Μελέτης των Επιστημών του Ανθρώπου.

    Με σύνθημα «κατανοήστε τη διαφορετικότητα, για καλύτερη επικοινωνία και ομαλή συνύπαρξη», οι αρμόδιοι φορείς καλούν τους εργαζόμενους στον τομέα της σωφρονιστικής πολιτικής να συμμετάσχουν στα σεμινάρια επιμόρφωσης.

    Στόχος μας είναι, επισήμανε ο επιστημονικός υπεύθυνος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γ. Κουζέλη, να παρέχουμε το αναγκαίο υλικό, γνώση και εργαλεία, για τη διαχείριση των κρίσεων που θα βοηθήσει τόσο τους εργαζόμενους στις φυλακές, όσο και τους αλλοδαπούς κρατούμενους που σε πολλές περιπτώσεις είναι η συντριπτική πλειονότητα των τροφίμων.

    Τα σεμινάρια έχουν ήδη ξεκινήσει από τον Απρίλιο και θα διαρκέσουν μέχρι τον Ιούνιο.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Κέντρα μεταναστών

    Τη δημιουργία πέντε κέντρων, στα οποία θα κρατούνται λαθρομετανάστες μέχρι να αποφασιστεί η περαιτέρω πορεία τους, ανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής.

    Ο κ. Παπουτσής δεν αποκάλυψε σε ποιες περιοχές θα δημιουργηθούν αυτά τα πρώτα πέντε κέντρα, αλλά αναφέρθηκε και στην εξειδίκευση των μέτρων τα οποία θα ληφθούν από πλευράς του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αποκατάσταση της λειτουργίας του κέντρου της Αθήνας, με όρους ασφάλειας και ελεύθερης κίνησης των πολιτών.

    Η εξειδίκευση των μέτρων είναι το επόμενο στάδιο, μετά την εξαγγελία των μέτρων από τον πρωθυπουργό στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 May 2011 - 16:30:17 UTC