Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Α. Σαμαρά - Π. Ψωμιάδη
  • [02] Υποβάθμιση της Ιρλανδίας
  • [03] "Οδικός χάρτης για την Ελλάδα της δημιουργίας" ο»Ώ

  • [01] Συνάντηση Α. Σαμαρά - Π. Ψωμιάδη

    Τη στήριξή του στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, μετά την καταδίκη του από το Εφετείο Θεσσαλονίκης σε ένα χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς ο οποίος συναντήθηκε μαζί του, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

    Η συνάντησή τους κράτησε δέκα λεπτά και αμέσως μετά ο κ. Ψωμιάδης ευχαρίστησε τον κ. Σαμαρά και την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, για τη στήριξη που του παρέχουν.

    Δήλωσε πως και ο ίδιος είναι δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά, «ο οποίος είναι κυρίαρχη δύναμη όχι μόνο της ΝΔ, αλλά ολόκληρης της κεντροδεξιάς».

    «Μιλήσαμε με το φίλο Παναγιώτη Ψωμιάδη, τον περιφερειάρχη μας. Του δηλώσαμε την αγάπη που έχει όλη η Νέα Δημοκρατία γιβ αυτόν», είπε ο πρόεδρος του κόμματος και σημείωσε πως στη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν και για ζητήματα που έχουν ανακύψει με τις περιφέρειες, γενικότερα.

    Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναχώρησε για την Ξάνθη, πρώτο σταθμό της διήμερης περιοδείας του στη Θράκη και ο κ. Ψωμιάδης για την Αθήνα, όπου θα πάρει μέρος στη συνάντηση των περιφερειαρχών.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Υποβάθμιση της Ιρλανδίας

    Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε το αξιόχρεο της Ιρλανδίας κατά δύο βαθμίδες, από το Baa1 στο Baa3, την τελευταία βαθμίδα επενδυτικής διαβάθμισης.

    Η υποβάθμιση, σύμφωνα με ανακοίνωση του οίκου, στην οποία αναφέρεται η εφημερίδα Wall Street Journal, αντανακλά την πιθανή επιδείνωση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, λόγω των ασθενών προοπτικών ανάπτυξης και του υψηλότερου κόστους δανεισμού της, μετά την αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    "Η υποβάθμιση βασίζεται στην άποψη του Moody's ότι η δημοσιονομική ισχύς της Ιρλανδίας μπορεί να υποχωρήσει περαιτέρω, αν η οικονομική ανάπτυξη είναι ασθενέστερη από ότι προβλέπεται και αν η δημοσιονομική προσαρμογή υστερήσει σε σχέση με το πρόγραμμα της Κυβέρνησης", αναφέρεται σε ανακοίνωση του οίκου.

    Επιπλέον, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η υποβάθμιση αντανακλά εν μέρει τις αβεβαιότητες σχετικά με τον τρόπο και τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες η ΕΚΤ θα παρέχει ρευστότητα. Σημειώνεται ότι στις αρχές Απριλίου ο Moody's υποβάθμισε το αξιόχρεο της Πορτογαλίας.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] "Οδικός χάρτης για την Ελλάδα της δημιουργίας"

    Τους βασικούς άξονες του μεσοπρόθεσμου προγράμματος σταθερότητας, της περιόδου 2012-15, ύψους 23 δισ. ευρώ, παρουσιάζει σήμερα ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου. Το στρατηγικό πρόγραμμα για την οικονομία και την ανάπτυξη, συζητείται πρώτα στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και στη συνέχεια της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Αμέσως μετά θα συγκληθεί και το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος υπό την προεδρία του πρωθυπουργού για να εξεταστεί το πως θα στηριχτεί πολιτικά από το κόμμα, το εθνικό σχέδιο για την πορεία της χώρας.

    Την αισιοδοξία του για ανάκαμψη της οικονομίας μέσω του εθνικού σχεδίου εξόδου της χώρας από την κρίση εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, καθώς και το κλίμα που διαμορφώνεται. Μέλη του κομματικού οργάνου εξέφρασαν τον προβληματισμό τους, ενόψει της ανακοίνωσης του εθνικού σχεδίου εξόδου από την κρίση.

    Η Ελλάδα θα τα καταφέρει, εάν εφαρμόσει πλήρως το πρόγραμμα εξυγίανσης της οικονομίας της και από την πλευρά της η ΕΕ προχωρήσει σε μια συνολική προσέγγιση του προβλήματος που παρατηρείται σε χώρες της ευρωζώνης, εκτίμησε ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στην έδρα του Ταμείου λίγο πριν την έναρξη της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

    Δείτε ζωντανά την εισήγηση του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο και την ομιλία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 April 2011 - 8:30:18 UTC