Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας"
  • [02] Ελλείψεις σε φάρμακα
  • [03] Ξεκινά η απόσυρση
  • [04] Πταίσμα η λαθρεπιβίβαση
  • [05] Πρώτοι στην εργασία
  • [06] Ελπίδες για πρόκριση ο»Ώ

  • [01] "Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας"

    Τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στις αναγκαίες αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ, υπογράμμισε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, στις Βρυξέλλες, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό δεν σημαίνει πώληση της δημόσιας γης.

    Σε ό,τι αφορά τους πρόσφατους χειρισμούς των εκπροσώπων της τρόικας στην Αθήνα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι η κυβέρνηση παίρνει τις δικές της αποφάσεις και βάζει στόχους για να δώσει στους Έλληνες πολίτες μία λύση που θα μειώνει το δυσβάσταχτο χρέος. «Η λύση δεν έχει να κάνει με κανέναν τρόπο με εκποίηση της δημόσιας περιουσίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, προσθέτοντας ότι τέτοιου είδους αποφάσεις αφορούν την ελληνική κυβέρνηση και το περιεχόμενό τους το καθορίζει μόνο αυτή.

    Αναφερόμενος στον ευρωπαϊκό μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι "η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να αποκτήσει ο μηχανισμός αυξημένη χρηματοδότηση, μεγαλύτερη ευελιξία (παρεμβάσεις στην πρωτογενή και δευτερογενή αγορά με δυνατότητα επαναγοράς κρατικών ομολόγων), καθώς και καλύτερους όρους δανεισμού.

    "Σημαντικά βήματα προόδου" διαπίστωσε στην αντιμετώπιση του τεράστιου δημοσίου χρέους και της αδύναμης ανταγωνιστικότητας, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, παραδίδοντας την Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής 2010-2011, στον πρόεδρο της Βουλής.

    Παρά την παρατηρούμενη πρόοδο, ωστόσο, "αρκετά είναι αυτά που πρέπει να κάνουμε ακόμη και γι' αυτό πιστεύω πως πρέπει να επισπεύσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές, να κινηθούμε ταχύτερα και πιο αποφασιστικά", σημείωσε ο διοικητής της ΤτΕ.

    Στο μεταξύ, στο 4,5% ανήλθε η ύφεση στην ελληνική οικονομία το 2010, μετά την κάθετη πτώση κατά 6,6% του ΑΕΠ το δ΄ τρίμηνο πέρυσι. Τις εκτιμήσεις, δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

    Επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι η οικονομία κινείται σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στην έκθεση της ΤτΕ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Ελλείψεις σε φάρμακα

    Στον τετραψήφιο αριθμό 1142 θα μπορούν ασθενείς αλλά και φαρμακοποιοί να καταγγέλλουν τις ελλείψεις που παρατηρούνται σε συγκεκριμένα φάρμακα.

    Αυτό είναι ένα από τα μέτρα στα οποία προχωράει ο ΕΟΦ προκειμένου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της έλλειψης φαρμάκων, η οποία οφείλεται, σύμφωνα με τον Οργανισμό, στις παράλληλες εξαγωγές του.

    Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ σε ανακοίνωσή του, παρατηρούνται ελλείψεις σε τουλάχιστον 28 φάρμακα που χορηγούνται ως θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού, τη νόσο του πάρκινσον, την υπέρταση, το διαβήτη, την σχιζοφρένεια και την ηπατίτιδα.

    Ανάμεσα στα δεκατρία μέτρα που αποφάσισε να εφαρμόσει ο ΕΟΦ είναι η άμεση απαγόρευση εξαγωγής 28 φαρμάκων και οι αναφορές στον ΕΟΦ από τις εταιρίες που τα προμηθεύουν αλλά και τις φαρμακαποθήκες που τα διακινούν για τα αποθέματα που διαθέτουν.

    Από τον Απρίλιο θα λειτουργήσει ειδική, on line, εφαρμογή του ΕΟΦ για την άμεση ηλεκτρονική υποβολή των ελλείψεων, ενώ από το Μάρτιο οι εταιρίες και οι φαρμακαποθήκες θα πρέπει να υποβάλλουν στον ΕΟΦ τις πωλήσεις τους ανά φάρμακο και ανά πελάτη.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Ξεκινά η απόσυρση

    Τονωτική ένεση στη δεινοπαθούσα αγορά αυτοκινήτου, που έχει πληγεί τα μέγιστα από την οικονομική κρίση, με πτώση των πωλήσεων που ξεπερνά το 50%, αποτελεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την απόσυρση των αυτοκινήτων, που εκδόθηκε και αναμένεται να δημοσιευτεί άμεσα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, προκειμένου στη συνέχεια, εντός περίπου 10 ημερών να αρχίσει η διαδικασία απόσυρσης.

    Σύμφωνα με την ΚΥΑ, η απόσυρση αφορά αυτοκίνητα παλαιάς τεχνολογίας, η άδεια των οποίων έχει εκδοθεί έως 31-12-1998, τα οποία στη συνέχεια θα καταστραφούν και αγορά νέου αυτοκινήτου μέχρι 2.000 κυβικά. Η απόσυρση θα πρέπει να γίνει έως τις 20-12-2011, μέσω εγκεκριμένου συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (ΟΤΚΖ).

    Σε ό,τι αφορά τις μειώσεις στις τιμές των καινούργιων αυτοκινήτων που έχει ο αγοραστής αυτές, σύμφωνα με την αγορά, κυμαίνονται από 300 έως και 2800 ευρώ, ανάλογα με τον κυβισμό.

    Ειδικότερα για αυτοκίνητα μέχρι 900 κυβικά και εργοστασιακής αξίας έως 6.000 ευρώ, το όφελος θα είναι 300 ευρώ.

    Από 901 - 1400 κ.ε. και εργοστασιακή αξία έως 8.000 όφελος 960 ευρώ

    Από 1401-1600 κ.ε. και εργοστασιακή αξία έως 11.000 όφελος 1430 ευρώ

    Από 1601-2000 κ.ε. και εργοστασιακή αξία έως 14.000 όφελος έως 2800 ευρώ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Πταίσμα η λαθρεπιβίβαση

    Δεν τίθεται θέμα φυλάκισης όσων δεν πληρώνουν εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μετά την τροποποίηση του συζητούμενου νομοσχεδίου στην οποία προέβη το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή, ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας.

    Κάνοντας δεκτή σχετική πρόταση που είχαν υποβάλει βουλευτές της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, ο κ. Ρέππας αναδιατύπωσε τη σχετική τροπολογία ώστε να μη θεωρείται πλέον πλημμέλημα αλλά πταίσμα το αδίκημα της μη πληρωμής εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας.

    Έτσι πλέον, δεν υπάρχει θέμα φυλάκισης και το σχετικό αδίκημα θα τιμωρείται με κράτηση ή πρόστιμο, ενώ η ποινική δίωξη θα ασκείται μετά από έγκληση.

    Η συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση και ανάπτυξη των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής, συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί αργά τη νύκτα με τη ψήφιση των άρθρων του.

    Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι φέρονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ακόμη και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, θα πραγματοποιήσουν τις προσεχείς ημέρες γενικές συνελεύσεις, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω πορεία τους.

    Πάντως, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία έχουν εξαγγείλει για αύριο 4ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Πρώτοι στην εργασία

    Τα στερεότυπα στην Ευρώπη για τους εργατικούς πολίτες των βόρειων χωρών και τους τεμπέληδες των νότιων χωρών δεν ισχύουν, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Έλληνες εργάζονται περισσότερες ώρες σε σχέση με τους εργαζομένους στις άλλες χώρες της Ε.Ε, κατά μέσο όρο 42 ώρες την εβδομάδα, ενώ δεν είναι μακριά οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι με 39 ώρες την εβδομάδα.

    Αντίθετα, τις λιγότερες ώρες, 31 την εβδομάδα, εργάζονται οι Ολλανδοί, ενώ οι Γερμανοί εργάζονται 36 ώρες την εβδομάδα.

    Επομένως, αναφέρει η εφημερίδα, το πρόβλημα δεν είναι ότι οι εργαζόμενοι στον Νότο της Ευρώπης δεν εργάζονται αρκετά σκληρά, αλλά ότι η παραγωγικότητά τους είναι μικρότερη σε σχέση με τον Βορρά.

    Οι Έλληνες παράγουν λιγότερο από 18,5 ευρώ κάθε ώρα εργασίας, οι Ισπανοί 24,4 ευρώ και οι Πορτογάλοι 13,8 ευρώ, ενώ από την άλλη πλευρά οι Ολλανδοί παράγουν 39,5 ευρώ και οι Γερμανοί 38,7 ευρώ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Ελπίδες για πρόκριση

    Το "κάστρο" του Αρη έμεινε όρθιο και με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κράτησε στο 0-0 τους "Πολίτες" στον πρώτο αγώνα της φάσης των "32" του Γιουρόπα Λιγκ και διατηρεί ελπίδες πρόκρισης, ενόψει της ρεβάνς της 24ης Φεβρουαρίου στο "Σίτι οφ Μάντσεστερ".

    Την Πέμπτη, ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στις 22:05 στην Τούμπα.

    Από τα υπόλοιπα «ζευγάρια» ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις Νάπολι - Βιγιαρεάλ, Αντερλεχτ - Άγιαξ, Σεβίλη - Πόρτο, Λιλ - Αϊντχόφεν και Ρέιντζερς - Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

    Αναλυτικά, το πρόγραμμα:

    Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου

    20:00 Μπενφίκα-Στουτγκάρδη

    20:00 Νάπολι-Βιγιαρεάλ

    20:00 Αντερλεχτ-Αγιαξ

    20:00 Λεχ Πόζναν-Μπράγκα

    20:00 Μπεσίκτας-Ντιναμό Κιέβου

    20:00 ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Παρί Σεν Ζερμέν

    20:00 Ρούμπιν Καζάν-Τβέντε

    22:05 Σπάρτα Πράγας-Λίβερπουλ

    22:05 Βασιλεία-Σπαρτάκ Μόσχας

    22:05 Γιουνγκ Μπόις-Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης

    22:05 Σεβίλη-Πόρτο

    22:05 Λιλ-Αϊντχόφεν

    22:05 ΠΑΟΚ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (ΑΝΤ-1)

    22:05 Μέταλιστ-Λεβερκούζεν

    22:05 Ρέιντζερς-Σπόρτινγκ Λισαβόνας

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 February 2011 - 19:30:21 UTC