Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εθνικό πρόγραμμα κατά της φοροδιαφυγής
  • [02] Θα κλείσει η "στρόφιγγα" της χρηματοδότησης
  • [03] Νεκρός ο Οσάμα μπιν Λάντεν
  • [04] Βραβεία ΔΙΑΒΑΖΩ ο»Ώ

  • [01] Εθνικό πρόγραμμα κατά της φοροδιαφυγής

    Σαρωτικούς ελέγχους στις επιχειρήσεις και στους φορολογούμενους προβλέπει το Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών. Στόχος του προγράμματος η είσπραξη 11,8 δισ. ευρώ έως το 2013

    Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο, το ύψος της παραοικονομίας στην Ελλάδα εκτιμάται μεταξύ 25 και 37% του ΑΕΠ. Η αρνητική αυτή επίδοση κατατάσσει την Ελλάδα ως τη χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό παραοικονομίας σε σύγκριση με τις άλλες χώρες μέλη της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.

    Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα προβλέπεται η εφαρμογή των αυστηρών μέτρων του νέου φορολογικού νόμου (προσωποκράτηση, κατασχέσεις κλπ) καθώς και μέτρα για την αναδιοργάνωση των εφοριών. Καταργούνται και συγχωνεύονται οικονομικές υπηρεσίες και διατηρείται μόνο μία ΔΟΥ στην πρωτεύουσα κάθε νομού, ενώ οι υπόλοιπες αντικαθίστανται με γραφεία Εξυπηρέτησης Πολιτών.

    Το προσωπικό μετακινείται προς τις διατηρούμενες ΔΟΥ προκειμένου να εξασφαλιστεί επάρκεια στελέχωσης και αυξημένη αποτελεσματικότητα στους ελέγχους. Παράλληλα, ελαχιστοποιείται η ανάγκη προσωπικής επαφής του πολίτη με την οικονομική υπηρεσία, ενώ πολλοί από τους ελέγχους θα διενεργούνται από το γραφείο.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Θα κλείσει η "στρόφιγγα" της χρηματοδότησης

    Η Πολιτεία θα κλείσει την "στρόφιγγα" της χρηματοδότησης στο ελληνικό ποδόσφαιρο από το επόμενο πρωτάθλημα κιόλας, εάν η ΕΠΟ στην Γενική Συνέλευση της 3ης Ιουνίου δεν αλλάξει το πειθαρχικό δίκαιό της, όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γ. Νικητιάδης, μετά την σύσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα στο γραφείο του, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, και του προέδρου της ΕΠΟ.

    Παράλληλα, ο κ.Νικητιάδης εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Πολιτείας να αντιμετωπίσει κατά μέτωπο την βία, υπογραμμίζοντας, ότι αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο.

    Ο κ.Νικητιάδης ανέφερε στη συνέχεια, πως μέσα στον Ιούνιο θα δοθεί στη δημοσιότητα το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, με διατάξεις που θα ενισχύουν τον ρόλο της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας, που θα αυστηροποιούν τις ποινές, έτσι ώστε να μπουν τα θεμέλια για την δραστική αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.

    Στο μεταξύ, κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα, προς κάθε κατεύθυνση, θα διεξάγει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος εποπτεύει τα γήπεδα και την αθλητική βία.

    Ο αντεισαγγελέας θα καλέσει εκπροσώπους των σωματείων, φιλάθλους, αστυνομικούς διευθυντές κλπ, προκειμένου να διερευνήσει εάν και κατά πόσο υπάρχουν ευθύνες για τα θλιβερά επεισόδια που αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Νεκρός ο Οσάμα μπιν Λάντεν

    Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν, σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αμερικανικές δυνάμεις στο Πακιστάν και η σορός του είναι στην κατοχή των Αμερικανών, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

    "Αποδόθηκε δικαιοσύνη", υπογράμμισε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

    Εκτός του Οσάμα μπιν Λάντεν, σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις άνθρωποι στη διάρκεια της χθεσινής επιδρομής στο Πακιστάν και πιστεύεται πως ένας από αυτούς είναι γιος του Μπιν Λάντεν.

    Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους ο νεότερος, ο οποίος ήταν πρόεδρος όταν σημειώθηκε η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, πριν από δέκα χρόνια, χαιρέτησε την ανακοίνωση του θανάτου του Οσάμα μπιν Λάντεν, χαρακτηρίζοντας το γεγονός ως "κοσμοϊστορικό".

    Χιλιάδες Αμερικανοί συγκεντρώθηκαν μπροστά στον Λευκό Οίκο για να εκφράσουν τη χαρά τους, φωνάζοντας "ΗΠΑ, ΗΠΑ". Μέλη των οικογενειών των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου εξέφρασαν ανάμεικτα συναισθήματα μόλις έμαθαν τα νέα.

    Στο μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν τους πολίτες τους στο εξωτερικό να είναι προσεκτικοί, φοβούμενες "αντιαμερικανικές επιθέσεις".

    Την ίδια ώρα, τα πακιστανικά τηλεοπτικά δίκτυα που είχαν μεταδώσει σήμερα μια φωτογραφία του εν μέρει παραμορφωμένου προσώπου ενός πτώματος που παρουσιάσθηκε ως αυτό του Οσάμα μπιν Λάντεν, παραδέχθηκαν πως πρόκειται για πλαστή φωτογραφία και την απέσυραν.

    Ανακοίνωση Βαν Ρομπέι- Μπαρόζο

    "Ο θάνατος του Μπιν Λάντεν είναι "ένα σημαντικό βήμα" στον αντιτρομοκρατικό αγώνα, που καθιστά "πιο ασφαλή" τον κόσμο", τονίζουν σε ανακοίνωσή τους ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Χέρμαν βαν Ρομπέι και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    "Είναι ένα σημαντικό αποτέλεσμα των προσπαθειών μας να απαλλαγεί ο κόσμος από την τρομοκρατία", εκτιμούν.

    Δήλωση του ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα

    "Η τρομοκρατία δέχθηκε ισχυρό πλήγμα. Ο αγώνας όμως δεν τελειώνει εδώ", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, με αφορμή την ανακοίνωση του θανάτου του Οσάμα μπιν Λάντεν.

    Όπως σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών, "η διεθνής κοινότητα, πέρα από θρησκευτικές πεποιθήσεις και πολιτικούς υπολογισμούς, οφείλει ενωμένη να συνεχίσει τη διεθνή προσπάθεια, για να βάλουμε τέλος σε αυτή τη μάστιγα".

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Βραβεία ΔΙΑΒΑΖΩ

    Μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα της ελληνικής λογοτεχνίας, όπως οι Λένα Διβάνη, Μάρω Δούκα, Τάκης Θεοδωρόπουλος, Άλκη Ζέη, Ιωάννα Καρυστιάνη, Λένα Κιτσοπούλου αλλά και πολλοί άλλοι, περιλαμβάνονται στις μικρές λίστες των υποψήφιων βιβλίων για τα Λογοτεχνικά Βραβεία ΔΙΑΒΑΖΩ, που διοργανώνει το περιοδικό Διαβάζω για δέκατη πέμπτη χρονιά.

    Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει την Τρίτη 17 Μαΐου, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, της οδού Πειραιώς, στις 7:00 μ.μ.

    «Οι διαδικασίες απονομής των βραβείων δεν διαφέρουν ιδιαίτερα σε σχέση με αυτές των προηγούμενων ετών. Η μεγαλύτερη καινοτομία είναι ότι τα βραβεία αποτελούν πίνακες των εικαστικών καλλιτεχνών Μιχάλη Αμάραντου, Θανάση Μακρή, Κώστα Νταούλα και Γιώργου Σπυρόπουλου, προσφορά του Μουσείου Φρυσίρα, και συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ έκαστο (αυξήθηκε κατά 1000 ευρώ από πέρυσι), χορηγία του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου. Αν και διανύουμε περίοδο κρίσης, είμαστε συνειδητά αισιόδοξοι. Τα σχέδια μας αντί να μικραίνουν, πληθαίνουν», ανέφερε ο δημοσιογράφος και διευθυντής του περιοδικού Διαβάζω Γιάννης Μπασκόζος.

    Οι κατηγορίες των βραβείων είναι: καλύτερου μυθιστορήματος, διηγήματος - νουβέλας, λογοτεχνικού δοκιμίου - μελέτης, ποίησης, πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα (στη μνήμη Ηρακλή Παπαλέξη), εικονογραφημένου παιδικού βιβλίου, και λογοτεχνικού βιβλίου για μεγάλα παιδιά.

    Ακόμη, φέτος θα απονεμηθεί βραβείο «Προσφοράς στο Βιβλίο» στη μνήμη του ιδρυτή του περιοδικού Διαβάζω, Περικλή Αθανασόπουλου.

    Μεταξύ των Χορηγών Επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 May 2011 - 14:30:16 UTC