Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προθεσμία έλαβαν οι οικονομικοί εισαγγελείς
  • [02] Δικαίωμα αυτασφάλισης για τους απολυμένους
  • [03] Με χαμηλές θερμοκρασίες μας αποχαιρετά το 2011

  • [01] Προθεσμία έλαβαν οι οικονομικοί εισαγγελείς

    Προφορικές εξηγήσεις έδωσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης για τους λόγους που τους οδήγησαν στο να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους.

    Ειδικότερα, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, έδωσαν εξηγήσεις στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικ. Παντελή που εποπτεύει το οικονομικό έγκλημα, στον επίσης αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή που έχει αναλάβει την έρευνα των λόγων παραίτησης των δύο εισαγγελικών λειτουργών και στον εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ιωάννη Τέντε.

    Ο κ. Μακρής έδωσε προθεσμία στους δύο οικονομικούς εισαγγελείς να καταθέσουν υπόμνημα μέσα στις επόμενες μέρες, στο οποίο να εξηγούν τους λόγους που τους οδήγησαν στις παραιτήσεις τους.

    Ειδικά οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης πρέπει να αιτιολογήσουν την παράγραφο εκείνη στην επιστολή παραίτησης που αναφέρει ότι «δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση, πολλώ μάλλον δε δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε ένα άλλοθι και μία θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς ανέφεραν τόσο στον κ. Τέντε, όσο και στον κ. Παντελή, την πραγματική κατάσταση και τους λόγους που τους οδήγησαν να ζητήσουν την αντικατάστασή τους (παραίτησή τους) από τη θέση που κατέχουν.

    Μάλιστα, σύμφωνα με εισαγγελικούς κύκλους, οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης κατονόμασαν τα πρόσωπα που τους «ενόχλησαν» στο έργο τους.

    Πάντως, συνάδελφοι των δύο οικονομικών εισαγγελέων έλεγαν ότι τους εκμυστηρεύτηκαν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς ότι «μακάρι να μας ζητήσουν να καταθέσουμε ονόματα», και προσέθεταν ότι κάποιοι ενοχλήθηκαν από το έργο τους, ενώ τόνιζαν ότι οι δύο εισαγγελείς Εφετών δεν έχουν μετανιώσει για τις ενέργειές τους (παραίτησή τους) και για όσα αναφέρουν στην επιστολή παραίτησης τους.

    Διαβάστε επίσης: Διερεύνηση για τις καταγγελίες των εισαγγελέων ζήτησε ο Λ. Παπαδήμος

    [02] Δικαίωμα αυτασφάλισης για τους απολυμένους

    Με αυτασφάλιση μπορούν να συμπληρώσουν ασφαλιστικό χρόνο και να κατοχυρώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα οι απολυμένοι ηλικίας 55 έως 64 ετών, εφόσον παραμένουν άνεργοι για τρεις τουλάχιστον συνεχείς μήνες.

    Η δυνατότητα αυτή παρέχεται με τον πρόσφατο νόμο για την "αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας" (άρθρ. 66 του ν.3996/2011), με τον οποίο επεκτάθηκε προηγούμενη ρύθμιση για την προαιρετική ασφάλιση των μακροχρόνια ανέργων.

    Με τον προηγούμενο νόμο (άρθρο 10 του ν. 2874/2000), τη δυνατότητα αυτή είχαν όσοι παρέμεναν άνεργοι για 12 τουλάχιστον μήνες και στους οποίους υπολείπονταν 5 έτη για να αποκτήσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης.

    Στο εξής, το δικαίωμα της αυτασφάλισης παρέχεται σε όλους τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ ηλικίας 55 έως 64 ετών που καταγγέλθηκε η σχέση εργασίας τους, (αορίστου χρόνου, εκ περιτροπής ή μερικής απασχόλησης) και έχουν 15 χρόνια ασφάλισης (σε οποιονδήποτε φορέα) ή 4.500 ημέρες εργασίας, ανεξάρτητα με το αν πρόκειται για ομαδικές ή μεμονωμένες απολύσεις.

    [03] Με χαμηλές θερμοκρασίες μας αποχαιρετά το 2011

    Αλλάζει ξανά το σκηνικό του καιρού από σήμερα, με νεφώσεις, τοπικές βροχές και τσουχτερό κρύο.

    Συγκεκριμένα, νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και θα βρέξει αναμένονται στη βόρεια Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές καταιγίδες κύριως στα δυτικά και τα νότια. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά.

    Αύριο, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της χώρας, ενώ το κρύο θα είναι τσουχτερό με ισχυρούς βοριάδες. Ύφεση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα στα δυτικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 December 2011 - 7:29:25 UTC