Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέο "τεστ" για την ελληνική οικονομία
  • [02] Απεσταλμένος του Καντάφι στην Άγκυρα
  • [03] Απολυτήριο χωρίς πανελλαδικές
  • [04] Απεργία στα ΕΛΠΕ ο»Ώ

  • [01] Νέο "τεστ" για την ελληνική οικονομία

    Από άλλο ένα κρίσιμο τεστ θα περάσει τις προσεχείς μέρες η ελληνική οικονομία, καθώς βρίσκεται στην Αθήνα το τριμελές κλιμάκιο της τρόικας, για τους καθιερωμένους ελέγχους.

    Κατά την παραμονή του στην Αθήνα θα οριστικοποιηθούν τόσο τα επιπλέον μέτρα για φέτος όσο και εκείνα για την περίοδο 2012-2015, ύψους άνω των 23 δισ. ευρώ. Παράλληλα, η τρόικα θα πρέπει να δώσει το «πράσινο φως» και στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έως το 2015.

    "Δεν υπάρχει καμία απολύτως πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους" δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στο πρακτορείο Ρόιτερς, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το άρθρο του γερμανικού περιοδικού Spiegel, το οποίο αναφέρει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) πιέζει την Ελλάδα να προχωρήσει σύντομα σε αναδιάρθρωση.

    Το άρθρο του γερμανικού περιοδικού διέψευσε και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), σημειώνοντας: "Οπως έχουμε πει επανειλημμένα, το ΔΝΤ υποστηρίζει τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά τη μη αναδιάρθρωση χρέους και την αποφασιστικότητά της να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της".

    Συνάντηση με τον επενδυτή Τζορτζ Σόρος, τον οποίο δέχθηκε στο γραφείο του στη Βουλή, είχε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη διεθνή οικονομία και στην ευρωζώνη ειδικότερα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Απεσταλμένος του Καντάφι στην Άγκυρα

    Απεσταλμένος της λιβυκής κυβέρνησης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάτι αλ-Ομπέιντι, ο οποίος είχε την Κυριακή επαφές στην Ελλάδα, αναμένεται στην Άγκυρα προκειμένου να "ζητήσει τη βοήθεια της Τουρκίας" για να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός με τους εξεγερμένους, ανακοινώθηκε από επίσημες τουρκικές πηγές.

    Στο μεταξύ, η Ιταλία αναγνώρισε το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο της Λιβύης ως το "μόνο νόμιμο συνομιλητή", εκτιμώντας ότι οι προτάσεις εξόδου από την κρίση που διατυπώνει το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι "δεν είναι αξιόπιστες", δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι.

    To Koυβέιτ θα αναγνωρίσει επισήμως τους εξεγερμένους εντός των ημερών, ανακοινώθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, γεγονός που σημαίνει ότι και μια δεύτερη αραβική χώρα, μετά το Κατάρ, ανακοινώνει επισήμως ότι δεν αναγνωρίζει πλέον το καθεστώς του Καντάφι.

    Την ίδια ώρα, οι δυνάμεις που είναι πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι βομβαρδίζουν την πόλη Μιζουράτα, στη δυτική Λιβύη, την οποία ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί, δήλωσε εκπρόσωπος των εξεγερμένων.

    Η Μιζουράτα, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης και το σημαντικότερο προπύργιο των εξεγερμένων που έχει απομείνει στο δυτικό τμήμα της χώρας, έχει περικυκλωθεί και δέχεται επίθεση από τις δυνάμεις του Καντάφι για εβδομάδες. Εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί ή σκοτωθεί στις μάχες στην πόλη αυτή.

    Την ίδια ώρα, αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας της Αλγερίας υποστήριξε ότι η Αλ Κάιντα εκμεταλλεύεται την κρίση στη Λιβύη για να αποκτήσει όπλα, μεταξύ των οποίων και πυραύλους εδάφους-αέρος και να τα μεταφέρει σε ένα κρησφύγετό της στο βόρειο Μάλι.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Απολυτήριο χωρίς πανελλαδικές

    Ρύθμιση για τους μαθητές της τελευταίας τάξης ημερήσιου Γενικού Λυκείου, οι οποίοι δεν επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τη χρονιά της αποφοίτησής τους, προωθεί το υπουργείο Παιδείας. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει πρόβλεψη για απόκτηση απολυτηρίου με άλλον τρόπο, εκτός από τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις. Αντίθετα, υπάρχει ανάλογη ρύθμιση για τους μαθητές της τελευταίας τάξης των εσπερινών Γενικών Λυκείων, από το 2000, που καθιερώθηκε το Ενιαίο Λύκειο, και για τους μαθητές οι οποίοι έχουν αναπηρία 67% και άνω.

    Έτσι, το υπουργείο αποφάσισε να προωθήσει τη ρύθμιση, ώστε όσοι από τους μαθητές της Γ΄ Τάξης του ημερήσιου Γενικού Λυκείου επιθυμούν να λάβουν μόνον απολυτήριο Λυκείου, χωρίς να ενδιαφέρονται να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, να έχουν τη δυνατότητα αυτή, αφού συμμετάσχουν στις εξετάσεις όλων των μαθημάτων, σε ενδοσχολικό επίπεδο. Η ρύθμιση αυτή θα αφορά τους μαθητές της Γ' Τάξης των ημερήσιων Γενικών Λυκείων από το σχολικό έτος 2010-2011 και μετά.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Απεργία στα ΕΛΠΕ

    Δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν προβλήματα στον ομαλό εφοδιασμό της αγοράς με καύσιμα τις επόμενες ημέρες, καθώς οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια ξεκίνησαν από την Κυριακή δεκαήμερη απεργία.

    Πηγές της αγοράς καυσίμων ανέφεραν ότι τα προβλήματα δεν αναμένονται άμεσα, καθώς υπάρχουν αποθέματα στα πρατήρια και τις εγκαταστάσεις των εταιριών εμπορίας, ενώ ο εφοδιασμός θα γίνεται κανονικά από το διυλιστήριο της Μότορ Όιλ.

    Ωστόσο, δεδομένου ότι τα ΕΛΠΕ ελέγχουν τα τρία από τα τέσσερα διυλιστήρια της χώρας -σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Θεσσαλονίκη- και πάνω από το 60% της αγοράς, η κινητοποίηση μπορεί να προκαλέσει ελλείψεις. Ιδίως αν όλοι οι οδηγοί σπεύσουν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ, οπότε τα αποθέματα θα εξαντληθούν νωρίτερα.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, η απεργία γίνεται "για την ασφαλή στελέχωση των νέων μονάδων που ξεκινούν τη λειτουργία τους στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης και Ελευσίνας".

    Στο μεταξύ, δεν συντρέχουν λόγοι χαρακτηρισμού της απεργίας των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια ως παράνομης και καταχρηστικής, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου στο οποίο προσέφυγε η διοίκηση της εταιρίας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 April 2011 - 16:30:18 UTC