Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πάνω από 153.000 θέσεις εργασίας στο πρώτο τρίμηνο του 2012
  • [02] Περαιτέρω έλεγχος για 3-4 "πόθεν έσχες" βουλευτών
  • [03] Περιβάλλον και διαχείριση αποβλήτων τα θέματα στο αυριανό Yπουργικό
  • [04] Κλειστά τα φαρμακεία 2 και 3 Ιανουαρίου λόγω απεργίας
  • [05] Στο 70% φτάνουν οι αυξήσεις των τεκμηρίων για ακίνητα και αυτοκίνητα
  • [06] Ο Άρης νίκησε τη Δόξα Δράμας σε εξ αναβολής αγώνα

  • [01] Πάνω από 153.000 θέσεις εργασίας στο πρώτο τρίμηνο του 2012

    Συγκεκριμένες δράσεις για την ενίσχυση της απασχόλησης και την υποστήριξη της κοινωνικής συνοχής εξετάστηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και τη συμμετοχή αρμόδιων κυβερνητικών και άλλων φορέων, καθώς όπως αναφέρεται σε σχετική κυβερνητική ανακοίνωση, η ανεργία και η βαθειά ύφεση υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή και πλήττουν τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

    Οριστική και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα της ανεργίας - επισημαίνεται στην ανακοίνωση - μπορούν να δώσουν η ανάπτυξη, η επιχειρηματικότητα και η αποκατάσταση περιβάλλοντος οικονομικής σταθερότητας. Η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς καταβάλλουν προσπάθειες που επικεντρώνονται σε δύο άξονες:

    (Α) την προώθηση ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης και κατάρτισης, με στόχους την ενίσχυση της απασχόλησης και διατήρηση των θέσεων εργασίας, την επανένταξη ανέργων στην αγορά εργασίας, και ιδιαίτερα των νέων και των μακροχρόνια ανέργων, και την κατάρτιση ανέργων και εργαζομένων.

    153.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στο πρώτο τρίμηνο του 2012.

    (Β) την στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, με στόχους:

    Την εξασφάλιση υγειονομικής περίθαλψης για όλους τους ανέργους καθώς και τους εργαζόμενους, που δεν συμπλήρωσαν τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων που προβλέπονται από τα ταμεία.

    Την ενίσχυση και διεύρυνση των Προνοιακών δομών και προγραμμάτων, όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι», τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και Αναπήρων για τα οποία εξασφαλίζουμε τους πόρους για τη βιώσιμη ανάπτυξη τους.

    Την παροχή κάθε δυνατής στήριξης και φροντίδας στα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες τους.

    Την ενεργοποίηση του νεοσύστατου Λογαριασμού Ανεργίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες, στους οποίους θα περιλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι με δελτίο παροχής υπηρεσιών που δεν είχαν μέχρι σήμερα ασφάλεια για τον κίνδυνο της ανεργίας.

    Στην κατεύθυνση αυτή συζητήθηκαν μέτρα που μπορούν άμεσα να ληφθούν, καθώς και πρωτοβουλίες που βρίσκονται ήδη σε διαφορετικά στάδια υλοποίησης και αποφασίστηκε η ενίσχυση και ο καλύτερος συντονισμός τους.

    Έτσι το πρώτο τρίμηνο του έτους προβλέπεται να αρχίσει η εφαρμογή προγραμμάτων συνολικού προϋπολογισμού 773,8 εκάτ. ευρώ με 153.080 ωφελούμενους καθώς και προγράμματα κατάρτισης, ύψους 124 εκατ. ευρώ, με 25.000 ωφελούμενους, που υλοποιούνται το πρώτο τρίμηνο του 2012. Αφορά διάφορες επαγγελματικές ομάδες που επηρεάζονται από την διαρθρωτική προσαρμογή του κλάδου τους.

    Έγινε αναφορά στη σημαντική προσφορά της Εκκλησίας, που λειτουργεί ένα εκτεταμένο και πυκνό, σε όλη την ελληνική επικράτεια, δίκτυο κοινωνικής στήριξης και αλληλεγγύης, με χιλιάδες ημερήσια γεύματα, «δέματα στο σπίτι» σε οικογένειες και πλήθος άλλων δράσεων και διαπιστώθηκε η ανάγκη ευρείας κλίμακας παρεμβάσεων για την άρση των ποικίλων γραφειοκρατικών εμποδίων (όπως μεταξύ άλλων η ταχεία αξιοποίηση εγκαταλειμμένων κτιρίων), που δυσχεραίνουν την αποτελεσματική υλοποίηση των κοινωνικών δράσεων σε επίπεδο περιφέρειας και δήμου. Αποφασίστηκε η ανάγκη υιοθέτησης, όπου χρειάζεται, ταχύρρυθμων διαδικασιών, προκειμένου να παρακαμφθούν εμπόδια και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Συστήνεται Επιτροπή υπό την προεδρία του υπουργού Επικρατείας κ. Γ. Σταυρόπουλου, με τη συμμετοχή και του υπουργείου Εργασίας, της περιφέρειας, του δήμου Αθηναίων, και άλλων φορέων, για την νομική επεξεργασία σχετικού πολυνομοσχεδίου.

    Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

    [02] Περαιτέρω έλεγχος για 3-4 "πόθεν έσχες" βουλευτών

    Εντολή για περαιτέρω διερεύνηση σε «3-4 περιπτώσεις βουλευτών», καθώς στο «πόθεν έσχες» τους για το 2009 εμφανίζονται με αξιοσημείωτες μειώσεις καταθέσεων, χωρίς να έχουν καταθέσει τα απαιτούμενα παραστατικά, έδωσε στους Ορκωτούς Ελεγκτές Λογιστές η Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών.

    Κατά τη σημερινή τρίωρη συνεδρίασή της, η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής ενημερώθηκε από τους Ορκωτούς Ελεγκτές σχετικά με τον επανέλεγχο των στοιχείων στον οποίο προχώρησαν για τα «πόθεν έσχες» όσων υπόχρεων είχαν μειώσεις καταθέσεων από 100.000 έως από 400.000 ευρώ, χωρίς να έχουν δώσει επαρκείς εξηγήσεις.

    Η Επιτροπή έκρινε ότι για αυτές τις 3-4 περιπτώσεις πρέπει ο έλεγχος να συνεχιστεί για να διαπιστωθεί αν υπάρχει παράβαση του νόμου 3213/203 για τα «πόθεν έσχες».

    «Δεν μπορούμε να ενοχοποιήσουμε κανέναν πριν ολοκληρωθεί η έρευνα», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής Βαγγέλης Αργύρης και πρόσθεσε: «Η μείωση καταθέσεων δεν σημαίνει βεβαίως και παράβαση. Ωστόσο θα πρέπει να κατατεθούν τα απαιτούμενα παραστατικά που θα την δικαιολογούν πλήρως. Δεν μπορεί η Επιτροπή να αρκεστεί σε μία προφορική δήλωση».

    [03] Περιβάλλον και διαχείριση αποβλήτων τα θέματα στο αυριανό Yπουργικό

    Θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και διαχείρισης των αποβλήτων είναι τα βασικά αντικείμενα της αυριανής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στη Βουλή (2 μ.μ.) υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

    Συγκεκριμένα στο υπουργικό θα συζητηθεί το Σχέδιο Νόμου: Ποινική προστασία του περιβάλλοντος - Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/99/ΕΚ - Πλαίσιο παραγωγής και διαχείρισης αποβλήτων - Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/98/ΕΚ «Ρύθμιση θεμάτων περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής» με εισηγητή τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

    [04] Κλειστά τα φαρμακεία 2 και 3 Ιανουαρίου λόγω απεργίας

    Σε πανελλαδική απεργία στις 2 και 3 Ιανουαρίου προχωρούν οι φαρμακοποιοί της χώρας μετά τις ανακοινώσεις των υπουργών Υγείας και Εργασίας για μείωση του ποσοστού κέρδους τους. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εξήγγειλε απόψε 48ωρη απεργία και επαναβεβαίωσε την απόφαση για αναστολή πίστωσης σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από την 1η Ιανουαρίου.

    Οι φαρμακοποιοί ζητούν με την ανακοίνωση τους να «σταματήσει ο διωγμός των φαρμακείων» και διαπιστώνουν ότι «δεν δίνεται συγκεκριμένη λύση στις πληρωμές των ασφαλιστικών ταμείων και δεν αντιμετωπίζεται η ασφυξία και η έλλειψη ρευστότητας των φαρμακείων».

    Επίσης κατηγορούν το υπουργείο υγείας ότι «ανακοινώνει μέτρα χωρίς διάλογο και συνεχίζει να υποβαθμίζει τη φαρμακευτική περίθαλψη» αλλά και «να τιμωρεί τους φαρμακοποιούς με μείωση του ποσοστού κέρδους στα ήδη πενιχρά εισοδήματα τους».

    [05] Στο 70% φτάνουν οι αυξήσεις των τεκμηρίων για ακίνητα και αυτοκίνητα

    Οδηγίες προς τις εφορίες για τα νέα τεκμήρια που θα ισχύσουν για τη φορολόγηση των φετινών εισοδημάτων τα οποία θα δηλωθούν το 2012, περιλαμβάνονται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών προς τις εφορίες .

    Τα νέα τεκμήρια νομοθετήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι και είναι αυξημένα σε σχέση με αυτά που ίσχυσαν για τη φορολόγηση των περσινών εισοδημάτων.

    Πρόκειται μεταξύ άλλων για τα τεκμήρια ακινήτων, αυτοκινήτων και σκαφών αναψυχής, ενώ υπενθυμίζεται ότι η απαλλαγή από το «πόθεν έσχες» ισχύει έως το τέλος του 2013 για αγορά και ανέγερση ακινήτων όπως και δεξαμενών κολύμβησης.

    Οι αυξήσεις των τεκμηρίων φτάνουν το 60% για τις πισίνες, το 70% για ακίνητα και αυτοκίνητα και στο 200% για σκάφη αναψυχής.

    Ειδικότερα για το τεκμήριο ακινήτων: Η αντικειμενική δαπάνη που προκύπτει με βάση τα τετραγωνικά μέτρα της ιδιοκατοικούμενης ή της μισθωμένης ή της δωρεάν παραχωρούμενης κύριας κατοικίας υπολογίζεται κλιμακωτά με βάση την επιφάνειά της ως ακολούθως:

    - μέχρι και 80 τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με 40 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο,

    - από 81 μέχρι και 120 τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με 65 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο,

    - από 121 μέχρι και 200 τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με 110 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο,

    - από 201 έως 300 τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με 200 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και

    - από 301 τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με 400 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

    Για τον υπολογισμό της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης των βοηθητικών χώρων της κύριας κατοικίας ορίζεται ποσό 40 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιφάνειας. Ως βοηθητικοί χώροι σε περίπτωση πολυκατοικίας θεωρείται ο ανεξάρτητος χώρος της αποθήκης ή του γκαράζ μέσα στην ίδια οικοδομή ενώ στην περίπτωση μονοκατοικίας, η αποθήκη, ο χώρος στάθμευσης, το λεβητοστάσιο, η αποθήκη καυσίμων, το κλιμακοστάσιο εφόσον οι χώροι αυτοί βρίσκονται σε λειτουργική ενότητα με αυτή και δεν είναι κοινόχρηστοι.

    Για τα αυτοκίνητα, τα νέα αυξημένα ποσά της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης ορίζονται ως εξής:

    - για τα αυτοκίνητα μέχρι 1200 κυβικά εκατοστά σε 4.000 ευρώ,

    - για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των 1200 κυβικών εκατοστών προστίθενται 600 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά μέχρι τα 2.000 κυβικά εκατοστά,

    - για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των 2.000 κυβικών εκατοστών προστίθενται 900 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά και μέχρι 3.000 κυβικά εκατοστά και

    - για αυτοκίνητα μεγαλύτερα από 3.000 κυβικά εκατοστά προστίθενται 1.200 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά.

    [06] Ο Άρης νίκησε τη Δόξα Δράμας σε εξ αναβολής αγώνα

    Στον εξ αναβολής αγώνα της 3ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, ο Άρης νίκησε 2-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τη Δόξα Δράμας, που από το 43' αγωνιζόταν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κανακούδη με 2η κίτρινη κάρτα. Τα γκολ σημείωσαν ο Ούμπιντες στο 13' και ο Καπετάνος στο 78'.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 December 2011 - 21:29:23 UTC