Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Λάνθιμος: "Η υποψηφιότητα και μόνο ήταν επιτυχία"
  • [02] Παράταση για την υποβολή δηλώσεων
  • [03] Σκληρή πίεση στο καθεστώς Καντάφι
  • [04] Καταπολέμηση παράνομης εργασίας
  • [05] "Πέρασαν τα δύσκολα"
  • [06] "Αυστηρές ποινές" ο»Ώ

  • [01] Γ. Λάνθιμος: "Η υποψηφιότητα και μόνο ήταν επιτυχία"

    «Θα έλεγα ψέματα ότι δεν στεναχωρήθηκα, που χάσαμε το Όσκαρ. Όμως, αυτή η υποψηφιότητα ήταν μία τεράστια επιτυχία από μόνη της», δήλωσε από το Λος Άντζελες ο Γιώργος Λάνθιμος, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας, το οποίο τελικά απονεμήθηκε στην ταινία «Ισως αύριο» (in a better world) της Δανής Σουσάνε Μπίερ.

    Ο Έλληνας σκηνοθέτης πρόσθεσε ότι: «Δεν σημαίνει πολλά μόνο για μένα και τους συνεργάτες μου, αλλά και για την ίδια την κατηγορία του Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, αφού η ταινία συζητήθηκε όσο καμία άλλη ως μία από τις πιο τολμηρές επιλογές της Ακαδημίας εδώ και πάρα πολλά χρόνια, γεγονός ελπιδοφόρο για την ανανέωση του θεσμού. Δεν μπορώ παρά να είμαι υπερήφανος γι αυτά που έχει πετύχει ο "Κυνόδοντας" τα τελευταία δύο χρόνια».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Παράταση για την υποβολή δηλώσεων

    Παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, για ατομικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, όσους απόκτησαν εισοδήματα από συμμετοχή σε ΕΠΕ, από κινητές αξίες, από ακίνητα, τους κατόχους ΕΙΧ, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Ενώ η αρχική πρώτη καταληκτική ημερομηνία για τη υποβολή των δηλώσεων αυτών με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ έληγε την Τρίτη (1η Μαρτίου 2011) με την παράταση θα λήξει την 4η Απριλίου 2011.

    Η παράταση, όπως διευκρινίζεται στην απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Δημήτρη Κουσελά δόθηκε προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι για τους οποίους εφαρμόζεται για πρώτη φορά η υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων και των λογιστικών γραφείων.

    Η υποβολή των δηλώσεων αυτών ολοκληρώνεται μέσα σε έντεκα εργάσιμες μέρες ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ, με αρχή για το ψηφίο 1 την 4η Απριλίου 2011.

    Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9), ορίζεται στις ίδιες ημερομηνίες με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Σκληρή πίεση στο καθεστώς Καντάφι

    Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη Λιβύη. Οι αντικαθεστωτικοί διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι χιλιάδες άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας έχουν περικυκλώσει την πόλη Ζαουίγια και ετοιμάζουν επίθεση. Στη Μιζουράτα, διαδηλωτές απέκρουσαν επίθεση φιλοκυβερνητικών δυνάμεων και κατέρριψαν στρατιωτικό ελικόπτερο, ενώ στη Βεγγάζη οι αντικαθεστωτικοί προχωρούν στη συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης.

    Το απόγευμα η πολεμική αεροπορία του Καντάφι έπληξε αποθήκες πυρομαχικών στις περιοχές που ελέγχονται από τους διαδηλωτές, στην ανατολική Λιβύη.

    Ο αμερικανικός στρατός κάνει αναδιάταξη των ναυτικών και αεροπορικών του δυνάμεων γύρω από τη Λιβύη, δήλωσε αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

    Στο μεταξύ, σχεδόν 100.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Οι περισσότεροι κατέφυγαν στις γειτονικές χώρες, στην Αίγυπτο και την Τυνησία.

    Εξάλλου, τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν στην επιβολή εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, καθώς και στο πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του Μ. Καντάφι.

    Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι ο Μουάμαρ Καντάφι χρησιμοποιεί "μισθοφόρους και κακοποιά στοιχεία" για να καταπιέσει το λαό του, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να αποχωρήσει αμέσως.

    "Ο Καντάφι και το περιβάλλον του πρέπει να λογοδοτήσουν γι' αυτές τις πράξεις που παραβιάζουν τις διεθνείς νομικές υποχρεώσεις της Λιβύης", δήλωσε η Κλίντον μιλώντας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη, επισημαίνοντας ότι όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν στο τραπέζι καθώς η διεθνής κοινότητα μελετά τα επόμενα βήματά της.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Καταπολέμηση παράνομης εργασίας

    Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε τουλάχιστον 120 ένσημα, από τα 150, που απαιτούνται σήμερα για την έκδοση άδειας παραμονής και εργασίας στη χώρα και από 80 ένσημα σε 50 για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προωθεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, προκειμένου να διευκολυνθούν οι Έλληνες εργαζόμενοι και οι μετανάστες να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες της κρίσης.

    Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, ο οποίος μαζί με την υφυπουργό Αννα Νταλάρα, είχε σήμερα συνάντηση με την ΓΣΕΕ για το μεταναστευτικό.

    Ο κ.Κουτρουμάνης πρόσθεσε ότι οι ρυθμίσεις αυτές θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για το ΣΕΠΕ που πρόκειται να κατατεθεί σύντομα, καθώς επίσης η ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας, το "εργόσημο" και η αυστηροποίηση των προστίμων για τους εργοδότες που απασχολούν παράνομα εργαζόμενους.

    "Το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο είναι ο βραχίονας της πολιτικής μας για την καταπολέμηση της παράνομης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής", τόνισε η υφυπουργός Εργασίας, 'Αννα Νταλάρα, η οποία πρόσθεσε ότι κατά το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν επαφές με κοινωνικές οργανώσεις μεταναστών και τον συνήγορο του Πολίτη.

    "Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε επί μακρόν εργαζόμενους μετανάστες, που κινδυνεύουν να περιθωριοποιηθούν", τόνισε η κ.Νταλάρα, η οποία απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τους απεργούς πείνας του Μεγάρου Υπατίας, είπε ότι όσοι εντάσσονται στις συγκεκριμένες κατηγορίες θα ικανοποιηθούν, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί εξάμηνη παράταση της διαδικασίας απέλασης ώστε να εκτονωθεί η κρίση, κάτι που όμως είναι στην αρμοδιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

    Τόσο ο κ.Κουτρουμάνης όσο και η κ.Νταλάρα, τόνισαν ότι η Ελλάδα είναι χώρα φιλόξενη, σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά υπάρχουν νόμοι οι οποίοι πρέπει να εφαρμοστούν.

    Πρόσθεσαν δε ότι οι πρωτοβουλίες του υπουργείου Εργασίας έχουν ξεκινήσει εδώ και τέσσερις μήνες και δεν σχετίζονται με την απεργία πείνας των μεταναστών, στους οποίους έχει παραχωρηθεί το Μέγαρο Υπατίας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] "Πέρασαν τα δύσκολα"

    Τα δύσκολα πέρασαν σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις του ιού Η1Ν1 στην Ελλάδα, τόνισαν οι επιστήμονες, που συναντήθηκαν για το θέμα, παρουσία εκπροσώπων του υπουργείου Υγείας.

    Η τρίτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου ήταν εκείνη με τη μεγαλύτερη θνητότητα. Φαίνεται ότι στο εξής και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες τα νέα κρούσματα γρίπης θα μειωθούν και κατ΄ επέκταση θα συρρικνωθούν και οι επιπλοκές της.

    Έως σήμερα έχουν καταγραφεί 125 θάνατοι, ενώ 330 ασθενείς έχουν νοσηλευτεί στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Από αυτούς 110 εξακολουθούν να νοσηλεύονται στις ΜΕΘ.

    Όπως σημείωσαν οι επιστήμονες, στην Ελλάδα και τη Βρετανία έχουν καταγραφεί οι περισσότεροι θάνατοι εξαιτίας της νέας γρίπης, αναλογικά με τον πληθυσμό τής κάθε χώρας, κάτι ωστόσο που μπορεί να σχετίζεται -σύμφωνα με τους ερευνητές- με την καλύτερη καταγραφή των κρουσμάτων και στις δύο αυτές χώρες.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] "Αυστηρές ποινές"

    Πιο αυστηρές ποινές για τις ομάδες, των οποίων οι οπαδοί προκαλούν επεισόδια, προανήγγειλε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Σοφοκλής Πιλάβιος, μετά την ολοκλήρωση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ.

    «Οι πρώτες αποφάσεις που πήρε το Δ.Σ. είναι ότι, ενδεχομένως, ορισμένα άρθρα του Πειθαρχικού Κώδικα θα αυστηροποιηθούν. Πρέπει να απαγορεύσουμε τα βεγγαλικά και τις κροτίδες μια για πάντα», δήλωσε ο κ. Πιλάβιος, συνεχίζοντας: «Θέλουμε τη συνδρομή της Πολιτείας. Θα συνεργαστούμε μαζί της και για το αθλητικό νομοσχέδιο, για το θέμα του στοιχήματος και των αθλητικών παιχνιδιών. Θα συζητήσουμε να χρησιμοποιήσουμε πιλοτικά του χρόνου το θεσμό των 5 διαιτητών στο θεσμό του Κυπέλλου. Αποφασίσαμε να πάρουμε ό,τι μπορούμε από την UEFA. Φυσικά, είπαμε στη Σούπερ Λίγκα ότι θα πρέπει να επανεξετάσει το πώς λειτουργεί».

    Στο σημείο αυτό ο κ. Πιλάβιος άφησε αιχμές για τη διοργανώτρια του πρωταθλήματος, αφού, όπως υπογράμμισε, «εμείς έχουμε καλή πρόθεση και έχουμε κάνει πολλά βήματα. Τα εμπόδια δεν βρίσκονται στην ΕΠΟ, βρίσκονται αλλού».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 February 2011 - 17:30:21 UTC