Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιδρομή της ισραηλινής αεροπορίας εναντίον στόχων στη Λωρίδα της Γάζας
  • [02] Ο Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο είναι το νέο μεγάλο απόκτημα της Τζένοα
  • [03] Τα iPod και τα ΜΡ3 μπορούν να βλάψουν σοβαρά την ακοή των νέων
  • [04] Με καύσωνα θα υποδεχτούν το 2012 οι Αυστραλοί
  • [05] Τα ωμέγα-3 και οι βιταμίνες διατηρούν νεανικό τον εγκέφαλο των ηλικιωμένων

  • [01] Επιδρομή της ισραηλινής αεροπορίας εναντίον στόχων στη Λωρίδα της Γάζας

    Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία επέδραμε νωρίς το πρωί εναντίον "τρομοκρατικών" στόχων στον κεντρικό και τον βόρειο τομέα της Λωρίδα της Γάζας, μία ημέρα μετά την εκτόξευση τριών ρουκετών εναντίον του Ισραήλ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

    "Αεροπλάνα της ισραηλινής αεροπορίας έπληξαν κέντρο τρομοκρατικής δραστηριότητας στον κεντρικό τομέα της Λωρίδας της Γάζας, καθώς και μία υπόγεια σήραγγα στον βόρειο τομέα...Αυτοί οι στόχοι επλήγησαν σε απάντηση της εκτόξευσης ρουκετών χθες εναντίον του Ισραήλ", αναφέρεται στην ανακοίνωση του στρατού.

    "Δύο ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα εξερράγησαν σε αγρό, στην περιοχή του Εσκολ", είχε ανακοινώσει χθες το βράδυ εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρξαν θύματα, ούτε προκλήθηκαν ζημίες.

    Χθες το πρωί, μία ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τον βόρειο τομέα της Λωρίδας της Γάζας έπεσε στο νότιο Ισραήλ, στην περιοχή Σααρ Χανεγκέβ, χωρίς να εκραγεί, σύμφωνα με στρατιωτικό εκπρόσωπο.

    Η εκτόξευση των τριών ρουκετών ακολούθησε δύο επιδρομές της ισραηλινής αεροπορίας εναντίον της Λωρίδας της Γάζας την Τρίτη, κατά τις οποίες σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και είκοσι τραυματίσθηκαν.

    [02] Ο Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο είναι το νέο μεγάλο απόκτημα της Τζένοα

    Ο Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο είναι το νέο μεγάλο απόκτημα της Τζένοα. Η ομάδα της Γένοβας, ήθελε να ενισχύσει την επιθετική της γραμμή και απέκτησε τον 28χρονο διεθνή φορ από την Φιορεντίνα αντί οκτώ εκατ. ευρώ. Ο Τζιλαρντίνο, ο οποίος αγωνιζόταν στην ομάδα της Φλωρεντίας από το 2008 και είχε συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2013, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Τζένοα για τα επόμενα τεσσεράμισι χρόνια.

    [03] Τα iPod και τα ΜΡ3 μπορούν να βλάψουν σοβαρά την ακοή των νέων

    Οι σημερινοί χρήστες των φορητών συσκευών MP3 και iPod ακούνε πιο κρυστάλλινους ήχους από τα παλαιότερα «Γουόκμαν» και μάλιστα στη διαπασών και για πολλές ώρες, όμως αυτή η εξέλιξη έχει την αρνητική πλευρά της, σύμφωνα με μια νέα έρευνα ισραηλινών επιστημόνων, που προειδοποιούν ότι ιδιαίτερα οι έφηβοι κινδυνεύουν να κάνουν σοβαρή ζημιά στην ακοή τους.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Τσάβα Μούτσνικ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο διεθνές περιοδικό για θέματα ακουολογίας «International Journal of Audiology», εκτιμούν ότι ένας στους τέσσερις εφήβους διατρέχει κίνδυνο πρόωρης απώλειας της ακοής του εξαιτίας της σύγχρονης μόδας συνεχούς ακρόασης των φορητών ψηφιακών συσκευών και σε υψηλή ηχητική ένταση.

    Οι ερευνητές μελέτησαν τις ακουστικές συνήθειες των νέων, κάνοντας τις σχετικές ακουστικές μετρήσεις, και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η νέα μόδα έχει σαφώς επιβλαβείς συνέπειες. «Σε δέκα ή είκοσι χρόνια θα είναι πολύ αργά πια, όταν θα συνειδητοποιήσουμε ότι μια ολόκληρη γενιά νέων ανθρώπων υποφέρει από προβλήματα ακοής πολύ νωρίτερα από ό,τι θα αναμενόταν λόγω της φυσιολογικής γήρανσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μούτσνικ.

    Σύμφωνα με τους ισραηλινούς επιστήμονες, η απώλεια ακοής, που προκαλείται από τη συνεχή έκθεση σε δυνατό θόρυβο ή μουσική, είναι μια αργή και σταδιακή διαδικασία. Οι άνθρωποι δεν είναι συνήθως σε θέση να καταλάβουν τη ζημιά που προκαλούν στον εαυτό τους προτού περάσουν χρόνια. Όσοι έφηβοι κάνουν μεγάλη χρήση των ΜΡ3 τους σήμερα, μπορεί να διαπιστώσουν ότι έχουν πρόβλημα ακοής ήδη μετά τα 30 ή τα 40 τους, δηλαδή πολύ πιο νωρίς σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές.

    [04] Με καύσωνα θα υποδεχτούν το 2012 οι Αυστραλοί

    ΗΑυστραλία ετοιμάζεται να υποδεχθεί το νέο έτος με καύσωνα.

    Σε πολλές περιοχές, σύμφωνα με τη ΜετεωρολογικήΥπηρεσία, το θερμόμετρο θα φθάσει τους 45 βαθμούς ενώ στη Μελβούρνη τους 36.

    Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες οι δήμαρχοι της Μελβούρνης και του Σίδνεϊ λένε ότι η υποδοχή του νέου έτους θα γίνει , όπως κάθε χρόνο, με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα.

    Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται να υποδεχθούν το νέο έτος στο λιμάνι του Σίδνεϊ και τουλάχιστον 500.000 στο κέντρο της Μελβούρνης.

    [05] Τα ωμέγα-3 και οι βιταμίνες διατηρούν νεανικό τον εγκέφαλο των ηλικιωμένων

    Οι ηλικιωμένοι που τρώνε τροφές χαμηλές σε λιπαρά και πλούσιες σε ορισμένες βιταμίνες και σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, αποδίδουν καλύτερα στα νοητικά τεστ σε σχέση με όσους δεν προσέχουν τη διατροφή τους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που έρχεται να επιβεβαιώσει ότι το τι τρώμε παίζει μεγάλο ρόλο για την υγεία του νου μας, ιδίως όσο γερνάμε.

    Οι ερευνητές του πολιτειακού πανεπιστημίου του Όρεγκον, διαπίστωσαν επίσης ότι η προσεγμένη διατροφή κατά την τρίτη ηλικία επιβραδύνει τη συρρίκνωση του εγκεφάλου, που σχετίζεται με την εμφάνιση της νόσου Αλτσχάιμερ και γενικά με την άνοια.

    Η μελέτη, που αφορούσε 104 άτομα με μέση ηλικία 87 ετών, έδειξε ότι όσοι ηλικιωμένοι είχαν στο αίμα τους περισσότερα ωμέγα-3 και βιταμίνες (B,C, D,E), επειδή διατρέφονταν με πολλά φρούτα, λαχανικά και ψάρια, τα κατάφερναν σαφώς καλύτερα στα νοητικά τεστ, ενώ είχαν κατά μέσο όρο μεγαλύτερο εγκέφαλο. Όσοι είχαν μεγαλύτερα επίπεδα κορεσμένων λιπαρών, επειδή είχαν συνήθεια να τρώνε τηγανητά φαγητά, «φαστ φουντ» και γενικά ανθυγιεινές τροφές, όπως γλυκά, πίτσες και μαργαρίνες, είχαν χειρότερες επιδόσεις στα τεστ και αντιμετώπιζαν μεγαλύτερο κίνδυνο για νευροεκφυλιστικές νόσους του εγκεφάλου.

    Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι, πέρα από το διαφορετικό μορφωτικό επίπεδο και την ηλικία, το είδος της διατροφής συνεισέφερε κατά 17% κατά μέσο όρο στο «σκορ» κάθε ηλικιωμένου στα τεστ και πολύ περισσότερο (37%) στις διαφορές του μεγέθους του εγκεφάλου, όπως έδειξαν οι σχετικές μετρήσεις του όγκου της εγκεφαλικής ουσίας με την τεχνική της μαγνητικής απεικόνισης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 29 December 2011 - 9:29:29 UTC