Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Σημαντικά βήματα προόδου"
  • [02] Έρευνες για εμπλοκή VW και Deutsche Telekom σε υπόθεση δωροδοκίας
  • [03] Στο εδώλιο ο Μπερλουσκόνι ο»Ώ

  • [01] "Σημαντικά βήματα προόδου"

    "Σημαντικά βήματα προόδου" διαπίστωσε στην αντιμετώπιση του τεράστιου δημοσίου χρέους και της αδύναμης ανταγωνιστικότητας, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, παραδίδοντας την Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής 2010-2011, στον πρόεδρο της Βουλής.

    Παρά την παρατηρούμενη πρόοδο, ωστόσο, "αρκετά είναι αυτά που πρέπει να κάνουμε ακόμη και γι' αυτό πιστεύω πως πρέπει να επισπεύσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές, να κινηθούμε ταχύτερα και πιο αποφασιστικά. Υπό τις σημερινές συνθήκες, αυτός είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος για να φέρουμε την οικονομική ανάπτυξη πιο γρήγορα στον τόπο", σημείωσε ο διοικητής της ΤτΕ.

    "Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε", συμφώνησε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, παραλαμβάνοντας την Έκθεση. "Δεν θα πρέπει να ανακοπεί ο ρυθμός και η ορμή των αλλαγών, ιδιαίτερα των διαρθρωτικών, που είναι απαραίτητες για να μπορέσει και πάλι η χώρα μας να ορθοποδήσει", επισήμανε ο κ. Πετσάλνικος.

    Ικανοποίηση στις Βρυξέλλες

    "Μοναδική υπεύθυνη για τις αποφάσεις που θα αφορούν στα μεσοπρόθεσμα σχέδια των αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα είναι η ελληνική κυβέρνηση", δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Επίτροπος Οικονομίας. Ο κ. Ολι Ρεν υπογράμμισε πως στην τελευταία επίσκεψη της "τρόικας" διαπιστώθηκε ότι μέσα σε έναν χρόνο επιτεύχθηκε σημαντική δημοσιονομική προσαρμογή.

    Την απόλυτη ικανοποίησή του για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης, εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ικανοποιημένος δήλωσε και για τις προθέσεις της να δρομολογήσει πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας, ύψους 50 δισ. ευρώ.

    "Η Ελλάδα θα προχωρήσει με γενναία βήματα στις απαιτούμενες αποκρατικοποιήσεις και διαρθρωτικές αλλαγές", δήλωσε, από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος λαμβάνει μέρος στη σημερινή συνεδρίαση του Ecofin.

    Στο μεταξύ, στη συνεδριαση του Eurogroup αποφασίστηκε ο μελλοντικός μηχανισμός οικονομικής στήριξης της ευρωζώνης, ο οποίος θα υλοποιηθεί στο μέσον του 2013 και θα έχει δανειακή ικανότητα συνολικού ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Στο 4,5% η ύφεση στην ελληνική οικονομία το 2010

    Στο 4,5% ανήλθε η ύφεση στην ελληνική οικονομία το 2010, μετά την κάθετη πτώση κατά 6,6% του ΑΕΠ το δ΄ τρίμηνο πέρυσι. Τις εκτιμήσεις, δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

    Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,7% το α΄ τρίμηνο πέρυσι, κατά 5,1% το β΄ τρίμηνο, κατά 5,7% το γ΄ τρίμηνο και κατά 6,6% το δ΄ τρίμηνο (σε σύγκριση με τα αντίστοιχα τρίμηνα του 2009).

    Παράγοντες της οικονομίας, όπως ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, εκτιμούν ότι και εφέτος θα υπάρξει ύφεση, της τάξεως του 3%, στην ελληνική οικονομία. Ενώ, στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι θα παρατηρηθεί σταθεροποίηση από τα μισά του τρέχοντος έτους και η οικονομία θα επανέλθει σε αναπτυξιακούς ρυθμούς από το 2012.

    Εurostat: Υποχώρηση ΑΕΠ 6,6% στην Ελλάδα το Δ' τρίμηνο 2010

    Υφεση 6,6% σημειώθηκε στην ελληνική οικονομία το τέταρτο τρίμηνο του 2010 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009, σύμφωνα με στοιχεία της Εurostat.

    Την ίδια περίοδο, στην ΕΕ το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,1 % και στην ευρωζώνη κατά 2%.

    Συνολικά στην ΕΕ μόνο δύο χώρες μέλη παρουσιάζουν ύφεση: Η Ελλάδα και η Ρουμανία (-0,5%).

    Επίθεση Ν.Δ. στην κυβέρνηση για οικονομική πολιτική

    O εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Γιάννης Μιχελάκης, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επικαλούμενος την έκθεση της Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδας, τόνισε πως επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι η οικονομία κινείται σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης.

    "Η Τράπεζα της Ελλάδος τονίζει αυτό που φωνάζει εδώ και μήνες ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, υποστηρίζοντας πως "ο μόνος δρόμος είναι η ανάπτυξη και η αλλαγή του μείγματος οικονομικής πολιτικής. Δυστυχώς η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν ακούει. Τα αδιέξοδα του Μνημονίου και η πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου έχουν οδηγήσει την οικονομία σε παράλυση. Οι θυσίες των πολιτών πάνε χαμένες και το μέλλον είναι δυσοίωνο", είπε ακόμη.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Έρευνες για εμπλοκή VW και Deutsche Telekom σε υπόθεση δωροδοκίας

    Εισαγγελική έρευνα διεξάγεται σε βάρος της αυτοκινητοβιομηχανίας VW και του ομίλου τηλεπικοινωνιών Deutsche Telekom για εμπλοκή τους σε υπόθεση δωροδοκίας σχετικά με χορηγίες στην ομάδα ποδοσφαίρου VfL Βόλφσμπουργκ.

    Η εισαγγελία της Στουτγάρδης διεξάγει έρευνα σε βάρος αρκετών στελεχών της VW και της Deutsche Telekom, γράφει σήμερα η εφημερίδα "S?ddeutsche Zeitung".

    Η Deutsche Telekom προκειμένου να διασφαλίσει παραγγελίες εκατομμυρίων ευρώ από την VW ανανέωσε το συμβόλαιο χορηγίας με την ποδοσφαιρική ομάδα της πρώτης κατηγορίας της Μπουντεσλίγκα VfL Βόλφσμπουργκ. Η VW είναι ο κύριος μέτοχος της VlF Βόλφσμπουργκ.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, η εισαγγελία εστιάζει στο ρόλο δύο πρώην μάνατζερ και ενός πρώην συμβούλου της Τ-Systems - θυγατρικής της Deutsche Telekom - καθώς και δύο στελεχών από το τμήμα αγορών της VW. Στα γραφεία τους έχουν γίνει ήδη έρευνες.

    Η VW ανακοίνωσε ότι ενδιαφέρεται για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και ότι θα προχωρήσει και η ίδια η εταιρεία σε εσωτερικό έλεγχο. Εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, παραπέμποντας στην εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Περιορίστηκε στη δήλωση ότι, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, δεν υπάρχουν ενδείξεις για πλουτισμό είτε μεμονωμένων στελεχών είτε της εταιρείας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Στο εδώλιο ο Μπερλουσκόνι

    Παραπέμπεται σε δίκη ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι και μάλιστα με κατεπείγουσα διαδικασία. Αυτό αποφάσισε η δικαστικός του Μιλάνου, αρμόδια για τις προκαταρκτικές έρευνες, Κριστίνα Ντι Τσένσο, ανακοινώνοντας τις κατηγορίες σε βάρος του "Καβαλιέρε", που αφορούν στη συνέργεια στην εκπόρνευση ανηλίκων και στην κατάχρηση εξουσίας.

    "Είναι η πρώτη περίπτωση πρωθυπουργού που πρέπει να απολογηθεί γι' αυτού του είδους τα αδικήματα", γράφει η εφημερίδα "Λα Ρεπούμπλικα".

    Ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι πρόκειται να κριθεί από τρεις γυναίκες στη δίκη σε βάρος του, που πρόκειται να ξεκινήσει στις 6 Απριλίου.

    Παρατηρητές υπογραμμίζουν ότι αν τελικά ο "Καβαλιέρε" καταδικασθεί για τα συγκεκριμένα αδικήματα, πρόκειται να χάσει το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.

    Παράλληλα, τίθεται και το ερώτημα, αν ένας πρωθυπουργός, μπορεί να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του ενώ, παράλληλα, απολογείται στις δικαστικές αίθουσες για συναντήσεις με νεαρές κοπέλες.

    Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση της εισαγγελέως από το Μιλάνο, αναχώρησε εσπευσμένα από την Σικελία, όπου βρισκόταν για την αντιμετώπιση του έκτακτου κύματος μεταναστών από την Τυνησία και επέστρεψε στη Ρώμη, χωρίς να κάνει δηλώσεις.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 February 2011 - 13:30:24 UTC