Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Bazaar και Έκθεση Φωτογραφίας της UNICEF στο Σύνταγμα Video
  • [02] Δεν θα επιδιώξει και τρίτη θητεία ο ισπανός πρωθυπουργός
  • [03] Στην Αθήνα τη Δευτέρα το κλιμάκιο της τρόϊκας
  • [04] Σήμερα η κηδεία του Ι. Καμπανέλλη Video
  • [05] Ρωγμή στον αντιδραστήρα 2
  • [06] Κατασκευαστές λύρας ...
  • [07] Ημέρα Παιδικού Βιβλίου ο»Ώ

  • [01] Bazaar και Έκθεση Φωτογραφίας της UNICEF στο Σύνταγμα Video

    Άνοιξε την Παρασκευή τις πύλες του το τριήμερο ανοιξιάτικο μπαζάρ που διοργανώνει η γιούνισεφ στο σταθμό του μετρό στο σύνταγμα για τα παιδιά όλου του κόσμου.

    Έως και το βράδυ της Κυριακής οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν ανοιξιάτικες συλλογές καρτών, ξεχωριστές λαμπάδες με υπέροχα χρώματα και σχέδια για αγόρια και κορίτσια και δώρα για μικρούς και μεγάλους.

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η έκθεση Φωτογραφίας "Παιδιά και AIDS - Πρόσκληση σε Δράση" όπου κανείς μπορεί να παρακολουθήσει από κοντά το έργο της οργάνωσης για την καταπολέμηση του AIDS εξαιτίας του οποίου εξακολουθούν να πεθαίνουν 260.000 παιδιά κάθε χρόνο.

    Επίσης στην έκθεση αποτυπώνονται στιγμές από το έργο της UNICEF στη μεγάλη κρίση της Λιβύης αλλά και της Ιαπωνίας.

    Η έκθεση και το Bazaar θα είναι ανοικτά για το κοινό συνεχώς από τις 9:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Δεν θα επιδιώξει και τρίτη θητεία ο ισπανός πρωθυπουργός

    Ο ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο ανακοίνωσε σήμερα πως δεν θα είναι υποψήφιος για τρίτη φορά στις βουλευτικές εκλογές του 2012.

    "Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές", δήλωσε ο Θαπατέρο στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

    Ο 50χρονος πρώην δικηγόρος ανέλαβε για πρώτη φορά την πρωθυπουργία το 2004 και επανεξελέγη το 2008.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Στην Αθήνα τη Δευτέρα το κλιμάκιο της τρόϊκας

    Από άλλο ένα κρίσιμο τεστ θα περάσει τις προσεχείς μέρες η ελληνική οικονομία, καθώς τη Δευτέρα φτάνει στην Αθήνα το τριμελές κλιμάκιο της τρόϊκας για τους καθιερωμένους ελέγχους.

    Κατά την παραμονή τους στην Αθήνα αναμένεται να οριστικοποιηθούν τόσο τα επιπλέον μέτρα για φέτος όσο και εκείνα για την περίοδο 2012-2015 ύψους άνω των 23 δισ. ευρώ. Παράλληλα, η Τρόικα θα πρέπει να δώσει το «πράσινο φως» και στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έως το 2015.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Σήμερα η κηδεία του Ι. Καμπανέλλη Video

    O Ιάκωβος Καμπανέλης απεβίωσε στις 29/03/2011, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου "Μητέρα" μετά από δίμηνη νοσηλεία.

    Στην Αγία Ζώνη της Κυψέλης θα ψαλεί σήμερα, στις 11.30 π.μ., η νεκρώσιμος ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του, στο δεύτερο νεκροταφείο της Αθήνας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Ρωγμή στον αντιδραστήρα 2

    Ρωγμή εντοπίστηκε στον αντιδραστήρα Νο2 του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα και νερό μολυσμένο με ραδιενέργεια χύνεται στη θάλασσα από τον κατεστραμμένο αντιδραστήρα ή από ένα αυλάκι που βρίσκεται σε μικρό από την επιφάνεια βάθος, ανακοίνωσε η εταιρία Tepco που διαχειρίζεται το εργοστάσιο.

    Η ραδιενέργεια, σύμφωνα με την εταιρία, μετρήθηκε στα 1.000 μιλισίβερτ την ώρα.

    Η Ιαπωνική Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας ανακοίνωσε πως η Tepco ετοιμάζεται να αρχίσει την έγχυση τσιμέντου στις ρωγμές ώστε να σταματήσει τη διαρροή.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Κατασκευαστές λύρας ...

    Τα «μυστικά» της κατασκευής της ποντιακής λύρας χάνονται στα βάθη της ιστορίας. Για τους Ποντίους σε όλο τον κόσμο αποτελεί τη «βασίλισσα» της μουσικής τους παράδοσης. Από το μέγεθός της, το σχήμα της, το μήκος, την ποιότητα του ξύλου κι άλλους παράγοντες εξαρτάται το ιδιαίτερο ηχόχρωμά της.

    Πενήντα λύρες, περισσοτέρων από τριάντα κατασκευαστών απ' όλο τον κόσμο, θα διαγωνιστούν για την ανάδειξη της καλύτερης κατασκευής, στο πλαίσιο του δεύτερου παγκόσμιου διαγωνισμού κατασκευαστών ποντιακής λύρας, που γίνεται σήμερα, Σάββατο, στο συνεδριακό κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην Αργυρούπολη (Κύπρου 68 - πλ. Δημαρχείου Ελληνικού - Αργυρούπολης).

    Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων. Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης, που είχε φιλοξενήσει και τον πρώτο παγκόσμιο διαγωνισμό, πριν από έξι χρόνια. Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης, το απόγευμα, θα απονεμηθούν βραβεία στις τρεις πρώτες καλύτερες κατασκευές.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

    Τα παραμύθια ζωντανεύουν και οι αγαπημένοι ήρωες έχουν την τιμητική τους, την σημερινή παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου. Εορτάζεται κάθε χρόνο την ημέρα που γεννήθηκε ένας από τους πιο αγαπημένους συγγραφείς παιδικών βιβλίων, ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

    Την εορτή καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα το 1966. Από τότε, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα που διανέμονται σε όλο τον κόσμο.

    Η ημέρα εορτάζεται παγκοσμίως με εκδηλώσεις. Στην Ελλάδα όπως κάθε χρόνο, το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα, φρόντισε να μεταφραστεί το μήνυμα στα ελληνικά και παρότρυνε τους φορείς που ενδιαφέρονται για τα παιδιά και τα βιβλία τους να συμβάλουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.

    Παράλληλα, την ημέρα του εορτασμού, οργανώνεται συζήτηση με τη συμμετοχή εκδοτών, εκπαιδευτικών, δημιουργών και θέμα: «Από το χαρτί στην οθόνη: Αλλάζει η σχέση του παιδιού με το βιβλίο;», που θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο «Άννα και Μαρία Καλουτά» του Δήμου Αθηναίων.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 April 2011 - 9:30:21 UTC