Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο 9,2% η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ
  • [02] Πυρκαγιά σε ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο
  • [03] Πτώση 0,34% στο Χρηματιστήριο

  • [01] Στο 9,2% η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ

    Σε αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ κατά 9,2% από 1ης Ιανουαρίου κατέληξε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Ταυτόχρονα, προωθείται κατάργηση του μειωμένου τιμολογίου που ισχύει για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της επιχείρησης, εξετάζεται μείωση του τέλους υπέρ της ΕΡΤ ενώ δεν θα γίνει καμία μεταβολή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

    Αυτά προκύπτουν από την ενημέρωση που έκανε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Παπακωνσταντίνου. Το ποσοστό 9,2% είναι η μεσοσταθμική αύξηση που θα περιλαμβάνεται στην Υπουργική Απόφαση με την οποία θα εγκριθούν οι ανατιμήσεις. Με βάση αυτό, η ΔΕΗ θα καταρτίσει τα επιμέρους τιμολόγια που θα ισχύσουν για τους καταναλωτές, ανάλογα με τη χρήση (οικιακό, επαγγελματικό τιμολόγιο κλπ.) και το ύψος της κατανάλωσης. Όμως οι οδηγίες που έχει δώσει το ΥΠΕΚΑ στην επιχείρηση είναι:

    - Να υπάρξει προοδευτική μεταβολή στα τιμολόγια ώστε η υψηλή κατανάλωση να επιβαρυνθεί συγκριτικά περισσότερο από τη χαμηλή.

    - Η αύξηση στα τιμολόγια των επιχειρήσεων και ειδικά των μικρομεσαίων να είναι λελογισμένη.

    Λ. Παπαδήμος: Οι διαρθρωτικές αλλαγές έως τα μέσα Ιανουαρίου

    Όλες οι διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει να έχουν δρομολογηθεί ή ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, ενόψει και της σύναψης της νέας δανειακής σύμβασης, υπογράμμισε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.

    Ο κ. Παπαδήμος έχει ξεκινήσει σειρά επαφών με υπουργούς και έχουν εντοπιστεί οι διαρθρωτικές αλλαγές αλλά και τα εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστούν προκειμένου αυτές να υλοποιηθούν στο χρονοδιάγραμμα που έθεσε ο πρωθυπουργός, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

    [02] Πυρκαγιά σε ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο

    Οι αρχές της Ρωσίας έκλεισαν τον πυρηνικό αντιδραστήρα του υποβρυχίου όπου ξέσπασε σήμερα φωτιά, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο αξιωματούχους του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

    Το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Γεκατερίνμπουργκ βρισκόταν στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του λιμανιού Μούρμανσκ στη βόρεια Ρωσία για επισκευές όταν ξέσπασε πυρκαγιά στις σκαλωσιές που βρίσκονταν γύρω από το κύτος του, η οποία στη συνέχεια επεκτάθηκε.

    Προς το παρόν δεν είναι γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ οι ρωσικές αρχές επισημαίνουν ότι το υποβρύχιο δεν έφερε οπλισμό.

    Το ατύχημα σημειώθηκε κοντά στην Σεβερομόρσκ, μία πόλη στην οποία δεν έχουν πρόσβαση παρά μόνο όσοι έχουν ειδική άδεια. Το λιμάνι της είναι μία από τις σημαντικότερες βάσεις του ρωσικού πολεμικού ναυτικού.

    [03] Πτώση 0,34% στο Χρηματιστήριο

    Με μικρή πτώση έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση, με κύριο χαρακτηριστικό την ιδιαίτερα χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα. O Γενικός Δείκτης Τιμών υποχώρησε στις 667,30 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,27 μονάδων, ή σε ποσοστό 0,34%.

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 18,030 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης FTSE/ASE 20 έκλεισε στις 259,19 μονάδες, με άνοδο σε ποσοστό 0,36%, ενώ ο δείκτης FTSE/ASE 40 έκλεισε στις 641,57 μονάδες με πτώση σε ποσοστό 0,12%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 29 December 2011 - 17:29:21 UTC