Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την 1η Μαΐου όλα τα Ταμεία με ηλεκτρονική συνταγογράφηση
  • [02] "Πρόοδος στις συνομιλίες για το Κυπριακό"
  • [03] Γ. Παπανδρέου: "Να εφαρμοστούν οι νόμοι"
  • [04] Φραστική επίθεση
  • [05] "Αντιτρομοκρατική" σύλληψη ο»Ώ

  • [01] Την 1η Μαΐου όλα τα Ταμεία με ηλεκτρονική συνταγογράφηση

    Μέχρι την 1η Μαΐου του 2011 όλα τα Ταμεία, συμπεριλαμβανομένων και των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ, θα έχουν ενταχθεί στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ενώ ως το 2017, το σύστημα θα επεκταθεί σε όλους τους κλάδους του ΕΣΥ και σε όλους τους παρόχους ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών, ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Εργασίας.

    "Μεγάλη τομή που θα επιτρέψει τον αποτελεσματικό έλεγχο και τον εξορθολογισμό των δαπανών και της διαφάνειας στη λειτουργία των φορέων του ασφαλιστικού συστήματος, που αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την βιωσιμότητά του και την εξασφάλιση της παροχής αξιοπρεπών συντάξεων," χαρακτήρισε το έργο η Υπουργός Εργασίας Λ. Κατσέλη, ενώ χαρακτήρισε τη μέχρι σήμερα λειτουργία του Ασφαλιστικού Συστήματος "παράδειγμα κακοδιαχείρησης ανομίας και εκτροπής".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] "Πρόοδος στις συνομιλίες για το Κυπριακό"

    Έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για το Κυπριακό, ανέφερε ο γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, μετά τη συνάντηση με τον Κύπριο πρόεδρο Δ. Χριστόφια και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντ. Έρογλου.

    Με βάση τις σημερινές συνομιλίες, διεφάνη ότι οι δυο ηγέτες έχουν εργαστεί για να προσεγγίσει ο ένας τις θέσεις του άλλου με μια σειρά από προτάσεις που προσπαθούν να γεφυρώσουν τις διαφορές, ιδίως στα κεφάλαια της οικονομίας, των θεμάτων ΕΕ και της διακυβέρνησης και κατανομής των εξουσιών, είπε ο γγ του ΟΗΕ.

    Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τις διαπραγματεύσεις, με σειρά συναντήσεων τις προσεχείς εβδομάδες.

    Η σχετική έκθεση του γγ του ΟΗΕ θα υποβληθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας στο τέλος Φεβρουαρίου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Γ. Παπανδρέου: "Να εφαρμοστούν οι νόμοι"

    "Να εφαρμοστούν οι νόμοι", "να μην καταλυθεί το κράτος δικαίου" και "να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους", ζήτησε ο πρωθυπουργός στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα της κατάληψης της Νομικής από παράνομους μετανάστες. "Δεν είναι στην πρόθεσή μας να ασκήσουμε βία, αλλά δεν θα υποκύψουμε σε βίαιους εκβιασμούς", ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου.

    «Στόχος μας είναι να βρεθεί λύση, που θα θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των ανθρώπων αυτών, αλλά και την εξέλιξη της πανεπιστημιακής διαδικασίας χωρίς κατασταλτικά μέσα», δήλωσε ο πρόεδρος της συνόδου των Πρυτάνεων Θ. Παπαθεοδώρου, μετά τη συνάντηση που είχε με την υπουργό Παιδείας, σημειώνοντας ότι οι επαφές με όλους τους φορείς συνεχίζονται, προκειμένου να βρεθεί σύντομα λύση.

    «Αγωνιζόμαστε να βρεθεί μία λύση στο πρόβλημα», ανέφερε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνης, ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση.

    Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο έντονης αντιπαράθεσης, στη Βουλή, ανάμεσα σε ΝΔ και ΛΑΟΣ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Οι πρυτανικές αρχές έχουν, κυρίως, από τον νόμο, την ευθύνη να φυλάσσουν το άσυλο, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης.

    Στο μεταξύ, ο Χρ. Παπουτσής τονίζει ότι «το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι έτοιμο να συνδράμει τις Πανεπιστημιακές αρχές, μόνο στο πλαίσιο του νόμου και με παρουσία των εισαγγελικών αρχών, ώστε να εγγυηθεί την ειρηνική και ασφαλή αποχώρηση από το κτήριο της Νομικής».

    Να ανακοινώσει άμεσα μέτρα υπέρ των μεταναστών, κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών η Αλ. Παπαρήγα, αλληλεγγύη στους μετανάστες εξέφρασε ο Αλ. Τσίπρας, ενώ πρόταση νόμου για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, όπως αυτό ισχύει σήμερα, θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Φραστική επίθεση

    "Άνευ ιδιαίτερης σημασίας" θεωρεί το περιβάλλον του Κώστα Σημίτη, το φραστικό περιστατικό με το οποίο ήρθε αντιμέτωπος ο πρώην πρωθυπουργός, στο Κέντρο της Αθήνας, το μεσημέρι.

    Ειδικότερα, εξερχόμενος από το γραφείο του στην οδό Ακαδημίας περίπου λίγο πριν από τις 15:00, ο κ. Σημίτης, ο οποίος συνοδευόταν από τον επικεφαλής της προσωπικής του ασφάλειας, αναγνωρίστηκε και έγινε στόχος φραστικών επιθέσεων από ομάδα νεαρών, οι οποίοι κολλούσαν αφίσες στην περιοχή και που, κατά το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο επικεφαλής της ασφάλειας του κ. Σημίτη τον οδήγησε άμεσα σε ασφαλές σημείο, σε παρακείμενη πολυκατοικία, όπου και παρέμειναν λίγα λεπτά, έως ότου επιστρέψουν στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] "Αντιτρομοκρατική" σύλληψη

    Ένα πιστόλι, μια χειροβομβίδα, ένα στιλό με κρυφή κάμερα, μία πλαστή ταυτότητα και ένα πορτοφόλι με αστυνομικό σήμα, είχε στην κατοχή του ο νεαρός που συνελήφθη, κοντά στην Τροχαία Κηφισιάς, το μεσημέρι.

    Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, από την πρώτη εξέταση της μικροκάμερας προκύπτει ότι υπάρχει καταγραφή του κτηρίου της Τροχαίας και της περιοχής, αλλά αυτά θα εξετασθούν λεπτομερώς στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, επισήμως δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη τα στοιχεία του συλληφθέντα, καθώς δεν συνεργάζεται, δεν δέχεται να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα, ούτε να μιλήσει με τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, όπου εξετάζεται.

    Το δεύτερο άτομο, που ήταν μαζί του και διέφυγε τη σύλληψη, σύμφωνα με περιγραφές, ήταν ψηλός, καλοντυμένος και δεν έχει εντοπισθεί ακόμη παρά τις αναζητήσεις από την Αστυνομία.

    Για την ταυτότητα του συλληφθέντα και λεπτομέρειες, που αφορούν την υπόθεση, αναμένεται ανακοίνωση από την ελληνική αστυνομία, όταν προχωρήσουν οι έρευνες.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 January 2011 - 19:30:19 UTC