Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα 48ωρη απεργία σε ΟΣΕ, Προαστιακό
  • [02] Παράνομη κρίθηκε η απεργία της ΟΣΥΠΑ
  • [03] Αυστηρότεροι έλεγχοι στις ζωοτροφές για τις διοξίνες.
  • [04] Σε επαγρύπνηση οι υπηρεσίες υγείας για τη γρίπη Η1Ν1
  • [05] Απεργία πείνας μεταναστών
  • [06] Λεύκωμα Μ. Κακογιάννη
  • [07] Στους 35 οι νεκροί
  • [08] Σε επίπεδα ρεκόρ
  • [09] Η κρίση χρέους στο Νταβός ο»Ώ

  • [01] Νέα 48ωρη απεργία σε ΟΣΕ, Προαστιακό

    Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν για άλλο ένα 48ωρο τα τρένα του ΟΣΕ, λόγω της νέας απεργίας που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών για την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη, 26 και 27 του μηνός, συνεχίζοντας τις αντιδράσεις τους στις μετατάξεις που προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο.

    Έτσι την Τετάρτη και την Πέμπτη δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο των τρένων και του Προαστιακού. Εξαιρούνται τα διεθνή δρομολόγια 334, 335, 336, 337, 460, 461, τα οποία καταργούνται μεν στην ελληνική διαδρομή τους, αλλά οι επιβάτες τους θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με λεωφορεία.

    Μεταβολές επέρχονται και στα αυριανά δρομολόγια. Συγκεκριμένα, καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια : IC 74, IC 75, 604, 504, 505, το δρομολόγιο 605 καταργείται στη διαδρομή Θεσσαλονίκη - Αθήνα και το 614 καταργείται στη διαδρομή Αλεξανδρούπολη - Δίκαια.

    Επίσης, καταργούνται τα δρομολόγια 1558, 2530, 2533 στη διαδρομή Αθηνα-Χαλκίδα, 753, 757 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας-Φλώρινας, 1586, 1587 Λάρισας- Βόλου και άλλα 10 δρομολόγια του Προαστιακού.

    Τέλος, την Παρασκευή καταργούνται τα δρομολόγια 613 στη διαδρομή Δίκαια - Αλεξανδρούπολη και 734 στη διαδρομή Φλώρινα - Έδεσσα, καθώς και τα δρομολόγια 444 & 445.

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η απεργία αυτή επηρεάζει και τα δρομολόγια του Μετρό, καθώς το συγκεκριμένο μέσο δεν θα πηγαίνει μέχρι το αεροδρόμιο, αλλά θα έχει τέρμα στη Δουκίσσης Πλάκεντίας, καθώς το συγκεκριμένο τμήμα ανήκει στον ΟΣΕ και λόγω της απεργίας δεν θα εξασφαλίζεται Υπηρεσία Κυκλοφορίας για τους συρμούς του Μετρό..

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Παράνομη κρίθηκε η απεργία της ΟΣΥΠΑ

    Παράνομη για τρίτη κατά σειρά φορά, κηρύχθηκε η 24ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει για σήμερα, Τρίτη, η Ομοσπονδία Σωματείων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ΟΣΥΠΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο που βρίσκεται ήδη στη βουλή και αφορά την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

    Η διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας προσέφυγε στη δικαιοσύνη και το δικαστήριο κήρυξε την απεργία παράνομη και η σχετική απόφαση επιδόθηκε με Δικαστικό Επιμελητή στην ΟΣΥΠΑ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Αυστηρότεροι έλεγχοι στις ζωοτροφές για τις διοξίνες.

    Οι εταιρείες που παράγουν ζωοτροφές θα πρέπει να υπόκεινται σε αυστηρότερους ελέγχους ασφαλείας προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι η καρκινογόνα ουσία διοξίνη δε θα εισχωρήσει στην τροφική αλυσίδα, ανέφεραν σήμερα οι υπουργοί Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά από το σκάνδαλο που ξέσπασε στην Γερμανία.

    Συγκεκριμένα, οι υπουργοί Γεωργίας ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αυστηρότερους ελέγχους στις εταιρείες που παράγουν ζωοτροφές, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες.

    Οι μελλοντικοί κανόνες πρέπει να διασφαλίζουν ότι οι ζωοτροφές και τα βιομηχανικά λίπη διαχωρίζονται αυστηρά, ενώ θα πρέπει ακόμη να δημιουργηθούν καλύτερα συστήματα προειδοποίησης μεταξύ των κρατών- μελών.

    Η Κομισιόν αναμένεται να πραγματοποιήσει τις προτάσεις της μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Σε επαγρύπνηση οι υπηρεσίες υγείας για τη γρίπη Η1Ν1

    Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι υπηρεσίες Υγείας για τη γρίπη Η1Ν1, καθώς έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και έχουν καταγραφεί 37 σοβαρά κρούσματα, που έχουν νοσηλευθεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

    «Η εικόνα αυτή είναι αναμενόμενη για την εποχική γρίπη και το υπουργείο, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ), παρακολουθεί την εξέλιξή της», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

    Σύμφωνα με τα δεδομένα από το τμήμα επιδημιολογικής επιτήρησης του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. η Ελλάδα έχει εισέλθει στην αναμενόμενη εποχική δραστηριότητα της γρίπης. Στη χώρα μας, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, το επικρατούν στέλεχος γρίπης, που εργαστηριακά επιβεβαιώνεται είναι το στέλεχος Α(Η1Ν1)2009.

    Ως κύρια μέτρα δημόσιας υγείας, για την αντιμετώπιση της εποχικής έξαρσης της γρίπης, συστήνονται τα εξής:

    Η τήρηση των μέτρων αναπνευστικής υγιεινής και υγιεινής των χεριών.

    Η σωστή χρήση των αντι-ιικών φαρμάκων κατά της γρίπης, όταν υπάρχουν οι κατάλληλες ενδείξεις κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών, η οποία πρέπει να ξεκινά όσο το δυνατόν συντομότερα, με απλή ιατρική συνταγή και χωρίς να αναμένεται η εργαστηριακή επιβεβαίωση, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

    Η συνέχιση του εμβολιασμού έναντι της γρίπης των ευπαθών ομάδων, καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα, καθώς και ιδιαιτέρως του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού με κύριο στόχο την προστασία των ασθενών τους.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Απεργία πείνας μεταναστών

    Με αίτημα τη "νομιμοποίηση όλων των μεταναστών/μεταναστριών και τα ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους Έλληνες εργαζόμενους/εργαζόμενες" 250 οικονομικοί μετανάστες στην Αθήνα και άλλοι 50 στη Θεσσαλονίκη ξεκινούν από σήμερα απεργία πείνας.

    Προέρχονται στη συντριπτική τους πλειονότητα από αραβόφωνες χώρες της Βόρειας Αφρικής και εργάζονται ως επί το πλείστον σε αγροτικές δουλειές και σε οικοδομές. Διαμαρτύρονται ότι ζουν "στο σκοτάδι της παρανομίας, σε συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης της εργασίας τους".

    Προτιμάμε να πεθάνουμε εδώ, παρά τα παιδιά μας να ζήσουν αυτά που περάσαμε εμείς", αναφέρουν.

    Οι περισσότεροι έφθασαν σήμερα στην Αθήνα από την Κρήτη και προσδοκούν ότι θα έχουν την υποστήριξη και ενεργό συμμετοχή και άλλων οικονομικών μεταναστών που ζουν και δουλεύουν στην Αθήνα. Ήδη, αντιρατσιστικές οργανώσεις και εθελοντές Έλληνες βρίσκονται στο πλευρό τους για την καλύτερη διοργάνωση του χώρου διαμονής τους και την υγειονομική τους περίθαλψη.

    Οι 250 που ξεκινούν την απεργία πείνας σήμερα στην Αθήνα θα διαμείνουν στο παλιό κτίριο της Νομικής Σχολής, με είσοδο από τη Σόλωνος, ώστε να μην τίθεται ζήτημα παρακώλυσης των φοιτητών στην παρακολούθηση των μαθημάτων τους, καθώς το συγκεκριμένο κτίριο δεν χρησιμοποιείται πλέον για τις ανάγκες της Σχολής. Συγχρόνως, ομάδα εθελοντών γιατρών από τους Γιατρούς του Κόσμου και την ΕΙΝΑΠ θα τους παρακολουθεί σε καθημερινή βάση για τυχόν προβλήματα που θα παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας.

    Όπως τονίζουν οι ίδιοι οι μετανάστες, "δεν πρόκειται για εικονική απεργία". Σήμερα, σε συνέλευση, οι 250 οικονομικοί μετανάστες θα καθορίσουν τον συντονισμό τους, ενώ αύριο στις 12 το μεσημέρι θα δώσουν συνέντευξη τύπου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Λεύκωμα Μ. Κακογιάννη

    Σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα, παρουσιάστηκε χθες στο Ίδρυμα Κακογιάννη, το λεύκωμα "Μιχάλης Κακογιάννης: Κινηματογράφος", με σπάνιες φωτογραφίες από την κινηματογραφική διαδρομή του σκηνοθέτη (εκδ. Μίλητος, σελ.404)

    Ένα τεράστιο σε όγκο, βαρύ αλλά αξιόλογο βιβλίο , σχολίασε ο Μ.Κακογιάννης , απευθύνοντας ευχαριστίες στον συνεργάτη του, Γιώργο Πηλιχό για την επιλογή των φωτογραφιών.

    Η αγαπημένη του Έλλη Λαμπέτη , στο "Κορίτσι με τα μαύρα", η Μελίνα Μερκούρη στη "Στέλλα", ο Άντονι Κουήν, ο Αλαν Μπέητς στον "Ζορμπά", η Ειρήνη Παππά, η Κάθριν Χέμπορν, η Σάρλοτ Ράμπλινγκ, όλες οι μούσες του πρωτοποριακού, διεθνούς σκηνοθέτη, αναδύονται από τις φωτογραφίες του λευκώματος, συμπληρωμένες με αφηγήσεις του ίδιου του σκηνοθέτη και κριτικές για τις ταινίες του από τον διεθνή τύπο.

    Ο Μιχάλης Κακογιάννης, "μας έδωσε με το έργο του, την πεμπτουσία της ελληνικότητας από την αρχαιότητα έως την σύγχρονη ζωή, μας προβλημάτισε για τα μικρά και τα μεγάλα του ανθρώπου, στο έργο του βλέπουμε την Ελλάδα του χθες και του σήμερα. Είναι συμπαραστάτης ζωής , μας γεμίζει περηφάνια", είπε χαιρετίζοντας την έκδοση του λευκώματος, για το "γνήσιο τέκνο της Κύπρου και κοσμοπολίτη καλλιτέχνη", ο πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα, Ιωσήφ Ιωσήφ.

    Το "παρών" στην εκδήλωση έδωσε ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις συνεργασίες του με τον Μιχάλη Κακογιάννη, (μουσική στην τριλογία Ηλέκτρα, Τρωάδες, Ιφιγένεια) και δεν έχασε την ευκαιρία "να βγάλει", όπως είπε και κάτι που κουβαλάει χρόνια μέσα του για τον Ζορμπά. Κατάντησε , είπε ο Μίκης Θεοδωράκης, "ο κρητικός συρτός χορός να γίνει εντελώς τουριστικό προϊόν. Όμως εγώ, είμαι περήφανος που έκανα όλη την ανθρωπότητα να χορέψει και θα ήθελα όλοι αυτοί οι μεμψίμοιροι Έλληνες διανοούμενοι που σνομπάρουν τον Ζορμπά , να βλέπανε στις χιλιάδες συναυλίες που έδωσα σε όλο τον κόσμο, τα ηλεκτρισμένα από τον ρυθμό της Κρήτης πλήθη, καθώς μαγεύονταν από τις δύο πρώτες κιόλας νότες της μουσικής" .

    Και κατέληξε: "Ο Μιχάλης Κακογιάννης κι εγώ, ζήσαμε την ζωή μας πλάι-πλάι, με την χαρά , την ευδαιμονία θα έλεγα μιας ζωής γεμάτης ομορφιά και ευγνωμοσύνη για τη τύχη μας, που γεννηθήκαμε καλλιτέχνες και που παλέψαμε και ζήσαμε ως Έλληνες". Τους δύο διεθνείς καλλιτέχνες, τους συνέδεε πάντα "η ίδια πίστη σε βασικές αξίες της τέχνης, ηθικές και αισθητικές".

    Το λεύκωμα "Μιχάλης Κακογιάννης: Κινηματογράφος", χαιρέτησε σε μήνυμά του ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι ο διεθνής σκηνοθέτης "αντιπροσωπεύει την πιο δημιουργική και εξωστρεφή Ελλάδα" ενώ αναφερόμενος στο ίδρυμα Κακογιάννη "το επιστέγασμα της προσφοράς του", όπως το χαρακτήρισε, "έχει ήδη μπει στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας".

    Ο 90χρονος Μιχάλης Κακογιάννης, βαθιά συγκινημένος από τα τιμητικά λόγια των ομιλητών, είπε απευθυνόμενος στο κοινό του, "Η αγάπη που εκδηλώνετε κάθε φορά με αναζωογονεί και την έχω ανάγκη. Εξακολουθείτε παρακαλώ να μου την χαρίζετε".

    Η βραδιά συνεχίστηκε με την Ευδοκία Ρουμελιώτη να διαβάζει αποσπάσματα από κριτικές για το έργο του Μιχάλη Κακογιάννη ενώ ο νεότερος σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιώργος Νανούρης, επεφύλαξε χάπενινγκ για την βραδιά με χορό, ατάκες και τραγούδια από τις ταινίες του Μιχάλη Κακογιάννη, σε μουσική Θεοδωράκη και Χατζιδάκι.

    Η βραδιά συνεχίστηκε με την προβολή του Βυσσινόκηπου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Στους 35 οι νεκροί

    Η βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας στοίχισε τη ζωή σε 35 ανθρώπους ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 46, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η εκπρόσωπος του αεροδρομίου Έλενα Γκαλάνοβα.

    "Με βάση τα νεότερα στοιχεία υπάρχουν 35 νεκροί και 46 τραυματίες, είπε η εκπρόσωπος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό NTV.

    Τρεις ξένοι, μεταξύ των οποίων ένας Βρετανός υπήκοος, περιλαμβάνονται στα θύματα, ενώ πολλοί άλλοι ξένοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με πηγές των δυνάμεων ασφαλείας.Τα στοιχεία των τριών νεκρών ξένων δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας, στον κατάλογο των τραυματιών περιλαμβάνονται τουλάχιστον ένα άτομο από τη Γαλλία (δεν διευκρινίζεται αν είναι άνδρας ή γυναίκα) και ένας Ιταλός, ο Ρομάνο Ροζάριο. Επίσης, η πρεσβεία της Σλοβακίας ανακοίνωσε ότι η ηθοποιός Σουζάνα Φιάλοβα τραυματίστηκε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Μόσχας.

    Αστυνομικές πηγές δήλωσαν εξάλλου στα ρωσικά πρακτορεία ότι οι οι ρωσικές υπηρεσίες γνώριζαν ότι επίκειτο μια επίθεση αλλά άφησαν να τους ξεφύγουν τρεις ύποπτοι.

    «Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα την αποτρόπαιη αυτή πράξη», αναφέρει σε μήνυμά του ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, εκφράζοντας ταυτόχρονα θλίψη για την απώλεια τόσων ανθρωπίνων ζωών και συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. «Ο Ελληνικός λαός στέκεται δίπλα στον Ρωσικό αυτές τις δύσκολες ώρες», προσθέτει, τονίζοντας την υποστήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες των ρωσικών αρχών να εντοπιστούν οι ηθικοί αυτουργοί και να παραπεμφθούν τη δικαιοσύνη.

    Την επίθεση καταδίκασαν ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπέι, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Γκι μουν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν. Από το Βερολίνο, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, σε μήνυμά της προς τον Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ εκφράζει τη "συμπάθειά" της και του ζητά να μεταφέρει τα συλλυπητήριά της στους συγγενείς των θυμάτων.

    Την επίθεση καταδίκασε επίσης ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, χαρακτηρίζοντάς την "βάρβαρη και δειλή".

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ουίλιαμ Χέιγκ, δήλωσε σοκαρισμένος, ενώ ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Φράνκο Φρατίνι, εξέφρασε την "πλήρη αλληλεγγύη" των ιταλικών αρχών προς τη ρωσική κυβέρνηση "στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [08] Σε επίπεδα ρεκόρ

    Η ανεργία παγκοσμίως παρέμεινε σε επίπεδα ρεκόρ το 2010 με 205 εκατομμύρια άνεργους στον κόσμο και αναμένεται να μείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα το 2011, κυρίως στις ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες, εκτιμά το Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ΔΓΕ).

    Στην ετήσια έκθεσή του για την απασχόληση σε παγκόσμιο επίπεδο το 2011, το ΔΤΕ αποκαλύπτει ότι το ποσοστό της ανεργίας έφθασε το 2010 στο 6,2% (έναντι 6,3% το 2009) παρά την ισχυρή αύξηση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

    Τη χρονιά που διανύουμε δεν αναμένεται να δούμε σημαντική βελτίωση στον τομέα της απασχόλησης, προσθέτει, όσο το παγκόσμιο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν θα επιβραδυνθεί στο 4,2%, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), λόγω "των υψηλών επιπέδων του δημοσίου χρέους και της συνεχούς τρωτότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα και των ιδιωτικών νοικοκυριών".

    Το 2011 θα είναι πολύ πιθανό η τρίτη συνεχής χρονιά με την παγκόσμια ανεργία να πλήττει τουλάχιστον 200 εκατομμύρια άτομα", ένα επίπεδο ρεκόρ, εξήγησε ο εκτελεστικός διευθυντής του τομέας Απασχόλησης του ΔΓΕ, ο Ζοζέ Μανουέλ Σαλαζάρ-Ξιρινάτς σε συνέντευξη Τύπου.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις του διεθνούς οργανισμού, ο αριθμός των ανέργων αναμένεται να ανέλθει στα 203,3 εκατομμύρια, δηλαδή ένα ποσοστό 6,1% το 2011.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [09] Η κρίση χρέους στο Νταβός

    Η διογκούμενη κρίση χρέους που καλούνται να αντιμετωπίσουν πολλές κυβερνήσεις χωρών της Ευρώ-ζώνης, η αύξηση του πληθωρισμού, οι ανησυχίες για ξέσπασμα εμπορικών και συναλλαγματικών συγκρούσεων, η αλυσίδα απανωτών αυξήσεων στις τιμές των τροφίμων και οι παρατεταμένες επιπτώσεις στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, προβάλλουν σαν μια νεφελώδη αλληλουχία προβλημάτων σε αυτούς που εστιάζουν την προσοχή τους στη συνάντηση του Νταβός.

    Περισσότεροι από 30 ηγέτες κρατών, 1400 κορυφαίοι επιχειρηματίες και 8 πρόεδροι κεντρικών τραπεζών, θα καταφθάσουν στο πανάκριβο Ελβετικό θέρετρο του σκι, για το ετήσιο οικονομικό συνέδριο που αρχίζει την Πέμπτη, έχοντας να αντιμετωπίσουν μια αλληλουχία σοβαρών παγκόσμιων προκλήσεων. Σε μια αναφορά που έχει ήδη προδημοσιευθεί το Φόρουμ, προσδιορίζει ως έναν από τούς μεγαλύτερους κινδύνους για τον Κόσμο το 2011, τους υπονομευμένους προϋπολογισμούς των κυβερνήσεων, που πυροδοτούν τεράστια ελλείμματα χρέους.

    Ο συντονιστής του Φόρουμ, Κλάους Σβάμπ, δηλώνει ότι τα έθνη πάσχουν από " παγκόσμιο εξουθενωτικό σύνδρομο " και οι κυβερνήσεις αλλά και οι επιχειρήσεις, δείχνουν αδυναμία να αντιμετωπίσουν τις διεθνείς προκλήσεις.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 January 2011 - 7:30:23 UTC