Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλλαγές αύριο στα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς
  • [02] Πούλησε το μερίδιό του στην Telecom Serbia ο ΟΤΕ
  • [03] "Ιπτάμενα ψυγεία" την Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Γιοχάνεσμπουργκ
  • [04] Αμφίβολος ο Ούκιτς με Παναθηναϊκό
  • [05] Η μεγάλη επιστροφή του Ανρί στην Άρσεναλ

  • [01] Αλλαγές αύριο στα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς

    Αλλαγές θα γίνουν στα τελευταία δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς αύριο παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

    Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα αποσύρονται στα αμαξοστάσια σταδιακά από τις 10 το βράδυ και το μετρό από τις 10.30.

    Κανονικά θα διεξάγονται τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

    [02] Πούλησε το μερίδιό του στην Telecom Serbia ο ΟΤΕ

    Κερδισμένος από μια επένδυση, που είχε έντονα επικριθεί και αμφισβητηθεί βγαίνει ο ΟΤΕ. Ο Οργανισμός πούλησε το μερίδιό του στην Telecom Serbia και μάλιστα σε πολύ καλή τιμή, βάζοντας στα ταμεία του περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ.

    Σήμερα υπογράφηκε στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ στην Αθήνα, η Σύμβαση Πώλησης Μετοχών μεταξύ του ΟΤΕ και της Telecom Serbia για την πώληση του συνόλου του ποσοστού, ύψους 20%, που κατέχει ο ΟΤΕ στη σερβική εταιρεία.

    Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους. Το τίμημα καθορίστηκε στα 380 εκατομμύρια ευρώ και στο ποσό αυτό θα πρέπει να προστεθούν άλλα περίπου 17 εκατομμύρια ευρώ που είναι το μέρισμα που δικαιούται ο ΟΤΕ για τη χρήση του 2011.

    Η Telecom Italia, που κατείχε το 29% των μετοχών, πούλησε το μερίδιό της το 2003 στη σερβική κυβέρνηση έναντι 195 εκατ. ευρώ.

    [03] "Ιπτάμενα ψυγεία" την Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Γιοχάνεσμπουργκ

    Σε ετοιμότητα τίθεται εκ νέου η αστυνομία της συνοικία Χίλμπροου του Γιοχάνεσμπουργκ ενόψει της παραμονής Πρωτοχρονιάς, για μια επιχείρηση διάσωσης των πολιτών από τα ατυχήματα που προκαλεί το "έθιμο" της ρίψης επίπλων και ηλεκτρικών συσκευών από τα παράθυρα.

    Ελικόπτερα, οχήματα καταστολής και ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας της Νότιας Αφρικής θα αναπτυχθούν στις 31 Δεκεμβρίου από τη δύση του ηλίου στη συνοικία αυτή που είναι γνωστή επίσης για τα επεισόδια βίας.

    Κάθε χρόνο άνθρωποι τραυματίζονται από τη ρίψη αντικειμένων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

    "Πετάμε τις παλιές συσκευές γιατί θέλουμε καινούργιες", εξηγεί ο 24χρονος Ντίκενς Πάτουελ, επισκευαστής υπολογιστών που θυμάται ότι πέταξε ένα κρεβάτι από το μπαλκόνι του πριν από μερικά χρόνια.

    Ο κόσμος ξεφορτώνεται πολλά πράγματα, ηλεκτρικές συσκευές, φούρνους μικροκυμάτων, τηλεοράσεις, λέει ο 26χρονος Τζέιμς Τόμας από τη Ζιμπάμπουε, όπως και ο φίλος του Ντίκενς.

    Το 2009 ένα κοριτσάκι 11 μηνών είχε τραυματιστεί στο κεφάλι από τούβλο και συνολικά εννέα άνθρωποι νοσηλεύτηκαν. Πέρυσι οι ρίψεις αντικειμένων συνοδεύτηκαν από περιπολίες της αστυνομίας με απολογισμό 14 τραυματίες.

    Η Μπιούτι Νταμπ, μια Νοτιοαφρικανή που ζει τα τελευταία 16 χρόνια στο Χίλμπροου θα μείνει στο σπίτι την παραμονή, με την οικογένειά της. "Αυτοί που τραυματίζονται είναι οι μεθυσμένοι", τονίζει.

    Ο Τόμας δηλώνει ότι ο στόχος δεν είναι να τραυματιστεί κάποιος. Ξέρουμε ότι κανείς δεν θα βγει έξω. Αλλά εμείς δημιουργούμε δουλειά για τον κόσμο", προσθέτει αναφερόμενος στους δεκάδες παλιατζήδες και συλλέκτες ανακυκλώσιμων προϊόντων που "οργώνουν" τους δρόμους του Γιοχάνεσμπουργκ όλες τις ημέρες του χρόνου.

    [04] Αμφίβολος ο Ούκιτς με Παναθηναϊκό

    Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ρόκο Λένι Ούκιτς στον αγώνα της Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ με τον Παναθηναϊκό στην Κωνσταντινούπολη, για την 3η αγωνιστική της φάσης των «16» της Ευρωλίγκας.

    Ο Κροάτης διεθνής γκαρντ υπέστη κάταγμα στο μεσαίο δάχτυλο του δεξιού χεριού κατά τη διάρκεια της προπόνησης και θα απουσιάσει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του συλλόγου για διάστημα ενός μήνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τουρκική ομάδα.

    Η απουσία του Ούκιτς στους δύο πρώτους αγώνες της φάσης των «16», με την Ούνιξ στο Καζάν (18/1) και την Αρμάνι Μιλάνο στην Κωνσταντινούπολη (25/1) είναι δεδομένη και δεν αποκλείεται να χάσει και το παιχνίδι με τον πρωταθλητή Ευρωλίγκας, Παναθηναϊκό.

    Ο 25χρονος Ούκιτς μαζί με τον Τζέιμς Γκιστ είναι οι μόνοι παίκτες της Φενερμπαχτσέ που έχουν ξεκινήσει βασικοί σε όλους τους αγώνες στην Ευρωλίγκα φέτος.

    Η απουσία του αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τον Κροάτη τεχνικό, Νέβεν Σπάχια.

    Στους 10 αγώνες της Α΄ φάσης στην Ευρωλίγκα, ο Ούκιτς μετρά 9,7 πόντους μέσο όρο με 24/28 βολές και 2,1 ασίστ.

    [05] Η μεγάλη επιστροφή του Ανρί στην Άρσεναλ

    Ο Τιερί Ανρί θα φορέσει ξανά τη φανέλα της Άρσεναλ!

    Ο Γάλλος σταρ, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, έχει συμφωνήσει σε όλα ώστε να αγωνιστεί ξανά με τους «κανονιέρηδες», ως δανεικός από τους Ρεντ Μπουλς της Νέας Υόρκης. Ο Ανρί συμφώνησε σε συμβόλαιο έξι εβδομάδων και θα αγωνιστεί ξανά στην ομάδα του Λονδίνου, κατά τη διάρκεια της χειμερινής διακοπής στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ.

    Ο «Τιτί», ο οποίος αποκτήθηκε από την Αρσεναλ σε ηλικία 22 ετών το 1999, έμεινε στο Λονδίνο για οκτώ χρόνια και στη συνέχεια έπαιξε για άλλα τρία στη Μπαρτσελόνα, πριν περάσει τον Ατλαντικό (2010) και μετακομίσει στη Νέα Υόρκη. Τις τελευταίες εβδομάδες προπονείται με τους «κανονιέρηδες» και βρίσκεται σ' εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση.

    Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της «Daily Mirror» ο Ανρί, που θα καλύψει το κενό των Ζερβίνιο (Ακτή Ελεφαντοστού) και Μαρουάν Σαμάχ (Μαρόκο) στην επίθεση της Αρσεναλ, λόγω της απουσίας τους για το κύπελλο Εθνών Αφρικής, θα φορέσει τη φανέλα με το νούμερο 12 και θα κάνει την επανεμφάνιση του στο παιχνίδι της 9ης Ιανουαρίου, για το Κύπελλο Αγγλίας, κόντρα στη Λιντς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 December 2011 - 13:29:24 UTC