Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπαγίς: "Η Τουρκία δεν παραιτείται"
  • [02] Διαπραγματεύσεις για τη μετεγκατάσταση των μεταναστών
  • [03] Φάκελος με σφαίρες σε πρεσβεία
  • [04] Κινητοποιήσεις γιατρών ο»Ώ

  • [01] Μπαγίς: "Η Τουρκία δεν παραιτείται"

    Την πεποίθησή του ότι «η Τουρκία δεν παραιτείται από την Ε.Ε. για την Κύπρο ούτε και από την Κύπρο για την Ε.Ε.», εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς.

    Μιλώντας σε τηλεοπτικό πρόγραμμα της δημόσιας τουρκικής τηλεόρασης (TRT), ο Εγκεμέν Μπαγίς σημείωσε ότι πολλοί που «πριν από 5 χρόνια έλεγαν ότι ήταν λάθος η ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε., τώρα λένε άλλα πράγματα».

    Ο Τούρκος υπουργός, αρμόδιος για τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. τόνισε ακόμη ότι τα εμπόδια που θέτει η ελληνοκυπριακή πλευρά στις διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε., δεν μπορούν να εξηγηθούν λογικά, ως απόρροια των ελληνοκυπριακών συμφερόντων και υποστήριξε ότι «πίσω από αυτούς (τους ελληνοκυπρίους) υπάρχουν άλλες δυνάμεις».

    «Ποιες μπορεί να είναι αυτές; Μπορεί να είναι αυτές που ανησυχούν ότι η Τουρκία θα είναι ανταγωνιστής τους όταν γίνει πλήρες μέλος στην Ε.Ε.;», αναρωτήθηκε ο κ. Μπαγίς.

    Επιπλέον, χαρακτήρισε πιθανή ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. «τίτλο ασφάλειας» για τους Ελληνοκυπρίους.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Διαπραγματεύσεις για τη μετεγκατάσταση των μεταναστών

    Εντατικές διαπραγματεύσεις για την ειρηνική διευθέτηση του προβλήματος, που δημιουργήθηκε με την άρνηση των μεταναστών απεργών πείνας, να αποχωρήσουν από το κτίριο της Νομικής και να μεταφερθούν σε άλλο, προτεινόμενο από την πρυτανεία του Πανεπιστημίου, διεξάγονται αυτή τη ώρα, τόσο στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μεταξύ του υπουργού, Χρ. Παπουτσή, και εκπροσώπων των μεταναστών, όσο και στο κτίριο της Νομικής, όπου κατέφθασαν ο πρόεδρος και μέλη του Πρυτανικού Συμβουλίου.

    Οι μετανάστες έδειξαν να υπαναχωρούν και να δέχονται την μετεγκατάσταση, αλλά υπό όρους. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, δεν κατέστη έως τώρα εφικτή η ικανοποιήση των αιτημάτων τους. Δέχθηκαν να αποχωρήσουν, υπό τις προϋποθέσεις η εγκατάστασή τους και η παραμονή τους στο προτεινόμενο κτίριο να γίνει χωρίς τη συνοδεία αστυνομικών και μαζί τους μέσα στον νέο χώρο να βρίσκονται και οι Κινήσεις Αλληλεγγύης. Υπό τους νέους όρους, ο ιδιοκτήτης του προτεινόμενου κτιρίου απέσυρε τη συμφωνία παραχώρησης και ξεκίνησε έρευνα αναζήτησης νέου κτιρίου.

    Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, ενώ η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κτίριο έχει απαγορευθεί και έχει κλείσει ο σταθμός του Μετρό στο Πανεπιστήμιο. Εντός του κλοιού παραμένουν κυρίως μέλη οργανώσεων αλληλεγγύης προς τους μετανάστες απεργούς.

    Ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, Νίκος Γιαννόπουλος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «τα μέλη της Κίνησης θα παραμείνουν στο πλευρό των απεργών μέχρις εσχάτων».

    Δύο εισαγγελείς βρίσκονται στην Γενική Αστυνομική Διευθύνση Αττικής και ένας βρίσκεται με τις δυνάμεις της Αστυνομίας.

    Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα διυπουργική σύσκεψη στο πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.

    Την ανάγκη να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα, επεσήμανε η υπουργός Παιδείας. Ταυτόχρονα, η κ. Διαμαντοπούλου έκανε λόγο για «κατάχρηση και καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου από ομάδα μεταναστών που οδηγήθηκε εκεί και καθοδηγήθηκε από συγκεκριμένες οργανώσεις και πολιτικές δυνάμεις» και πρόσθεσε ότι «υπάρχει θεσμικό πλαίσιο και νόμος και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μην τον εφαρμόζει».

    "Αγγίζουμε με ανθρωπιά τα προβλήματα των μεταναστών, χωρίς όμως να καταλύεται η τάξη", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής. Υπογράμμισε δε πως "δεν νοείται να μην υπάρχει εφαρμογή του νόμου", ενώ χαρακτήρισε το μεταναστευτικό "θέμα που έχει πολλές προεκτάσεις".

    "Είμαστε η μόνη κυβέρνηση που έχουμε μια συγκεκριμένη πολιτική. Την εφαρμόζουμε και την αναδεικνύουμε. Κυρίαρχο είναι το δημόσιο συμφέρον", είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Φάκελος με σφαίρες σε πρεσβεία

    Φάκελος με σφαίρες και προκήρυξη εστάλη στην ελληνική πρεσβεία στη Μαδρίτη. Ο φάκελος εντοπίστηκε κατά τον έλεγχο της εισερχόμενης αλληλογραφίας και κρίθηκε σκόπιμο να ακολουθηθεί διαδικασία ασφαλούς ανοίγματος με τη συνδρομή των ισπανικών αρχών.

    Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, φάκελος με παρόμοιο περιεχόμενο είχε φθάσει, χθες, στο επίτιμο προξενείο της Ελλάδας στη Βαρκελόνη.

    Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης Ι.Α. Ζέπος έδωσε εκ νέου οδηγίες σε όλες τις Αρχές της Εξωτερικής Υπηρεσίας για την τήρηση αυξημένων μέτρων ασφαλείας.

    Στο μεταξύ, τρία νέα εντάλματα σύλληψης, για ήδη καταζητούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» εξέδωσαν οι Εφέτες Ανακριτές, για την αποστολή 14 παγιδευμένων δεμάτων με προορισμό πρεσβείες στην Αθήνα και ξένους ηγέτες στο εξωτερικό.

    Τα νέα εντάλματα εκδόθηκαν για τους Γιώργο Νικολόπουλο, αδελφό του 23χρονου που συνελήφθη χθες στην Κηφισιά, Νταμιανό Μπολάνο και Χρήστο Τσάκαλο, αδελφό του Γεράσιμου Τσάκαλου που συνελήφθη επ' αυτοφώρω τον περασμένο Νοέμβριο με τον Παναγιώτη Αργυρού για τα «τρομοδέματα».

    Αργά το μεσημέρι ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τον Εφέτη Ανακριτή, για να απολογηθεί αύριο το πρωί, ο 23χρονος Μιχάλης Νικολόπουλος, που συνελήφθη χθες στην Κηφισιά, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», αλλά και για την υπόθεση της αποστολής των «τρομοδεμάτων» τον περασμένο Νοέμβριο.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Κινητοποιήσεις γιατρών

    Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι γιατροί, από τις αρχές Φεβρουαρίου, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας "Διαρθρωτικές αλλαγές στο Σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις" που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) προχωρεί σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες πανελλαδικά από την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου.

    Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν κηρύξει για την ερχόμενη Τρίτη (1η Φεβρουαρίου) 4ωρη στάση εργασίας (9π.μ.-13:00), προκειμένου να συμμετάσχουν στην πανιατρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα στις 10 το πρωί, έξω από το υπουργείο Υγείας.

    «Ο αγώνας συνεχίζεται με την ίδια ένταση», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ενώ τη Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου, συνεδριάζει το ΔΣ του ΠΦΣ, προκειμένου να «χαράξει το πλάνο των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου».

    Σε ανακοίνωση του ΠΦΣ επισημαίνεται ότι οι φαρμακοποιοί θεωρούν ότι πέτυχαν μια πρώτη νίκη στην ακρόαση των φορέων στη Βουλή, ωστόσο τα υπόλοιπα μέτωπα παραμένουν ανοικτά.

    Σημειώνεται ότι από την 1η Φεβρουαρίου, οι φαρμακοποιοί της Αττικής δε θα εκτελούν συνταγές με πίστωση των ασφαλισμένων των Ταμείων ΟΠΑΔ, ΤΣΑΥ, ΤΑΣ, Δικηγόρων και ΗΣΑΠ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 January 2011 - 19:30:16 UTC