Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιδιαίτερα απαισιόδοξοι οι 'Ελληνες
  • [02] Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα
  • [03] "Επισκεφθείτε τον γιατρό σας εάν έχετε κάνει αναδόμηση στήθους"
  • [04] "Ταξιδεύοντας με τον Σταυρό του Νότου"
  • [05] Εξιχνίαση ένοπλων ληστειών σε πρατήρια υγρών καυσίμων στη Θεσσαλονίκη
  • [06] Αυξάνεται η ένταση στο Σ.Α. του ΟΗΕ μεταξύ Ρωσίας και χωρών της Δύσης
  • [07] Βρεφικό γάλα αποσύρεται από την αγορά των ΗΠΑ μετά τον θάνατο βρέφους

  • [01] Ιδιαίτερα απαισιόδοξοι οι 'Ελληνες

    Ιδιαίτερα απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι Έλληνες, καθώς σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, το 99% των συμπολιτών μας χαρακτηρίζει την οικονομική κατάσταση στη χώρα «κακή» και σοβαρά επιδεινούμενη σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

    Στους «27», ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά απαισιοδοξίας εμφανίζουν επίσης οι Ιρλανδοί και οι Ισπανοί (96%), οι Βούλγαροι ( 94%) και οι Πορτογάλοι ( 92%), ενώ ο κοινοτικός μέσος όρος είναι 68%.

    Όπως είναι φυσικό, στον πλούσιο κοινοτικό Βορρά παρατηρούνται τα χαμηλότερα ποσοστά απαισιοδοξίας : Σουηδοί 14%, Λουξεμβούργιοι 15% και Γερμανοί 20%. Παράλληλα, το 76% των Ελλήνων θεωρεί ότι τα χειρότερα δεν έχουν ακόμη έρθει σε ότι αφορά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην αγορά εργασίας, κάτι που συμμερίζεται το 68% των πολιτών στην ΕΕ. Ανάλογα υψηλά ποσοστά απαισιοδοξίας εμφανίζουν οι Πορτογάλοι (84%), οι Κύπριοι (80%), οι Βρετανοί (79%) και οι Γάλλοι με τους Ολλανδούς (76%). Ο κοινοτικός μέσος όρος είναι 68%.

    Σε ότι αφορά ειδικότερα στην κατάσταση του νοικοκυριού τους, μόνο το 24% των Ελλήνων (χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ μαζί με την Ουγγαρία ) θεωρεί ότι τα πράγματα είναι ικανοποιητικά. Το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο κατά 12 μονάδες (από 36% σε 24%) μέσα σε περίοδο μόλις δύο μηνών (το Νοέμβριο σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2011). Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιδείνωση μεταξύ των 27, με τον κοινοτικό μέσο όρο να είναι στο -4%. Στον αντίποδα, το τελευταίο δίμηνο βελτίωση της οικονομικής κατάστασης του νοικοκυριού τους διαπιστώνουν οι Σουηδοί (+5%), οι Λετονοί (+4%) και οι Δανοί (+3%).

    [02] Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα

    Κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και έντονες χιονοπτώσεις. Ιδιαίτερα έντονα είναι τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

    Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα, όταν εκατοντάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν λόγω χιονοθύελλας στην Εγνατία. Καλά στην υγεία τους είναι όλοι οι οδηγοί και επιβάτες εκατό περίπου οχημάτων, που παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα χιόνια. Επιχείρηση για τη μεταφορά τους με λεωφορεία, σε ξενοδοχεία της Κοζάνης, όπου διανυκτέρευσαν.

    Στο μεταξύ, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων, σε μεγάλα τμήματα του οδικού δικτύου, στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, όπου εξαιτίας της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης σημειώνονται και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

    Εξαιτίας της κακοκαιρίας διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε 29 οικισμούς των δήμων Αργιθέας και Μουζακίου Τρικάλων, ενώ 3 τουριστικά λεωφορεία εγκλωβίστηκαν στον επαρχιακό δρόμο Τρικάλων - Γρεβενών, στο ύψος της γέφυρας Μουργκάνη.

    Εξάλλου, με δυσκολία εξελίσσεται η συγκοινωνία στους δρόμους Λαμίας-Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα και Λαμίας-Καρπενησίου, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών. Και στους δύο οδικούς άξονες η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αλυσίδες κυρίως λόγω του παγετού, αφού από τις πρώτες πρωινές ώρες και μετά η χιονόπτωση σταμάτησε.

    Aντίθετα χωρίς αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία στο δρόμο Λαμίας-'Αμφισσας, ενώ κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει στο εθνικό οδικό δίκτυο.

    Σε ό,τι αφορά το επαρχιακό δίκτυο της Φθιώτιδας αναμένεται τα μηχανήματα των δήμων τις επόμενες ώρες να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία, κυρίως στο ορεινό δίκτυο.

    Το χιόνι στην Ευρυτανία και στη Δυτική Φθιώτιδα έχει ξεπεράσει τους 70 πόντους, ενώ στην περιοχή του Δομοκού τους 30 πόντους, ενώ από τους πρώτους πρωϊνές ώρες και μετά, συνολικά, παρατηρείται ύφεση της κακοκαιρίας.

    Κανονικά εκτελούνται από το πρωί τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, μετά την εξασθένηση των ανέμων σε αρκετές θαλάσσιες περιοχές.

    Ωστόσο κλειστή εξακολουθεί να παραμένει η ακτοπλοϊκή σύνδεση Πρίνου-Καβάλας.

    [03] "Επισκεφθείτε τον γιατρό σας εάν έχετε κάνει αναδόμηση στήθους"

    Nα επικοινωνήσουν με τον θεράποντα γιατρό τους, προκειμένου να λάβουν τις απαραίτητες πληροφορίες και τις κατάλληλες οδηγίες, καλεί ο ΕΟΦ τις γυναίκες, που έχουν υποβληθεί σε επέμβαση αναδόμησης στήθους κατά το παρελθόν και κυρίως πριν από τις 14/4/2010, οπότε ανακλήθηκαν τα εμφυτεύματα στήθους με τζελ σιλικόνης, της εταιρείας Poly Implant Prothese (PIP) στην Ελλάδα.

    Το θέμα προέκυψε μετά τον θόρυβο που ξέσπασε στη Γαλλία με τα εμφυτεύματα στήθους της συγκεκριμένης εταιρείας. Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο ΕΟΦ ενημερώνει ότι η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες, που προχώρησε άμεσα στην απόφαση ανάκλησης των εμφυτευμάτων στήθους με τζελ σιλικόνης της εταιρείας.

    Ο ΕΟΦ τονίζει ότι στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί έως σήμερα κάποιο ανεπιθύμητο συμβάν από τυχόν ρήξη του εμφυτεύματος.

    Παράλληλα, επισημαίνει ότι έχει ενημερώσει τα Τμήματα Πλαστικής & Επανορθωτικής Χειρουργικής των δημόσιων και ιδιωτικών κλινικών να παρακολουθούν τακτικά τους ασθενείς, στους οποίους είχαν ήδη τοποθετήσει τα εν λόγω εμφυτεύματα, προκειμένου να εξετάσουν αν υπάρχουν στοιχεία για οποιονδήποτε κίνδυνο για την υγεία τους, σχετιζόμενο με τη ρήξη του εμφυτεύματος και στην περίπτωση αυτή να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα.

    Πάντως ο ελληνικός οργανισμός βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις ευρωπαϊκές αρχές και τον γαλλικό Οργανισμό Φαρμάκων.

    [04] "Ταξιδεύοντας με τον Σταυρό του Νότου"

    Ένα περιπετειώδες και γοητευτικό μουσικό παραμύθι, εμπνευσμένο από τον «Σταυρό του Νότου» σε ποίηση Νίκου Καββαδία, έργο-σταθμό στην καριέρα του συνθέτη Θάνου Μικρούτσικου, θα πρωταγωνιστήσει στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

    Ο λόγος για την μουσική παράσταση "Ταξιδεύοντας με τον Σταυρό του Νότου" που ανεβαίνει για δέκα παραστάσεις από 22 έως και 30 Δεκεμβρίου (22,23,26,27,28,29 και 30/12 στις 8.30μμ και 23,26 και 30/12 στις 5μμ), στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης που έχει διαμορφωθεί ειδικά για την εκδήλωση, από τον σκηνογράφο Γιώργο Βαφιά, σαν ένα μεγάλο καράβι.

    Πρόκειται για ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο πολυθέαμα με τη συμμετοχή σπουδαίων τραγουδιστών, μουσικών, ηθοποιών και χορευτών που απευθύνεται στη φαντασία και την ωριμότητα των παιδιών αλλά και στην ευαισθησία των μεγάλων.

    Οι δημοφιλείς συνθέσεις του Θάνου Μικρούτσικου - με τον ίδιο, φυσικά, παρόντα και σε ρόλο ερμηνευτή - συνταξιδεύουν με τα κείμενα που έγραψε η συγγραφέας Μαρία Παπαγιάννη, εμπνευσμένη από τις μαγικές εικόνες που ξεπροβάλλουν από τα κείμενα του Καββαδία αλλά και άλλες, προερχόμενες από γνωστά ναυτικά παραμύθια, ελληνικά και ξένα.

    [05] Εξιχνίαση ένοπλων ληστειών σε πρατήρια υγρών καυσίμων στη Θεσσαλονίκη

    Εξιχνιάστηκαν τέσσερις ένοπλες ληστείες που διεπράχθησαν στις 11 και 13 Οκτωβρίου σε ισάριθμα πρατήρια υγρών καυσίμων στην ανατολική Θεσσαλονίκη, με συνολική λεία περί τα 7.500 ευρώ.

    Όπως ανακοινώθηκε, ως δράστες των ληστειών ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 24 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από τις ανακριτικές αρχές Θεσσαλονίκης.

    Στο μεταξύ, στόχος ένοπλης ληστείας έγινε χθες το βράδυ εταιρία εμπορίας φιαλών υγραερίου και προπανίου, στο Βαθύλακο Θεσσαλονίκης.

    Δύο κουκουλοφόροι εισέβαλλαν στα γραφεία της εταιρίας και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν οδηγό βυτιοφόρου, αρπάζοντας από το ταμείο το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, πριν διαφύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση.

    Οι αστυνομικές αρχές διενεργούν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

    [06] Αυξάνεται η ένταση στο Σ.Α. του ΟΗΕ μεταξύ Ρωσίας και χωρών της Δύσης

    Η ένταση μεταξύ των δυτικών δυνάμεων και της Ρωσίας ενισχύθηκε αργά χθες Πέμπτη για το θέμα της Συρίας, με τις χώρες της Δύσης να κατηγορούν τη Μόσχα ότι επιχειρεί να "αποτρέψει την προσοχή" από τη Δαμασκό ζητώντας τη διεξαγωγή έρευνας για τις ενέργειες του ΝΑΤΟ στη Λιβύη.

    Σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Λιβύη, ο ρώσος πρεσβευτής Βιτάλι Τσούρκιν ζήτησε εκ νέου τη διενέργεια έρευνας από τον ΟΗΕ για "τα θύματα μεταξύ των των αμάχων από την εκστρατεία βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ", που είχε στόχο το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι.

    Το αίτημα δεν έγινε ευμενώς δεκτό από τις δυτικές χώρες του Συμβουλίου Ασφαλείας που υποψιάζονται ότι η Ρωσία επιδιώκει με όλους τους τρόπους να προστατεύσει τη σύμμαχό της Συρία.

    Για την αμερικανίδα πρεσβευτή στα Ηνωμένα 'Εθνη Σούζαν Ράις, το αίτημα της Ρωσίας "δείχνει ότι προσπαθεί ν' αποτρέψει την προσοχή από άλλα θέματα και να επισκιάσει την επιτυχία του ΝΑΤΟ, των εταίρων της και του Συμβουλίου Ασφαλείας για την προστασία του λιβυκού λαού".

    "Υπάρχουν δύο έρευνες σε εξέλιξη", είπε από την πλευρά του ο γάλλος πρεσβευτής Ζεράρ Αρό. "Γιατί να ζητηθεί μια τρίτη έρευνα, ενώ ταυτόχρονα δεν έχουμε καμιά διερευνητική επιτροπή στη Συρία όπου τις τελευταίες τρεις με τέσσερις ημέρες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 250 άνθρωποι", επισήμανε.

    Αυτές οι νέες εντάσεις εκδηλώνονται ύστερα από μια σειρά διαφωνιών μεταξύ των Ρώσων και των δυτικών εταίρων τους για τη Συρία.

    [07] Βρεφικό γάλα αποσύρεται από την αγορά των ΗΠΑ μετά τον θάνατο βρέφους

    Το διάσημο αμερικανικό πολυκατάστημα Wal-Mart και αξιωματούχοι του τομέα υγείας συνεργάζονται στην έρευνα για να διακριβωθούν τα αίτια θανάτου ενός νεογέννητου από το Μιζούρι το οποίο πέθανε από μια σπάνια βακτηριακή μόλυνση που μπορεί να συνδέεται με την κατανάλωση βρεφικού γάλακτος σε σκόνη.

    Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων και τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη ότι επίσης συμμετέχουν στην έρευνα, καθώς και σε μια άλλη που αφορά ένα βρέφος το οποίο επέζησε αφού μολύνθηκε από τα ίδια βακτήρια. Και τα δύο κρούσματα σημειώθηκαν στο Μιζούρι τον περασμένο μήνα αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν συνδέονται.

    Οι εμπειρογνώμονες συγκέντρωσαν δείγματα του γάλακτος από την οικογένεια του βρέφους που πέθανε και θα πραγματοποιήσουν ελέγχους και σε κλειστές συσκευασίες που αγοράστηκαν από τα καταστήματα.

    Ο τύπος αυτός γάλακτος αποσύρθηκε από περισσότερα από 3.000 καταστήματα σε ολόκληρες τις ΗΠΑ.

    Η πηγή των βακτηρίων που προκάλεσε την μόλυνση δεν έχει ακόμη εντοπιστεί, αλλά μπορεί να προέλθει από το περιβάλλον και τα φυτά, το σιτάλευρο ή το ρύζι.

    Η Wal-Mart απέσυρε προληπτικά το προϊόν Enfamil Newborn από τα ράφια της μετά τον θάνατο του νεογέννητου Εϊβερι Κορνέτ σε πόλη του νότιου Μιζούρι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 23 December 2011 - 9:29:25 UTC