Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπανδρέου: "Απαιτούνται αλλαγές"
  • [02] Συνάντηση για τους μετανάστες της Υπατίας
  • [03] Περαιτέρω μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης το 2011
  • [04] Όρος η παραίτηση Καντάφι ο»Ώ

  • [01] Γ. Παπανδρέου: "Απαιτούνται αλλαγές"

    Τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών έβαλε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

    Η δική μας φυγή δεν είναι ούτε εκλογές, ούτε να εγκαταλείψουμε το έργο και τις ευθύνες μας, όπως έκανε η ΝΔ, αλλά είναι φυγή προς τα μπρος, να αλλάξουμε τη χώρα, τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στις συζητήσεις που γίνονται αυτό τον καιρό στην Ευρωπαϊκή Ενωση και αφορούν, μεταξύ άλλων, και τη ρύθμιση του χρέους στην ευρωζώνη. Τάχθηκε υπέρ της λήψης απόφασης το συντομότερο δυνατόν και ζήτησε και τη στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης σε αυτή τη μάχη, τονίζοντας ότι αν σταθούμε όρθιοι και ενωμένοι, μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας.

    Ο πρωθυπουργός ξεκάθαρισε ότι ακόμα και αν όλα πάνε κατ΄ευχήν στις διαπραγματεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν θα έχουν τελειώσει όλα. Αυτό που χρειάζεται, ανέφερε, είναι να αλλάξουμε την Ελλάδα διότι αν συνεχίζουμε μόνο να αγοράζουμε, να μην παράγουμε και να μην εξάγουμε, δεν θα τα καταφέρουμε.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Συνάντηση για τους μετανάστες της Υπατίας

    Σε εξέλιξη βρίσκεται συνάντηση εκπροσώπων των μεταναστών-απεργών πείνας και μελών της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας Ανδρέα Λοβέρδο και εκπρόσωπο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στο κτίριο της ΓΣΕΕ.

    Εξάλλου, με ψήφισμά τους που επέδωσαν στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, μετά τη χθεσινή συνέντευξη τους στο κτίριο "Υπατία", δημοσιογράφοι από διάφορα ΜΜΕ ζητούν από τον πρόεδρο της Βουλής "να αναλάβει προσωπικά πρωτοβουλία για τη δίκαιη επίλυση του προβλήματος των 300 μεταναστών απεργών πείνας, πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές".

    Στο ψήφισμα διατυπώνουν την ανησυχία τους από "το διαπιστούμενο αδιέξοδο, από την αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης" και τονίζουν ότι "οι ίδιοι οι απεργοί πείνας δήλωσαν έτοιμοι να προσέλθουν σε εποικοδομητικό διάλογο με τις αρμόδιες Αρχές, επί τη βάσει των αιτημάτων τους".

    Νωρίτερα σήμερα, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, από τον οποίο ζήτησε να υπάρξει συνολική ρύθμιση για τους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Επίσης, ανακοίνωσαν ότι προς την κατεύθυνση αυτή η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει στη βουλή πρόταση νόμου.

    Τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ έθεσαν το ζήτημα των απεργών πείνας και υπογράμμισαν ότι επείγει η εξεύρεση λύσης για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Καταλήγοντας, δήλωσαν ότι η συνάντηση ήταν μια παρέμβαση - έκκληση προς την κυβέρνηση να επιδείξει γενναιότητα στις αποφάσεις της για την ικανοποίηση των αιτημάτων των 300 μεταναστών απεργών πείνας, "πριν ακολουθήσουν τραγικές μοιραίες εξελίξεις".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Περαιτέρω μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης το 2011

    Κατά 21% μειώθηκαν τον Ιανουάριο του 2011 τα έσοδα των φαρμακευτικών επιχειρήσεων, θυγατρικών πολυεθνικών και άλλων, αμιγώς ελληνικών, είτε βιομηχανικών είτε εμπορικών, από τη διάθεση προϊόντων τους στην ελληνική αγορά.

    Αυτό προκύπτει από στοιχεία που συνέλεξε η εξειδικευμένη εταιρεία μετρήσεων του τομέα, IMS, καλύπτοντας τις πωλήσεις των φαρμακευτικών εταιρειών της χώρας προς τα φαρμακεία και τις φαρμακαποθήκες.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Όρος η παραίτηση Καντάφι

    Οι λίβυοι αντικαθεστωτικοί που δημιούργησαν το Εθνικό Συμβούλιο που εδρεύει στο ανατολικό τμήμα της χώρας στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης, Βεγγάζη, δέχονται συνομιλίες με μοναδικό θέμα την παραίτηση του Μουάμαρ Καντάφι ή την εξορία του για να σταματήσει η αιματοχυσία, δήλωσε σήμερα ένας βοηθός του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης της χώρας Μουστάφα Αμπντέλ Τζαλίλ ο οποίος τέθηκε επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου.

    Πρόκειται για τον Αχμεντ Ζαμπρίλ που πρόσθεσε ότι η δημιουργία ζώνης εναέριου αποκλεισμού θα βοηθήσει να σταματήσουν οι αεροπορικές επιθέσεις κατά των ανταρτών αλλά και στην ανατροπή του Καντάφι, που αρνείται να εγκαταλείψει την εξουσία.

    "Εάν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις θα υπάρξουν για ένα και μοναδικό θέμα: πώς θα φύγει ή θα ανατραπεί ο Καντάφι για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Τίποτε άλλο δεν υπάρχει για διαπραγμάτευση" είπε μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς εκ μέρους του επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου.

    "Το στρατιωτικό συμβούλιο στη Βεγγάζη άρχισε προετοιμασίες οργάνωσης , μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί απόφαση για το εάν θα κινηθούν στρατιωτικές δυνάμεις προς το δυτικό τμήμα της Λιβύης αλλά υπάρχουν προετοιμασίες ώστε να είναι όλα έτοιμα για κάθε εξέλιξη τις προσεχείς ημέρες" ανέφερε καταλήγοντας η ίδια πηγή.

    Το ελικοπτεροφόρο του Αμερικανικού Ναυτικού USS Kearsarge κατέπλευσε στις 8:30 το πρωί, στην ναυτική βάση Μαραθίου. Η παρουσία του αμερικανικού πλοίου στη Σούδα, αλλά και το ενδεχόμενο εμπλοκής της ναυτικής βάσης στην κρίση της Λιβύης, προκαλεί αντιδράσεις. Στις 6:30 το απόγευμα στην πλατεία 1866 των Χανίων, το ΚΚΕ διοργανώνει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 March 2011 - 15:30:14 UTC