Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα ένταση στην Κερατέα
  • [02] Ραδιενεργός "συναγερμός" ο»Ώ

  • [01] Νέα ένταση στην Κερατέα

    Ενταση επικρατεί στην Κερατέα όπου, κατά τη διάρκεια της νύχτας, άγνωστοι άδειασαν και άλλα φορτηγά με μπάζα κλείνοντας όλους τους δρόμους που οδηγούν στο Λαύριο.

    Συγκεκριμένα, εκτός από τη λεωφόρο Λαυρίου που είναι κλειστή από χθες το πρωί από μπάζα που άδειασαν φορτηγά και στα δύο ρεύματα ανάμεσα στην πρώτη και δεύτερη είσοδο Κερατέας, από σήμερα τα ξημερώματα με τον ίδιο τρόπο έκλεισαν τον παράδρομο της λεωφόρου Λαυρίου καθώς και την επαρχιακή οδό Αναβρύτου-Κερατέας και στις δύο κατευθύνσεις, όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το ύψους της παραλιακής Αθηνών-Σουνίου. Ετσι η κίνηση των αυτοκινήτων προς το Λαύριο γίνεται μόνο από την παραλιακή Αθηνών-Σουνίου.

    Γύρω στις 6 το πρωί, δημιουργήθηκε επεισόδιο όταν ένα μηχάνημα πήγε να απομακρύνει τα μπάζα από τη λεωφόρου Λαυρίου για να ανοίξει το δρόμο. Συγκεντρωθέντες στο σημείο έκαναν επίθεση και έκαψαν το μηχάνημα, ενώ δημιουργήθηκε ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Ραδιενεργός "συναγερμός"

    Νερό με υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας έχει πλημμυρίσει τον υπόγειο χώρο της αίθουσας των τουρμπίνων των αντιδραστήρων 1, 2 και 3 και έχει περάσει στις σωληνώσεις που περνούν από το έδαφος. Η διαχειρίστρια εταιρεία του σταθμού, η ηλεκτρική εταιρεία του Τόκιο Tepco, παραδέχθηκε ότι το μολυσμένο νερό μπορεί να έχει κυλήσει μέχρι την ακτή του ωκεανού στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού. Η εταιρεία θα επιθεωρήσει τις σωληνώσεις αυτές για να βεβαιωθεί ότι δεν έχουν υποστεί ζημίες από τον σεισμό και το τσουνάμι, ώστε να αποφευχθεί η διαρροή μολυσμένου νερού.

    Η παρουσία του μολυσμένου νερού εμποδίζει τις επιχειρήσεις για την επαναλειτουργία του συστήματος ψύξης, καθώς οι εργασίες άντλησης του νερού αυτού είναι δύσκολες, αφού οι τεχνικοί πρέπει να βρουν έναν τρόπο ώστε να το διοχετεύσουν στις δεξαμενές χωρίς να εκτεθούν σε θανάσιμες δόσεις ακτινοβολίας.

    Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Ναότο Καν δήλωσε σήμερα ότι η ιαπωνική κυβέρνηση βρίσκεται "σε κατάσταση υψίστου συναγερμού" για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέρχονται από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, μετέδωσαν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης. Ο Ναότο Καν υπογράμμισε ότι η κατάσταση παραμένει "απρόβλεπτη" στον πυρηνικό σταθμό, όπου τα συστήματα ψύξης των τεσσάρων από τους έξι αντιδραστήρες δεν λειτουργούν και όπου οι περιπτώσεις διαρροής ραδιενέργειας πολλαπλασιάζονται μετά τον σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε την 11η Μαρτίου.

    Η Tepco ανακοίνωσε χθες ότι ίνχη πλουτωνίου ανιχνεύθηκαν σε πέντε διαφορετικά σημεία στο έδαφος του πυρηνικού σταθμού, δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι τα επίπεδά του δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία. Η εταιρεία δεν διευκρίνισε από πού προέρχεται το πλουτώνιο, αλλά έκανε την εκτίμηση ότι τουλάχιστον δύο από τα πέντε δείγματα συνδέονται με τις ζημίες που υπέστη ο σταθμός από τον σεισμό και το τσουνάμι. "Το πλουτώνιο προέρχεται πιθανότατα από τις ράβδους του καυσίμου", επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 March 2011 - 7:30:15 UTC