Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται οι έρευνες
  • [02] Με χιόνια τα Κούλουμα
  • [03] Κοινός αγώνας
  • [04] Εντυπωσιακή η ΑΕΚ ο»Ώ

  • [01] Συνεχίζονται οι έρευνες

    Μια ανθρώπινη τραγωδία εκτυλίχθηκε μεταξύ 11 μμ και 3 πμ του Σαββάτου προς Κυριακή, κατά τη διάρκεια του κατάπλου του πλοίου "ΙΟΝΙΑΝ ΚING", που μετέφερε, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 1.288 υπηκόους ασιατικών χωρών από τη Λιβύη.

    Την ώρα που το πλοίο επιχειρούσε να «δέσει» στη Σούδα, 49 εξ αυτών, υπήκοοι Μπαγκλαντές, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από το πλήρωμα, βρέθηκαν στη θάλασσα.

    Τρεις πνίγηκαν ενώ μέχρι και το μεσημέρι αγνοείτο η τύχη δεκατεσσάρων.

    Μετά από επιχείρηση που στήθηκε, άνδρες του Λιμενικού κατάφεραν να εντοπίσουν τους υπολοίπους και να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

    Μετά τις ιατρικές φροντίδες και ενώ η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη, δεκατέσσερις επέστρεψαν στο πλοίο και δεκαέξι παρέμειναν, σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, για νοσηλεία.

    Περισσότερο σοβαρή κρίνεται η κατάσταση τεσσάρων εξ αυτών.

    Σκάφη του Λιμενικού περιπολούν διαρκώς στο Λιμάνι, ενώ στις έρευνες μετέχουν ένα ελικόπτερο, σκάφη και άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού, στο χώρο αρμοδιότητάς τους, προκειμένου να εντοπίσουν ακόμα δεκαέξι άτομα που αγνοούνται. Εκτεταμένες έρευνες γίνονται και στην περιοχή του Βλητέ για τον εντοπισμό λαθρομεταναστών.

    Οι υπόλοιποι επιβαίνοντες παραμένουν στο πλοίο.

    Και άλλοι μετανάστες-απεργοί πείνας στα νοσοκομεία

    Δώδεκα ακόμη μετανάστες από το κτίριο της Υπατίας, μεταφέρθηκαν σήμερα στο νοσοκομείο, λόγω εξάντλησης από την απεργία πείνας που ξεπέρασε τις 40 ημέρες. Επίσης, αλλοι οχτώ μετανάστες, από αυτούς που συνεχίζουν την απεργία πείνας και στεγάζονται στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, διακομίστηκαν με προβλήματα υγείας στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Με χιόνια τα Κούλουμα

    Βαθμιαία μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός κατά τη διάρκεια της Δευτέρας (7-3-2011) με κύρια χαρακτηριστικά την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις όχι μονο στα ορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές αρχικά της βόρειας χώρας και μέχρι το βράδυ και της κεντρικής. Χιονοπτώσεις προβλέπονται και στις νησιωτικές περιοχές.

    Το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη οι χιονοπτώσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, την Εύβοια και τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

    Σταδιακή ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι βόρειοι άνεμοι τη Δευτέρα στο βόρειο Αιγαίο και την Τρίτη και στο υπόλοιπο Αιγαίο φτάνοντας τα 9 και τοπικά τα 10 μποφόρ.

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία την Τρίτη (8-3-2011) οι χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια θα εξασθενήσουν, αλλά κατά τόπους θα σημειωθεί ισχυρός παγετός.

    Στα ανατολικά και τα νότια όμως οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και την Τετάρτη ακόμη και σε νησιωτικές περιοχές.

    Ειδικότερα για την Αττική, το βράδυ της Δευτέρας και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη χιονοπτώσεις πιθανόν ισχυρές θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια του νομού. Την Τρίτη και την Τετάρτη υπάρχει πιθανότητα χιονόπτωσης ακόμη και στην πόλη της Αθηνας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Κοινός αγώνας

    Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ) Πολ Νίρουπ Ράσμουσεν άνοιξαν τις εργασίες της Συνόδου των ηγετών του ΕΣΚ στο Ζάππειο. Παράλληλα, προανήγγειλαν την έναρξη της εκστρατείας, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για τις προτάσεις των Σοσιαλιστών για το ευρωομόλογο και τον φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

    Ο κ. Παπανδρέου, υπογράμμισε ότι οι Έλληνες σοσιαλιστές συμβάλουν και θα συμβάλουν με όλες τις δυνάμεις τους σε αυτή την κοινή προσπάθεια και τόνισε ότι «έχουμε βέβαια το μεγάλο βάρος να κάνουμε τεράστιες αλλαγές στην Ελλάδα, αλλά γνωρίζουμε ότι και αυτές οι αλλαγές έχουν τα όρια τους, αν δεν γίνουν και οι μεγάλες αλλαγές και στην Ευρώπη».

    Παράλληλα, άσκησε δριμεία κριτική προς τις κυρίαρχες συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης, οι οποίες «αρνούνται να εξάγουν τα προφανή συμπεράσματα για τα αίτια και την ένταση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης».

    Επιπλέον, τόνισε ότι η συντηρητική Ευρώπη έχει δείξει ότι αντί να αξιοποιήσει τις αγορές ως ένα εργαλείο που θα συμβάλει στην ευημερία των πολιτών και την ανάπτυξη, τις έχει θεοποιήσει και ζητά να τις υπηρετήσουν οι λαοί.

    Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΕΣΚ, τόνισε ότι «θέλουμε οι αγορές να συνεισφέρουν σε μια οικονομία ανάπτυξης, θέλουμε ο νέος φόρος χρηματοπιστωτικών συναλλαγών να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

    Τέλος, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους ηγέτες του ΕΣΚ για την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν «σε μια χώρα και έναν λαό που κάνει τεράστιες προσπάθειες να αλλάξει προβλήματα, την κληρονομιά του παρελθόντος και να δημιουργήσει μια Ελλάδα με προοδευτικές αξίες, μια δίκαιη οικονομία και κοινωνία».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Εντυπωσιακή η ΑΕΚ

    Εντυπωσιακή η ΑΕΚ επιβλήθηκε στο ΟΑΚΑ εύκολα 4-0 του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, με δύο γκολ του Σκόκο (35΄, 55΄) και από ένα των Ντιόπ (11΄) και Δέλλα (79΄).

    Ο Ολυμπιακός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο και επικράτησε 3-0 του Εργοτέλη στο άδειο (λόγω τιμωρίας) «Γ.Καραϊσκάκης».

    Νίκη «χρυσάφι», που κρατάει ζωντανές τις ελπίδες της για παραμονή στη Σούπερ Λίγκα, πέτυχε η Λάρισα, η οποία επικράτησε 2-0 του Παναθηναϊκού στο «ΑΕΛ Αρένα».

    Οι αντίθετοι βίοι που διάγουν στο φετινό πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας η Καβάλα και ο Αστέρας Τρίπολης επιβεβαιώθηκαν σήμερα στο «Ανθή Καραγιάννη», στη μεταξύ τους αναμέτρηση για την 25η αγωνιστική. Με γκολ του Αμπντούν στο 60΄ οι «αργοναύτες» επικράτησαν 1-0 και διατηρούνται σε τροχιά πλέι-οφ, ενώ οι Αρκάδες παραμένουν στη ζώνη του υποβιβασμού, με τα περιθώρια ανάκαμψης να στενεύουν επικίνδυνα.

    Σημαντικό βήμα στην προσπάθειά του για την παραμονή στην Σούπερ Λίγκα, έκανε σήμερα ο Πανιώνιος, καθώς νίκησε 2-1 στο Περιστέρι τον Ατρόμητο.

    Ακόμη ένα βήμα για την πρόκριση στα πλέι-οφ του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας έκανε ο Ολυμπιακός Βόλου, επικρατώντας στο Πανθεσσαλικό 3-0 του Πανσερραϊκού.

    Στις καθυστερήσεις κι ενώ η Κέρκυρα αγωνιζόταν με εννιά παίκτες, η Ξάνθη κέρδισε πέναλτι και πήρε τη νίκη με 2-1.

    Με γκολ του Ιάκομπ στο 87' ο Ηρακλής νίκησε 1-0 τον Άρη μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 March 2011 - 19:30:17 UTC