Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεπέρασαν τις 25.000 οι αιτήσεις στο open.gov.gr
  • [02] Στάσεις εργασίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [03] Νέες κινητοποιήσεις
  • [04] Εκλογές στο Αμβούργο
  • [05] Επιμένουν για τη Νεφερτίτη
  • [06] Στο +10 ο Ολυμπιακός ο»Ώ

  • [01] Ξεπέρασαν τις 25.000 οι αιτήσεις στο open.gov.gr

    Ενεργός και δραστήρια παραμένει η διαδικασία επιλογής πολιτικών στελεχών για επιτελικές θέσεις του κρατικού μηχανισμού, γνωστή με την ονομασία "Ανοιχτή Διακυβέρνηση" (open government), που καθιερώθηκε από την κυβέρνηση, τον Οκτώβριο του 2009.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει καταγράψει το Γραφείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του πρωθυπουργού, για τις 1.460 θέσεις γενικών, ειδικών Γραμματέων και προέδρων ή διοικητών δημοσίων οργανισμών, που έπρεπε να καλυφθούν με την ανάληψη της κυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο του 2009, υπέβαλαν αιτήσεις 25.431 ενδιαφερόμενοι.

    Τα βιογραφικά όσων δεν επελέγησαν βρίσκονται σε μία βάση δεδομένων για να αξιοποιηθούν ανάλογα τα προσόντα τους όταν προκύψουν σχετικές ανάγκες.

    Πέραν των προκηρύξεων , σημαντικό μερίδιο καταλαμβάνει στο open.gov η διαβούλευση για νομοθετικές πρωτοβουλίες σ΄όλο το κυβερνητικό φάσμα. Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2010 , όπου υπάρχουν επαρκή στατιστικά στοιχεία διεξήχθησαν 135 διαβουλεύσεις και συμμετείχαν 60.253 πολίτες με σχόλια, προτάσεις ή αντιρρήσεις.

    Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι η ιστοσελίδα της Ανοιχτής Διακυβέρνησης δέχθηκε, το ίδιο διάστημα, 4.364.032 επισκέψεις.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Στάσεις εργασίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τρίωρες στάσεις εργασίας πραγματοποιούνται τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου και την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κατά τις ώρες 09.00 - 12.00, 14.00 - 17.00 και 21.00 - 24.00.

    Κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας δεν θα μεταδίδονται ειδήσεις και πληροφορίες από το Πρακτορείο και δεν θα ανανεώνεται η ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Οι στάσεις εργασίας αποφασίστηκαν από την ΕΣΗΕΑ και την ΕΠΗEΑ με τα παρακάτω αιτήματα:

    1. Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων,

    2. Να μην πραγματοποιηθεί νέα περικοπή 10% στους μισθούς,

    3. Να αποσυρθεί κάθε απόπειρα μετατροπής του ΑΠΕ σε ΔΕΚΟ, και

    4. Να τηρηθούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας μεταξύ ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Νέες κινητοποιήσεις

    Με νέες κινητοποιήσεις στον χώρο των αστικών συγκοινωνιών, νέα ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό, αλλά και ένα ακόμη κτύπημα στον ήδη μειωμένο τζίρο του εμπορικού κόσμου, ξεκινά η ερχόμενη εβδομάδα, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συνεχίζουν τις στάσεις εργασίας, παρά το γεγονός ότι το επίμαχο νομοσχέδιο είναι ήδη νόμος του Κράτους από την περασμένη Τρίτη.

    Τη Δευτέρα τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα ακινητοποιηθούν από τις 11 το πρωί έως τις 4:30 το απόγευμα, ενώ οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ θα κάνουν στάση εργασίας από τις 11 έως τις 4.

    Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από την Τρίτη και οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό σιδηρόδρομο με 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι, ενώ και τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία θα ακινητοποιηθούν από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, προκειμένου οι εργαζόμενοι να κάνουν Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεων τους.

    Την Τετάρτη, το επιβατικό κοινό θα πρέπει να αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, καθώς εξαιτίας της Πανελλαδικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα ακινητοποιηθούν, εκτός από τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, ο οποίος θα λειτουργήσει από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που θέλει να συμμετάσχει στην πορεία που διοργανώνεται στο κέντρο της Αθήνας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Εκλογές στο Αμβούργο

    Με τις σημερινές εκλογές για την ανάδειξη τοπικής βουλής και κυβέρνησης στο κρατίδιο του Αμβούργου άρχισε ένας μαραθώνιος επτά τοπικών εκλογικών αναμετρήσεων στη Γερμανία στη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

    Όλες οι δημοσκοπήσεις που είχαν προηγηθεί προεξοφλούσαν άνετη επικράτηση του υποψήφιου του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD Όλαφ Σολτς με ποσοστό πάνω από 40%. Ο Όλαφ Σολτς αναμένεται να είναι και ο νέος κυβερνήτης δήμαρχος του Αμβούργου ηγούμενος κυβέρνησης συνεργασίας με τους Πράσινους GAL, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις κυμαίνονταν στο 15%.

    Ο αντίπαλός του, νυν κυβερνήτης, δήμαρχος και υποψήφιος του Χριστιανοδημοκρτικού κόμματος CDU Κρίστοφ Άλχαους αναμένεται να ηττηθεί κατά κράτος με ποσοστά γύρω στο 25%. Τα ποσοστά του κόμματος Αριστερά κυμαίνονταν στο 6%, ενώ αμφίβολη είναι η εκπροσώπηση και στη νέα βουλή του κόμματος των Φιλελευθέρων FDP, που βρίσκονταν στο όριο του πλαφόν 5%. Οι πρόωρες εκλογές στο Αμβούργο κατέστησαν επιβεβλημένες μετά τη διάλυση του πρώτου στα χρονικά της Γερμανίας κυβερνητικού συνασπισμού ανάμεσα στο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα και τους Πράσινους που προέκυψε μετά τις εκλογές του 2008.

    Οι κάλπες παραμένουν ανοιχτές μέχρι τις 18:00 τοπική ώρα, (19:00 ώρα Ελλάδος) και αμέσως μετά θα ανακοινωθούν τα έξιτ-πολς. Ασφαλής πρόγνωση αποτελέσματος αναμένεται περίπου δύο ώρες αφότου κλείσουν οι κάλπες.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Επιμένουν για τη Νεφερτίτη

    Ο Αιγύπτιος υφυπουργός αρχαιοτήτων, Ζάχι Χαουάς, δήλωσε, στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την επιστροφή της προτομής της Νεφερτίτης που εκτίθεται στο μουσείο του Βερολίνου.

    Ερωτηθείς, αν θα συνεχίσει να ζητά από τη Γερμανία την επιστροφή αυτού του γλυπτού, ενώ η κατάσταση είναι τεταμένη στην Αίγυπτο, ο Χαουάς δήλωσε: "ναι. Αυτός ο αγώνας συνεχίζεται. Εξάλλου, η χώρα είναι εδώ και πολύ καιρό ασφαλής, η Αίγυπτος είναι ασφαλής. Και σε λίγες ημέρες θα ξανανοίξουμε το μουσείο στο Κάιρο".

    Το μουσείο δέχτηκε επίθεση πλιατσικολόγων στα τέλη Ιανουαρίου, όταν οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών κατά του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ μαίνονταν στην κοντινή πλατεία Ταχρίρ.

    Η προτομή της Νεφερτίτης, ηλικίας περίπου 3.400 ετών, είναι μία από τις πέντε ανεκτίμητες αρχαιότητες που εκτίθενται στο εξωτερικό και των οποίων η Αίγυπτος ζητεί την άμεση επιστροφή, ανάμεσά τους και η στήλη της Ροζέτας, η οποία επέτρεψε την αποκρυπτογράφηση των ιερογλυφικών, που βρίσκεται στο βρετανικό μουσείο.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Στο +10 ο Ολυμπιακός

    Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό με 2-1 στο "Γ. Καραϊσκάκης", στο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής και είναι πλέον το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, καθώς αύξησε τη διαφορά του από τους "πράσινους" στους 10 βαθμούς. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ με γκολ του Μιραλάς στο 19ο λεπτό, για να ισοφαρίσουν οι "πράσινοι" στο 58΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λέτο και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα ο Τζεμπούρ, στις καθυστερήσεις.

    Δεκαεπτά άτομα συνελήφθησαν χθες από την αστυνομία στο στάδιο Καραϊσκάκη κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού. Οι δεκαέξι συνελήφθησαν για είσοδο στο στάδιο όπου προξένησαν φθορές και ένας γιατί πετούσε αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

    Σήμερα, η ΑΕΚ παίζει με τον Πανιώνιο στο Ολυμπιακό στάδιο, ενώ η Λάρισα αντιμετωπίζει την Ξάνθη.

    Ολυμπιακός Βόλου - Ηρακλής 1-1

    Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν μπόρεσε να συνεχίσει την εντυπωσιακή του πορεία, καθώς παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον Ηρακλή, στο «Πανθεσσαλικό στάδιο». Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη προηγήθηκε με το γκολ του Καπετάνου στο 13ο λεπτό του αγώνα, για να ισοφαρίσει η ομάδα της Θεσσαλονίκης στο 79' με πέναλτι του Μάρα.

    Συνοπτικά το σημερινό πρόγραμμα των αγώνων της 23ης ημέρας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας:

    ΚΥΡΙΑΚΗ

    17:15 Ατρόμητος-Αρης NS2

    19:30 Ξάνθη-Λάρισα ΝΕΤ

    19:30 ΑΕΚ-Πανιώνιος NS1

  • Αναβλήθηκε ο αγώνας ΠΑΟΚ-Εργοτέλης

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 February 2011 - 17:30:23 UTC