Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 17ος Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας
  • [02] Χαιρετίζει τις αποκρατικοποιήσεις
  • [03] Έλεγχος εκλογικών δαπανών
  • [04] Βραβείο στον Θ. Κουρεντζή
  • [05] Στο "φως" αριστουργήματα
  • [06] Ντέρμπι "αιωνίων" στο ΣΕΦ ο»Ώ

  • [01] 17ος Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας

    Σήμερα και αύριο πραγματοποιείται στο Νομό Αττικής ο 17ος Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας, ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός διεθνούς ακτινοβολίας, στον οποίο συμμετέχουν 120 σπουδαίοι αθλητές από 9 χώρες.

    Συγκεκριμένα, σήμερα, Σάββατο και κατά τις ώρες 15.15΄- 17.15΄ ο αγώνας θα διεξαχθεί στη διαδρομή: Αυλώνας - Μαλακάσα - Πολυδένδρι - Καπανδρίτι - Βαρνάβας - Γραμματικό - Μαραθώνας, ενώ αύριο, Κυριακή κατά τις ώρες 10.00΄ έως πέρατος στη διαδρομή: Στάδιο Μαραθώνα - Λ. Μαραθώνος - Λ.Μεσογείων - Φειδιππίδου - Λ .Β. Σοφίας - Πλ. Συντάγματος - Φιλελλήνων - Αμαλίας - Διονυσίου Αρεοπαγίτου - Απ. Παύλου - Ερμού - Αθηνάς - Πλ. Κοτζιά - Πλ. Ομονοίας - Σταδίου - Πλ. Κολοκοτρώνη - Αγ. Κων/νου - Πειραιώς - Γκάζι.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Χαιρετίζει τις αποκρατικοποιήσεις

    Ο υπεύθυνος της Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης του ΔΝΤ, Αντόνιο Μπόρχες, σε συνέντευξη Τύπου, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ, στην Ουάσιγκτον, χαιρέτισε το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που ανακοίνωσε χθες η ελληνική κυβέρνηση, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ίσως είναι τα καλύτερα νέα σβ αυτούς τους τελευταίους μήνες». Προσέθεσε ότι «όταν είχαμε διαπραγματευθεί το πρόγραμμα βοήθειας, εμείς δεν είχαμε κατά νου ένα τέτοιο σενάριο αποκρατικοποίησεων», προσθέτοντας πως η Ελλάδα διαθέτει ιδιωτικοποιήσιμα αγαθά που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 100% του ΑΕΠ της.

    Εκτίμησε δε ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να χαλαρώσει τις προσπάθειές της και θα είναι σε θέση να επιστρέψει στις αγορές για να μπορέσει να αναχρηματοδοτήσει το κολοσσιαίο χρέος της.

    Ο ίδιος παραδέχθηκε πως η Ελλάδα και η Ιρλανδία, που έχουν προσφύγει στον μηχανισμό δανεισμού των Ευρωπαίων και του Ταμείου, βρίσκονται «στην πλέον δύσκολη στιγμή του κύκλου», αλλά θα πρέπει να « αναμένουν αρκετούς μήνες έως ότου επιτύχουν οικονομική ανάκαμψη και αρχίσουν να βλέπουν φως στο τέλος του τούνελ». Ο Μπόρχες έσπευσε ωστόσο να διευκρινίσει πως οι χώρες αυτές βρίσκονται στον σωστό δρόμο.

    «Το πρόγραμμα (οικονομικού δανεισμού στην Αθήνα) εξασφαλίζει ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές και ότι θα είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την εξυπηρέτηση του χρέους της. Εγώ πιστεύω πως το πρόγραμμα αυτό μέλλει να στεφθεί από επιτυχία», τόνισε ο Μπόρχες.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Έλεγχος εκλογικών δαπανών

    "Η κρίση της πολιτικής είναι παρούσα, όπως και η αποσύνθεση του πολιτικού συστήματος. Αυτή την κρίση την γέννησε και την τροφοδότησε, μεταξύ άλλων, και η οικονομική συμπεριφορά των κομμάτων και των πολιτικών" επισημαίνει ο κ. Κουβέλης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    "Τα οικονομικά των κομμάτων πρέπει να εξασφαλίζουν πλήρη διαφάνεια και να ελέγχονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο" προτείνει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και εξηγεί: "Ο έλεγχος να είναι ουσιαστικός. Για την οικονομική θέση των κομμάτων να εξετάζονται και να συνυπολογίζονται, στο πραγματικό τους ύψος, οι δαπάνες τους. Να καθιερωθεί, στη βάση των δαπανών τους, «τεκμήριο εσόδων». Οι συνδρομές των μελών και οι ενισχύσεις φίλων του κόμματος να είναι ονομαστικές. Οι εκλογικές δαπάνες να ελέγχονται ουσιαστικά προκειμένου να διαπιστώνεται συγκεκριμένα η υπέρβαση του ορίου που προβλέπεται από το νόμο. Κάθε παράβαση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης να επισύρει κύρωση προστίμου και σε κάθε περίπτωση ανάλογη και αντίστοιχη περικοπή της κρατικής επιχορήγησης".

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Βραβείο στον Θ. Κουρεντζή

    Με την τέταρτη στην καριέρα του "Χρυσή Μάσκα", το μεγαλύτερο θεατρικό βραβείο της Ρωσίας, τιμήθηκε ο Έλληνας διευθυντής ορχήστρας, Θόδωρος Κουρεντζής, για τη συμμετοχή του στο ανέβασμα της όπερας "Βότσεκ" του Άλμπαν Μπεργκ, στο θέατρο Μπαλσόι.

    "Πρόκειται για μεγαλοφυή σύνθεση και είμαι αμέτρητα ευτυχής, που η παράσταση ειδικά αυτής της όπερας ήταν η πρώτη μου δουλειά στο θέατρο Μπαλσόι", δήλωσε ο Θ.Κουρεντζής, ο οποίος είναι και ο πρώτος μαέστρος του περίφημου θεάτρου, που παίρνει το βραβείο αυτό.

    "Χρυσή Μάσκα" για την ίδια παράσταση πήραν τόσο ο σκηνοθέτης, Ντμίτρι Τσερνιακόφ, ο οποίος δήλωσε ευτυχής γιατί με το ανέβασμα του "Βότσεκ" υλοποιήθηκε ένα όνειρό του, που έμοιαζε απραγματοποίητο, όσο και ο διευθυντής φωτισμού, Γκλεμπ Φιλστίνσκι.

    Ο 39χρονος Θ. Κουρεντζής γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε τη μαεστρική τέχνη στο Κονσερβατόριο της Αγίας Πετρούπολης στο πλευρό του Ιλιά Μούσιν, ήταν μουσικός διευθυντής και βασικός μαέστρος του Θεάτρου Όπερας και Μπαλέτου του Νοβοσιμπίρσκ και από τις αρχές του 2011 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Όπερας και Μπαλέτου στο Περμ της Σιβηρίας. Διευθύνει την ορχήστρα Μusica Aeterna Ensemble και είναι από τους δημοφιλέστερους διευθυντές ορχήστρας στη Ρωσία. Μαζί με άλλους ξένους επιφανείς καλλιτέχνες τιμήθηκε τον Οκτώβριο του 2008 με το παράσημο της Φιλίας από τον πρόεδρο Μεντβιέντεφ. Δεύτερη αγάπη του εκτός από τη μουσική είναι και ο κινηματογράφος, όπου ενσαρκώνει τον επιφανή Ρώσο φυσικό Λεβ Λαντάου, στην υπό παραγωγή ταινία "Ντάου" του Ιλιά Χρζανόφσκι.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Στο "φως" αριστουργήματα

    Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε την ανακάλυψη δύο αριστουργηματικών έργων ζωγραφικής, ενός του Γκόγια και ενός του Ελ Γκρέκο, τα οποία είχαν εξαφανιστεί πριν από περισσότερα από δέκα χρόνια.

    Τα έργα, "Η εμφάνιση της Παναγίας της Πιλάρ", υπογεγραμμένο από τον Φρανσίσκο Γκόγια και χρονολογημένο μεταξύ 1775 και 1780, και ο "Ευαγγελισμός" του Ελ Γκρέκο (Δομήνικος Θεοτοκόπουλος) του 1570, βρέθηκαν σε ένα σπίτι στην Αλικάντε, στην ανατολική Ισπανία.

    Οι δύο πίνακες ζωγραφικής --ελαιογραφίες--, οι οποίοι ανήκουν σε ιδιωτική συλλογή, είχαν παρουσιαστεί σε μια διεθνή έκθεση τέχνης στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Κατόπιν οι ιδιοκτήτες τους είχαν αναφέρει την εξαφάνισή τους κατά την επιστροφή τους στην Ισπανία.

    Η αστυνομία είχε καταχωρήσει τους δύο πίνακες σε μια βάση δεδομένων έργων τέχνης, εξαφανισμένων ή κλεμμένων, για να αποτρέψει την πώληση τους στο εξωτερικό.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Ντέρμπι "αιωνίων" στο ΣΕΦ

    Ο Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα στο ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας, σε ένα ντέρμπι από το οποίο θα κριθεί ουσιαστικά η κατάληψη της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο και το απόλυτο πλεονέκτημα στα πλέι οφ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 16 April 2011 - 12:30:22 UTC