Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η συνεργασία μας μπορεί να γίνει παράδειγμα"
  • [02] ΓΓΚ: Το 25% των προστίμων θα προκαταβάλλεται υποχρεωτικά
  • [03] "Εγκληματική ενέργεια"

  • [01] "Η συνεργασία μας μπορεί να γίνει παράδειγμα"

    "Ελλάδα και Τουρκία μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο μαζί. Να συνεργαστούμε στην περιοχή μας και να γίνουμε παράδειγμα ενίσχυσης των ειρηνικών θεσμών διακυβέρνησης", τόνισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου μιλώντας στη σύνοδο των πρέσβεων της Τουρκίας στο Ερζερούμ.

    "Να συμβάλουμε στην εμπέδωση αυτών που ενισχύουν ένα διεθνές καθεστώς δικαίου και επιτρέπουν τη στενή συνεργασία και συνέργεια για τα παγκόσμια προβλήματα, από το ενεργειακό μέχρι το διατροφικό, το περιβαλλοντικό, το πρόβλημα της φτώχειας, της ανισότητας και του αναλφαβητισμού. Η συνεργασία μας μπορεί να γίνει παράδειγμα στη παγκόσμια κοινότητα. Και αυτό εντάσσεται σε ένα δημιουργικό ρόλο για την Ελλάδα και την Τουρκία, στην ευρωπαϊκή γειτονιά μας", πρόσθεσε ο Ελληνας πρωθυπουργός.

    Ομως η εμπιστοσύνη, όπως είπε, δύσκολα χτίζεται. Και έφερε ως παράδειγμα την πρόσφατη πτήση οκτώ τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών πάνω από το Αγαθονήσι, "ένα μικρό ελληνικό νησί με 150 κατοίκους". "Ποιο είναι το νόημα αυτής της παραβίασης της ελληνικής κυριαρχίας;" ρώτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός τους Τούρκους πρέσβεις και πρόσθεσε: "Αυτές οι ενέργειες δεν θα αλλάξουν το καθεστώς στο Αιγαίο. Να είστε βέβαιοι γι΄αυτό".

    Νωρίτερα, όλα τα διμερή και περιφερειακά θέματα τέθηκαν στη συνάντηση που είχαν οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Τουρκίας.

    Η Ελλάδα δεν συζητά την αναδιάρθρωση του χρέους της που κατέχουν ιδιώτες και θα επιστρέψει στις αγορές ομολόγων εφέτος, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου στο πρακτορείο Dow Jones Newswires και δημοσιεύεται και στην εφημερίδα Wall Street Journal.

    "Η συμμετοχή του πρωθυπουργού στην ετήσια συνάντηση των Τούρκων Διπλωματών, στο Ερζερούμ και οι εν κρυπτώ συζητήσεις με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, συσκότισαν περισσότερο τις δοκιμαζόμενες, αυτόν τον καιρό, ελληνοτουρκικές σχέσεις, προκαλώντας ερωτηματικά, προβληματισμό και ανησυχία", ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δ. Αβραμόπουλος.

    Ο ΛΑΟΣ, σε ανακοίνωσή του, καλεί τον κ. Παπανδρέου να καταθέσει στεφάνι στο 'Ασκαλε, "τον παρακείμενο τόπο μαρτυρίας χιλιάδων Ποντίων και Ελλήνων Μικρασιατών".

    Για "συνέχιση της πολιτικής της μυστικής διπλωματίας" εκ μέρους του πρωθυπουργού έκανε λόγο ο Κ.Ήσυχος, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΣΥΝ.

    Για "κλίμα μυστικής διπλωματίας το οποίο υπονομεύει την όποια ειλικρινή προσπάθεια προσέγγισης", μίλησε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] ΓΓΚ: Το 25% των προστίμων θα προκαταβάλλεται υποχρεωτικά

    Το 25% των προστίμων που επιβάλλει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, στο μέλλον, θα προκαταβάλλεται υποχρεωτικά σύμφωνα με νομοθετική πρωτοβουλία που σχεδιάζεται να έρθει στη Βουλή για ψήφιση με το πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί από το υπουργείο Εργασίας. Με την πρωτοβουλία αυτή επιχειρείται να μπει τέρμα σε πρακτικές επιχειρηματιών που εκ συστήματος δεν πληρώνουν και εξακολουθούν να παρανομούν αδιαφορώντας για τα πρόστιμα που τους επιβάλλονται.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η γενική γραμματεία έχει επεξεργαστεί το θέμα επαρκώς και αυτό το διάστημα επιχειρεί να ''θωρακίσει'' τη νομοθετική πρωτοβουλία από το ενδεχόμενο να θεωρηθεί αντισυνταγματική.

    Σήμερα ο επιχειρηματίας, στην περίπτωση που θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, έχει τη δυνατότητα να αναστείλει την πληρωμή ακόμη και όλο του ποσοστού που έχει επιβληθεί ως πρόστιμο μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία.

    Να σημειωθεί ότι με πυρετώδεις ρυθμούς η γενική γραμματεία Καταναλωτή ετοιμάζει και άλλες νομοθετικές παρεμβάσεις όπως είναι αυτή που αφορά στη δράση των εισπρακτικών εταιρειών. Το σχέδιο νόμου είναι έτοιμο και μεταξύ των ρυθμίσεών του υπάρχει πρόβλεψη για τον περιορισμό των οχλήσεων όχι μόνο από τις εισπρακτικές εταιρείες αλλά και από δικηγορικά γραφεία , η υποχρεωτική μαγνητοφώνηση της συνομιλίας και άλλα.

    Σε σύντομο διάστημα αναμένεται παρέμβαση της γενικής γραμματείας και για τα ψιλά γράμματα των ασφαλιστηρίων συμβολαίων με στόχο τη διαφάνεια των χρεώσεων.

    Η γενική γραμματεία Καταναλωτή έχει θέσει ως στόχο της να διευρύνει τα περιορισμένα πεδία δραστηριοποίησή της και γιαυτό το σκοπό υιοθετεί εκδοχές που της επιτρέπουν να πραγματοποιεί ελέγχους σε πολύ μεγαλύτερο εύρος επιχειρήσεων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] "Εγκληματική ενέργεια"

    Το γερμανικό υπουργείο Γεωργίας αναφέρθηκε σήμερα σε "ενδείξεις" σύμφωνα με τις οποίες το σκάνδαλο της μόλυνσης με διοξίνη, το οποίο πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας, μπορεί να οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

    Λίπη για βιομηχανική χρήση ανακατεύθηκαν με λίπη που προορίζονται για ζωοτροφές με αποτέλεσμα να μολυνθούν αυγά και χοιρινά με διοξίνη, η οποία είναι ένα καρκινογόνο προϊόν.

    Τα λίπη για βιομηχανική χρήση είναι προφανώς φθηνότερα στην παραγωγή απ' ό,τι τα λίπη για ζωοτροφές. "Σε τέτοιες ποσότητες, δεν μπορεί να πρόκειται για λάθος", είχε δηλώσει υπεύθυνος των αρχών της Κάτω Σαξονίας.

    Περίπου 4.700 αγροκτήματα και εκμεταλλεύσεις έχουν κλείσει προσωρινά λόγω του κινδύνου της διοξίνης, είχε ανακοινώσει χθες το βράδυ το υπουργείο Γεωργίας.

    Ζωικά λίπη που παρήχθησαν από το γερμανικό όμιλο Harles und Jentzsch έχουν προκαλέσει το σκάνδαλο της μόλυνσης με διοξίνη προϊόντων που εξήχθησαν στην Ολλανδία και τη Βρετανία.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 January 2011 - 19:30:13 UTC