Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων
  • [02] Στα πρόθυρα εμφυλίου η Αίγυπτος
  • [03] Στο Καλλιμάρμαρο οι τελετές ο»Ώ

  • [01] Μέτρα για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων

    Από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ, καθώς και από τα Κέντρα Υγείας και τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων. Αυτό αποφάσισαν από κοινού ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, προκειμένου, όπως είπαν, να μειωθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, οι οποίοι έχουν μείνει χωρίς ιατρική περίθαλψη, εξαιτίας της απεργίας των ιατρών του Ιδρύματος.

    Το μέτρο αυτό θα ισχύσει έως την εφαρμογή του Ενιαίου Οργανισμού Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης (ΕΟΠΥΥ), αρχές Ιουνίου και θα θεσμοθετηθεί με προσθήκη στο Νομοσχέδιο για τις διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία.

    Το ΙΚΑ, είπε ο κ. Κουτρουμάνης, θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του κατάλογο με τα ονόματα των συμβεβλημένων γιατρών που θα δεχτούν να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους του. Όσο για την αμοιβή τους, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος είπε ότι θα εισηγηθεί να είναι 10 με 15 ευρώ.

    Η πολιτική ηγεσία των υπουργείων Υγείας, Εργασίας και ο Διοικητής του ΙΚΑ συναντήθηκαν χθες το απόγευμα με τους εκπροσώπους των γιατρών που έχουν κάνει κατάληψη στο υπουργείο Υγείας, μετά από δικό τους, όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, αίτημα, αλλά η συνάντηση κατέληξε σε αδιέξοδο, καθώς οι γιατροί επιμένουν στην απόσυρση του νομοσχεδίου προκειμένου να ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση.

    Η συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή θα συνεχισθεί και την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιασθεί στην Ολομέλεια, είπε ο κ. Λοβέρδος.

    Οι γιατροί του ΙΚΑ συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις έως και την Παρασκευή, ενώ 24ωρη απεργία αποφάσισαν και οι γιατροί στα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά για σήμερα. Με 4ωρη στάση συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της περιφέρειας. Ο ιατρικός σύλλογος Αθήνας καλεί τα μέλη του σήμερα σε αποχή, ενώ αυτή τη στιγμή συνεχίζεται η συνεδρίαση των εκπροσώπων των ιατρικών συλλόγων.

    Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν όμως την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου με 24ωρη απεργία και οι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Στα πρόθυρα εμφυλίου η Αίγυπτος

    Εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταση στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου. Τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, έπειτα από τις συγκρούσεις οπαδών του Μουμπάρακ με αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, που ζητούν την απομάκρυνση του αιγύπτιου προέδρου από την εξουσία της χώρας.

    Υπάρχουν επίσης αρκετοί τραυματίες, ανέφερε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου. Σε δήλωσή του στο πρακτορείο Ρόιτερς ένας γιατρός από το τμήμα των επείγοντων περιστατικών κατάγγειλε ότι οι τραυματίες από τα επεισόδια στην πλατεία Ταχρίρ ξεπερνούν τους 1.500.

    Μετά τις βίαιες συγκρούσεις, ο στρατός της Αιγύπτου παρέταξε στρατιωτικά οχήματα κατά μήκος της πλατείας Ταχρίρ, στο κέντρο του Καίρου.

    Η Ένωση Αιγυπτίων Νομικών εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι διαδηλωτές κατά του καθεστώτος Μουμπάρακ που ήταν στην πλατεία δέχονταν τα πυρά της αντίπαλης πλευράς και ότι αρκετοί μεταξύ αυτών σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν.

    Η Ουάσινγκτον κάλεσε πριν από λίγο τους Αμερικανούς που βρίσκονται ακόμη στην Αίγυπτο να εγκαταλείψουν αμέσως τη χώρα.

    Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον καταδίκασε τις "απεχθείς" αιματηρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης χθες Τετάρτη στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, σε τηλεφωνική της επικοινωνία με τον αιγύπτιο αντιπρόεδρο 'Ομαρ Σουλεϊμάν, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι " εύθραυστη " με χώρες όπως η Αίγυπτος και η Τυνησία να βρίσκονται παγιδευμένες στο δίλημμα του " μερικού εκσυγχρονισμού ", στο οποίο το πολιτικό σύστημα δεν επιτρέπει σε πλατιά τμήματα του πληθυσμού να παίρνουν μερίδιο από τα οικονομικά οφέλη. Αυτό δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξή του στο Ρόιτερ, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

    Σειρά τηλεφωνικών επαφών με ηγέτες χωρών της Μέσης Ανατολής, μεταξύ των οποίων και με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, αλλά και με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε από το Σάββατο μέχρι σήμερα, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις στην Αίγυπτο.

    Ειδικότερα, ο κ. Παπανδρέου συνομίλησε με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, τον γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, Αμρ Μούσα, το νομπελίστα Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα, τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν Βαν Ρομπόι και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Στο Καλλιμάρμαρο οι τελετές

    Το αίτημα της Οργανωτικής -Εκτελεστικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Θερινών Αγώνων Special Olympics - Αθήνα 2011, για την παραχώρηση χρήσης του Παναθηναϊκού Σταδίου στις 25 Ιουνίου και 4 Ιουλίου 2011, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι τελετές έναρξης και λήξης των ΧΙΙΙ Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics - Αθήνα 2011, ενέκρινε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της 1ης Φεβρουαρίου.

    Η Αθήνα, που πήρε τον τίτλο της διοργανώτριας πόλης το 2007 νικώντας το Κλίβελαντ του Οχάιο και το Ραμπάτ του Μαρόκου, θα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλο αυτό το διάστημα, καθώς θα την επισκεφτούν χιλιάδες κόσμου.

    Στη συνεδρίαση του ΚΑΣ παρουσιάστηκαν τα σκηνογραφικά στοιχεία που θα πλαισιώνουν τις τελετές. Μεταξύ αυτών και τέσσερις εναέριες σκηνικές κατασκευές με ηλεκτρομηχανική κίνηση (αιωρούμενες), που θα προσπαθήσουν να δώσουν ζωή σε ένα παραμύθι εμπνευσμένο από την Οδύσσεια.

    Ο κύκλωπας Πολύφημος, οι Σειρήνες, ο Ποσειδώνας και το Άρμα του Ήλιου, που φιλοδοξούν να εκπλήξουν ευχάριστα θεατές και παιδιά, έχουν διπλό έργο να επιτελέσουν. Να δώσουν χαρά, αλλά και θάρρος στους μικρούς αθλητές, που είναι ήδη νικητές της ζωής.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 February 2011 - 5:30:15 UTC