Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΤΕΑΝ: "Πακέτο" στήριξης επιχειρήσεων
  • [02] Απελευθέρωση ενιαίας αγοράς υπηρεσιών έως το 2012
  • [03] ΔΝΤ:Έκθεση για παγκόσμια οικονομία
  • [04] Στη Βουλή το ν/σ για τα "κλειστά"
  • [05] Αντικείμενο εκμετάλλευσης το ακαδημαϊκό άσυλο;
  • [06] Απεργιακό μέτωπο από τους γιατρούς
  • [07] Στη Βουλή οι αστικές συγκοινωνίες
  • [08] Απογραφή πληθυσμού
  • [09] Η ιστορία ενός βιολιού
  • [10] "Πρεμιέρα" για το iPad
  • [11] Τέλος εποχής στην Αίγυπτο ο»Ώ

  • [01] ΕΤΕΑΝ: "Πακέτο" στήριξης επιχειρήσεων

    "Το ελληνικό δημόσιο θα εγγυηθεί για δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ETEπ) προς τις ελληνικές τράπεζες εφόσον αυτές δεσμευθούν ότι θα συμμετέχουν στις προκηρύξεις του Ταμείου Επιχειρηματικότητας και του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ), ώστε να δημιουργηθεί ρευστότητα στην αγορά και αναθερμανθεί η οικονομία" δήλωσε ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας σήμερα σε ημερίδα με θέμα "Η Χρηματοδότηση της Επιχειρηματικότητας στη νέα Ελληνική Οικονομία".

    Όπως υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης η ενεργοποίηση αυτών των ευνοϊκών δανείων της ΕΤΕΠ προς τις ελληνικές τράπεζες έχει ως αποκλειστικό στόχο τη χρηματοδότηση επενδύσεων και κεφαλαίου κίνησης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Τις τράπεζες θα επιλέγει η ίδια η ΕΤΕπ, μετά από διαπραγμάτευση και με βάση τους κανόνες και τις εσωτερικές διαδικασίες της, με την απαραίτητη όμως μεσολάβηση της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου.

    Επίσης, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ανακοίνωσε ότι από την επόμενη εβδομάδα μέχρι το τέλος του 2011 θα δοθεί το πρώτο πακέτο για την άμεση στήριξη των επιχειρήσεων, ύψους 1,6 δισ. ευρώ, από το ΕΤΕΑΝ και το JEREMIE, το οποίο θα διοχετευθούν στην αγορά μέσω ευνοϊκών δανείων από τις τράπεζες.

    Απευθυνόμενος σε εκπροσώπους των χρηματοδοτικών ιδρυμάτων και της επιχειρηματικής κοινότητας, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέπτυξε τους βασικούς πυλώνες πρωτοβουλιών του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Απελευθέρωση ενιαίας αγοράς υπηρεσιών έως το 2012

    Την απελευθέρωση της ενιαίας αγοράς υπηρεσιών έως το 2012 δρομολογεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση.

    «Στη σημερινή εποχή της κρίσης, χρειάζεται να απελευθερώσουμε το διαθέσιμο αναπτυξιακό δυναμικό που υπάρχει σε μια ολοκληρωμένη ενιαία αγορά υπηρεσιών. Με αυτόν τον τρόπο, θα βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, να καινοτομήσουν και να δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις εργασίας. Έτσι θα παρέχονται καλύτερες και πιο ανταγωνιστικές υπηρεσίες, τόσο στους καταναλωτές όσο και στις επιχειρήσεις της ΕΕ» δήλωσε ο αρμόδιος για την Εσωτερική Αγορά Επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ.

    Σύμφωνα με την Επιτροπή, η αγορά υπηρεσιών αποτελεί την κινητήριο δύναμη της οικονομίας της ΕΕ: περίπου εννέα στις δέκα θέσεις εργασίας δημιουργούνται σε αυτόν τον τομέα. Ωστόσο, μολονότι οι υπηρεσίες αντιπροσωπεύουν επί του παρόντος τα δύο τρίτα του ΑΕΠ και της απασχόλησης στην ΕΕ, αντιστοιχούν μόνο στο ένα πέμπτο περίπου των συνολικών εμπορικών συναλλαγών εντός της ΕΕ. Σήμερα, μόνο το 8% περίπου των ευρωπαϊκών μικρομεσαίων επιχειρήσεων δραστηριοποιούνται σε άλλα κράτη μέλη. «Αυτή η έλλειψη δυναμισμού όχι μόνο περιορίζει τις δυνατότητες επιλογής για τους καταναλωτές, αλλά εμποδίζει και τις μικρές και καινοτόμες επιχειρήσεις να μεγαλώσουν, να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους και να γίνουν πιο ανταγωνιστικές», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή.

    Με σκοπό τη βελτίωση της λειτουργίας της αγοράς υπηρεσιών στην ΕΕ, η Επιτροπή ενέκρινε χθες σειρά δράσεων. Το 2011 και το 2012, η Επιτροπή θα διενεργήσει «έλεγχο επιδόσεων» της ενιαίας αγοράς υπηρεσιών από τη σκοπιά των χρηστών, π.χ. ενός Σουηδού αρχιτέκτονα που επιθυμεί να σχεδιάσει ένα σπίτι στην Ιταλία ή ενός κατοίκου της Φινλανδίας που χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες ενός Τσέχου λογιστή. Σκοπός είναι να επισημανθούν συγκεκριμένα πρακτικά προβλήματα που δημιουργούν εμπόδια στην εσωτερική αγορά υπηρεσιών και πώς η αλληλεπίδραση μεταξύ των διαφόρων κανόνων ενδέχεται να έχει απροσδόκητα αποτελέσματα.

    Επιπλέον, η Επιτροπή θα ξεκινήσει διμερή διάλογο με ορισμένα κράτη-μέλη στα οποία φαίνεται ότι υπάρχουν προβλήματα μεταφοράς της οδηγίας για τις υπηρεσίες στη νομοθεσία τους. Το 2011, η Επιτροπή θα προβεί σε μια πρώτη οικονομική εκτίμηση των αποτελεσμάτων από τη μεταφορά της οδηγίας και των επιπτώσεών της στη λειτουργία των αγορών υπηρεσιών και ανάλογες εκθέσεις, ετησίως.

    Τα οφέλη από την καλύτερη λειτουργία της ενιαίας αγοράς υπηρεσιών υπολογίζονται σε ετήσια κέρδη μεταξύ 60 και 140 δισ. ευρώ, που αντιπροσωπεύουν αύξηση του ΑΕΠ από 0,6 έως 1,5%.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] ΔΝΤ:Έκθεση για παγκόσμια οικονομία

    Η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία θα συνεχίσουν τη σημαντική εμπροσθοβαρή δημοσιονομική εξυγίανση που εφαρμόζουν, επισημαίνει σε έκθεσή του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τη δημοσιονομική αξιοπιστία της παγκόσμιας οικονομίας.

    Στη σύντομη αναφορά που γίνεται στις συγκεκριμένες χώρες επισημαίνεται ότι αυτές οι προσπάθειες θα μεταφρασθούν σε σημαντικές βελτιώσεις που θα αντικατοπτρίζουν κυρίως την περικοπή δαπανών, συμπεριλαμβανομένων μισθών και συντάξεων στο δημόσιο τομέα.

    Επίσης, η έκθεση προβλέπει και για τις τρεις χώρες "περαιτέρω πρόοδο σε ό,τι αφορά τη μείωση του ελλείμματος το 2012". Στο ίδιο πνεύμα η έκθεση αναφέρει επίσης ότι οι μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες θα ακολουθήσουν περιοριστική πολιτική η οποία θα οδηγήσει σε μείωση των ελλειμμάτων τους.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Στη Βουλή το ν/σ για τα "κλειστά"

    Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την «αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας και την κατάργηση αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων» που αφορά το "άνοιγμα" των "κλειστών" επαγγελμάτων.

    Σκοπός του προτεινόμενου σχεδίου νόμου, όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση, είναι η αποκάθαρση της νομοθεσίας που διέπει την πρόσβαση σε επαγγέλματα και την άσκησή τους από πλήθος αδικαιολόγητων ρυθμίσεων περιοριστικών της επαγγελματικής ελευθερίας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Αντικείμενο εκμετάλλευσης το ακαδημαϊκό άσυλο;

    Σε νεοκλασσικό κτίριο στη συμβολή των οδών Πατησίων και Ηπείρου μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα οι μετανάστες που είχαν κάνει κατάληψη της νομικής σχολής. Οπως αναφέρεται μεταξύ των όρων της συμφωνίας που επετεύχθη είναι ότι θα φιλοξενηθούν στο κτίριο όχι για διάστημα μεγαλύτερο των 15 ημερών, η παρουσία της αστυνομίας θα είναι διακριτική και ο αριθμός των αλληλέγγυων στους μετανάστες περιορισμένος.

    «Η κυβέρνηση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα υπερασπιζόμενη την έννομη τάξη και το κράτος δικαίου διασφάλισε την ειρηνική και ασφαλή έξοδο της ομάδας αυτής από το Πανεπιστήμιο και τον τερματισμό της κατάλυσης του ασύλου» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

    Στο μεταξύ, τα τελευταία χρόνια έρχεται και παρέρχεται με αμείωτη ένταση το θέμα του ακαδημαϊκού ασύλου. Σήμερα, όμως, η αφορμή για την οποία έχει τεθεί το ζήτημα είναι διαφορετική. Καθηγητές των πανεπιστημίων, εξάλλου, σημειώνουν ότι «δύο θέματα "ταμπού", αυτό του ασύλου και εκείνο των μεταναστών έρχονται μαζί για να δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό μείγμα».

    Οι εξελίξεις, πάντως, δείχνουν ότι σ΄αυτή τη περίπτωση -ίσως περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη- το ακαδημαϊκό άσυλο έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης και σκοπιμοτήτων.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Απεργιακό μέτωπο από τους γιατρούς

    Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι γιατροί, από τις αρχές Φεβρουαρίου, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας "Διαρθρωτικές αλλαγές στο Σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις" που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) προχωρεί σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες πανελλαδικά από την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου.

    Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν κηρύξει για την ερχόμενη Τρίτη (1η Φεβρουαρίου) 4ωρη στάση εργασίας (9π.μ.-13:00), προκειμένου να συμμετάσχουν στην πανιατρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα στις 10 το πρωί, έξω από το υπουργείο Υγείας.

    «Ο αγώνας συνεχίζεται με την ίδια ένταση», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ενώ τη Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου, συνεδριάζει το ΔΣ του ΠΦΣ, προκειμένου να «χαράξει το πλάνο των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου».

    Σε ανακοίνωση του ΠΦΣ επισημαίνεται ότι οι φαρμακοποιοί θεωρούν ότι πέτυχαν μια πρώτη νίκη στην ακρόαση των φορέων στη Βουλή, ωστόσο τα υπόλοιπα μέτωπα παραμένουν ανοικτά.

    Σημειώνεται ότι από την 1η Φεβρουαρίου, οι φαρμακοποιοί της Αττικής δε θα εκτελούν συνταγές με πίστωση των ασφαλισμένων των Ταμείων ΟΠΑΔ, ΤΣΑΥ, ΤΑΣ, Δικηγόρων και ΗΣΑΠ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Στη Βουλή οι αστικές συγκοινωνίες

    Με κάποιες μικρές τροποποιήσεις σε επιμέρους άρθρα, προϊόν του δημόσιου διαλόγου με όλους τους φορείς, κατατέθηκε χθες στη βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την «Εξυγίανση, αναδιάρθρωση και ανάπτυξη των Αστικών Συγκοινωνιών Περιφέρειας Αττικής».

    Οι τροποποιήσεις, όπως έγινε γνωστό είναι οι εξής:

    - Στο άρ.12, παρ.1 αφαιρέθηκε ο όρος περί «κατάργησης» Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και πλέον μιλούμε για «αντικατάσταση» των Συλλογικών Συμβάσεων στο πλαίσιο των νέων Οργανισμών

    - Στο άρ. 3, διευκρινίστηκε ότι η διαγραφή χρεών αφορά και στα χρέη του ΟΑΣΑ

    - Στο άρ. 9, παρ.4 διευκρινίζεται ότι μετά τους αιτούντες μετάταξη, θα ακολουθήσουν κατά προτεραιότητα οι ήδη αποσπασμένοι εκτός Ομίλου ΟΑΣΑ

    - Στο άρ.9, παρ.4 επίσης, εξαιρέθηκαν από την υποχρεωτική μετάταξη οι θεμελιώνοντες συνταξιοδοτικό δικαίωμα εντός του έτους, οι οποίοι έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να κάνουν χρήση του δικαιώματός τους αυτού

    - Στο άρ. 5, παρ.1 αφαιρέθηκε η πρόβλεψη για σύμπραξη του ΟΑΣΑ με Νομικά Πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

    - Στο άρ. 11, παρ.4 έγινε δεκτό, να μην ισχύουν τα αρχικά οργανογράμματα υποχρεωτικά για τρία χρόνια.

    Το υπουργείο έκανε επίσης δεκτή την πρόταση για μελέτη εντός ενός χρόνου, του μοντέλου λειτουργίας μιας εταιρείας, ενώ θετικά αντιμετωπίζονται και μια σειρά άλλων θεμάτων, που μπορεί να ενσωματωθούν κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [08] Απογραφή πληθυσμού

    Από τις 30 Μαρτίου έως τις 13 Απριλίου θα διεξαχθεί από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) η γενική απογραφή του πληθυσμού και των κατοικιών της χώρας, ενώ θα έχει προηγηθεί- από 1 έως 28 Φεβρουαρίου- η γενική απογραφή των κτιρίων. Στόχος της γενικής απογραφής πληθυσμού και κατοικιών, που θα έχει ημερομηνία αναφοράς την 29η Μαρτίου, είναι να καταγραφούν όλα τα άτομα που διαμένουν στην ελληνική επικράτεια, στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, δηλ. στον τόπο της συνήθους διαμονής τους. Θα γίνει η καταμέτρηση των νοικοκυριών και της σύνθεσής τους, η καταγραφή των μελών των νοικοκυριών και των δημογραφικών, κοινωνικών, εκπαιδευτικών και οικονομικών χαρακτηριστικών τους, καθώς και η καταγραφή των χαρακτηριστικών και ανέσεων όλων των κατοικιών της χώρας.

    Ο υπεύθυνος και τα μέλη του νοικοκυριού σε συνεργασία με τον απογραφέα, που και αυτός θα είναι εντεταλμένο άτομο της ΕΛΣΤΑΤ, θα συμπληρώσουν τα ειδικά ερωτηματολόγια, με τη μέθοδο της συνέντευξης, ενώ το περιεχόμενο των ερωτηματολογίων θα είναι εμπιστευτικό και θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για στατιστικούς σκοπούς.

    Αντικείμενο της γενικής απογραφής κτιρίων, που θα έχει ημερομηνία αναφοράς τη 15η Ιανουαρίου, είναι η καταμέτρηση όλων των κτιρίων της χώρας, με αναφορά στη βασική τους χρήση, στο ιδιοκτησιακό τους καθεστώτος και σε άλλα χαρακτηριστικά τους. Οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές των κτιρίων θα κληθούν να συνεργαστούν με τον εντεταλμένο και εκπαιδευμένο άτομο της ΕΛΣΤΑΤ για τη συμπλήρωση του ειδικού ερωτηματολογίου, με τη μέθοδο της συνέντευξης.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [09] Η ιστορία ενός βιολιού

    Μία συναρπαστική μουσική περιπέτεια με πρωταγωνιστή...ένα βιολί, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μικροί φίλοι της μουσικής στο Κυριακάτικο πρωινό της 30ης Ιανουαρίου στις 11.30 το πρωί στην Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

    Εκεί οι μικροί επισκέπτες θ' ανακαλύψουν την ιστορία που «κουβαλάει» ένα ιταλικό βιολί Marconcini του 19ου αιώνα, που, από τον κατασκευαστή του- ο οποίος το πούλησε σε ένα βιολονίστα- η τύχη το έφερε ύστερα από περιπέτειες διακοσίων ετών να βρεθεί κοντά στην Καμεράτα- Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής και συγκεκριμένα στα χέρια μίας μουσικού της Καμεράτα: της βιολονίστας Τζουλιέτα Αβετιάν.

    Η αρμενικής καταγωγής βιολονίστα θα ερμηνεύσει επί σκηνής σε αυτό, αποσπάσματα από δημοφιλή έργα προερχόμενα από διαφορετικές χώρες και περιόδους της μουσικής.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [10] "Πρεμιέρα" για το iPad

    Το iPad διατίθεται σε δύο εκδόσεις με πλήρη ελληνική υποστήριξη: η πρώτη διαθέτει Wi-Fi, ενώ η δεύτερη Wi-Fi και 3G, με τιμές που ξεκινούν από 529 ευρώ (με ΦΠΑ).

    Με το iPad ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί στο διαδίκτυο, να διαβάσει και να γράψει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να δει φωτογραφίες, να παρακολουθήσει ταινίες, να ακούσει μουσική, να παίξει παιχνίδια, καθώς επίσης να διαβάσει ηλεκτρονικά βιβλία (e-books).

    Το iPad είναι πιο λεπτό και πιο ελαφρύ από τους φορητούς υπολογιστές (laptop ή netbook), διαθέτοντας πάχος 1,3 εκατοστά και βάρος 0,7 κιλά. Διαθέτει επεξεργαστή Α4 που έχει σχεδιάσει η ίδια η Apple, μπαταρία που διαρκεί για περισσότερες από δέκα ώρες χρήσης οθόνη 9,7 ιντσών LCD-backlit υψηλής ευκρίνειας και πολλαπλής αφής (Multi-Touch), καθώς επίσης ψηφιακό πληκτρολόγιο αφής σχεδόν κανονικού μεγέθους.

    Το iPad συνδέεται με υπολογιστή PC ή Mac μέσω iTunes, όπως ακριβώς το iPhone & το iPod touch, ώστε να μπορεί ο χρήστης να συγχρονίσει επαφές, φωτογραφίες, μουσική, ταινίες, βίντεο και άλλες εφαρμογές. Μέσω του online καταστήματος εφαρμογών App Store, o χρήστης μπορεί να βρει πάνω από 400.000 εφαρμογές για το iPad, ενώ στο iTunes Store θα βρει πάνω από 1 εκατομμύριο τραγούδια και βίντεο.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [11] Τέλος εποχής στην Αίγυπτο

    Ο Αιγύπτιος αντιφρονών Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι, πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), έφτασε χθες Πέμπτη στο Κάιρο και δήλωσε έτοιμος να ηγηθεί της αλλαγής του καθεστώτος του αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

    Από την πλευρά της η Μουσουλμανική Αδελφότητα, βασικό κίνημα της αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στις διαδηλώσεις "οργής" που είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν σήμερα μετά την προσευχή. Μέχρι στιγμής η Μουσουλμανική Αδελφότητα άφηνε τα μέλη της να αποφασίζουν μόνα τους αν θα συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις ή όχι.

    Εξάλλου, τουλάχιστον 20 μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, ανάμεσά τους πέντε πρώην βουλευτές και πέντε μέλη του πολιτικού γραφείου της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος της οργάνωσης Αμπντελμονέιμ Αμπντέλ Μάκσουντ.

    Οι χθεσινές διαδηλώσεις σημαδεύτηκαν από τον θάνατο ενός ακόμα διαδηλωτή από την αστυνομία, του έβδομου από την Τρίτη, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών στο χωριό Σέιχ Ζουαγιέντ, στο βόρειο Σινά, ενώ περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί σε όλη την Αίγυπτο, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των δυνάμεων ασφαλείας.

    Ο ΕλΜπαραντέι δήλωσε από το Κάιρο: "Πρόκειται για μία κρίσιμη στιγμή στην ιστορία της Αιγύπτου (...) Η επιθυμία για αλλαγή πρέπει να γίνει σεβαστή".

    Ο πρώην επικεφαλής της ΙΑΕΑ δεν ηγείται κάποιου κόμματος, όμως δημιούργησε ένα κίνημα, τον Εθνικό Σύλλογο για την Αλλαγή, το οποίο ζητεί δημοκρατικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 January 2011 - 7:30:24 UTC