Read the Latest International Press Articles on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Έφυγε" η Σούζαν Γιορκ
  • [02] Έκθεση σπάνιων νομισμάτων
  • [03] Συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ
  • [04] Πρεμιέρα για την Τόσκα
  • [05] Τραγωδία με λαθρομετανάστες
  • [06] Εντυπωσιακή νίκη ο»Ώ

  • [01] "Έφυγε" η Σούζαν Γιορκ

    Σε ηλικία 72 ετών απεβίωσε η διάσημη βρετανίδα ηθοποιός Σούζαν Γιορκ, η οποία το 1969 απέσπασε υποψηφιότητα για Οσκαρ για την ερμηνεία της στην ταινία "Σκοτώνουν τα Αλογα Οταν Γεράσουν" του Σίντνεϊ Πόλακ.

    Στη διάρκεια της καριέρας της που άρχισε τη δεκαετία του '60, η Σούζαν Γιορκ έπαιξε στο θέατρο, την τηλεόραση και το σινεμά.

    Πρωταγωνίστησε σε κλασικές ταινίες όπως "Ένας Ανθρωπος για Ολες της Εποχές" και "Η Γυναίκα και ο Διάβολος" και συνεργάστηκε με σπουδαίους ηθοποιούς όπως η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, ο Μάρλον Μπράντο, ο Μοντγκόμερι Κλιφτ και ο Πίτερ Ο' Τουλ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Έκθεση σπάνιων νομισμάτων

    Σπάνια νομίσματα που γυρνούν πολλούς αιώνες πίσω στο χρόνο και αντιπροσωπεύουν περιοχές του αρχαίου ελληνικού κόσμου, από τη σημερινή Γαλλία έως την Αίγυπτο, με έμφαση στις περιοχές της Μαύρης θάλασσας και της Μικράς Ασίας εκτίθενται στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

    «Η νομισματική συλλογή του ΙΜΕ είναι η τέταρτη μεγαλύτερη μικρασιατική συλλογή στον κόσμο και έφτασε στην Ελλάδα το 2007, από ένα Γερμανό συλλέκτη που ήθελε να την πουλήσει. Εκτίθεται τώρα ένα κομμάτι της, αλλά σταδιακά θα εκτεθεί ολόκληρη», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Εφραίμογλου, διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

    Στην έκθεση παρουσιάζονται νομίσματα που απεικονίζουν θεούς και θεότητες της αρχαιότητας, νύμφες και ήρωες οι οποίοι λατρεύονταν στην πόλη ή το βασίλειο που εξέδιδε το νόμισμα, αναπαραστάσεις ναών και δημόσιων κτηρίων, αγάλματα που κοσμούσαν ιερά ή δημόσιους χώρους, τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, ακόμα και θέματα από την Ιλιάδα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ

    Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Γιούρογκρουπ, που καλείται να λάβει αποφάσεις, σε μία κρίσιμη περίοδο για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ΕΕ. Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι σχετικές αποφάσεις θα έχουν ληφθεί έως τον Μάρτιο.

    Πάντως, ήδη στο τραπέζι βρίσκονται οι απόψεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μανουέλ Μπαρόζο και του Επιτρόπου για τα οικονομικά, Όλι Ρεν, για αύξηση του κεφαλαίου του προσωρινού μηχανισμού στήριξης.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Πρεμιέρα για την Τόσκα

    Η Τόσκα, η λατρεμένη όπερα του Πουτσίνι που γεμίζει ασφυκτικά τα μεγαλύτερα θέατρα σε όλο τον κόσμο κάθε φορά που παρουσιάζεται, σηκώνει την αυλαία της σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

    βΕνα από τα «χίτ» της Εθνικής Λυρικής σκηνής όπως έχει χαρακτηριστεί επιστρέφει με τις σκηνοθετικές εκπλήξεις του Νίκου Πετρόπουλου που αφήνουν την πλοκή να εκτυλιχτεί υπό τους κανόνες ενός φιλμ νουάρ.

    «Η Τόσκα έχει θεωρηθεί ο πρόδρομος του κινηματογράφου. Θα μπορούσε δηλαδή να ήταν και ταινία. Η συγκεκριμένη παράσταση είναι ένα ασπρόμαυρο φίλμ επί σκηνής» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σκηνοθέτης, Νίκος Πετρόπουλος.

    «Η δράση του έχει μεταφερθεί στην Ρώμη του 1942 αλλά έχει κανείς την εντύπωση ότι βγαίνει από το σήμερα» λέει χαρακτηριστικά ο Λουκάς Καρυτινός, που διευθύνει την ορχήστρα της όπερας.

    «Ο Πουτσίνι βασίζει την όπερα του σε καθαρά ρεαλιστικά θεμέλια. Τον ενδιαφέρει όχι το τι αισθάνονται οι ήρωες αλλά το τι πράττουν», συνεχίζει.

    Με αυτόν τον τρομερό αφηγηματικό, ρεαλιστικό τρόπο, ο Πουτσίνι καταφέρνει μέσα στο έργο του να προβάλει όλα τα ανθρώπινα πάθη, όπως είναι ο έρωτας, η ζήλια, η διεστραμμένη λαγνεία και η πίστη στη φιλία.

    «Έζησα για την τέχνη, έζησα για τον έρωτα, ποτέ δεν έβλαψα ζωντανή ψυχή», τραγουδά η αριστουργηματική ηρωίδα του Πουτσίνι που στην παράσταση ενσαρκώνει η Τιτσιάνα Καρούζου εναλλάξ με την Τσέλια Κοστέα.

    Από το 1900 ως σήμερα, κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου αιώνα, η «Τόσκα» δεν σταμάτησε να παρουσιάζεται σε ολόκληρο τον κόσμο με την ίδια επιτυχία.

    Στο ρεπερτόριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μπήκε στις 27 Αυγούστου 1942, μεσούσης της γερμανικής κατοχής, με την 19χρονη τότε Μαρία Κάλλας στον κεντρικό ρόλο.

    Φέτος, η παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για οκτώ παραστάσεις.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Τραγωδία με λαθρομετανάστες

    Άκαρπες οι έρευνες, για τον εντοπισμό 22 Αφγανών λαθρομεταναστών που επέβαιναν σε σκάφος, το οποίο βυθίστηκε, 30 ναυτικά μίλια δυτικά της Κέρκυρας.

    Στο ίδιος σκάφος επέβαιναν άλλοι 241 λαθρομετανάστες, οι οποίοι περισυνελλέγησαν από το φορτηγό πλοίο "Momentum scan" με σημαία Ολλανδίας και μεταφέρθηκαν συνοδεία πλωτού σκάφους του λιμενικού σώματος στο λιμάνι της Κέρκυρας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Εντυπωσιακή νίκη

    Εντυπωσιακή σε εύρος εκτός έδρας νίκη σημείωσε η ΑΕΚ, που επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με 3-0, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Η Ενωση πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και έφτασε σε μια δίκαιη επικράτηση, η οποία τη φέρνει ισόβαθμη του ΠΑΟΚ στην 3η θέση, με γκολ των Λυμπερόπουλου (47΄), Μπλάνκο (56΄) και Σκόκο (76΄, πέναλτι). Αντίθετα, η ομάδα της Πελοποννήσου έμεινε στους 19 βαθμούς και πλέον μπαίνει σε περιπέτεια, μετά το "διπλό" του Πανιωνίου στο "Κλεάνθης Βικελίδης", καθώς ισοβαθμεί με τους "κυανέρυθρους" στην τρίτη θέση από το τέλος της βαθμολογίας.

    Αρης-Πανιώνιος 0-2

    Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη με 2-0 σημείωσε ο Πανιώνιος στη Θεσσαλονίκη επί του Αρη. Και τα δύο γκολ των "κυανέρυθρων" σημείωσε ο Μήτρογλου, στο 19ο λεπτό και τις καθυστερήσεις, στην πρώτη εμφάνισή με του με την ομάδα της Νέας Σμύρνης.

    Λάρισα-Ηρακλής 2-1

    Νίκη που της έδωσε βαθιά βαθμολογική «ανάσα» σημείωσε η Λάρισα επί του Ηρακλή με 2-1 (1΄ Μπλάζεκ, 81΄ Τσιμπάμπα - 37΄ Βέλλιος). Στο ντεμπούτο του Νίκου Κωστένογλου στον πάγκο τους, οι "βυσσινί" πανηγύρισαν «τρίποντο» ύστερα από 2,5 μήνες και 10 αγωνιστικές, καθώς η τελευταία επιτυχία τους στο πρωτάθλημα είχε καταγραφεί στις 30 Οκτωβρίου 2010 (3-0 την Ξάνθη).

    Η αυλαία πέφτει με τους αγώνες που αρχίζουν στις 19:30 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Καβάλα στο ΟΑΚΑ και της Ξάνθη που υποδέχεται τον Εργοτέλη.

    Οι χθεσινοί αγώνες

    Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός 4-2

    Η αγωνιστικά ελλιπής πειραϊκή ομάδα πήρε το τρίποντο, με το οποίο αύξησε τη διαφορά της από τον Παναθηναϊκό στους 8 βαθμούς, χάρη στα γκολ των Πάντελιτς (52΄, 85΄) και Ριέρα (70΄ πέναλτι, 89΄). Από την πλευρά των φιλοξενούμενων, ο Γεωργιάδης αναδείχθηκε σε "μορφή", καθώς ισοφάρισε σε 1-1 με πέναλτι στο 65΄ και έδωσε το (προσωρινό) προβάδισμα στην ομάδα του στο 67΄.

    Ολυμπιακός Β.-ΠΑΟΚ 0-3

    Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο 2011 πέτυχε ο ΠΑΟΚ, αυτή την φορά εκτός έδρας με 3-0 επί του Ολυμπιακού Βόλου. Ο Λίνο στο 20΄, ο Βιεϊρίνια στο 42΄ και ο Σαλπιγγίδης στο 87΄ ήταν οι σκόρερ του "Δικεφάλου" του Βορρά. Στο 78΄ ο Γιακούποβιτς απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Σαλπιγγίδης.

    Ατρόμητος-Κέρκυρα 4-2

    Ύστερα από ένα εντυπωσιακό σε θέαμα παιχνίδι, ο Ατρόμητος νίκησε στο Περιστέρι την Κέρκυρα με 4-2, και βελτίωσε τη βαθμολογική θέση του. Τα γκολ της ομάδας των δυτικών προαστίων σημείωσαν οι Αναστασάκος (20΄, 28΄) Καμαρά (59΄) και Σαρμιέντο (67΄), ενώ για τους Φαίακες σκόραραν οι Καλαντζής (21΄), Τσίγκας (54΄).

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 16 January 2011 - 17:30:27 UTC