Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς
  • [02] Τραγωδία στην Αγία Βαρβάρα Video
  • [03] Σε νέα ύψη η τιμή της βενζίνης
  • [04] Οι προοπτικές προσλήψεων
  • [05] Αντλήθηκε 1,625 δισ.ευρώ ο»Ώ

  • [01] Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς

    Την απόφασή του να συγκρουστεί στις συνόδους κορυφής της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν χρειαστεί, επαναβεβαίωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με πληροφορίες.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η Ελλάδα θα υποστηρίξει λύση - πακέτο, θεωρώντας ότι άλλη λύση δεν υπάρχει και ο ίδιος σε αυτή τη βάση θα δώσει τη μάχη.

    Ανέφερε, επίσης, ότι η κυβέρνηση σέβεται τις διαφορετικές προσεγγίσεις των πολιτικών δυνάμεων και γι' αυτό, όπως είπε, οι συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς έχουν ως στόχο τη συνεννόηση και τη στήριξη της εθνικής προσπάθειας, ενόψει της συνόδου κορυφής. Δεν είναι απλά θέμα συναίνεσης, τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι χρειάζεται ανάληψη πολιτικής ευθύνης απ' όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

    Οι κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαράς συζήτησαν και το θέμα των πρόωρων εκλογών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός απέρριψε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τονίζοντας ότι έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και οι πρόωρες εκλογές δεν είναι ούτε στις σκέψεις ούτε στις επιλογές της κυβέρνησης.

    Οι σημερινές συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πραγματοποιούνται πριν από την αναχώρησή του για το Παρίσι και κατόπιν τις Βρυξέλλες, όπου θα διεξαχθεί η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στις 14.15, με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη, στις 15.30 και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στις 16.45.

    Επίσης, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί, στις 18.00, με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη και στις 19.00, με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

    Στο μεταξύ, χθες βράδυ, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, άτυπη υπουργική σύσκεψη υπό τον Γ. Παπανδρέου, ενόψη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

    "Ή θα έχουμε λύση-πακέτο, συνολική λύση ή δεν θα έχουμε λύση. Αυτή είναι η θέση μας" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου στην εισήγησή του.

    Ακόμη, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως "εντελώς αδικαιολόγητη" την υποβάθμιση από τον οίκο αξιολόγησης Moody's.

    Ο οίκος αξιολόγησης Moody's Investors Service ανακοίνωσε πως υποβαθμίζει κατά τρεις μονάδες την πιστοληπτική ικανότητας της Ελλάδος, από το Ba1 στο Β1, μη αποκλείοντας να προβεί και σε ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμισή της, εξαιτίας των επίμονων οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα και τον αμείωτο κίνδυνο χρεωκοπίας της.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Τραγωδία στην Αγία Βαρβάρα Video

    Σε πρωτοφανή πολύνεκρη τραγωδία εξελίχθηκε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 02:00 σε πολυώροφο κινεζικό κατάστημα με είδη ρουχισμού στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Κανάρη στην Αγία Βαρβάρα του Αιγάλεω. Η πυροσβεστική ενημερώθηκε για την πυρκαγιά στο κτίριο το οποίο έχει υπόγειο, ισόγειο, πρώτο και δεύτερο όροφο, στις 02:16 αλλά όταν έφθασαν εκεί δυνάμεις της είχε τυλιχθεί ολόκληρο στις φλόγες.

    Η πυρκαγιά κατασβέστηκε στις 04:15 κι όταν οι άνδρες της πυροσβεστικής κατάφεραν να εισέλθουν στο κτίριο, βρήκαν έξι απανθρακωμένα πτώματα ενώ ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος όλων των ορόφων.

    Εκτιμάται ότι πρόκειται για μετανάστες οι οποίοι εργάζονταν και κοιμούνταν στο κτίριο, και παγιδεύτηκαν στις φλόγες.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Σε νέα ύψη η τιμή της βενζίνης

    Νέα υψηλά καταγράφουν σήμερα οι τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης, που διαμορφώνονται, αντίστοιχα, στο 1,662 και 87,8 ευρώ το λίτρο.

    Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει αυξηθεί κατά 2,5 λεπτά σε διάστημα μιας εβδομάδας, από την 1η Μαρτίου, ενώ στα ακριβότερα πρατήρια της χώρας βρίσκεται πολύ κοντά στο 1 ευρώ το λίτρο (στη Θεσσαλονίκη φθάνει σήμερα μέχρι 99,8 λεπτά).

    Στον αντίποδα, το φθηνότερο πρατήριο στη Λάρισα διαθέτει πετρέλαιο προς 80 λεπτά το λίτρο. Σωρευτικά, από την αρχή του χρόνου, το πετρέλαιο έχει ακριβήνει κατά 8,8 λεπτά το λίτρο ή 11 %.

    Η αμόλυβδη κλείνει σήμερα είκοσι ημέρες συνεχούς ανοδικής πορείας, διάστημα στο οποίο η μέση τιμή έχει αυξηθεί περισσότερο από 5 λεπτά το λίτρο. Η ελάχιστη τιμή σήμερα είναι 1,536 ευρώ (Δυτ. Αττική) και η μέγιστη 1,846 (Ρέθυμνο). Ακριβότεροι νομοί είναι η Κεφαλονιά, το Λασίθι, το Ρέθυμνο, η Χίος και η Σάμος.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Οι προοπτικές προσλήψεων

    Δυσχερές θα είναι το κλίμα στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά στις προσλήψεις το α' τρίμηνο του 2011.

    Aυτό εκτιμούν οι εργοδότες, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού Manpower.

    Kαθώς το 8% των εργοδοτών αναμένει αύξηση των απασχολούμενων, το 23% προβλέπει μείωση και το 65% δεν αναμένει καμία μεταβολή, οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης διαμορφώνονται στο -15%, το χαμηλότερο ποσοστό από τότε που ξεκίνησε η διεξαγωγή της έρευνας της Manpower στην Ελλάδα, το β' τρίμηνο του 2008, σημειώνεται στην έρευνα.

    Σε σύγκριση με το δ' τρίμηνο του 2010, οι προοπτικές προσλήψεων υποχωρούν κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης καταγράφουν σημαντική μείωση της τάξεως των 16 ποσοστιαίων μονάδων.

    Oι εργοδότες εκτιμούν ότι κατά το προσεχές τρίμηνο ο αριθμός των απασχολούμενων ατόμων θα μειωθεί σε οκτώ από τους εννέα τομείς της ελληνικής αγοράς εργασίας. Οι δυσχερέστερες προοπτικές σε ό,τι αφορά την απασχόληση καταγράφονται από τους εργοδότες στον τομέα του Τουρισμού, με τις συνολικές προοπτικές απασχόλησης να διαμορφώνονται στο -34%.

    Ωστόσο, στον τομέα της Γεωργίας ο δείκτης της απασχόλησης καταγράφει ελαφρά βελτίωση.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Αντλήθηκε 1,625 δισ.ευρώ

    Το ποσό του 1,625 δισ.ευρώ αντλήθηκε τελικώς σήμερα μέσω της δημοπρασίας εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας (26 εβδομάδων), που διενήργησε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

    Eιδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, η απόδοση διαμοΒ­ρφώΒ­θηκε στο 4,75% (έναντι 4,64% της προηγούμενης δημοπρασίας) και υποβλήθηκαν συνολιΒ­κές προΒ­Β­Β­σφοΒ­ρές ύψους 4,485 δισεκατομμυρίων Ευρώ, πού υπερκάΒ­λυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 3,59 φορές.

    H δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των ΒαΒ­σικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011.

    Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, ύψους 1.250 εκατομμυρίων Ευρώ, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 375 εκατομμυρίων Ευρώ.

    Σύμφωνα με τον Κανονισμό ΛειτουΒ­ργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011, στις 12μ.μ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 March 2011 - 11:30:17 UTC