Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χριστούγεννα στο σταθμό του Μιλάνου έκαναν οι απολυμένοι των ιταλικών τραίνων
  • [02] Συρία: Σφοδροί βομβαρδισμοί στην πόλη Χομς
  • [03] Ευθύνες στην κυβέρνηση αποδίδει το πόρισμα για τη Φουκουσίμα
  • [04] Ληστεία με λεία 40 ράβδους πλατίνας

  • [01] Χριστούγεννα στο σταθμό του Μιλάνου έκαναν οι απολυμένοι των ιταλικών τραίνων

    Οκτακόσιοι εργαζόμενοι στα νυχτερινά τραίνα των Ιταλικών Σιδηροδρόμων πέρασαν τα Χριστούγεννα στον πύργο του κεντρικού σταθμού του Μιλάνου, τον οποίο έχουν καταλάβει διαμαρτυρόμενοι για την απόλυση τους, που τούς ανακοινώθηκε λίγο πριν τις γιορτές. Λόγω της μείωσης των επιβατών, οι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι αποφάσισαν να περικόψουν κατά τουλάχιστο 30% των αριθμό των μεταμεσονύκτιων τραίνων. Η Ρώμη και η Νάπολη, δεν πρόκειται, πλέον, να συνδέονταιμε την ιταλική συμπρωτεύουσα -το Μιλάνο- μέσω των «βαγκόν λι», ενώ το ίδιο ισχύει πλέον και για άλλες πόλεις, όπως είναι η Τεργέστη και το Τορίνο. Έτσι, οι εργαζόμενοι της εταιρίας Rti La Tecnica Sicurtalia(που είχε κερδίσει τον διαγωνισμό για τα τραίνα αυτά) βρέθηκαν, κατά συνέπεια, άνεργοι, λίγες ημέρες πριν από το νέο έτος... Οι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι έκαναν γνωστό ότι μέσα σε δυο χρόνια θα μπορέσει να βρεθεί εναλλακτική απασχόληση για τους οκτακόσιους εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους, οι ίδιοι, όμως, και οι οικογένειές τους ζητούν αμεσότερες απαντήσεις.

    [02] Συρία: Σφοδροί βομβαρδισμοί στην πόλη Χομς

    Περισσότεροι από 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στον πολύωρο βομβαρδισμό από τις δυνάμεις ασφάλειας", που έχουν αναπτυχθεί στην επαρχία, όπου βρίσκεται η εξεγερμένη κατά του συριακού καθεστώτος πόλη Χομς, ενώ σύμφωνα με πηγή της συριακής αντιπολίτευσης, "τραυματίστηκε παρατηρητής του Αραβικού Συνδέσμου». Αν και η αποστολή του Αραβικού Συνδέσμου αναμένεται να επισκεφθεί την Χομς αύριο, η ίδια πηγή (ζητώντας να μείνει ανώνυμη) ανέφερε στον ανταποκριτή του Γερμανικού πρακτορείου στη Βηρυτό ότι, μέλη της συριακής αντιπολίτευσης κατάφεραν να οδηγήσουν τις νυκτερινές ώρες σήμερα 4 παρατηρητές του διεθνούς οργανισμού στις συνοικίες Μπάμπα Αμρ και Χαλιντίγιε, για να μπορέσουν να διαπιστώσουν ποιά κατάσταση επικρατεί πραγματικά εκεί μετά τόσων ωρών βομβαρδισμό. Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν χάσει στη ζωή τους σε όλη τη Συρία αφότου ξεκίνησαν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και η καταστολή τους από το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ.

    [03] Ευθύνες στην κυβέρνηση αποδίδει το πόρισμα για τη Φουκουσίμα

    Δημοσιοποιήθηκε σήμερα στο Τόκιο πόρισμα (507 σελίδων) για τη μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή σε όλον τον πλανήτη, μετά εκείνη στο Τσερνόμπιλ, αυτήν που έγινε το Μάρτιο στη Φουκουσίμα. Στο "στόχαστρο" των συντακτών του ανωτέρω πορίσματος είναι ο φορέας Tokyo Electric power (Tepco), που λειτουργεί την ιαπωνική πυρηνική μονάδα στη Φουκουσίμα, από κοινού με την κυβέρνηση στο Τόκιο. Η τελευταία ελέγχεται "για λάθη που διέπραξε, τόσο προ, όσο και μετά απ το πυρηνικό δυστύχημα" της 11ης Μαρτίου και, πιο συγκεκριμένα "για τις μη τηρούμενες (προληπτικού χαρακτήρα) διαδικασίες", "για ανυπαρξία μηχανισμών παρεμπόδισης τέτοιας κλίμακας επιπτώσεων","για την κακή ποιότητα της ενημέρωσης των πολιτών, όσον αφορά το δυστύχημα, όπως και για εμφανή έλλειψη συντονισμού των κυβερνητικών υπηρεσιών μεταγενέστερα"(...) "με δραματικές επιπτώσεις" για τον ιαπωνικό πληθυσμό. Η διεύθυνση της Tepco στο πόρισμα καυτηριάζεται ιδίως για την ανακοίνωση, που εξέδωσε λίγες μέρες μετά την 11η Μαρτίου, ότι "δεν τής ήταν δυνατόν να έχει προετοιμαστεί για μια κατάσταση, η οποία ήταν αδιανόητο ότι θα συμβεί".

    [04] Ληστεία με λεία 40 ράβδους πλατίνας

    Περίπου 12 ένοπλοι παρουσιάστηκαν τα ξημερώματα, σήμερα, στο χώρο εργοστασίου υαλοκατασκευών, στα περίχωρα της πόλης Αστρακάν (1.300 χλμ. νότια της Μόσχας). Οι ληστές έφυγαν με λεία 40 ράβδους πλατίνας (αγοραίας αξίας περίπου 5,5 εκατομμυρίων αμερικανικών δολαρίων), που γνώριζαν ότι φυλάσσονταν εκεί. Οι 40 ράβδοι πλατίνας ζυγίζουν μέχρι 150 κιλά. Μεταφέρθηκαν μακριά από το χώρο της αναίμακτης ληστείας με όχημα, που η σπείρα των κακοποιών επίσης είχε κλέψει.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 December 2011 - 15:29:18 UTC