Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Άγιο Όρος ο εισαγγελέας- Κλινήρης ο Εφραίμ
  • [02] Πολιτικές εξελίξεις άμεσα, βλέπει ο Γ. Καρατζαφέρης
  • [03] Tα κάλαντα σε Παπαρήγα, Τσίπρα, Κουβέλη. Δηλώσεις
  • [04] Γεύματα αγάπης από τον δήμο Θεσσαλονίκης και το ΑΠΘ
  • [05] Στη Συρία μεταβαίνει ο επικεφαλής των παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου

  • [01] Στο Άγιο Όρος ο εισαγγελέας- Κλινήρης ο Εφραίμ

    Στο Άγιο Όρος μεταβαίνει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Αντώνιος Παπαματθαίου και ο αστυνομικός διευθυντής Χαλκιδικής Κωνσταντίνος Παπουτσής, για την υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών για προφυλάκιση του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ. Σύμφωνα με τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους Αρίστο Κασμίρογλου, ο ηγούμενος παραμένει κλινήρης στη Μονή καθώς οι γιατροί του ιατρικού κέντρου Καρυών διαπίστωσαν ότι εμφάνισε υψηλό πυρετό και απορύθμιση του σακχάρου. Σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κασμίρογλου ανέφερε ότι ο ηγούμενος είχε εκφράσει την πρόθεσή του να εμφανιστεί στο αστυνομικό τμήμα Καρυών για να υλοποιηθεί η απόφαση προφυλάκισής του. Πληροφορίες από τις Καρυές αναφέρουν ότι στο μοναστήρι έχουν μεταβεί ηγούμενοι και μοναχοίάλλων μονών προς συμπαράσταση του κ. Εφραίμ.

    [02] Πολιτικές εξελίξεις άμεσα, βλέπει ο Γ. Καρατζαφέρης

    «Θέλω να ελπίζω ότι όλοι έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, τις δυσκολίες, ιδιαιτέρως του πρώτου τριμήνου, και θα σκεφτούν όλοι πρώτα τηνΕλλάδα και μετά τα προσωπικά τους συμφέροντα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στο μήνυμά του για τα Χριστούγεννα που «φέτος είναι λίγο πιο πικρά». Με αφορμή, δε, τη χθεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο εξέφρασε την πεποίθηση ότι πρέπει «να περιμένουμε εξελίξεις από την πρώτη κιόλας εβδομάδα του νέου έτους». Τα πράγματα, πρόσθεσε, έχουν φτάσει στο "μη παρέκει". [..] «Δεν μπορούμε να έχουμε μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, απλώς με άλλο πρωθυπουργό, αλλά μια άλλη κυβέρνηση» είπε ο κ. Καρατζαφέρης και υπογράμμισε ότι «με την υπάρχουσα κατάσταση, δεν είμαστε διατεθειμένοι να προσφέρουμε τον εαυτό μας ως "μακιγιέρ" και πολύ περισσότερο, ως "μακιγιέζ" των λαθών και των ανομημάτων του ΠΑΣΟΚ». Ο κ. Καρατζαφέρης άκουσε τα κάλαντα από τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης.

    [03] Tα κάλαντα σε Παπαρήγα, Τσίπρα, Κουβέλη. Δηλώσεις

    Τα προβλήματα των εργαζομένων και η ανάγκη ανατροπής της σημερινής κατάστασης βρέθηκαν στο επίκεντρο των δηλώσεων που έκαναν σήμερα, μετά τα κάλαντα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπας και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. «Άνεργοι, μισοεργαζόμενοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, φτωχοί επαγγελματίες και φτωχή αγροτιά όλοι μαζί σαν μια γροθιά, ένα σώμα, μία θέληση για τη λαϊκή εξουσία. Μπορούμε να τους νικήσουμε, μπορούμε να τους ανατρέψουμε», δήλωσε η κα Παπαρήγα, η οποία άκουσε τα κάλαντα από κάλαντα τις επιτροπές ανέργων Ανατολικών Συνοικιών, Καλλιθέας και του σωματείου εμποροϋπαλλήλων. Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλλαν σήμερα στο πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα,. Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την ακόλουθη δήλωσε ότι Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ευχήθηκε «η επόμενη χρονιά να είναι χρονιά κοινωνικών ανατροπών, διεκδίκησης, ελπίδας και προσμονής μιας μεγάλης κοινωνικής ανατροπής που θα φέρει τα πάνω κάτω και θα φέρει κοινωνική δικαιοσύνη και θα κάνει την ευχή μας πραγματικότητα». Κάλαντα στον κ. Τσίπρα έψαλαν ο όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης. Επίσης τον επισκέφτηκαν στα γραφεία του ΣΥΝ μέλη της κοινότητας Samaria, κοινότητα 130 Αφγανών προσφύγων, μητέρων και μικρών παιδιών ηλικίας από 6 μηνών έως 12 ετών Στον κ. Κουβέλη είπε τα κάλαντα αντιπροσωπεία του Ελληνικού Σωματείου Διάσωσης και Διάδοσης Πολιτιστικής Κληρονομίας «οι Μωμόγεροι». Στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι «είναι ανάγκη να υπάρξει αμέσως αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής. Εκείνο που επιβάλλεται είναι, ανεξάρτητα από τις συνολικότερες διεκδικήσεις σε σχέση με την Ευρώπη, να προωθηθεί ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας».

    [04] Γεύματα αγάπης από τον δήμο Θεσσαλονίκης και το ΑΠΘ

    Μία νέα συμφωνία του ΑΠΘ με το δήμο Θεσσαλονίκης προέκυψε, κατά την διάρκεια του γεύματος αγάπης που παρέθεσε την παραμονή των Χριστουγέννων για τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας. Τα Σαββατοκύριακα η φοιτητική λέσχη θα παρέχει γεύμα αγάπης στους άπορους Θεσσαλονικείς. «Είναι το ελάχιστο που μπορούν κάνουν οι φορείς της πόλης σε μία τόσο δύσκολη εποχή», δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, ενώ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης σημείωσε πως «αυτό είναι ένα πρώτο δείγμα της συνεργασίας που εδώ και πολύ καιρό συζητάμε και καταφέραμε να κάνουμε, επί ευκαιρία των Χριστουγέννων».. Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε ότι αρχικά το γεύμα αγάπης θα γίνεται κάθε Σαββατοκύριακο, ενώ εξετάτάζονται οι τεχνικές λεπτιμέρειες ώστε η φοιτητική λέσχη να αποτελεί ένα μόνιμο σημείο για τα γεύματα των απόρων, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

    [05] Στη Συρία μεταβαίνει ο επικεφαλής των παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου

    Ο Σουδανός Μοχάμεντ Άχμεντ Μουστάφα αλ Ντάμπι, ο οποίος είναι επικεφαλής της αποστολής των παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου που αναμένεται να φτάσουν στη Συρία τη Δευτέρα, δήλωσε σήμερα ότι θα ταξιδεύσει στη χώρα αργότερα μέσα στην ημέρα.

    Ο Ντάμπι μιλούσε σε δημοσιογράφους στα κεντρικά γραφεία του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο μετά από συνομιλίες που είχε με τον επικεφαλής του οργανισμού Ναμπίλ Ελαράμπι.

    "Είμαι αισιόδοξος ότι η αποστολή των παρατηρητών θα είναι επιτυχής και γεγονότα όπως οι χθεσινές εκρήξεις στη Δαμασκό δε θα επηρεάσουν την αποστολή" δήλωσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 24 December 2011 - 15:29:19 UTC