Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''Αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη''
  • [02] Ο οίκος Moody's προειδοποιεί για την υποβάθμιση οκτώ ελληνικών τραπεζών
  • [03] Ποινικές διώξεις για Παπαγεωργόπουλο
  • [04] Καταδίκη Κεντέρη - Θάνου
  • [05] Στη μάχη για μια θέση σε ΑΕΙ-ΤΕΙ 110.000 υποψήφιοι
  • [06] Στυγερή δολοφονία
  • [07] Το ΑΠΕ-ΜΠΕ δια-δικτυώνεται
  • [08] Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αύριο ο»Ώ

  • [01] ''Αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη''

    Σήμερα αποφασίζουμε να πάμε μπροστά, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, ενώ συνέστησε αλληλεγγύη μεταξύ των υπουργών και αποφασιστικότητα στην υλοποίηση του έργου της κυβέρνησης.

    Το μήνυμά μας, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, είναι αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του λαού μας. Και η βούλησή μας είναι να αλλάξουμε την Ελλάδα. Υπηρετούμε, πρόσθεσε, με πράξεις το μήνυμα αυτό, που είναι απαραίτητο να περνά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνώς.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι έχει γίνει πολλή και συστηματική διαβούλευση για το πρόγραμμα του οδικού χάρτη, δηλαδή για τις βασικές αποφάσεις της κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση και την οικονομική ανάπτυξη.

    "Η Ελλάδα βρίσκεται σε κομβικό σημείο. Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού θέλει να συνεχίσουμε τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζονται. Εμείς παίρνουμε τις αποφάσεις μας, για τις οποίες ενημέρωσα τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να εγγυηθούμε όχι μόνο για την έξοδο από αυτή την κρίση, αλλά και για μια οικονομία βιώσιμη και μια Ελλάδα δίκαιη που βασίζεται στις δικές της δυνάμεις και πιστεύει στον εαυτό της", δήλωσε ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

    Για εθνικό θέμα έκανε λόγο ο κ. Παπούλιας και κάλεσε και πάλι σε πανεθνική προσπάθεια. "Δεν βγαίνει αλλιώς", δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Παπανδρέου είχε κατ' ιδίαν συνεργασίες με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο και μετά με τους υπουργούς Ε. Βενιζέλο, Α. Λοβέρδο, Α. Διαμαντοπούλου, Χ. Παπουτσή, Λ. Κατσέλη και Μ. Χρυσοχοίδη.

    Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι Παπανδρέου και Μέρκελ συζήτησαν για την κατάσταση στην Ευρώπη, με έμφαση στα προβλήματα και τις εξελίξεις στην ευρωζώνη, ιδιαίτερα για τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος.

    Συζήτησαν επίσης την κατάσταση στην Ελλάδα και την πορεία της οικονομίας, στο πλαίσιο των συζητήσεων που γίνονται το τελευταίο διάστημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Την Τετάρτη, στις 11 το πρωί, συνέρχεται σε τακτική συνεδρίαση το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς για τις διαδοχικές συναντήσεις του κ. Παπανδρέου με τους κορυφαίους υπουργούς πριν από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, τις χαρακτήρισε "φυσιολογικές" συναντήσεις εργασίας.

    Διέψευσε, εξάλλου, ότι υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, γιατί, όπως είπε, "έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε", προσθέτοντας, εξάλλου, ότι "δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού".

    Αναφερόμενος στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων, δήλωσε ότι "πήγαμε αρκετά καλά", συμπληρώνοντας ότι το επιτόκιο της τάξης του 4,88% είναι "κάτω από το επιτόκιο του μηχανισμού στήριξης" και επισημαίνοντας ότι η έκδοση "καλύφθηκε 3,8 φορές", ενώ κατά 34,2% το ποσό που αντλήθηκε κάλυψαν ξένοι επενδυτές.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Ο οίκος Moody's προειδοποιεί για την υποβάθμιση οκτώ ελληνικών τραπεζών

    Ο οίκος Moody's ανακοίνωσε ότι έθεσε υπό εξέταση για πιθανή υποβάθμιση όλες τις αξιολογήσεις οκτώ ελληνικών τραπεζών. Η επανεξέταση αφορά την Εθνική, την Eurobank, την Alpha, την Πειραιώς, την ΑΤΕ, την Αττικής, την Εμπορική και τη Γενική.

    Η επανεξέταση των τραπεζών ακολουθεί, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Moody's, τη χθεσινή απόφασή του να επανεξετάσει για πιθανή υποβάθμιση το αξιόχρεο της Ελλάδας - το οποίο αντιστοιχεί στη βαθμίδα B1 -, λόγω της αναθεώρησης των δημοσιονομικών μεγεθών, της αυξημένης αβεβαιότητας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και της πιθανότητας καθυστερημένης και ασθενέστερης ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

    Ο οίκος αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι οι δημοσιονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και η ασθενέστερη οικονομική ανάκαμψη θα ασκήσουν πρόσθετη πίεση στην ποιότητα του ενεργητικού των τραπεζών και στα μεγέθη της κερδοφορίας τους και θα οδηγήσουν δυνητικά σε νέες πιέσεις στη χρηματοδότηση και τη ρευστότητά τους. Αναφέρει ακόμη ότι η επανεξέταση του αξιόχρεου της Ελλάδας σημαίνει ότι μπορεί να αυξηθεί η πιθανότητα αναδιάρθρωσης του χρέους της. Πολλές ελληνικές τράπεζες, προσθέτει στην ανακοίνωσή του, έχουν υψηλή έκθεση σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, με συνέπεια ότι η αναδιάρθρωση θα μπορούσε να έχει σημαντική αρνητική επίπτωση στα επίπεδα κεφαλαιοποίησής τους.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Ποινικές διώξεις για Παπαγεωργόπουλο

    Για δύο κακουργήματα κι ένα πλημμέλημα θα κληθεί να απολογηθεί στις 2 Ιουνίου στον 3ο ειδικό ανακριτή ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος κατηγορείται μαζί με άλλα 24 άτομα για την υπόθεση υπεξαίρεσης στο δήμο.

    Ο κ. Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος πήρε το μεσημέρι προθεσμία από τον 3ο ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, Κώστα Αλεξίου, για να λάβει γνώση του κατηγορητηρίου και να ετοιμάσει την απολογία του, αντιμετωπίζει τα αδικήματα της υπεξαίρεσης από κοινού και της απλής συνέργειας στην πλαστογραφία, σε βαθμό κακουργήματος, καθώς επίσης το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

    Μαζί του κλήθηκαν σε απολογία και πέρασαν το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου άλλα 24 άτομα που κατηγορούνται για την υπεξαίρεση ύψους 51,4 εκατ. ευρώ, από τα ταμεία του δήμου. Ανάμεσά τους είναι οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Αν. Γερογιάννης, Μ. Ζορπίδης, Απ. Τσουρέκας και Θ. Αθανάσαρος, ο τέως γενικός γραμματέας του δήμου Μ. Λεμούσιας, διοικητικά στελέχη και υπάλληλοι του δήμου, αλλά και ο φερόμενος ως «πρωταγωνιστής» του σκανδάλου, πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου, Π. Σαξώνης, ο οποίος κρατείται προσωρινά στις φυλακές για την υπόθεση, από τον περασμένο Μάιο.

    Όλοι ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν κατά περίπτωση στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Καταδίκη Κεντέρη - Θάνου

    Ποινές φυλάκισης από έξι έως και τριαντατρεις μήνες, με αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στους κατηγορούμενους για την υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου των Ολυμπιονικών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, το 2004.

    Το δικαστήριο επέβαλε στους δύο Ολυμπιονίκες συνολική ποινή, κατά συγχώνευση,31 μηνών φυλάκισης, και στον προπονητή τους, Χρήστο Τζέκο, φυλάκιση 33 μηνών.

    Οι κατηγορούμενοι γιατροί του ΚΑΤ καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 6 έως 8 μήνες, ενώ στους δύο αυτόπτες μάρτυρες επιβλήθηκε φυλάκιση 7 και 15 μηνών.

    Το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις όλων των κατηγορουμένων.

    Λίγο νωρίτερα, με απόφασή του, το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά μόνο στους αυτόπτες μάρτυρες (πρότερος έντιμος βίος) και στους γιατρούς (μη ταπεινά ελατήρια), γεγονός που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της υπεράσπισης των τριών βασικών κατηγορουμένων. Μάλιστα, όπως είπε ο συνήγορος του κ. Τζέκου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σκοπεύει να καταθέσει αγωγή κακοδικίας, θεωρώντας εσφαλμένη την κρίση του δικαστηρίου. Απευθυνόμενος στην έδρα, ο συνήγορος σχολίασε την απόφαση λέγοντας "ετιμήθη η δικαιοσύνη σήμερα".

    Πριν την έκδοση της τελικής απόφασης, ο προπονητής Χρήστος Τζέκος αποχώρησε από το δικαστήριο, όταν άκουσε την πρόταση του εισαγγελέα, που ζήτησε ως ποινή βάσης τα 4 χρόνια.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Στη μάχη για μια θέση σε ΑΕΙ-ΤΕΙ 110.000 υποψήφιοι

    Στη... μάχη για την απόκτηση μίας θέσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ρίχνονται νωρίς το πρωί της Πέμπτης, περισσότεροι από 110.000 υποψήφιοι. Φέτος ο αριθμός των εισακτέων είναι 74.440.

    Επίσης, υπάρχουν πολλές αλλαγές. Το κυριότερο ζήτημα, είναι η απόφαση του υπουργείου Παιδείας, για απόκτηση απολυτηρίου χωρίς τη διέλευση από τη ... στενωπό των εξετάσεων, όπως γινόταν έως τώρα.

    Το ποσοστό 10% των υποψηφίων παλαιοτέρων ετών, που έμπαιναν στη διαδικασία της επιλογής, χωρίς να δώσουν εξετάσεις, θα εφαρμοστεί και φέτος, αλλά για τελευταία χρονιά.

    Επιπλέον, το μηχανογραφικό δελτίο δεν έχει εκδοθεί και αναμένεται να μην συμπεριλαμβάνει τμήματα με βάση τη ζήτηση.

    Υπενθυμίζεται ότι η επιλογή των υποψηφίων για τις σχολές και τα τμήματα γίνεται με βάση το σύνολο των μορίων, που προκύπτουν από το άθροισμα των γινομένων του Γενικού Βαθμού Πρόσβασης της βεβαίωσης, των βαθμών πρόσβασης των δύο μαθημάτων αυξημένης βαρύτητας με τους αντίστοιχους συντελεστές βαρύτητας και κατά φθίνουσα σειρά έως ότου καλυφθεί ο αριθμός θέσεων κάθε σχολής ή τμήματος.

    Μειωμένος κατά 10.250 θέσεις σε σχέση με πέρσι είναι ο αριθμός εισακτέων για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ ενώ 25 τμήματα, κυρίως Τεχνολογικών Ιδρυμάτων φέτος δεν θα έχουν εισακτέους.

    Φέτος, παράλληλα με την κατάργηση των μετεγγραφών, για πρώτη φορά θεσπίζεται ειδικός αριθμός θέσεων για κάθε Τμήμα ή Σχολή και για κάθε κατηγορία πέραν του κανονικού αριθμού εισακτέων.

    Δεν θα υπάρξουν φέτος εισακτέοι στα παρακάτω Τμήματα ΤΕΙ:

    1. ΤΕΙ ΘΕΣ/ΚΗΣ, ΤΕΧΝΟΛ. ΑΛΙΕΙΑΣ και ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ (με έδρα τα Μουδανιά)

    2. ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ (με έδρα την Αμαλιάδα)

    3. ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ (με έδρα τα Γρεβενά)

    4. ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (με έδρα τη Φλώρινα)

    5. ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (με έδρα τη Φλώρινα)

    6. ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ (με έδρα τα Τρίκαλα)

    7. ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΒΙΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

    8. ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

    9. ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (με έδρα την Καρδίτσα)

    10. ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ

    11. ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦ. ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (με έδρα τον Άγ. Νικόλαο)

    12. ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (με έδρα το Ηράκλειο)

    13. ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (με έδρα την Άρτα)

    14. ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΙΧΘΥΟΚΟΜΙΑΣ ΑΛΙΕΙΑΣ (με έδρα την Ηγουμενίτσα)

    15. ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (με έδρα την Ηγουμενίτσα)

    16. ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ και ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΤΩΝ (με έδρα τη Δράμα)

    17. ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (με έδρα την Κεφαλονιά)

    18. ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (με έδρα την Κεφαλονιά)

    19. ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (με έδρα τη Λευκάδα)

    20. ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ και ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ

    21. ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

    22. ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ και ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ

    23. ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΛΟΓΓΙΟΥ, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ

    24. ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΛΟΓΓΙΟΥ, ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΙΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

    Επίσης, δεν θα εισαχθούν φοιτητές στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών επειδή εξετάζεται αν θα συνεχιστεί ή όχι η λειτουργία του.

    Συνολικά, ο αριθμός των επιπλέον θέσεων δεν ξεπερνά το 20% των εισακτέων, όπως ορίζει η διάταξη.

    Οργανωμένο διάβασμα, επαναλήψεις και περιορισμό του άγχους συνιστούν καθηγητές, φροντιστές και βαθμολογητές για τους μαθητές.

    Ο ψυχολόγος Γιάννης Ξηντάρας αναφέρεται στο θέμα των γονιών κατά την περίοδο των εξετάσεων. Όπως διευκρινίζει, οι γονείς πρέπει «να σέβονται τις ιδιαιτερότητες των παιδιών τους και να μην τα κοντράρουν. Δηλαδή, σε περίπτωση που τα ίδια θέλουν βοήθεια και το ζητήσουν τότε πρέπει να το κάνουν.'Ομως αν δεν ζητηθεί βοήθεια, οι γονείς δεν πρέπει να πιέσουν τα παιδιά και να ελέγχουν».

    Εξαιρετικά σημαντικό ρόλο παίζει κατά τη διάρκεια των εξετάσεων και η διατροφή των παιδιών, λέει η διατροφολόγος Κατερίνα Βάμβουκα.

    «Εξαιρετικά σημαντική ομάδα είναι τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα οποία δίνουν στον άνθρωπο ενέργεια. Τα ζυμαρικά ολικής άλεσης και τα δημητριακά, καθώς και το μαύρο ψωμί έχουν το προτέρημα ότι δίνουν ενέργεια σε αργό ρυθμό, ώστε ο οργανισμός να τα χρησιμοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», επισημαίνει η κ. Βάμβουκα. «Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Καταπολεμούν το στρες και βοηθούν αρκετά την μνήμη. Για τον λόγο αυτό καλό είναι να καταναλώνονται πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως».

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Στυγερή δολοφονία

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν, περίπου 200 άτομα στο σημείο που δολοφονήθηκε το πρωί ο 44χρονος.

    Λόγω της συγκέντρωσης είναι κλειστή η οδός 3ης Σεπτεμβρίου, από την Μάρνης και πάνω και η Ηπείρου από την Αριστοτέλους.

    Όπως έγινε γνωστό, υπάρχει ένταση στην περιοχή και σημειώθηκαν επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών. Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις για την περίπτωση που γίνουν επεισόδια.

    Για μία κάμερα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, άγνωστοι σκότωσαν με μαχαίρι τον 44χρονο, ελληνικής υπηκοότητας, την ώρα που πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητό του για να μεταφέρει στο μαιευτήριο την ετοιμόγεννη γυναίκα του, που θα γεννούσε το δεύτερο παιδί τους.

    Το περιστατικό συνέβη στις 5 τα ξημερώματα, στην οδό Γ' Σεπτεμβρίου 57, στο κέντρο της Αθήνας.

    Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο 44χρονος βγήκε από το σπίτι του στην οδό Ηπείρου και πήγαινε σε πάρκινκ στην οδού Ιουλιανού, που είχε το αυτοκίνητό του, όταν δέχθηκε επίθεση από τρία άτομα. Οι δράστες τον τραυμάτισαν με μαχαίρι τουλάχιστον τρεις φορές στην πλάτη, στα χέρια και στο λαιμό επειδή αντιστάθηκε και προσπάθησε να διαφύγει, του άρπαξαν μία κάμερα και εξαφανίστηκαν.

    Η γυναίκα του και η πεθερά του που τον περίμεναν στο διαμέρισμα, επειδή άργησε να εμφανιστεί, κατέβηκαν να τον περιμένουν στον δρόμο και εκεί τον βρήκαν νεκρό.

    Οι δύο γυναίκες έπαθαν ισχυρό σοκ, ενώ γείτονες κάλεσαν ασθενοφόρο που τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί, οι δράστες ήταν τρία άτομα μελαψοί, πιθανόν αλλοδαποί. Από την ασφάλεια γίνεται έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

    Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τη στυγερή δολοφονία του 44χρονου στο κέντρο της Αθήνας.

    Στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, του εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μιχελάκη, του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη και του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, προστέθηκαν οι δηλώσεις της γραμματέως Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή, του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκου Σοφιανού, καθώς και του γραφείου τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

    Ειδικότερα, η κ. Πιπιλή χαρακτήρισε κόλαφο για την κυβέρνηση και όλους τους πολιτειακούς φορείς τη στυγερή δολοφονία του ανύποπτου 44χρονου στο κέντρο της Αθήνας και σημείωσε ότι απαιτείται άμεση και συνεχής κινητοποίηση για το αυτονόητο, από την πλευρά των αρμόδιων υπουργών και του δημάρχου Αθηναίων, δηλαδή τη συστηματική αστυνόμευση.

    Από την πλευρά του, ο Νίκος Σοφιανός, με την ιδιότητα και του δημοτικού συμβούλου, αφού εξέφρασε την οδύνη του ΚΚΕ για τη δολοφονία του 44χρονου, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει επειγόντως μέτρα προστασίας της λαϊκής οικογένειας, που δοκιμάζεται και από την όξυνση μιας πολύμορφης εγκληματικότητας των διάφορων κυκλωμάτων ληστειών, ναρκωτικών, πορνείας, εκμετάλλευσης των μεταναστών -και όχι μόνο- στο κέντρο της Αθήνας και στις συνοικίες.

    «Η εν ψυχρώ δολοφονία ενός ανυπεράσπιστου πολίτη από κακοποιά στοιχεία στο κέντρο της Αθήνας, εξοργίζει την κοινωνία», αναφέρεται, εξάλλου σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

    "Η εγκληματικότητα πλέον έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Οι πολίτες αγωνιούν και φοβούνται. Η χώρα, κινδυνεύει να μετατραπεί σε ζούγκλα, όπου κυριαρχούν φαινόμενα ακραίας βίας που υπονομεύουν τη νομιμότητα και την κοινωνική ειρήνη", προστίθεται στην ανακοίνωση της ΔΗΣΥΜ.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Το ΑΠΕ-ΜΠΕ δια-δικτυώνεται

    Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων δια-δικτυώνεται, προσφέροντας ενημέρωση στους χρήστες των ιστοσελίδων διαδικτύωσης, twitter και facebook.

    Βρείτε μας στο facebook στη διεύθυνση www.facebook.com/ampanews.gr και πατήστε στο κουμπί «Μου αρέσει» (Like). Ακολουθήστε μας στο twitter, μπαίνοντας στη διεύθυνση twitter.com/ampa_news και πατώντας το κουμπί «follow» και ενημερωθείτε από το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της Ελλάδας.

    Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μπαίνει στην εποχή των social media. Ακολουθήστε το!

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [08] Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αύριο

    Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχουν κηρύξει για αύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Συμμετέχουν, επίσης, το προσωπικό των ΔΕΚΟ και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι εργαζόμενοι σε τράπεζες, οι καθηγητές των δημόσιων σχολείων, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοι στον Τύπο καθώς και το προσωπικό των Ο.Τ.Α.

    Σε «μαζική και αγωνιστική συμμετοχή για την απόκρουση των νέων αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων που επιβάλλουν τρόικα και κυβέρνηση», καλεί με ανακοίνωσή της τους εργαζόμενους η ΓΣΕΕ.

    Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίον του Άρεως στις 11 π.μ και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή, ενώ νωρίτερα, στις 10.00 στην Ομόνοια, θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

    Μετ΄ εμποδίων, θα γίνουν οι μετακινήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με εξαίρεση τις ώρες που θα γίνουν τα συλλαλητήρια, κατά τις οποίες τα περισσότερα μέσα θα λειτουργήσουν, προκειμένου να μπορέσουν οι πολίτες να μετάσχουν σε αυτά.

    Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Τετάρτη τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, ενώ καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς ελληνικά αεροδρόμια καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

    Τρίωρη στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8.00 το πρωί θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό.

    Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 και από 21.00 έως λήξη βάρδιας οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10.00 το πρωί και από τις 16.00 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 May 2011 - 18:30:26 UTC