Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκλογές δικηγορικών συλλόγων
  • [02] Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το καθεστώς Καντάφι
  • [03] Απέκλεισε μαζική νομιμοποίηση ο»Ώ

  • [01] Εκλογές δικηγορικών συλλόγων

    Βερβεσός και Αδαμόπουλος στον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΔΣΑ

    Στο δεύτερο γύρο των εκλογών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011 και Τρίτη 8 Μαρτίου 2011, οι Αθηναίου δικηγόροι καλούνται να επιλέξουν νέο πρόεδρο για την επόμενη τριετία, μεταξύ του Δημ. Βερβεσού και του Γιαν. Αδαμόπουλου.

    Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών του ΔΣΑ, η σειρά κατάταξης των υποψηφίων προέδρων έχει ως εξής: Δημ. Βερβεσός (προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ) ποσοστό 25,95%, Γιάννης Αδαμόπουλος (προέρχεται από τον χώρο της ΝΔ) 19,84%, Μιχ. Ζαφειρόπουλος (προέρχεται από τον χώρο της ΝΔ) 19,41%, Θεόδ. Σχινάς (προέρχεται από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ) 8,51%, Παν. Γαλετσέλης (ανεξάρτητος) 7,63%, Άγγ. Βρεττός (προέρχεται από τον χώρο του ΚΚΕ) 5,20%, Βασ. Κατσαφάδος (προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ) 3,13%, Χαρ. Αναλυτής (προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ) 2,51%, Παν. Περάκης (προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ) 2,41%, Δημ. Μουστακάτος 1,72%, Γ. Μαραγκός 1,59% και Κλ. Καρατζάς 1,31%.

    Λαμτζίδης και Ν. Βαλεργάκης στον επαναληπτικό γύρο των εκλογών του ΔΣΘ

    Ο Μανόλης Λαμτζίδης και ο Νίκος Βαλεργάκης θα διεκδικήσουν στον επαναληπτικό γύρο της 6ης και 8ης Μαρτίου το αξίωμα του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Δ.Σ.Θ.).

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δικηγορική Συνεργασία - Ανεξάρτητοι» και πρόεδρος του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου του Δ.Σ.Θ., Μ. Λαμτζίδης, συγκέντρωσε ποσοστό 17,11% (728 ψήφους).

    Αντίθετα, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δικηγορική Πρωτοπορία» και γραμματέας του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Ν. Βαλεργάκης έλαβε ποσοστό 15,98% (680 ψήφους).

    Αναλυτικά οι 15 υποψήφιοι πρόεδροι έλαβαν τις παρακάτω ψήφους:

    Μανόλης Λαμτζίδης «Δικηγορική Συνεργασία - Ανεξάρτητοι» 17,11% (728 ψήφοι)

    Νίκος Βαλεργάκης «Δικηγορική Πρωτοπορία» 15,98% (680)

    Γιάννα Παναγοπούλου «Ανοιχτοί Ορίζοντες» 14,25% (606)

    Ευάγγελος Γωγάκος «Δικηγορική Ανάκαμψη» 11,97% (509)

    Νίκος Αντωνιάδης «Σύγχρονη Δικηγορία - Δικηγορική Ενωτική Κίνηση» 8,37% (356)

    Χρήστος Βάρδας «Σύγχρονο Ρεύμα Δικηγόρων» 5,81% (247)

    Γιάννης Κοτζαμανίδης «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Δικηγορικής Επαγρύπνησης» 5,15% (219)

    Παντελής Ραδίσης «Ελευθερία και Δικαιοσύνη» 4,96% (211)

    Στυλιανός Μαυρίδης «ACTUS» 4,28% (182)

    Ιωάννης Νισύριος «Ανεξάρτητη Μαχητική Ένωση Δικηγόρων» 3,1% (132)

    Σοφία Μελανεφίδου «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» 2,99% (127)

    Πάρις Νιφλής «Ζυγός - Νέα Πνοή» 2,33% (99)

    Ανέστης Χαριτάντης (χωρίς συνδυασμό) 1,57% (67)

    Παύλος Ζορμπάς (χωρίς συνδυασμό) 1,43% (61)

    Θανάσης Παλιοτζίκας (χωρίς συνδυασμό) 0,71% (30)

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το καθεστώς Καντάφι

    Σήμερα, 14η ημέρα της εξέγερσης, ο Μουάμαρα Καντάφι και οι δυνάμεις του δεν ελέγχουν πλέον παρά την Τρίπολη και την ευρύτερη περιοχή της. Σύμφωνα με τον ευρωπαίο επίτροπο για την Ενέργεια Γκίντερ Έτινγκερ, οι μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγές περιοχές της Λιβύης τελούν πλέον υπό τον έλεγχο των φυλών και των αντικαθεστωτικών δυνάμεων.

    Εν τούτοις, ο συνταγματάρχης Καντάφι κωφεύει στις κλιμακούμενες πιέσεις της διεθνούς κοινότητας, η οποία εξετάζει όλα τα σενάρια, περιλαμβανομένων και των στρατιωτικών. Κυρίως, η διεθνής κοινότητα επικεντρώνεται στην εφαρμογή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού στο εναέριο χώρο της Λιβύης.

    Η αντιπολίτευση ανακοίνωσε την άμεση επανάληψη των εξαγωγών από τις ανατολικές περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της.

    Παράλληλα, αμερικανικές ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν γύρω από τη Λιβύη, ανακοίνωσε χθες το Πεντάγωνο, διευκρινίζοντας ότι ο στρατιωτικός σχεδιασμός εξετάζει διάφορες επιλογές.

    Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον διευκρίνισε ότι καμία στρατιωτική ενέργεια με τη συμμετοχή αμερικανικών πολεμικών πλοίων δεν εξετάζεται για τη Λιβύη.

    Στη Γαλλία, ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε ότι εξετάζονται όλες οι λύσεις, ανάμεσά τους και η απαγόρευση των πτήσεων επάνω από το λιβυκό έδαφος, η εφαρμογή της οποίας θα απαιτούσε τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ και την έγκριση του ΟΗΕ.

    Η Ιταλία ανακοίνωσε ότι είναι σύμφωνη με την επιβολή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού επάνω από τη Λιβύη.

    Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Λόρενς Κάνον δήλωσε ότι "φαίνεται ότι δεν υπάρχει συναίνεση" μεταξύ των δυτικών συμμάχων για την επιβολή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού στη Λιβύη.

    Πέραν των κυρώσεων, η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ζήτησε χθες να γίνουν προετοιμασίες για τη λήψη "συμπληρωματικών μέτρων, ώστε η κυβέρνηση Καντάφι να λογοδοτήσει, για να χορηγηθεί ανθρωπιστική βοήθεια και να υποστηριχθεί ο λιβυκός λαός στην επιδίωξη μίας δημοκρατικής μετάβασης".

    Οι ΗΠΑ θα αποστείλουν δύο ομάδες αρωγής στα σύνορα της Λιβύης και την Αίγυπτο, ανακοίνωσε η Ουάσινγκτον, ενώ ο διεθνής Ερυθρός Σταυρός απαίτησε άμεση πρόσβαση στις δυτικές περιοχές της Λιβύης.

    Γαλλικό αεροσκάφος που μετέφερε πέντε τόνους ιατρικού και φαρμακευτικού υλικού έφθασε τη νύκτα στη Βεγγάζη, μέσω του Καΐρου.

    Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Λουΐς Μορένο-Οκάμπο διεξάγει προκαταρκτική έρευνα για τη βία στη Λιβύη, ως πρώτο βήμα ενδεχόμενης έρευνας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Απέκλεισε μαζική νομιμοποίηση

    Για το θέμα που έχει προκύψει με τους μετανάστες απεργούς πείνας, που φιλοξενούνται στο κτίριο "Υπατία" και εκ των οποίων 14 έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με σημάδια απόλυτης εξάντλησης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής δήλωσε:

    «Είναι απολύτως λογικό να ανησυχούμε όλοι, γιατί μην ξεχνάμε ότι στην κοινωνία μας εκείνο που είναι πιο πολύτιμο απ' όλα είναι η ανθρώπινη ζωή. Από εκεί και πέρα, όμως, υπάρχουν οι νόμοι του κράτους. Η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα καταρχάς, ούτε μπορεί ούτε προτίθεται να προχωρήσει σε μαζική νομιμοποίηση μεταναστών. Δεν το επιτρέπει το νομικό και το ευρωπαϊκό πλαίσιο μέσα στο οποία κινούμεθα».

    Ανέφερε ότι «γίνονται προσπάθειες για εξέταση των περιπτώσεων εκείνων ώστε να υπάρξει κάποιος δρόμος που να οδηγήσει στην ολοκλήρωση αυτής της υπόθεσης».

    «Θεωρώ, όμως -πρόσθεσε- ότι και οι μετανάστες αλλά και εκείνοι κυρίως που υποστηρίζουν τους μετανάστες και ουσιαστικά οργανώνουν όλες αυτές τις εκδηλώσεις, πρέπει και εκείνοι να συναισθανθούν την ευθύνη που έχουν απέναντι στη ζωή των ανθρώπων που κινδυνεύει».

    «Η πολιτεία είναι εδώ, οι νόμοι του κράτους είναι εδώ και θα βρούμε τον καλύτερο δυνατόν τρόπο σε ό,τι μας αφορά», είπε, προσθέτοντας ότι «πρέπει όλοι να συνδράμουν ούτως ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση».

    Επίσκεψη στην Τουρκία

    Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Άγκυρα, σήμερα και αύριο, ύστερα από πρόσκληση του Υπουργού Εσωτερικών Υποθέσεων της Τουρκίας κ. Μπεσίρ Αταλάι.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, θα συζητηθούν θέματα που άπτονται της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της ασφάλειας των συνόρων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και των κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών, την εφαρμογή της διμερούς συμφωνίας Ελλάδας-Τουρκίας όσον αφορά στην επανεισδοχή, τη συμφωνία επανεισδοχής ΕΕ - Τουρκίας , καθώς και τις τρέχουσες εξελίξεις σε σχέση με όσα διαδραματίζονται σε χώρες της Β. Αφρικής.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 March 2011 - 7:30:15 UTC