Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν καταργούνται οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά
  • [02] Ο Ντράγκι επικρατέστερος διάδοχος του Τρισέ
  • [03] Αυλαία για τον Θανάση Βέγγο
  • [04] Εκατομμυριούχοι ηγεμόνες ο»Ώ

  • [01] Δεν καταργούνται οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά

    «Δεν εξετάζεται η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές», σύμφωνα με την καθησυχαστική απάντηση του υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά, όπως αυτή διαβιβάστηκε με έγγραφό του στη Βουλή, έπειτα από σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Ιωάννη Κοραντή.

    Όπως σπεύδει να υπενθυμίσει ο κ. Κουσελάς, οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ εφαρμόζονται υπό ορισμένες προϋποθέσεις σε νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου σύμφωνα με κοινοτική οδηγία που εξακολουθεί να ισχύει. Ο υφυπουργός υπογραμμίζει ότι «η δυνατότητα αυτή δόθηκε στη χώρα μας προκειμένου να αντιμετωπισθούν ορισμένες αντικειμενικές δυσχέρειες στην άσκηση οικονομικών δραστηριοτήτων στις εν λόγω νησιωτικές περιοχές (αυξημένο κόστος μεταφοράς αγαθών κλπ), με επίπτωση στην τελική τιμή των αγαθών και υπηρεσιών, συνεπώς και στο κόστος διαβίωσης στις περιοχές αυτές». Επισημαίνεται επιπλέον ότι η συγκεκριμένη μείωση συντελεστών εφαρμόζεται χωρίς καμία μεταβολή, τόσο ως προς το ποσοστό μείωσης όσο και ως προς τις περιοχές για τις οποίες η μείωση αυτή ισχύει από το 1992.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Ο Ντράγκι επικρατέστερος διάδοχος του Τρισέ

    Στη σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου θα συζητηθεί το θέμα διαδοχής του Ζαν Κλόντ Τρισέ, ο οποίος θα αποχωρήσει από τα ηνία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στα τέλη Οκτωβρίου. Πιθανότερος διάδοχός του μέχρι τώρα εμφανίζεται ο Ιταλός Μάριο Ντράγκι, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας και με μια διεθνή καριέρα στον χρηματοπιστωτικό χώρο.

    Αποφασιστική καμπή στην κούρσα διαδοχής του Ζ.Κ.Τρισέ ήταν η επίσκεψη Σαρκοζί στη Ρώμη, όπου ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε την υποστήριξή του στον Ιταλό υποψήφιο.

    Είχε προηγηθεί η κρίσιμη δήλωση του Γερμανού ¶ξελ Βέμπερ, πως δεν επιθυμεί να διεκδικήσει την επίμαχη θέση, αιφνιδιάζοντας την ηγεσία του Βερολίνου και αναδιαμορφώνοντας τους συσχετισμούς στην κούρσα διαδοχής.

    Η δήλωση Σαρκοζί έδωσε το έναυσμα για να ακολουθήσει μια σειρά δηλώσεων υποστήριξης στην υποψηφιότητα Ντράγκι, από Λουξεμβούργο, Μαδρίτη, Μπρατισλάβα, Βρυξέλλες και εν μέρει από Βερολίνο.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Αυλαία για τον Θανάση Βέγγο

    Πέθανε σήμερα, σε ηλικία 84 ετών, ο "καλός άνθρωπος" του ελληνικού κινηματογράφου Θανάσης Βέγγος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός".

    Έφυγε από τη ζωή διακριτικά έτσι όπως έζησε, παρά τη φήμη του και το γεγονός ότι δημοσιογράφοι και κάμερες τον πολιορκούσαν στενά τα τελευταία χρόνια.

    Αθόρυβος, σχεδόν ανθρωποφοβικός, ο Θανάσης Βέγγος ανήκει στους τελευταίους της γενιάς που χάρισε στη μεταπολεμική Ελλάδα άφθονο γέλιο.

    Απέφευγε τις συνεντεύξεις και στις λιγοστές δημόσιες εμφανίσεις του οι δημοσιογράφοι κρέμονταν από τα χείλη του κυριολεκτικά.

    Καλός οικογενειάρχης, καλός επαγγελματίας, καλός συνάδελφος, αφοσιώθηκε με λατρεία στον κινηματογράφο αγνοώντας σχεδόν τη μικρή οθόνη, την οποία τίμησε με την παρουσία του ελάχιστες φορές.

    Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος και ο Παντελής Βούλγαρης συνεργάστηκαν μαζί του, καθώς στο πρόσωπο του βρήκαν τον αρχετυπικό άνθρωπο του λαού που σε μεγάλη ηλικία πια και έχοντας ταλαιπωρηθεί στο νεανικό του βίο γίνεται σοφός.

    Ο Θανάσης Βέγγος δεν σπούδασε ηθοποιός. Υπήρξε αυτοδίδακτος. Στα ταραγμένα χρόνια του εμφύλιου υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στη Μακρόνησο. Όταν απολύθηκε έκανε διάφορες δουλειές για τα προς τα ζην.

    Από τις γνωριμίες του, στο Μακρονήσι, εκείνη με τον Νίκο Κούνδουρο είναι που τού χαρίζει τον πρώτο του κινηματογραφικό ρόλο στη "Μαγική Πόλη".

    Αφού πήρε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, μαθαίνοντας τον κινηματογράφο ως παιδί για όλες τις δουλειές στα συνεργεία, συμμετέχει σε ταινίες-σταθμούς για το ελληνικό σινεμά: "Δράκος", "Ποτέ την Κυριακή", "Κορίτσι με τα μαύρα", "Διακοπές στην Αίγινα", "Ηλίας του 16ου" "Μανταλένα".

    Λίγα χρόνια αργότερα, ο "Πράκτωρ Θου βου" μετατρέπει τον Βέγγο σε λαϊκό ήρωα μέσα από πολλές ταινίες με μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, την εποχή που ο κινηματογράφος αποτελούσε τη μόνη φθηνή ψυχαγωγία για το ευρύ κοινό.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Εκατομμυριούχοι ηγεμόνες

    Η Ελβετία εντόπισε 360 εκατ. ελβετικά φράγκα (415,8 εκατ. δολάρια) από δυνητικά παράνομα περιουσιακά στοιχεία, που σχετίζονται με τον Λίβυο ηγέτη και τον κύκλο του, τοποθετημένα στη χώρα των ¶λπεων, ανακοίνωσε το οικείο ΥΠΕΞ.

    Επίσης εντοπίσθηκαν περίπου 410 εκατ. ελβετικά φράγκα που ανήκουν στον τέως πρόεδρο της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ κι άλλα 60 εκατ. ελβετικά φράγκα στον όνομα του πρώην προέδρου της Τυνησίας Ζίνε Αλ Αμπεντίν Μπεν ¶λι, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Λαρς Κνούχελ.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 May 2011 - 8:30:16 UTC