Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εθνικός στόχος η πάταξη της φοροδιαφυγής
  • [02] Διεθνής ανησυχία για τη Συρία
  • [03] Συνεργασία ΗΠΑ με αντικαθεστωτικούς στη Λιβύη
  • [04] Ταξίδι για την προστασία του περιβάλλοντος
  • [05] Νέο σύστημα καταβολής
  • [06] Γράμματα από τα ταξίδια
  • [07] Αυξάνονται τα επιτόκια ο»Ώ

  • [01] Εθνικός στόχος η πάταξη της φοροδιαφυγής

    Τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθεί τελικά το εθνικό επιχειρησιακό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

    Το πρόγραμμα εξετάστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ των τεσσάρων συναρμόδιων υπουργών, Οικονομικών κ.Γ.Παπακωνσταντίνου, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ.Χρυσοχοΐδη, Δικαιοσύνης, διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Χ.Καστανίδη, και Προστασίας του Πολίτη Χ.Παπουτσή.

    Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μέτρα και στόχους για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, με ορίζοντα τριετίας, δηλαδή θα έχει διάρκεια από το 2011 έως και το 2013 στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να περιορίσει τη φοροδιαφυγή και να αυξηθούν τα έσοδα του προϋπολογισμού.

    Τρεις θα είναι οι βασικοί άξονες των μέτρων του προγράμματος.

    Ειδικότερα θα στοχεύουν στον έλεγχο φυσικών προσώπων που δηλώνουν πολύ χαμηλά εισοδήματα στην εφορία σε αντίθεση με την περιουσιακή κατάστασή τους και το επίπεδο διαβίωσης, σε ελέγχους για την απόδοση του ΦΠΑ καθώς και για τον περιορισμό του λαθρεμπορίου από το οποίο το δημόσιο χάνει κάθε χρόνο σημαντικά ποσά εσόδων.

    Σημειώνεται ότι, βάσει του αρχικού σχεδιασμού τα παραπάνω μέτρα επρόκειτο να δοθούν στη δημοσιότητα αύριο.

    Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται και σήμερα η αύξηση της απόδοσης του δεκαετούς ομολόγου και η διεύρυνση του περιθωρίου.

    Πριν από λίγο η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου άγγιξε το 16,17% με αποτέλεσμα το περιθώριο να διευρυνθεί στο 12,92%.

    Σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα διαμορφώνεται η απόδοση των πιο βραχυπρόθεσμων τίτλων με αυτή του διετούς ομολόγου να εκτινάσσεται στο 23,9%.

    Το ασφάλιστρο κινδύνου έναντι χρεοκοπίας (CDS) κυμαίνονταν στο 14,89%.

    Η Eurostat, χθες, έδωσε στη δημοσιότητα το έλλειμα για την Ελλάδα το οποίο διαμορφώθηκε στο 10,5% του ΑΕΠ το 2010 (από 15,4% το 2009). Το δημόσιο χρέος έφτασε το 142,8% του ΑΕΠ (από 127,1% το 2009). Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 9,4%.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Διεθνής ανησυχία για τη Συρία

    Το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλεξε τα ονόματα τουλάχιστον 453 ανθρώπων, οι οποίοι έχουν σκοτωθεί στις σχεδόν έξι εβδομάδες των διαδηλώσεων για δημοκρατία στη Συρία.

    Ερωτηθείς ποιος ευθύνεται για τους θανάτους, ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν είπε: "Δεν χρειάζεται σχόλιο αυτό. Τα ονόματα που έχουμε είναι από τη Ντεράα, την Δαμασκό, τα προάστια της Δαμασκού και τα παράλια".

    Η μαζική επέμβαση του στρατού στη Ντεράα, λίκνο των αντικαθεστωτικών κινητοποιήσεων στη Συρία, προκάλεσε πάνω από 30 θανάτους μέσα σε δύο ημέρες, επιτείνοντας την αυξανόμενη ανησυχία της διεθνούς κοινότητας, καθώς το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μια έκτακτη σύνοδο για το ζήτημα την Παρασκευή.

    Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τρίτη και πάνω από 25 την Δευτέρα στην Ντεράα.

    Οσον αφορά στην ευρωπαϊκή αντίδραση, η Γερμανία τάσσεται υπέρ της επιβολής κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της ηγεσίας της Συρίας, ενώ η Γαλλία κάλεσε την πρέσβειρα της Συρίας στο υπουργείο Εξωτερικών.

    Εξάλλου, εκπρόσωπος του ΟΗΕ δήλωσε σήμερα ότι το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του παγκόσμιου οργανισμού θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή ειδική σύνοδο για την κατάσταση στη Συρία, κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Συνεργασία ΗΠΑ με αντικαθεστωτικούς στη Λιβύη

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε με συνέντευξή του την Τρίτη, τις πετρελαϊκές εταιρείες σε όλο τον κόσμο, να αυξήσουν την παραγωγή τους, ώστε να συγκρατηθούν οι τιμές του μαύρου χρυσού, που έχουν πάρει την ανηφόρα το τελευταίο χρονικό διάστημα με αφορμή και την κρίση στη Λιβύη.

    Παράλληλα, οι ΗΠΑ έδωσαν τη συγκατάθεσή τους, για τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών με την αντιπολίτευση στη Λιβύη, για την αγορά πετρελαίου και άλλων προϊόντων φυσικής ενέργειας, από τις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων κατά του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι.

    Στο μεταξύ, η επίσημη ανακοίνωση χορήγησης αμερικανικής βοήθειας, η οποία θα περιλαμβάνει οχήματα, βυτιοφόρα, ασθενοφόρα, ιατρικό εξοπλισμό, αλεξίσφαιρα γιλέκα, κυάλια και ασυρμάτους, συμπίπτει με τις αισιόδοξες δηλώσεις του βρετανού υπουργού Άμυνας Λίαμ Φοξ, ο οποίος βρίσκεται στην Ουάσινγκτον. Έχει σημειωθεί πρόοδος τις τελευταίες ημέρες, ειδικά στη Μισράτα, τόνισε ο Φοξ, ο οποίος εκτιμά πως το λιβυκό καθεστώς βρίσκεται σε "αμυντική θέση".

    Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του για την έκβαση της κατάστασης, επειδή οι αντικαθεστωτικοί δείχνουν μεγάλο θάρρος και αυτοκυριαρχία.

    Στο μεταξύ, ο Μάικλ Χέιντεν, πρώην διευθυντής της CIA τόνισε πως η πτώση του καθεστώτος Καντάφι μπορεί να περιπλέξει βραχυπρόθεσμα τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Ταξίδι για την προστασία του περιβάλλοντος

    Πέντε ωκεανοί, τέσσερα χρόνια, μία αποστολή. Η εκστρατεία του σκάφους Pangaea, που εντοπίζει και μελετά τα προβλήματα του περιβάλλοντος, έχει ξεκινήσει από το 2008. Ο οραματιστής Μάικ Χορν προσφέρει την ευκαιρία σε νέους, από όλη την υφήλιο, να λάβουν μέρος στο παγκόσμιο ταξίδι του Pangaea για να γνωρίσουν το οικοσύστημα της γης και να μάθουν τρόπους για να το προστατεύουν.

    «Για να γίνει κανείς εξερευνητής στο Pangaea χρειάζεται πάθος, κουράγιο, και τη διάθεση να μοιραστεί κανείς τη γνώση του με εμάς, για να γίνει ο κόσμος ένα βιώσιμο μέρος για το μέλλον», επισημαίνει ο Μάικ Χορν.

    Οι προκλήσεις που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της "Οδύσσειας" του Pangaea φτάνουν τους νέους εξερευνητές στην αναζήτηση των ορίων τους. Ανακαλύπτουν ταυτόχρονα την ομορφιά της φύσης και μαθαίνουν πώς να την προστατεύουν. Όπως ακριβώς προστάζει και το σύνθημα της εκστρατείας: "Εξερεύνησε, μάθε, δράσε".

    Από τη Σαγκάη το Pangaea κατέπλευσε για το παγωμένο λιμάνι Καμτσάτκα στη Ρωσία. Σε κάθε στάση οι εξερευνητές αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσουν μακροπρόθεσμα περιβαλλοντικά προβλήματα κάθε περιοχής.

    Μετά από ένα τρικυμιώδες ταξίδι στον Ειρηνικό, το σκάφος φτάνει στο Βανκούβερ. Φωλιασμένη σε επιβλητικό σκηνικό ανάμεσα σε βουνά και τον Ατλαντικό ωκεανό η καναδική πόλη φιλοδοξεί να γίνει η πιο φιλική στο περιβάλλον πόλη του κόσμου μέχρι το 2020.

    Και το ταξίδι ...συνεχίζεται... και το 2012 με σταθερή πορεία προς έναν πιο καθαρό και πράσινο κόσμο.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Νέο σύστημα καταβολής

    Τη Δευτέρα 2 Μαΐου, θα καταβληθεί η σύνταξη μηνός Μαΐου σε 812.048 συνταξιούχους του ΟΓΑ, με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή στους λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ, που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων (νέο σύστημα πληρωμής του ΟΓΑ).

    Η διοίκηση του ΟΓΑ αναφέρει ότι η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Μαΐου ανέρχεται στα 345.344.063 ευρώ, ενώ ενημέρωσε ότι η καταβολή των συντάξεων του ΟΓΑ, από το μήνα Μάιο, θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού ΕΛ.ΤΑ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Γράμματα από τα ταξίδια

    Γράμματα μιας ζωής. Γράμματα από το στρατό. Γράμματα από το Αλβανικό Μέτωπο.

    Γράμματα από λιμάνια και θάλασσες: Κάρντιφ, Μασσαλία, Τζένοβα, Αλεξάνδρεια, Βηρυτός, Άντεν, Περσικός, Ινδικός, Κολόμπο, Κεϋλάνη, Χονγκ Κονγκ, Μελβούρνη. Γράμματα νοσταλγίας και γράμματα σαρκασμού.

    Ογδόντα δύο επιστολές και καρτ ποστάλ από το 1935 έως το 1965 που έστειλε ο ασυρματιστής Νίκος Καββαδίας, «ασυρματιστής» μιας ξεχωριστής ποίησης, στην αδελφή του και στην ανιψιά του, παραδίδονται στη δημοσιότητα, με ένα βιβλίο 195 σελίδων που κυκλοφόρησαν αυτές τις μέρες οι εκδόσεις Άγρα. Τίτλος: « Νίκος Καββαδίας. Γράμματα στην αδελφή του Τζένια και στην Έλγκα».

    Κομμάτια της ψυχής του χαραγμένα στο χαρτί.

    Εξομολογήσεις για τις πρώτες γραφές των ποιημάτων του. Ερωτήσεις για την υγεία της μητέρας, συγγενών , ηθοποιών, φίλων του λογοτεχνών και β¦ «εχθρών». Ανταποκρίσεις για περιπέτειες και γυναίκες. Περιγραφή τόπων εξωτικών. Προαναγγελίες για τα σπάνια δώρα στην οικογένεια.

    Ένας τρυφερός Καββαδίας με την ανιψιά του και ένας ενοχικός με τον εαυτό του.

    Ύφος ενός κοινού ναυτικού στο μπάρκο, που γράφει για τα απλά και καθημερινά της βάρδιας και παράλληλα μικροί πίδακες ποιητικοί που προοιωνίζονται τα κατοπινά αριστουργήματα. Ενδεικτικό το γνωστό ποίημά του «Εφτά σε παίρνει αριστερά, μην το ζορίζεις», που παραθέτει σε γράμμα προς την αγαπημένη του ανιψιά, σημειώνοντας στο τέλος : «το Ατινάκι θα σου εξηγήσει τους ναυτικούς όρους».

    Πηγή φωτογραφίας : www.sunfiles.org

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Αυξάνονται τα επιτόκια

    Σε αυξήσεις επιτοκίων χορηγήσεων και καταθέσεων προχωρούν οι εμπορικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας, μετά την πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να αυξήσει το βασικό της επιτόκιο κατά 0,25%

    Μέχρι σήμερα, αυξήσεις επιτοκίων έχουν ανακοινώσει, μεταξύ άλλων, η Eurobank, με τα επιτόκια καταθέσεων του Λογαριασμού Όψεως Επαγγελματιών (Φυσικών Προσώπων) να αυξάνονται έως και 0,25 της μονάδος, η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία από 29 Απριλίου αυξάνει τα επιτόκια καταθέσεων έως και 0,35%, η Marfin Egnatia Bank, που στις καταθέσεις ανακοίνωσε αύξηση επιτοκίων κατά 0,25% σε όλα τα προϊόντα καταθέσεων που έχουν ως επιτόκιο αναφοράς το βασικό επιτόκιο αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ.

    Επίσης, αυξάνονται κατά 0,25%, τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων με επιτόκιο αναφοράς το βασικό επιτόκιο αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 April 2011 - 12:30:24 UTC