Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δέχεται την κατάπαυση του πυρός η Λιβύη
  • [02] Αξιοποίηση πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό
  • [03] Ενεργειακές... φοροαπαλλαγές
  • [04] Εκδόθηκε το Ημερολόγιο του 2011 από την ΕΣΗΕΑ
  • [05] Επενδυτικό ενδιαφέρον από γερμανικές επιχειρήσεις
  • [06] Έντονη αντιπαράθεση
  • [07] ''Έρχονται νέα μέτρα''
  • [08] Καταδίωξη με πυροβολισμούς
  • [09] Αύξηση της ανεργίας ο»Ώ

  • [01] Δέχεται την κατάπαυση του πυρός η Λιβύη

    Η Λιβύη θα προστατεύσει όλους τους ξένους και τα ξένα περιουσιακά στοιχεία στη χώρα μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με την οποία εγκρίνεται η ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά των κυβερνητικών δυνάμεων της Λιβύης για την προστασία των αμάχων, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας αυτής Μούσα Κούσα.

    Η Λιβύη "είναι επίσης υποχρεωμένη να προστατεύσει όλους τους ξένους και όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία", προσέθεσε σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους.

    Λίγο νωρίτερα ο Κούσα είχε ανακοινώσει ότι το λιβυκό καθεστώς κηρύττει κατάπαυση του πυρός αποδεχόμενο την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Ωστόσο η Γαλλία ανακοίνωσε ότι παραμένει επιφυλακτική μετά την ανακοίνωση αυτή του λίβυου υπουργού Εξωτερικών καθώς η απειλή που υφίσταται στη Λιβύη δεν έχει αλλάξει.

    "Πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί. Αυτός (ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι) αρχίζει τώρα να φοβάται, αλλά εκεί η απειλή δεν έχει αλλάξει", δήλωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Μπερνάρ Βαλερό στην τηλεοπτική υπηρεσία του Ρόιτερς.

    Παράλληλα αμέσως μετά την ανακοίνωση από τη λιβυκή κυβέρνηση ότι σταματούν όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα, η τιμή του πετρελαίου έπεσε κατά περίπου τρία δολάρια στο Λονδίνο όπως και στη Νέα Υόρκη.

    Η στάση του ΝΑΤΟ

    Το ΝΑΤΟ επιταχύνει τον στρατιωτικό σχεδιασμό ενόψει της πιθανής του συμμετοχής στη διεθνή επέμβαση στη Λιβύη, η οποία ακόμη δεν έχει αποφασιστεί, ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του οργανισμού.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, οι χώρες του ΝΑΤΟ "θα συναντηθούν τις επόμενες ημέρες για να προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν το σχεδιασμό στις λεπτομέρειές του με στόχο την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, την υποστήριξη της επιβολής εμπάργκο όπλων ή μίας ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού".

    Παρόλα αυτά "το ζήτημα μίας συγκεκριμένης δράσης δεν έχει τεθεί ακόμη στο τραπέζι", πρόσθεσε.

    Στη σημερινή τους συνάντηση "οι πρεσβευτές δεν συζήτησαν την πιθανότητα να δράσει το ΝΑΤΟ", επέμεινε ο αξιωματούχος, υπογραμμίζοντας ότι αυτό δεν εμποδίζει τις χώρες μέλη να "δράσουν σε εθνικό επίπεδο, όπως το καθορίζει η απόφαση του ΟΗΕ".

    "Το ΝΑΤΟ αυτή τη στιγμή ολοκληρώνει τα σχέδιά του ώστε να είναι έτοιμο να αντιδράσει με τον κατάλληλο τρόπο προκειμένου να εφαρμοστεί η απόφαση 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ως μέρος μίας μεγαλύτερης διεθνούς προσπάθειας", ανέφερε από τη μεριά του σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν.

    Ο Ράσμουσεν εκτίμησε άλλωστε ότι πλέον πληρούνται οι τρεις όροι που θέτει το ΝΑΤΟ προκειμένου να μελετήσει την πιθανότητα παρέμβασης σε διεθνές πλαίσιο, αναφέροντας "την άμεση ανάγκη (επέμβασης), τη σταθερή υποστήριξη της περιοχής και την απόφαση του ΟΗΕ".

    Η στάση χωρών στο θέμα της Λιβύης

    Μία από τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, η Γερμανία, απέσχε της ψηφοφορίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας της απόφασης 1973 για την ανάληψη διεθνούς στρατιωτικής δράσης στη Λιβύη.

    Αντίθετη με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης έχει κατ΄επανάληψιν ταχθεί και η Τουρκία.

    Σε νέα σημερινή της ανακοίνωση που εκδόθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο, η Τουρκία, η μόνη μουσουλμανική χώρα μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας, απευθύνει έκκληση για "κατάπαυση του πυρός" στη Λιβύη, τονίζει ότι η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας δεν είναι δεσμευτική για όλες τις χώρες και προσθέτει ότι πρέπει να βρεθεί "ειρηνική λύση στην κρίση".

    Ο επικεφαλής του ρωσικού Γενικού Επιτελείου Στρατού δήλωσε πως αποκλείει τη συμμετοχή της Ρωσίας σε μια στρατιωτική επιχείρηση στη Λιβύη, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax. Αυτή η πιθανότητα "αποκλείεται", τόνισε ο στρατηγός Νικολάι Μακάροφ.

    Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον συγκάλεσε για σήμερα έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, πριν προβεί σε ανακοίνωση ενώπιον του κοινοβουλίου, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Η Νορβηγία και η Δανία είναι έτοιμες να συμβάλουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη που εγκρίθηκαν τη νύκτα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Η Πολωνία ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει επιμελητειακή υποστήριξη, αλλά αποκλείει τη συμμετοχή της σε μία δύναμη κρούσης στη Λιβύη, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Άμυνας Μπονγκντάν Κλιτς.

    Το Κατάρ ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στις επιχειρήσεις για την επιβολή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού επάνω από τη Λιβύη.

    Στο μεταξύ, η Λιβύη έκλεισε τον εναέριο χώρο της σε κάθε μετακίνηση, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας (Eurocontrol).

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Αξιοποίηση πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό

    «Ακόμα και μέσα στον Μάρτιο» αναμένονται από τον πρωθυπουργό, Γιώργο Α. Παπανδρέου, οι ανακοινώσεις σχετικά με την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, το τελικό σχέδιο για την οποία θα μπει σε διαβούλευση, σύμφωνα με υπουργό, που συμμετείχε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα αυτό.

    Στην υπό την προεδρία του πρωθυπουργού σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης, η υπουργός Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, η υπουργός Παιδείας Άν. Διαμαντοπούλου, ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Ν. Σηφουνάκης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης καθώς και ο αρχιτέκτονας Χ. Αθεμπίγιο.

    Θα ακολουθήσει ευρεία υπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, με θέμα τον περαιτέρω προγραμματισμό της κυβέρνησης ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου, της συζήτησης για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το πρόγραμμα αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας του δημοσίου ύψους 50 δισεκ.

  • * Συνεδριάζει αύριο, Σάββατο, στην Αθήνα, υπό τον έλληνα πρωθυπουργό και πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, το προεδρείο της, για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Ενεργειακές... φοροαπαλλαγές

    Αύξηση της φοροαπαλλαγής για όσους αναβαθμίζουν ενεργειακά τις κατοικίες τους, αλλαγές σε ότι αφορά τη στελέχωση του φοροελεγκτικού μηχανισμού καθώς και διευκρινίσεις σχετικά με την εταιρία "Ελληνικό ΑΕ" που θα αναλάβει την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου, επέρχονται μεταξύ άλλων στις διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου με μια σειρά διορθώσεις και προσθήκες που κατατέθηκαν στη Βουλή.

    Σε ότι αφορά τις δαπάνες ενεργειακής αναβάθμισης ακινήτων προβλέπεται ότι για τις εργασίες αυτές θα εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα το 20% δαπάνης για ποσά μέχρι 3.000 ευρώ, και το 10% για ποσά από 3.001-6.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η συνολική έκπτωση δαπάνης μπορεί να φθάσει τα 900 ευρώ από 600 ευρώ που προβλέπεται σήμερα.

    Μεταξύ άλλων με βάση τις τροποποιήσεις αυτές προβλέπονται τα ακόλουθα:

    - Καταργείται το επίδομα επίτευξης στόχων που προβλέπονταν στο αρχικό κείμενο του νομοσχεδίου για τους εργαζόμενους στο φοροελεγκτικό μηχανισμό.

    - Η απαλλαγή από τα τεκμήρια για όσους έχουν κατοικία στην αλλοδαπή, ισχύει από την 1η-1-2011

    - Το 5% του συνολικού αριθμού των υπαλλήλων στο νέο σώμα Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης εσόδων που δημιουργείται θα μπορεί να στελεχώνεται και από υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ).

    - Το τέλος ταξινόμησης για φορτηγά οχήματα που αποσύρονται, και είναι άνω των 3,5 τόνων, θα μειώνεται κατά 40%.

    Η βουλή θα εκλέγει το πρόεδρο του Σώματος Φορολογικών Διαιτητών, θα είναι επίτιμος ανώτατος δικαστικός λειτουργός του ΣτΕ και η θητεία του θα είναι 5 ετών, που θα μπορεί να ανανεώνεται μία φορά.

    Στις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ θα μπορούν να αποσπασθούν σε ποσοστό 10% και υπάλληλοι του υπ. Οικονομικών με περισσότερα από 20 έτη υπηρεσίας.

    H εταιρία Ελληνικό ΑΕ δεν θα έχει τα δικαιώματα των ακινήτων της έκτασης του πρώην αεροδρομίου, αλλά θα συμμετέχει σε συμβάσεις για την εκμετάλλευση και αξιοποίηση της.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Εκδόθηκε το Ημερολόγιο του 2011 από την ΕΣΗΕΑ

    Το «Ημερολόγιο των δημοσιογράφων» βρίσκεται πλέον στη διάθεση του αναγνωστικού κοινού και αποτελεί έργο του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ, την επιμέλεια του οποίου ανέλαβαν οι διακεκριμένοι δημοσιογράφοι Ηλίας Γκρης και Δημήτρης Γκιώνης. Το φετινό ημερολόγιο είναι αφιερωμένο στον μεγάλο Έλληνα συγγραφέα, Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.

    Η σκέψη για την φετινή έκδοση ήταν η δημιουργία ενός διαφορετικού ημερολογίου.«Μέσα από 3,500 χιλιάδες σελίδες του έργου, έγινε επιλογή συγκεκριμένων αποσπασμάτων με έναν προφανή σκοπό, να αποκαλυφθεί ένας άγνωστος Παπαδιαμάντης», αναφέρει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο Ηλίας Γκρης. Κατά την άποψη του δημοσιογράφου, ο παραδεδομένος από φιλολογικές κριτικές, Παπαδιαμάντης, είναι αδικημένος καθώς συνήθως παρουσιάζεται η βαθιά θρησκευτική του πλευρά, παραγνωρίζοντας έτσι, τις άλλες πλευρές του, τις πιο αντιπροσωπευτικές και ουσιαστικές. «Έπρεπε να αναδειχθεί ο βαθιά στοχαστικός και φιλοσοφικός χαρακτήρας του ιδιοφυούς αυτού συγγραφέα», τονίζει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος, και συνεχίζει «την αιχμηρή και διεισδυτική ματιά του συγγραφέα που έχει διαχρονική αξία, ακόμα και στις μέρες μας, θέλαμε να παρουσιάσουμε».

    Πρόκειται για ένα επίπονο έργο, καθώς χρειάστηκαν πολλές ώρες μελέτης των έργων του Παπαδιαμάντη από τις εκδόσεις Δόμος, σε επιμέλεια Ν.Δ. Τριανταφυλλόπουλου.Τα αποσπάσματα που βρίσκονται στις σελίδες του ημερολογίου, κοσμούνται από προσωπογραφίες του «Αγίου των Γραμμάτων» αλλά και από έργα Ελλήνων ζωγράφων.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Επενδυτικό ενδιαφέρον από γερμανικές επιχειρήσεις

    Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον διατυπώνεται από γερμανικές επιχειρήσεις το οποίο βασίζεται στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στη χώρα μας σε σχέση με το επενδυτικό περιβάλλον όπως προέκυψε από τη συνεργασία που είχε ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ντ. Ρόβλιας με τον υφυπουργό Οικονομίας και Τεχνολογίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Ernst Burgbacher.

    Ο κ Ρόβλιας συμμετείχε, εκπροσωπώντας το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στην κυβερνητική αντιπροσωπεία που μετέβη την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011 στο Βερολίνο για την προώθηση των διμερών σχέσεων των δύο κρατών και την αναβάθμιση της ελληνογερμανικής οικονομικής συγκυρίας.

    Ο κ. Ρόβλιας στη συνεργασία του με τον ομόλογο του Γερμανό υφυπουργό παρουσίασε το νέο επενδυτικό τοπίο που διαμορφώνεται στην χώρα μας και παράλληλα συζήτησε και άλλα θέματα οικονομικού ελληνογερμανικού ενδιαφέροντος.

    Ειδικότερα παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν τα εξής:

    - Το θέμα των επενδύσεων γενικά στην Ελλάδα και η δυνατότητα υποστήριξης των ενδιαφερομένων επενδυτών από τον Οργανισμό Invest in Greece.

    - Nέος νόμος (3894/2-12-2010) για τις μεγάλες- στρατηγικές επενδύσεις, μέσω του οποίου επέρχονται απλοποιήσεις και επιτάχυνση των διαδικασιών.

    - Ο νέος νόμος για την ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων (3908/1-2-2011)

    - Το πρόγραμμα της διετίας (2011-2012) για τις προκηρύξεις συμβάσεων Συμπράξεων του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)

    - Τα χρηματοδοτικά προγράμματα και εργαλεία (ΕΣΠΑ -ΕΤΕΑΝ κ.λ.π) για την ανάπτυξη και την ρευστότητα στην αγορά και οι σχετικές δυνατότητες συνεργασιών επιχειρήσεων και τραπεζών των δύο χωρών.

    - Θέματα προώθησης εξαγωγών ελληνικών προϊόντων προς την Γερμανία

    - Οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας Μικρομεσαίων Ελληνικών και Γερμανικών Επιχειρήσεων

    - Η ενθάρρυνση επαφών και συνεργασιών νέων επιχειρηματιών

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Έντονη αντιπαράθεση

    Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σημειώθηκε στη Βουλή με επίκεντρο την ακίνητη περιουσία του δημοσίου.

    Ο κ. Παπακωσταντίνου διαβεβαίωσε ότι θα έρθουν στη Βουλή όλες οι αποφάσεις που θα ληφθούν για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, προσθέτοντας ότι μοναδικός γνώμονας της κυβέρνησης είναι το δημόσιο συμφέρον.

    Ταυτόχρονα επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι είναι εκφραστής μιας "συντηρητικής, οπισθοδρομικής και μίζερης αντίληψης που δεν θέλει τίποτα να αλλάξει σε αυτή τη χώρα", αντίληψη με την οποία "η κυβέρνηση ποτέ δεν συμβιβάστηκε για αυτό και προχωράει μπροστά".

    Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον υπουργό να απαντήσει αν η κυβέρνηση έχει την νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό και την εξουσιοδότηση του για να εκποιήσει δημόσια περιουσία ύψους 50 δις, και υποστήριξε ότι "το Βατοπέδι ωχριά μπροστά σε αυτό που πάει να κάνει τώρα".

    "Γιατί δεν ζητάτε την γνώμη του ελληνικού λαού είτε μέσω δημοψηφίσματος είτε με απευθείας εκλογές για να πάρετε την απάντηση του για τις αποφάσεις σας που θα δεσμεύουν το μέλλον των επόμενων γενιών;" σημείωσε, ο κ Τσίπρας.

    "Η κυβέρνηση εκλέγεται από τον ελληνικό λαό για 4 χρόνια. Έχουμε λοιπόν τον υπόλοιπο χρόνο που μας απομένει. Εκεί λοιπόν στο τέλος της τετραετίας θα κριθούμε όλοι", αντέτεινε ο υπουργός Οικονομίας. Ταυτόχρονα, κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει αν αναγνωρίζει και αν αποδέχεται το πρόβλημα που έχει η χώρα σχετικά με το δημόσιο χρέος και ποιες διαφορετικές λύσεις προτείνει για την μείωση του.

    "Εμείς λέμε δεν πρέπει να πληρώσει ο ελληνικός λαός το χρέος γιατί δεν ευθύνεται. Ζητάμε να γίνει μια σοβαρή διαδικασία με εξονυχιστικούς ελέγχους όλων των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί", απάντησε ο κ. Τσίπρας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] ''Έρχονται νέα μέτρα''

    Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Γιώργο Α. Παπανδρέου, τον οποίο επέκρινε για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί, εξαπέλυσε εκ νέου ο Πρέοδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

    Σε σημερινή δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε πως ενώ το Μνημόνιο που υπέγραψε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προέβλεπε 20 δισ. σκληρά μέτρα για το 2011-2014, σήμερα,για την ίδια περίοδο, η έκθεση του ΔΝΤ έφτασε να προβλέπει περίπου τα διπλά, υπενθυμίζοντας μάλιστα πως το ίδιο το ΔΝΤ παραδέχεται πως η ύφεση αναχαιτίζει τη μείωση του ελλείμματος.

    "Δηλαδή, αντί για μικρότερο έλλειμμα, θα έχουμε περισσότερα λουκέτα", τόνισε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση πως αναγκάζεται να πάρει και νέα μέτρα, που, όμως, θα οδηγήσουν σε νέα μεγαλύτερη ύφεση και φυσικά και πάλι σε νέα μέτρα.

    "Να γιατί είπα στον κ. Παπανδρέου ότι το κύριο πρόβλημα είναι η οικονομική πολιτική του", δήλωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [08] Καταδίωξη με πυροβολισμούς

    Περιπετειώδης καταδίωξη με ανταλλαγή πυροβολισμών που αναστάτωσε Γαλάτσι και Πατήσια, σημειώθηκε χθες λίγο πριν από τις 9 το βράδυ από την αστυνομία.

    Η καταδίωξη ξεκίνησε από την οδό Τραλλέων στο Γαλάτσι, όπου αστυνομικοί επιχείρησαν να σταματήσουν ένα αυτοκίνητο μάρκας "Σκόντα", το οποίο ήταν κλεμμένο.

    Στο ΙΧ επέβαιναν τρία άτομα, τα οποία προσπάθησαν να διαφύγουν αναπτύσσοντας ταχύτητα αλλά εγκλωβίστηκαν στην οδό Χαλκίδος, στα Πατήσια, σε μονόδρομο και πυροβόλησαν πολλές φορές εναντίον των αστυνομικών.

    Οι αστυνομικοί που ήταν της ομάδας ΔΙΑΣ και της Άμεσης Δράσης, ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, αλλά οι δράστες άρπαξαν άλλο αυτοκίνητο τύπου βαν, από τον οδηγό του, που περνούσε από το σημείο και συνεχίστηκε η καταδίωξη με ανταλλαγή πυροβολισμών.

    Στην οδό Αχαρνών, οι δράστες άλλαξαν και πάλι αυτοκίνητο, εγκαταλείποντας το Βαν και παίρνοντας ένα ΙΧ τύπου "Ματίζ" -πάλι από διερχόμενο οδηγό- και κατευθύνθηκαν προς τους Αγίους Αναργύρους όπου και κατάφεραν να διαφύγουν, εγκαταλείποντας και αυτό το όχημα.

    Από την αστυνομία εξετάζεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για τους δράστες που δολοφόνησαν τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, πριν από λίγες μέρες στου Ρέντη, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο.

    Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών οπλοφόρων γίνεται έρευνα από την Ασφάλεια Αττικής.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [09] Αύξηση της ανεργίας

    Σε ανοδική τροχιά συνεχίζει να κινείται η ανεργία στην χώρα μας. Ειδικότερα, στα 692.496 άτομα φθάνουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) κατά το μήνα Φεβρουάριο. Από αυτά 300.951 είναι άνδρες (ποσοστό 43,46%) και 391.545 είναι γυναίκες (ποσοστό 56,54%). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, ο αριθμός αυτός παρουσιάζει αύξηση κατά 0,43% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

    Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το (62,49%) των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το (28,09%) και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το (9,42)%.

    Στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλογεί το (45,74%) των εγγεγραμμένων ανέργων, στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (έως 3η Γυμνασίου) αναλογεί το (39,04%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το (13,92%) και στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς εκπαίδευση αναλογεί το (1,29%).

    Στους Έλληνες Υπηκόους αναλογεί το (92,06%) των εγγεγραμμένων ανέργων, στους Υπηκόους τρίτων χωρών το (6,33%) και στους Υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης το (1,60%).

    Ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων ανέρχεται σε 280.076 άτομα και εμφανίζεται αυξημένος κατά 21.791 άτομα, ποσοστό 8,44% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Ιανουάριο.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 March 2011 - 15:30:29 UTC