Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα για υιοθεσία και προστασία ανηλίκων

  • [01] Μέτρα για υιοθεσία και προστασία ανηλίκων

    Νομοθετικά μέτρα κοινωνικής αλληλεγγύης και ευαισθησίας, όπως τα χαρακτήρισαν, που αφορούν την υιοθεσία, την ανάδοχη οικογένεια, την προστασία των ανηλίκων και τη σύσταση Εθνικής Γραμμής Παιδικής Προστασίας, ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου οι υπουργοί Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης.

    Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι "θα χτυπήσει τις αγκυλώσεις που δημιουργούνται στην εφαρμογή της νομοθεσίας" για τις υιοθεσίες. Αγκυλώσεις οι οποίες δημιουργήθηκαν από τη γραφειοκρατία. Έτσι, με νομοθετικές πρωτοβουλίες θα επισπευσθεί κατά πολύ ο χρόνος των υιοθεσιών και των διεθνών υιοθεσιών, ενώ αρμόδια επιτροπή έχει αναλάβει το όλο έργο η οποία θα εξετάσει ακόμη και το ενδεχόμενο υιοθεσίας από μονογονεϊκές ομοφυλικές οικογένειες.

    Επίσης, συντάσσεται σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που θα αφορά το θεσμό της αναδοχής. Όπως εξήγησε ο κ. Καστανίδης "αντί να επιβληθεί σ' έναν ανήλικο παραβάτη ένα αυστηρό αναμορφωτικό μέτρο, επιλέγεται μια οικογένεια, η οποία θα μπορούσε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα, αλλά να παίρνει υπό την προστασία της ένα παιδί που είναι κακοποιημένο, εγκαταλελειμμένο ή βρίσκεται στα όρια παραβατικής συμπεριφοράς και να αγκαλιάζει αυτό το παιδί αντί να το στέλνει είτε σε μέτρα αναμόρφωσης, είτε όταν είναι κακοποιημένο και εγκαταλελειμμένο να πηγαίνει ξανά στη γνωστή ιδρυματική λογική".

    Ακόμη, με απόφαση των δύο εν λόγω υπουργών συστήνεται Εθνική Γραμμή Παιδικής Προστασίας για την ψυχολογική και κοινωνική στήριξη των ανηλίκων, η οποία θα παρέχει, μεταξύ των άλλων, συμβουλευτική ψυχολογική και κοινωνική στήριξη σε ανηλίκους και γονείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

    Δίκτυο ο "Ορέστης" συστήνεται παράλληλα στο Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο για την Αντιμετώπιση της Θυματοποίησης και Εγκληματικότητας (ΚΕΣΑΘΕΑ). Στο δίκτυο αυτό εντάσσονται και συνδέονται ηλεκτρονικά οι υπηρεσίες των υπουργείων Υγείας και Δικαιοσύνης που παρέχουν κοινωνική μέριμνα, φροντίδα και προστασία στους ανηλίκους οι οποίοι βρίσκονται σε κίνδυνο ή είναι παραβατικά άτομα.

    Το δίκτυο "Ορέστης" θα συνεργάζεται με όλους τους Καλλικρατικούς Δήμους στους οποίους θα συγκροτηθούν "ομάδες προστασίας ανηλίκων" που θα αποτελούνται από κοινωνικούς λειτουργούς.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 May 2011 - 21:09:31 UTC