Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς
  • [02] Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα
  • [03] Ζήτησε παρέμβαση εισαγγελέα
  • [04] Αρχαιολογικό συνέδριο ο»Ώ

  • [01] Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς

    Την απόφασή του να συγκρουστεί στις συνόδους κορυφής της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν χρειαστεί, επαναβεβαίωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με πληροφορίες.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η Ελλάδα θα υποστηρίξει λύση - πακέτο, θεωρώντας ότι άλλη λύση δεν υπάρχει και ο ίδιος σε αυτή τη βάση θα δώσει τη μάχη.

    Ανέφερε, επίσης, ότι η κυβέρνηση σέβεται τις διαφορετικές προσεγγίσεις των πολιτικών δυνάμεων και γι' αυτό, όπως είπε, οι συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς έχουν ως στόχο τη συνεννόηση και τη στήριξη της εθνικής προσπάθειας, ενόψει της συνόδου κορυφής. Δεν είναι απλά θέμα συναίνεσης, τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι χρειάζεται ανάληψη πολιτικής ευθύνης απ' όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

    Τη δραστική αλλαγή των όρων του μνημονίου ως μόνη λύση στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας πρόβαλε ο Αντώνης Σαμαράς. "Το πρόβλημα σήμερα είναι η ασφυξία που προκαλεί στην ελληνική οικονομία το ίδιο το μνημόνιο", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι "ακόμη κι αν εξασφαλίζαμε ευνοϊκές αποφάσεις για τη διαχείριση του χρέους στις συναντήσεις Κορυφής της ΕΕ, όπως π.χ. την επιμήκυνση, κάτι τέτοιο από μόνο του δεν θα έλυνε το πρόβλημα".

    "Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε προτάσεις στην κυβέρνηση, που στην ουσία είναι με ποιο σχοινί, αν θα είναι μεταξωτό ή τρίχινο, θα κρεμάσουν τον ελληνικό λαό. Προβλέπουμε ότι θα υπάρχει κάποια συμφωνία στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ελεγχόμενη χρεοκοπία, όποια όμως συμφωνία και αν υπάρχει και οποιαδήποτε παραλλαγή, ένα το κρατούμενο είναι: νέα, δυσβάσταχτα και αβάσταχτα μέτρα κατά του ελληνικού λαού και κατά των λαών της Ευρώπης", δήλωσε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο κ.Παπανδρέου στη συνέχεια συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη. Αυτή την ώρα συναντάται με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

    Επίσης, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί, στις 18.00, με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη και στις 19.00, με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

    Στο μεταξύ, χθες βράδυ, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, άτυπη υπουργική σύσκεψη υπό τον Γ. Παπανδρέου, ενόψη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

    "Ή θα έχουμε λύση-πακέτο, συνολική λύση ή δεν θα έχουμε λύση. Αυτή είναι η θέση μας" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου στην εισήγησή του.

    Ακόμη, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως "εντελώς αδικαιολόγητη" την υποβάθμιση από τον οίκο αξιολόγησης Moody's.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

    Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται η χώρα. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα και την Τετάρτη θα χιονίζει ακόμα και στην πόλη της Αθήνας. Ο χιονιάς έκανε την εμφάνισή του και στη βόρεια Αττική, με αποτέλεσμα να είναι κλειστός ο δρόμος στην Πάρνηθα από το τελεφερίκ και πάνω.

    Υπνόσακους, κουβέρτες και ζεστό ρόφημα (τσάι) διαθέτει σήμερα σε άστεγους η κινητή μονάδα του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) ενώ επιστημονική ομάδα του δήμου με επικεφαλής ψυχίατρο θα παρέχει ψυχολογική υποστήριξη.

    Με προβλήματα διεξάγεται από χθές το απόγευμα η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου εξαιτίας των χιονοπτώσεων. Μετά τις 10 χθες το βράδυ άνοιξε τελικά το τμήμα της εθνικής οδού Λαμίας-Αθηνών από την Τραγάνα μέχρι το Μαρτίνο. Στα διόδια Αγίας Τριάδας της εθνικής οδού Λαμίας-Αθηνών, οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Αθήνα ακινητοποιήθηκαν για περίπου μία ώρα.

    Χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν από νωρίς το πρωί στην Κεντρική και στη Δυτική Μακεδονία, με κύριο χαρακτηριστικό την επικράτηση συνθηκών παγετού στο οδικό δίκτυο. Ομαλά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, ενώ κλειστός παραμένει ο δρόμος από το Χορτιάτη προς τον Άγιο Βασίλη.

    Χιονίζει σε όλη την κεντρική Πελοπόννησο από τις 9:00 το βράδυ της Δευτέρας, ακόμα και μέσα στην Τρίπολη. Στα ορεινά της Κορινθίας και της Αρκαδίας η χιονόπτωση είναι πολύ πιο έντονη. Το εθνικό οδικό δίκτυο είναι ανοικτό και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

    Προβλήματα στο ορεινό οδικό δίκτυο της Αχαΐας δημιούργησε το κύμα κακοκαιρίας. Ειδικότερα, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται από Αίγιο και Διακοπτό προς Καλάβρυτα, καθώς και από Ακράτα προς Ζαρούχλα. Επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα, που κινούνται στην περιοχή των Καλαβρύτων, ενώ εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται, για να κρατούν ανοικτούς τους δρόμους.

    Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φτάνουν έως και τα 10 μποφόρ.

    Απαγόρευση απόπλου ισχύει επίσης για τις περιοχές Πρίνου-Καβάλα, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Αρκίτσα-Αιδηψός και Βόλος-Σποράδες.

    Τα δρομολόγια στη γραμμή Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου γίνονται μόνο πλοία κλειστού τύπου. Επίσης το πρωί δεν πραγματοποιήθηκε το πρωϊνό δρομολόγιο από Κυλλήνη για Ζάκυνθο ενώ δεν γίνονται τα δρομολόγια των μικρών σκαφών από Παλούκια για Σαλαμίνα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Ζήτησε παρέμβαση εισαγγελέα

    Την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ζήτησε ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας προκειμένου, όπως αναφέρει σε επιστολή του στον αρμόδιο εισαγγελέα Ιωάννη Τέντε, "οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν προς πάσα κατεύθυνση τυχόν υπάρχουσες ποινικές ευθύνες από πράξεις και παραλείψεις ιδιωτών και υπηρεσιακών παραγόντων που συνετέλεσαν στην έκθεση πολιτών σε κίνδυνο, με τον αποκλεισμό τους σε χαμηλές θερμοκρασίες".

    Όπως υπογραμμίζει ο υπουργός, η διαχείριση, λειτουργία και ασφαλής κυκλοφορία στους αυτοκινητοδρόμους που ανήκουν στην κατηγορία των παραχωρήσεων, αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του κατά περίπτωση παραχωρησιούχου.

    Σε συνδυασμό γεγονότων αποδίδει η Κοινοπραξία "Νέα Οδός" τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας και εκφράζει την έντονη λύπη της.

    Οπως υποστηρίζει η Κοινοπραξία, κατ' αρχήν, συνολικά έξι νταλίκες εκτράπηκαν/ακινητοποιήθηκαν, (τρεις στο ρεύμα προς Αθήνα και τρεις στο ρεύμα προς Λαμία), το χρονικό διάστημα από τις 20:00 της Καθαράς Δευτέρας έως και λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Η Τροχαία προχώρησε σε απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων μόλις στις 23:30 το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας. Παράλληλα, σημαντικός αριθμός ιδιωτικών οχημάτων ακινητοποιήθηκαν λόγω μηχανικών προβλημάτων.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Αρχαιολογικό συνέδριο

    Περισσότεροι από 150 αρχαιολόγοι θα παρουσιάσουν τα πορίσματα των πρόσφατων ανασκαφών στη Βόρεια Ελλάδα κατά τη διάρκεια των εργασιών της 24ης Συνάντησης για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και Θράκη, που θα πραγματοποιηθεί, στη Θεσσαλονίκη, από τις 10 ως τις 12 Μαρτίου.

    Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την έναρξη των ανασκαφών της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών στη Θάσο. Επίσης, στη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστεί τόμος στη μνήμη της καθηγήτριας, Αγγελικής Πιλάλη.

    Την ώρα της έναρξης των εργασιών έξω από την παλιά Φιλοσοφική Σχολή προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκτακτοι αρχαιολόγοι ζητώντας την εξαίρεσή τους από το προεδρικό διάταγμα 164/2004, που τους απαγορεύει να ξαναεργαστούν σε δημόσιες υπηρεσίες μόλις συμπληρώσουν 24 μήνες εργασίας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 March 2011 - 15:30:19 UTC