Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενδεχόμενο περαιτέρω οικονομικής υποβάθμισης Ελλάδας -Πορτογαλίας
  • [02] Kινητοποιήσεις Τουρκοκυπρίων ο»Ώ

  • [01] Ενδεχόμενο περαιτέρω οικονομικής υποβάθμισης Ελλάδας -Πορτογαλίας

    Το ενδεχόμενο περαιτέρω υποβάθμισης των οικονομιών της Ελλάδας και της Πορτογαλίας, επεσήμανε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor's, συνδέοντας την απόφαση αυτή με το περιεχόμενο της συμφωνίας για τη δημιουργία του νέου μηχανισμού χρηματοοικονομικής σταθερότητας στην ευρωζώνη, μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερ.

    Σε περίπτωση που ο υπό σύσταση "Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας" (ΕΜΣ), ήτοι το μόνιμο σχήμα μέσω του οποίου θα αντιμετωπίζονται κρίσεις όπως η τρέχουσα στην ευρωζώνη, προβλέπει αναδιάρθρωση χρέους για τις χώρες που προσφεύγουν σε αυτόν και θέτει όρους βάσει των οποίων η αποπληρωμή των ιδιωτών επενδυτών θα έπεται εκείνης του Μηχανισμού, το ενδεχόμενο υποβάθμισης είναι σαφές τόσο για την Πορτογαλία όσο και για την Ελλάδα, σημειώνει η Standard & Poor's.

    "Τούτο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ιδίως για την Ελλάδα, καθώς πιστεύουμε ότι βάσει της τρέχουσας δυναμικής της αγοράς (σ.σ. αυτή) είναι μια πιθανή υποψήφια προς ένταξη (σ.σ.χώρα) για χρηματοδότηση από τον ΕΜΣ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Kινητοποιήσεις Τουρκοκυπρίων

    Νέο συλλαλητήριο πραγματοποιούν το μεσημέρι οι Τουρκοκύπριοι, στην πλατεία Ινονού, στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας, μέσα στο βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί από τις πρώτες κινητοποιήσεις των Τουρκοκυπρίων στο τέλος Ιανουαρίου -που προκάλεσαν την σφοδρή αντίδραση της Άγκυρας- αλλά και από τον σάλο μετά την γκαγκστερική επίθεση την περασμένη Παρασκευή κατά της εφημερίδας "Αφρίκα" και του εκδότη της Σενέρ Λεβέντ, ο οποίος κατάγγειλε ότι πίσω από αυτή βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς.

    Στο συλλαλητήριο αναμένεται ότι εκτός των Τουρκοκυπρίων θα πάρουν μέρος και παιδιά εποίκων που γεννήθηκαν στην Κύπρο, ενώ εκδηλώσεις συμπαράστασης στον αγώνα των Τουρκοκυπρίων προγραμματίζονται σήμερα και στην Κωνστντινούπολη.

    Οι Τουρκοκύπριοι υποστηρίζουν ότι νοιώθουν καταπιεσμένοι στην ίδια τους την πατρίδα από τους εποίκους και την οικονομική πολιτική της Άγκυρας. Νιώθουν επίσης προσβεβλημένοι από τις δηλώσεις Ερντογάν.

    Αν και η κατάσταση χθες βράδυ στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας ήταν ήρεμο, ωστόσο κυκλοφορούν φήμες για προβοκάτσια από ακραία εθνικιστικά στοιχεία.

    Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας, που θα λάβει το κατοχικό καθεστώς σε συνεργασία με την Άγκυρα. Για τον σκοπό αυτό έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες των μελών της λεγόμενης αστυνομίας για αντιμετώπιση της κατάστασης.

    "Σ' ένα ήδη τεταμένο κλίμα, που έχει διαμορφωθεί στα κατεχόμενα από την αντίδραση της Τουρκίας στις μεγάλες διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις των Τουρκοκυπρίων, ο εθνικισμός που οπλίζει το χέρι των εγκληματιών, αποκαλύπτει για άλλη μία φορά το πραγματικό του πρόσωπο".

    Τις μεθοδεύσεις της Άγκυρας κατάγγειλαν και άλλα ελληνοκυπριακά κόμματα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 March 2011 - 9:30:14 UTC