Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δεν αποτελεί επιλογή η αναδιάρθρωση"
  • [02] Στο Κάιρο ο Δ. Δρούτσας
  • [03] Απεργία υπαλλήλων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους
  • [04] Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων
  • [05] Αναστολή λειτουργίας "Αρεταίειου"- "Αιγινήτειου"
  • [06] 1,5 εκ. ηλεκτρονικές δηλώσεις
  • [07] Συνελήφθη ο Λ. Γκμπαγκμπό ο»Ώ

  • [01] "Δεν αποτελεί επιλογή η αναδιάρθρωση"

    «Δεν έγινε καμία συζήτηση περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Αμαντέο Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν.

    Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν το ζήτημα ενδεχόμενης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους συζητήθηκε από τον Επίτροπο Ρεν, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ και τους υπουργούς οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης στις 2 Απριλίου, ο Α. Αλταφάζ απάντησε ότι «η αναδιάρθρωση χρέους για την Ελλάδα δεν αποτελεί επιλογή» και τόνισε ότι για την Ελλάδα υπάρχει ένα οικονομικό σχέδιο, το οποίο έχει εγκριθεί από την ΕΕ και το οποίο εφαρμόζεται.

    Ο Α. Αλταφάζ τόνισε, ακόμη, ότι ο Όλι Ρεν είναι αντίθετος σε μια ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

    Από την πλευρά του, ο Γ. Πεταλωτής απέδωσε στη σφαίρα της φαντασίας τα σενάρια και τις φημολογίες για αναδιάρθρωση, χρεοκοπία, κλείσιμο τραπεζών, εκλογές και ανασχηματισμό.

    "Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ευρώπη καταδεικνύουν τη σημασία του αγώνα που έδωσε η ελληνική κυβέρνηση για να αποδείξει ότι η κρίση χρέους στην Ευρώπη δεν ήταν αποκλειστικά ελληνικό πρόβλημα, αλλά ευρωπαϊκό", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωποςκαι μίλησε για δικαίωση του "επίμονου και συστηματικού" αγώνα που έδωσε η κυβέρνηση για τη δημιουργία ενός μηχανισμού στήριξης.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Στο Κάιρο ο Δ. Δρούτσας

    Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί σήμερα στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος θα έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία της χώρας καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου κ. Αμρ Μούσα.

    Ο Έλληνας ΥΠΕΞ, ο οποίος έφτασε στο διεθνές αεροδρόμιο του Καΐρου λίγο πριν τις 11 ώρα Ελλάδος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ιωάννη Αλέξιο Ζέπο, συναντάται αυτήν την ώρα με τον Αιγύπτιο Πρωθυπουργό κ. Ισάμ Σάραφ, με τον οποίο θα συζητήσει - σύμφωνα με διπλωματικές πηγές - θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων των δύο χωρών στο νέο πολιτικό σκηνικό της χώρας, μετά την αιγυπτιακή επανάσταση της 25ης Ιανουαρίου, αλλά και τα θέματα της Λιβύης και της Μέσης Ανατολής.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Δρούτσας, ο οποίος αργότερα θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Νάμπιλ Ελ Αράμπι, θα επιβεβαιώσει κατά τις συναντήσεις αυτές τα κοινά συμφέροντα των δύο κρατών αλλά και την κοινή οπτική γωνία με την οποία παρακολουθούν τις εξελίξεις οι δύο χώρες και η οποία βασίζεται στην σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή αλλά και τον σεβασμό διεθνούς δικαίου και διεθνών συνθηκών.

    Το απόγευμα ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί και με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο Β΄ και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή.

    Ο Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να αναχωρήσει για την Αθήνα στις 10.30 το βράδυ (ώρα Ελλάδος).

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Απεργία υπαλλήλων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους

    Τετραήμερη απεργία που ξεκινά αύριο έχει προκηρύξει ο Σύλλογος Δημοσιονομικών Υπαλλήλων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αντιδρώντας σε περικοπές αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών του και των κονδυλίων προς το ταμείο τους. Εκκρεμεί πάντως συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Φίλλιπο Σαχινίδη κατά την οποία θα συζητηθούν τα αιτήματά τους.

    Η τετραήμερη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στο βαθμό που πραγματοποιηθεί, αναμένεται να μπλοκάρει την καταβολή των Επιδομάτων του Πάσχα στους συνταξιούχους και στους εργαζόμενους στο δημόσιο, ενώ δεν θα καταβληθούν και οι μισθοί του δημοσίου αφού δεν θα μπορούν να υπογραφούν τα εντάλματα πληρωμών προς τις Τράπεζες.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων

    Νέα υψηλά καταγράφουν οι τιμές των καυσίμων στην εγχώρια αγορά, ακολουθώντας το "ράλι" των διεθνών τιμών λόγω της κρίσης στη Β. Αφρική.

    Η μέση τιμή της αμόλυβδης πλησίασε σήμερα το 1,7 ευρώ (διαμορφώνεται στο 1,693) ενώ από τις 26 Μαρτίου οπότε ξεκίνησε η άνοδος η βενζίνη έχει ακριβήνει κατά 3,5 λεπτά το λίτρο. Ακριβότερος νομός είναι η Κεφαλονιά με μέση τιμή 1,82 ευρώ ενώ το ακριβότερο πρατήριο είναι στο Ρέθυμνο με 1,889 ευρώ και τα φθηνότερα σε Αθήνα, Ανατολική Αττική και Αχαΐα όπου οι τιμές ξεκινούν από 1,599 ευρώ το λίτρο.

    Αντίστοιχες είναι οι εξελίξεις στο πετρέλαιο θέρμανσης, η μέση τιμή του οποίου διαμορφώνεται στα 91 λεπτά. Οι τιμές για το πετρέλαιο ξεκινούν από 85 λεπτά (Πέλλα, Καβάλα) και κλιμακώνονται πάνω και από 1 ευρώ το λίτρο (1,039 στη Μαγνησία, 1 ευρώ σε Κυκλάδες και Εύβοια).

    Ο εφοδιασμός της αγοράς συνεχίζεται μέχρι στιγμής χωρίς προβλήματα, παρά την απεργία των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Αναστολή λειτουργίας "Αρεταίειου"- "Αιγινήτειου"

    Να σταματήσουν τις εισαγωγές ασθενών αποφάσισαν οι διοικήσεις των νοσοκομείων "Αρεταίειο" και "Αιγινήτειο". Σε συνεδρίαση την Παρασκευή, 7 Απριλίου, παρουσία των πρυτανικών αρχών και του προέδρου της Ιατρικής σχολής, αποφασίστηκε "αναστολή της συμμετοχής στις εφημερίες και στην ενδονοσοκομειακή νοσηλεία", αφού "εξετάστηκε η αδυναμία συνέχισης της πλήρους και εύρυθμης λειτουργίας των δύο νοσοκομείων, λόγω της οξύτατης μείωσης και καθυστέρησης της επιχορήγησης τους". α δύο νοσοκομεία θα λειτουργούν μόνο ως τακτικά εξωτερικά ιατρεία. Όπως τονίζεται, οι διοικήσεις των δύο νοσοκομείων κατέληξαν "στην απόφαση αυτή με αίσθημα ευθύνης και για τον λόγο αυτό, το προσωπικό των νοσοκομείων θα βρίσκεται σε μέγιστη ετοιμότητα για την κανονική λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων και τη νοσηλεία των αναγκαίων περιστατιών".

    Ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

    "'Εχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εκταμιευτούν οι πρώτες δόσεις του προϋπολογισμού για τα δύο πανεπιστημιακά νοσοκομεία, Αρεταίειο και Αιγινήτειο και να μειωθούν τα λειτουργικά τους κόστη. Η έγκριση του προϋπολογισμού του 2011 έχει σταλεί για δημοσίευση στο ΦΕΚ", τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

    Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το υπουργείο Παιδείας έχει στείλει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το αίτημα για πληρωμή των δεδουλευμένων των τεσσάρων πρώτων μηνών του 2011 (Ιανουάριος-Απρίλιος), που αντιστοιχεί στο 28% του προϋπολογισμού τους. Επίσης, έχει σταλεί έγγραφο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ώστε η πληρωμή των μελών ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών που υπηρετούν στα δύο Νοσοκομεία να γίνεται πλέον από τον γενικό προϋπολογισμό μελών ΔΕΠ του Υπουργείου Παιδείας. Αντιστοίχως, η πληρωμή των ειδικευόμενων γιατρών έχει ζητηθεί να γίνεται από τον αντίστοιχο προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] 1,5 εκ. ηλεκτρονικές δηλώσεις

    Ξεπέρασαν το 1.500.000 οι δηλώσεις που υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά το πρώτο δίμηνο λειτουργίας της νέας πλατφόρμας του Taxisnet. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, στο διάστημα αυτό υποβλήθηκαν συνολικά 1.695.695 ηλεκτρονικές δηλώσεις μέσω των εξής ηλεκτρονικών υπηρεσιών: εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ, περιοδική δήλωση ΦΠΑ, ενδοκοινοτικές παραδόσεις, ενδοκοινοτικές αποκτήσεις, προσωρινή δήλωση ΦΜΥ, δήλωση ΝΠ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, δήλωση φορολογίας εισοδήματος, αναλυτική κατάσταση μισθωμάτων ακινήτων, μηχανογραφικά στοιχεία οικονομικών στοιχείων.

    Παράλληλα, το υπουργείο Οικοονομικών ανακοίνωσε ότι θα τεθούν σε εφαρμογή φέτος νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, όπως οι ηλεκτρονικές πληρωμές, η μεταβολή στοιχείων μητρώου και η πρόσβαση του χρήστη σε φορολογικά στοιχεία και δηλώσεις που τηρούνται για αυτόν, είτε υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά είτε στη Δ.Ο.Υ..

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Συνελήφθη ο Λ. Γκμπαγκμπό

    Σύμβουλος του απερχόμενου προέδρου της Ακτής Ελεφαντοστού, Λοράν Γκμπαγκμπό, δήλωσε ότι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Γαλλίας τον "παρέδωσαν" σε ηγέτες των ανταρτών που πρόσκεινται στον αναγνωρισμένο ως πρόεδρο από την διεθνή κοινότητα Αλασάν Ουαταρά.

    Πηγή του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών που ρωτήθηκε σχετικά δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία. "Δεν έχουμε στοιχεία που να το αποδεικνύουν", είπε.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 April 2011 - 20:36:35 UTC