Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε κλοιό κυρώσεων η Λιβύη
  • [02] Στις κάλπες οι δικηγόροι
  • [03] Έλεγχοι στα βενζινάδικα ο»Ώ

  • [01] Σε κλοιό κυρώσεων η Λιβύη

    Στη συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης προχωρούν οι αντικαθεστωτικοί στη Βεγγάζη, με πρωτοβουλία του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Μουστάφα Μοχάμεντ Αμπούντ Ατζέιλ, με στόχο να οδηγηθεί η Λιβύη σε εκλογές σε τρεις μήνες. Υπέρ της πρωτοβουλίας τάχθηκαν οι πρεσβευτές της Λιβύης στα Ηνωμένα Έθνη και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τις αντιπολιτευόμενες ομάδες στη Λιβύη. Οι αντικαθεστωτικοί από την πλευρά τους, δήλωσαν πως δεν επιθυμούν οποιαδήποτε ξένη επέμβαση στη χώρα και πως δεν έχουν έρθει σε επαφή με ξένες κυβερνήσεις.

    Παράλληλα σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Καντάφι, με τις κυρώσεις που αποφάσισε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Στον Καντάφι και στα άτομα του στενού περιβάλλοντός του επιβλήθηκε καθολική ταξιδιωτική απαγόρευση. Ζητήθηκε εξάλλου να παραπεμφθεί άμεσα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης το ζήτημα των δυνητικών εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας που καταγγέλεται ότι έχουν διαπραχθεί σε βάρος των διαδηλωτών.

    Η καταστολή της εξέγερσης στη Λιβύη θα έχει "συνέπειες" για το συνταγματάρχη Καντάφι και τους ανθρώπους του, προειδοποίησε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον. Ο Καντάφι πρέπει να παραιτηθεί, συμφώνησαν Μπάρακ Ομπάμα και Άγκελα Μέρκελ.

    Από τη Λιβύη απομακρύνθηκαν και οι τελευταίοι Έλληνες που εργάζονταν σε εργοτάξιο στην έρημο. "Τα όσα αφηγούνται οι περισσότεροι Έλληνες που γυρίζουν από τη Λιβύη, αναδεικνύουν τις μεγάλες ευθύνες της πρεσβείας μας και συνακόλουθα του υπουργείου Εξωτερικών", δήλωσε ο υπεύθυνος του τομέα πολιτικής ευθύνης εξωτερικών, της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

    Ο Κινέζος πρωθυπουργός, Γουέν Τζιαμπάο, απηύθηνε ευχαριστήρια επιστολή στον Γιώργο Παπανδρέου, για την συμβολή της Ελλάδας στις προσπάθειες απομάκρυνσης των Κινέζων πολιτών από τη Λιβύη. Σήμερα κατέπλευσαν στα λιμάνια του Πειραιά και του Ηρακλείου, άλλα δύο πλοία, που μετέφεραν περίπου 2.500 ξένους από τη Λιβύη.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Στις κάλπες οι δικηγόροι

    Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα και αύριο, οι 21.376 δικηγόροι της Αθήνας που έχουν δικαίωμα ψήφου, για να επιλέξουν το νέο πρόεδρό τους για την επόμενη τριετία.

    Εκλογές διεξάγονται σήμερα και στους υπόλοιπους 62 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας για την ανάδειξη νέων προέδρων.

    Από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου οι Αθηναίοι δικηγόροι θα ψηφίσουν σε 52 κάλπες (26 για τους υποψηφίους προέδρους και 26 για τους υποψηφίους συμβούλους) που θα υπάρχουν στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

    Μικρή είναι μέχρι στιγμής η προσέλευση των δικηγόρων της Αθήνας στις 56 κάλπες που υπάρχουν στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών προκειμένου να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο του για την επόμενη τριετία.

    Οι δικηγόροι της πρωτεύουσας μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των 12 υποψηφίων προέδρων και των 14 συνδυασμών.

    Σε περίπτωση μη εκλογής προέδρου κατά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση, τότε ο δεύτερος γύρος των δικηγορικών εκλογών στον ΔΣΑ θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 8 Μαρτίου 2011. Να σημειωθεί ότι για την εκλογή προέδρου απαιτείται το 50 συν ένα τοις εκατό των ψηφισάντων.

    Πάντως και σε αυτές τις δικηγορικές εκλογές της Αθήνας κυρίαρχα στοιχεία είναι η πολυδιάσπαση και το γεγονός ότι κανένα από τα μεγάλα κόμματα δεν έχει δώσει το χρίσμα σε υποψήφιο πρόεδρο.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Έλεγχοι στα βενζινάδικα

    Να γνωρίζουν οι καταναλωτές την ποσότητα αμόλυβδης βενζίνης που χωράει το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου ή της μηχανής τους, ώστε να μπορούν να προστατευτούν από ενδεχόμενη κλοπή υγρών καυσίμων σε πρατήρια με ''πειραγμένες'' αντλίες, συνιστά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενώ δηλώνει ότι συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τον αυστηρό έλεγχο της αγοράς.

    Toν εγκαταστάτη του συστήματος παρεμβατικών σταθμών στις αντλίες αμόλυβδης βενζίνης με τον οποίο πρατηριούχος με πρατήριο υγρών καυσίμων επί της λεωφόρου Βάρης Κορωπίου έκλεβε τους καταναλωτές αναζητούν οι αρχές ενώ ήδη έχει επιβληθεί αυστηρή ποινή στον πρατηριούχο και αναμένεται, σύντομα, να του αφαιρεθεί οριστικά η άδεια λειτουργίας.

    Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Μετρολογίας του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κατά τη διάρκεια τακτικού έλεγχου που πραγματοποιούσε, το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011 και γύρω στις 11 το πρωί, εντόπισε σε αντλίες αμόλυβδης βενζίνης πρατηρίου, δύο παρεμβατικούς μηχανισμούς.

    Με τη μέθοδο αυτή, όπως ανέφεραν σε δηλώσεις του σήμερα ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ντίνος Ρόβλιας και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου κ. Στέφανος Κομνηνός, ο πρατηριούχος αλλοίωνε τις ενδείξεις τεσσάρων αντλιών παροχής αμόλυβδης βενζίνης, εξαπατώντας τους καταναλωτές ως προς την παρεχόμενη ποσότητα με ενα ηλεκτρονικό σύστημα επικοινωνίας που είχε εγκαταστήσει.

    Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα, αναφέρθηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι, χωρίς να υπάρχουν αδιαμφισβήτητα στοιχεία, εντούτοις με βάση μελέτη του Πολυτεχνείου ενδεχόμενως το 10% των αντλιών στα πρατήρια υγρών καυσίμων να είναι ''πειραγμένες''.

    Στον ιδιοκτήτη του πρατηρίου καυσίμων, επεβλήθη άμεσα αρχικό πρόστιμο 8.000 ευρώ από το κλιμάκιο Μετρολογίας, ενώ ήδη έχει κινηθεί η διαδικασία σύνταξης του σχετικού φάκελου προκειμένου με απόφαση της αδειοδοτούσας αρχής και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής να αφαιρεθεί οριστικά η άδεια λειτουργίας, το συντομότερο δυνατό.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 February 2011 - 17:30:15 UTC