Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην τελική ευθεία τα "κλειστά" επαγγέλματα
  • [02] Συναινεί η Γερμανία στην επιμήκυνση
  • [03] Νέος κύκλος συλλήψεων για την τρομοκρατία ο»Ώ

  • [01] Στην τελική ευθεία τα "κλειστά" επαγγέλματα

    Την ερχόμενη εβδομάδα θα εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου για το "άνοιγμα" όλων ανεξαιρέτως των "κλειστών" επαγγελμάτων. Αυτό προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι ο νόμος θα προβλέπει οριζόντια ρύθμιση, με την οποία θα αίρονται όλες οι στρεβλώσεις και οι υπάρχουσες ρυθμίσεις στο σύνολο των επαγγελμάτων.

    Παράλληλα, θα υπάρξει ειδική συγκεκριμένη μνεία για την "απελευθέρωση" των επαγγελμάτων που αναφέρονται στο μνημόνιο, όπως είναι αυτό των δικηγόρων. Βασική αρχή του νομοσχεδίου, επισήμανε ο υπουργός, θα είναι η ενίσχυση της επαγγελματικής δραστηριοποίησης και οι ευκαιρίες στους νέους.

    Οι συγκεκριμένες αναφορές του κ. Παπακωνσταντίνου έγιναν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΙΣΤΑΜΕ, με θέμα "Μεταρρυθμίσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση: αντλώντας τα αναγκαία διδάγματα από την κρίση".

    Στην ομιλία του, ο υπουργός προανήγγειλε, επίσης, μείζονες αποφάσεις στην Ευρώπη το επόμενο διάστημα, λέγοντας χαρακτηριστικά στην αποστροφή του λόγου του, ότι "οι μέρες αυτές είναι γκαστρωμένες".

    Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, στην Ευρωπαϊκή Ένωση διεξάγονται τρεις συζητήσεις: Η πρώτη αφορά το δημοσιονομικό πλαίσιο και, σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, οι "μείζονες αποφάσεις" που θα ληφθούν και οι κανόνες για να βοηθούνται οι χώρες όταν βρεθούν σε δυσκολία, "θα αλλάξουν μια για πάντα τον τρόπο οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρώπης". Η δεύτερη συζήτηση είναι για την ανάπτυξη, και σε αυτή συμπεριλαμβάνεται η έκδοση ευρωομολόγου. Στην τρίτη συζήτηση, αντικείμενο είναι το χρηματοπιστωτικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλίστρων κινδύνων των ομολόγων και των οίκων αξιολόγησης.

    Σύμφωνα με τον υπουργό, τα "ασφάλιστρα κινδύνου" έκαναν την κρίση χειρότερη και αποτελούν σήμερα, σε μεγάλο βαθμό, εμπόδιο για να ξεπερασθεί η κρίση. Απαιτείται, είπε, ο περιορισμός παρόμοιων εργαλείων, διότι προσφέρουν ρευστότητα και κέρδη μόνον σε αυτούς που τα κατέχουν και όχι στις κυβερνήσεις και τις χώρες. Ο κ. Παπακωνσταντίνου έβαλε και κατά των οίκων αξιολόγησης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "δεν έχει καμία λογική και δεν πρέπει να συνεχισθεί" το γεγονός ότι η αξιολόγηση των οίκων αυτών για την Ελλάδα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από τις ανά τρίμηνο αξιολογήσεις των θεσμικών οργάνων (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ), οι οποίες είναι θετικές για τη χώρα και με βάση αυτές εκταμιεύονται οι δόσεις του δανείου.

    Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για την εσωτερική αγορά και τις υπηρεσίες, Μισέλ Μπαρνιέ, ο οποίος καταφέρθηκε επίσης,κατά των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης, προαναγγέλλοντας νέους κανονισμούς λειτουργίας τους και τη δημιουργία νέων οίκων. Παράλληλα, από τον επίτροπο υπήρξαν βολές και κατά των τραπεζών, με την επισήμανση ότι "οι τράπεζες πρέπει να πληρώνουν για τις τράπεζες" και όχι οι πολίτες και οι φορολογούμενοι.Το σύνολο των νομοθετημάτων για την εσωτερική αγορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε ο κ. Μπαρνιέ, θα παρουσιασθούν πριν από τα τέλη Ιουλίου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Συναινεί η Γερμανία στην επιμήκυνση

    Ο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαβεβαίωσε για τη συναίνεση της γερμανικής κυβέρνησης να εξεταστεί η επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων προς την Ελλάδα στο πλαίσιο του μνημονίου. Ταυτόχρονα ζήτησε από την Ελλάδα να τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

    «Είμαστε διατεθειμένοι - όπως έχουμε συμφωνήσει στο τέλος του περασμένου έτους - να εξετάσουμε ακόμη μία φορά τις προθεσμίες αποπληρωμής για την Ελλάδα που έχουν συμφωνηθεί τον περασμένο Μάιο», είπε ο κ. Σόιμπλε μιλώντας στους ανταποκριτές ξένου τύπου στο Βερολίνο. «Ιδιαίτερα υπό το πρίσμα των διαφορετικών προθεσμιών που συμφωνήθηκαν για την Ιρλανδία, να εξεταστεί η ανάλογη προσαρμογή τους», πρόσθεσε ο υπουργός. Κατά τον κ. Σόιμπλε η Γερμανία και η γερμανική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να πάει «πέρα από τις ειλημμένες ήδη αποφάσεις», αλλά προϋπόθεση για αυτό είναι ότι «και οι άλλοι θα τηρούν όσα έχουν συμφωνηθεί και εν ανάγκη θα κάνουν και ένα βήμα παραπέρα».

    Ο γερμανός υπ. Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι «υπό την έννοια αυτή η γερμανική κυβέρνηση είναι έτοιμη για μία κοινή λύση». Εξέφρασε όμως την ελπίδα ότι «αντίστοιχη ετοιμότητα θα επιδειχτεί και από τους άλλους».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Νέος κύκλος συλλήψεων για την τρομοκρατία

    Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των τεσσάρων συλληφθέντων για την υπόθεση της τρομοκρατίας.

    Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, πρόκειται για τέσσερα άτομα σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή Θεσσαλονίκης για συνέργεια σε εμπρηστική επίθεση στη ΔΕΗ Θεσσαλονίκης, στις 13 Οκτωβρίου του 2010. Για την υπόθεση αυτή είχε συλληφθεί ένας δεκαεννιάχρονος ο οποίος είχε προφυλακιστεί, ενώ την επόμενη ημέρα εκδόθηκαν τα εντάλματα για τους άλλους τέσσερις.

    Στις κατβ οίκον έρευνες που έγιναν στο Βύρωνα και στον Ταύρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών, μία γεμιστήρα των 10 φυσιγγίων, 3 φορητοί υπολογιστές, 5 USB, 2 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, μονωτικές ταινίες, λαμπτήρες, χειρόγραφες σημειώσεις, 4 κινητά τηλέφωνα, κλειδιά, σετ εργαλείων με κολλητήρι, κατσαβίδια και άλλα αντικείμενα.

    Όλα τα κατασχεθέντα μεταφέρθηκαν και εξετάζονται στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας.

    Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν οι συλληφθέντες έχουν σχέση με τη δράση συγκεκριμένης τρομοκρατικής οργάνωσης.

    Τη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, εξάλλου, ξεκινά ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που θα συνεδριάζει στις φυλακές Κορυδαλλού, η δίκη για την πρώτη δικογραφία, που αφορά τους «Πυρήνες» με κατηγορούμενους 13 νεαρούς, εκ των οποίων οι τέσσερις παρέμεναν ασύλληπτοι.

    Οι κατηγορίες αφορούν τη συμμετοχή τους σε εγκληματική οργάνωση, προμήθεια κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και τις βομβιστικές ενέργειες της οργάνωσης σε βάρος του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Χηνοφώτη, της τότε βουλευτού Λούκας Κατσέλη και γραφείων του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 January 2011 - 5:30:13 UTC