Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυξάνονται τα δάνεια σε "κόκκινο"
  • [02] Διυπουργική σύσκεψη
  • [03] Μοναδικός...ως Έλλην ο»Ώ

  • [01] Αυξάνονται τα δάνεια σε "κόκκινο"

    Σε συνεχή άνοδο βρίσκονται τα δάνεια σε καθυστέρηση τόσο στην καταναλωτική και στεγαστική πίστη όσο και στην επιχειρηματική, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) που δημοσιεύονται στην έκθεση της για την Νομισματική Πολιτική, επιβεβαιώνοντας εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών και οικονομικών αναλυτών που διατυπώνονται τους τελευταίους μήνες.

    Την ίδια στιγμή, επιβεβαιώνονται και οι εκτιμήσεις για μηδενικούς ή και αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης του δανεισμού προς τα νοικοκυριά, λόγω των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης τόσο σε ιδιώτες, με αποτέλεσμα την μειωμένη ζήτηση, όσο και σε τράπεζες, που περιορίζει την ρευστότητα τους για χρηματοδότηση.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, αύξηση παρατηρήθηκε στο λόγο των δανείων σε καθυστέρηση προς το σύνολο των δανείων και μάλιστα με επιταχυνόμενο ρυθμό σε σύγκριση με το τέλος του πρώτου εξαμήνου 2010.

    Τον Σεπτέμβριο του 2010 τα δάνεια σε καθυστέρηση ανήλθαν στο 10% του συνόλου, από 7,7% που ήταν τον Δεκέμβριο του 2009.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Διυπουργική σύσκεψη

    Διυπουργική σύσκεψη, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, πραγματοποιείται στη Βουλή, με αντικείμενο την προετοιμασία των επικείμενων επισκέψεων του Γιώργου Παπανδρέου σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

    Υπενθυμίζεται ότι στην αρχή της προσεχούς εβδομάδας ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στο Βερολίνο και στο Ελσίνκι, ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης που προγραμματίζεται για την 11η Μαρτίου στις Βρυξέλες, ως "προπομπός" της τακτικής εαρινής Συνόδου των ευρωπαίων ηγετών, που θα συνέλθει στις 25 Μαρτίου. Σε αυτή αναμένεται να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της ευρωζώνης.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Μοναδικός...ως Έλλην

    Σε μία από τις πιο δύσκολες πόλεις της Αλάσκας, εκεί όπου η θερμοκρασία πέφτει το χειμώνα στους -38 βαθμούς Κελσίου, ένας ομογενής έχει δημιουργήσει τη δική του ελληνική γωνιά.

    Πρόκειται για τον Χαράλαμπο Νικολαΐδη, ο οποίος είναι και ο μοναδικός Έλληνας στην πόλη Φαίρμπανκς (Fairbanks). Το "Μπάμπης Ρέστοραντ", που έχει δημιουργήσει, με καθαρά ελληνικό ύφος, προσελκύει ακόμα και τους περαστικούς, που ακούν ελληνική μουσική από τα εξωτερικά ηχεία που έχει φροντίσει να τοποθετήσει.

    Σε άπταιστα ελληνικά ο κ. Νικολαΐδης, μίλησε στη συνεργάτιδα της "Φωνής της Αμερικής", Αθηνά Κρικέλη, για την αγάπη του για την πατρίδα (σ.σ. Ελλάδα) και δηλώνει έτοιμος να τα παρατήσει και να τρέξει κοντά της όποτε αυτή τον καλέσει.

    Γεννήθηκε στη Γερμανία και μεγάλωσε μέχρι τα 13 του χρόνια με τη γιαγιά και τον παππού, σε ένα χωριό έξω από την Λάρισα. Στη συνέχεια, τον πήραν οι γονείς του κοντά τους, στην Αμερική. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει επιλέξει να ζει στην πόλη, που, όπως λέει, έχει φερθεί με ευγένεια και συμπαράσταση στον μόνο Έλληνα που ζει εκεί.

    «Οι άνθρωποι με αγκάλιασαν και με υποστηρίζουν, με κάθε τρόπο, δοκιμάζουν τις ελληνικές σπεσιαλιτέ και ακούν συνεχώς ελληνική μουσική. Μου λείπει, όμως, η Ελλάδα, και αν μπορούσα να φέρω κάτι εδώ από την πατρίδα αυτό θα ήταν ο ήλιος της», λέει με νοσταλγία ο Χαράλαμπος Νικολαΐδης.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 February 2011 - 11:30:15 UTC