Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΤ: Αγορά ομολόγων της Πορτογαλίας
  • [02] Στην εντατική ο Μ. Έβερτ
  • [03] "Θα επανεξεταστούν τα διόδια"
  • [04] Ψηφιακό λιανεμπόριο

  • [01] ΕΚΤ: Αγορά ομολόγων της Πορτογαλίας

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έδωσε σήμερα προσωρινό "φιλί ζωής" στην Πορτογαλία, αγοράζοντας ομόλογά της, ανέφεραν χρηματιστές, ενώ αυξάνονται οι πιέσεις προς τη Λισαβόνα για να ενταχθεί σύντομα στο μηχανισμό "διάσωσης" της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ευρωζώνης ανέφερε ότι η Γερμανία, η Γαλλία και άλλες χώρες πιέζουν τη Λισαβόνα να ζητήσει να ενταχθεί στο πρόγραμμα διάσωσης της ΕΕ και του ΔΝΤ, μετά την Ελλάδα και την Ιρλανδία, προκειμένου να αποφευχθεί η διάδοση της κρίσης και στην Ισπανία, την τέταρτη σε μέγεθος οικονομία της ζώνης του ευρώ.

    Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, διέψευσε πάντως την πληροφορία αυτή, μολονότι οικονομολόγοι και αναλυτές της αγοράς δηλώνουν ότι είναι ζήτημα χρόνου να ενταχθεί η Πορτογαλία στον μηχανισμό.

    Εκτός από τα πορτογαλικά ομόλογα, ένας χρηματιστής είπε ότι η ΕΚΤ φαίνεται να αγοράζει επίσης ελληνικά και ιρλανδικά ομόλογα. Πηγές της ΕΕ δήλωσαν ότι η Κεντρική Τράπεζα δεν έχει ακόμη προβεί σε αγορές ισπανικών ομολόγων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Στην εντατική ο Μ. Έβερτ

    Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας τού πρώην προέδρου της ΝΔ, Μιλτιάδη Έβερτ, ο οποίος νοσηλεύεται από την Παρασκευή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

    Ο ασθενής είναι διασωληνωμένος, δεν έχει επαφή με το περιβάλλον και έχει σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς τής πρώτης πανεπιστημιακής καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου.

    Ο Μιλτιάδης Έβερτ με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό εισήχθη στο νοσοκομείο με δύσπνοια και έντονη δυσφορία σε συγχυτική κατάσταση.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] "Θα επανεξεταστούν τα διόδια"

    Υπάρχει σύμβαση του 2007 με την οποία έχουν αποφασιστεί οι τιμές και οι αυξήσεις των διοδίων, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των πολιτών, τονίζοντας πως η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα επανεξετάσει το θέμα.

    Υπάρχει απόφαση να προταθεί στους παραχωρησιούχους η αντικατάσταση των συμβατικών διοδίων με ηλεκτρονικά, ώστε οι πολίτες να πληρώνουν ανάλογα με τα χιλιόμετρα που χρησιμοποιούν, ανέφερε ο Γ. Πεταλωτής.

    «Μέχρι τον Μάρτιο θα είμαστε έτοιμοι να φέρουμε πρωτοβουλίες στη Βουλή», υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής, προσθέτοντας ότι οι ιδιώτες που μετέχουν στην εκμετάλλευση των διοδίων, θα πρέπει να επιδείξουν και την ανάλογη ευθύνη.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Ψηφιακό λιανεμπόριο

    Οι ψηφιακές εφαρμογές στο λιανεμπόριο, είτε αυτές αφορούν καινοτομίες είτε απλά την αυτοματοποίηση της λειτουργίας μιας επιχείρησης/καταστήματος, αποτελούν πλέον πραγματικότητα.

    Στην Ελλάδα, η ανάπτυξη του ψηφιακού λιανεμπορίου και του ψηφιακού περιεχομένου προωθούνται και μέσω των δράσεων "Digi Retail" και "Digi Content" αντίστοιχα, συνολικού προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ, με κονδύλια προερχόμενα από το ΕΣΠΑ 2007-2013.

    Οι δύο δράσεις, που "τρέχουν" στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση», απευθύνονται για πρώτη φορά σε όλα τα μεγέθη επιχειρήσεων, από πολύ μικρές (με μηδέν εργαζόμενους στην περίπτωση του"Digi Retail" κι από έναν εργαζόμενο στο "Digi Content") μέχρι πολύ μεγάλες, ανεξαρτήτως τζίρου. Προβλέπουν, επίσης, αυξημένα ποσοστά επιχορήγησης των επενδύσεων, έως και 60% για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις.

    Πάντως, η κατάθεση αιτήσεων στη δράση "Digi Content , η οποία "κλείνει" βάσει χρονοδιαγράμματος την Παρασκευή, ήταν μέχρι στιγμής περιορισμένη. Κι αυτό, γιατί οι επιχειρηματίες εμφανίζονται διστακτικοί να προβούν σε επενδύσεις εν μέσω κρίσης, ακόμη κι αν αυτές επιδοτούνται μέχρι και κατά 60%, όπως επεσήμανε η υπεύθυνη διαχείρισης δράσεων στις Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ, Δέσποινα Φιλιππίδου, στο περιθώριο ενημερωτικής εκδήλωσης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 January 2011 - 19:30:22 UTC